دینی/ تقویم فرهیخت: ۱۱ و ۱۲ خرداد ۱۴۰۵، برپایی ششمین! کنگره جهانی حضرت امام رضا (ع) با محور «حقوق و کرامت انسانی» در مشهد + گلایه فرهیخت :: اندیشکده بین المللی فرهیخت مشهد











مسئولان شهری، استانی
و آستان قدس رضوی

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی دینی/ تقویم فرهیخت: ۱۱ و ۱۲ خرداد ۱۴۰۵، برپایی ششمین! کنگره جهانی حضرت امام رضا (ع) با محور «حقوق و کرامت انسانی» در مشهد + گلایه فرهیخت

  • بازدید: ۸
دینی/ تقویم فرهیخت: ۱۱ و ۱۲ خرداد ۱۴۰۵، برپایی ششمین! کنگره جهانی حضرت امام رضا (ع) با محور «حقوق و کرامت انسانی» در مشهد + گلایه فرهیخت
آستان قدس رضوی
اشاره:

اعلام فراخوان بین‌المللی مقالات و محور‌های علمی ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) ... فراخوان بین‌المللی مقالات ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع)، با محور «حقوق و کرامت انسانی»، اعلام شد.

به گزارش آستان نیوز، ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با موضوع «حقوق و کرامت انسانی در تعالیم تمدنی اهل‌بیت (ع) با تأکید بر آموزه‌های امام رضا (ع)» در روز‌های ۱۱ و ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ در مشهد برگزار خواهد شد و در همین راستا، فراخوان ارسال چکیده و مقاله برای متخصصان و پژوهشگران اعلام شد.

ششمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع) باهدف بررسی جایگاه حقوق و کرامت انسان در آموزه‌ها و سیره اهل‌بیت (ع)، به‌ویژه امام رضا (ع) و ارائه بازشناسیِ علمی و تمدنی از نقش تعالیم رضوی در پاسخ به چالش‌های معاصر برگزار می‌شود.

این کنگره که به همت سازمان علمی فرهنگی آستان قدس و با همکاری دانشگاه تهران برگزار می‌شود، با رویکردی بین‌رشته‌ای و تمدنی به مباحث گسترده‌ای در حوزه انسان‌محوری، عدالت اجتماعی، اخلاق، فلسفه و حکمرانی می‌پردازد و سعی دارد آموزه‌های رضوی را به‌عنوان منبع تعادل و ارزش‌های بنیادین انسانی در عرصه‌های علمی و فکری تبیین کند.

پژوهشگران و استادان می‌توانند چکیده گسترده مقالات (حداقل ۱۰۰۰ کلمه) را تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۴ صرفاً از طریق وبگاه رسمی کنگره به نشانی gcir.razavi.ir پس از ثبت‌نام بارگذاری کنند. چکیده باید حاوی نام و نام خانوادگی نویسندگان، آدرس پست الکترونیک، شماره (در دسترس ایتا) باشد. ارسال متن کامل مقاله نیز تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۵ امکان‌پذیر بوده و پذیرش نهایی در ۱ اردیبهشت همان سال اعلام خواهد شد.

طبق اسناد منتشرشده از برنامه کنگره، موضوعات پژوهشی در شش حوزه اساسی شامل عرصه‌های الهیاتی، فلسفی، اجتماعی، سیاسی، مدنی و اخلاقی دسته‌بندی شده‌اند تا نگاه چندوجهی و کاربردی به مفاهیم حقوق و کرامت انسان ارائه شود.

گفتنی است این کنگره از جمله رویداد‌های علمی برجسته در حوزه معارف رضوی، حقوق بشر از منظر اسلامی و فلسفه تمدنی اهل‌بیت (ع) محسوب می‌شود که پیشینه برگزاری آن به بیش از چهار دهه قبل بازمی‌گردد و در دوره‌های گذشته با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی، پیام‌های علمی و فرهنگی مهمی عرضه شده است.

لازم به ذکر است، راهنمای نویسندگان، شرایط ثبت‌نام و فراخوان کامل در وبگاه رسمی کنگره قابل‌دسترسی است و ارتباط با دبیرخانه از طریق آدرس ایمیل gcir@ut.ac.ir فراهم شده است.

اهداف کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام

کنگره جهانی حضرت رضا علیه‌السلام در هر دوره با تمرکز بر یکی از ابعاد بنیادین اندیشه رضوی، تلاش دارد تا بستری فراهم آورد برای ایجاد فضای گفتگو و تضارب آرا برای اندیشمندان از فرهنگها و ادیان برای احیای سنتهای توحیدی و سبک زیست منطبق با آن. 

در دوره ششم، موضوع «حقوق بشر و کرامت انسانی در آموزه‌های حضرت رضا علیه‌السلام» محور اصلی مباحث قرار گرفته است.

اهداف کلی کنگره جهانی حضرت رضا علیه‌السلام:

تبیین و ترویج گفتمان رضوی با تمرکز بر مفاهیم بنیادینی چون عدالت، حقیقت، کرامت انسانی، آزادی معنوی و مقابله با ظلم و تبعیض، در راستای پاسخ‌گویی به نیازهای اخلاقی و اجتماعی بشر امروز.

ایجاد فضای هم‌اندیشی بین‌المللی میان اندیشمندان، پژوهشگران و فعالان فرهنگی برای بررسی راهکارهای تحقق عدالت فراگیر، صیانت از حقوق انسانی و بازخوانی آموزه‌های امام رضا علیه‌السلام در زمینه مسائل جهانی.

تقویت همگرایی فکری و اخلاقی در برابر بحران‌های معنوی، سلطه‌گری‌های ساختاری و انحطاط اخلاقی، با بهره‌گیری از اندیشه توحیدی و عدالت‌محور رضوی.

​​​​بازخوانی مفاهیم کلیدی انسانی و اجتماعی همچون حقیقت، عدالت، کرامت، ظلم، تبعیض، منازعه و راه‌حل‌های اخلاقی، با تمرکز بر نقش دین، عقلانیت و معنویت در بازسازی جوامع انسانی.

توسعه دستگاه مفهومی عدالت‌محور برای فهم بهتر رویکردها، رفتارها و سیاست‌هایی که منجر به تعالی انسان و جامعه می‌شوند، در پرتو آموزه‌های حضرت رضا علیه‌السلام.

برای کسب اطلاعات بیشتر، به وبگاه رسمی کنگره به نشانی https://gcir.razavi.ir/ مراجعه فرموده یا اینجا را کلیک فرمایید.

گلایه ی فرهیخت:

نمی دانیم چه بر سر مشهد و برخی از رویدادهایش آمده که در کمال تعجب، شماره ی برپایی آنها در چرخه ی زمان از حرکت می ایستند و جلو نمی روند. مثلاً از رخداد ششمین دوره به هفتمین دوره تغییر عنوان نمی دهند؟

به عنوان نمونه، همین رخداد بسیار ارزشمند کنگره ی جهانی حضرت امام رضا(ع) است که ششمین دوره ی آن در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور میهمانانی از ۲۱ کشور جهان در حرم مطهر رضوی به شکل باشکوهی برپا شد و ما هم در تارنمای فرهیخت، آن را به شکل شایسته ای بازتاب دادیم.  این هم مستندش

اما امروز در رسانه ی خبری عتبه ی رضویه شاهد انتشار خبری بودیم که از برپایی ششمین دوره! و نه هفتمین دوره ی آن در سال آینده خبر می داد! این یعنی چه؟

البته ابتدا با خود گفتیم نکند این فراخوان پیش نشست های کنگره ی هفتم باشد و نه خود اصل کنگره، اما با بررسی های صورت گرفته در وب سایت این رویداد، مشخص شد که نه، واقعاً کنگره ی اصلی است که می خواهد در روز‌های ۱۱ و ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ در مشهد برپا شود و لذا قاعدتاً باید هفتمین کنگره به حساب آید و نه ششمین دوره ی آن! اینطور نیست؟

جالب توجه آن که این موضوع، برای بار اول نیست که در مجموعه ی بزرگ آستان قدس رضوی اتفاق می افتد و حتی برای بار دوم هم نیست، بلکه علی الظاهر قرار است بر اساس ضرب المثل «تا سه نشود، بازی نشود!» برای بار سوم هم، زمان در شمارش رویدادهای عتبه ی رضویه بایستد!

ما کمی جلوتر، به نوبت های اول و دوم این خبط شمارش برپایی دوره های رویدادها در ابرسازمان دینی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی شرق آسیا اشاره کردیم. می توانید خود مشاهده بفرمایید.

امید است که طی روزهای آتی، مسئولان برپایی این کنگره ی جهانی ارزشمند، یا عنوان ششمین دوره را به هفتمین دوره اصلاح کنند و یا این که توضیح دهند چطور می شود یک کنگره ی جهانی طی دو سال و هر سال با عنوان ششمین دوره قرار است برپا شود؟!

درود و بدرود

نوبت اول و دوم توقف زمان در رویدادهای آستان قدس رضوی! 

این یادداشت را پیشتر به دلیل اتفاقی مشابه در تارنمای فرهیخت نگاشتیم. (مستند)

نمی دانیم چه اتفاقی در مجموعه ی آستان قدس رضوی افتاده که برخی از رویدادها به ساعت صفر برگشته اند. به این معنی همایشی که سال گذشته، چهارمین دوره اش را سپری کرده و امسال باید قاعدتاً پنجمین دوره اش برپا شود، اما در کمال تعجب و بلکه تأسف، همچنان به نام «چهارمین» دوره خوانده می شود و در رسانه ها مطرح...

طوری که انسان همینطور هاچ و واچ می ماند که این یعنی چه؟ این در حالی است که همه شاهد بودیم چهارمین دوره ی این کنگره یا همایش در مشهد در فلان تاریخ برگزار شده و هم گزارش خبری و هم گزارش تصویری و هم گزارش ویدئویی اش هم در رسانه ها منتشر گردیده است.

بنابراین چطور می شود در نشست خبری کنگره ی بعدی، همچنان از رویداد آتی به نام چهارمین یاد می شود و نه پنجمین؟! اینجا را ببینید.

اکنون گویا در خصوص این رویداد یعنی کنگره ی بین المللی هنر رضوی هم به این مشکل برخوردیم. چطور؟

دو سال قبل عنوان شد که دومین کنگره در سال ۱۴۰۳ برگزار می شود که الحمدلله فراخوان آن منتشر و سال گذشته برپا شد و گزارش خبری و تصویری آن هم در فضای رسانه قابل رؤیت و مشاهده است، خود ببینید.

حالا، اینجا هم در کمال تعجب و بلکه تأسف، شاهدیم که به جای استفاده از عنوان سومین رویداد، همچنان از عنوان دومین استفاده می شود. چرا؟ الله اعلم...

کاش دوستان رسانه ای در مؤسسه ی آفرینش های هنری آستان قدس رضوی در اسرع وقت توضیح دهند علت این که هم کنگره ی سال گذشته و هم کنگره ی امسال را با عنوان «دومین» یاد می کنند، چیست؟ تا ما هم از این بی خبری درآمده و از حکمت توقف شماره ها در یک کنگره ی هنری و بین المللی بر روی عدد دو مطلع شویم. 

درود و بدرود...

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8702


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید ...

آرشیو توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم تازه ها

آرشیو توضیح

مخاطبانی که فرصت زیادی برای «فرهیخت گردی» ندارند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن ، اهم تازه ها و یافته های مطالعاتی اخیر فرهیخت را در «یک نگاه» ببینند و بخوانند، ما آنها را ذیل این بخش گرد هم آورده ایم.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و اولویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال دسترسی داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه!، پدران بین الملل و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو