-
۴ تیر ۱۴۰۳
-
بازدید: ۸۴۷
اشاره
پیوست فرهیخت یعنی چه: به نام خدا، هنگام نگارش مقالات یا ویرایش محتواهای ارسالی اهالی فرهیخت، به یک سری موضوعاتی بر می خوریم که شایسته است در مورد آنها، توضیحاتی ارائه کرد و گرنه مخاطب مجبور می شود برای فهم صحیح منظور نگارنده، زمانی را صرف جست و جو در اینترنت نماید که قطعاً مطلوب ما نیست.
به عنوان مثال، در بحث زائر و زیارت، بارها موضوع «ایام پیک» مطرح می شود و اگر قرار باشد در هر مقاله، مجبور به توضیح آن شویم، بدیهی است حجم یادداشت ها و مقالات فرهیخت افزایش می یابد و این هم مطلوب ما نیست.
بنابراین، بهترین کار آن است که این محتواهای پرمصرف و مکرر را یک برای همیشه در مستندی جداگانه شرح و توضیح داد و با درج لینک آن در صفحات مورد نیاز، کاربر را راهنمایی کرد تا در صورت نیاز، بر روی آن کلیک نموده و توضیحات بیشتر را آنجا مطالعه کند.
و اما موضوع این پیوست فرهیخت
ایام «پیک زائر» را در مشهد بهتر بشناسیم
ایام «پیک زائر» را در مشهد بهتر بشناسیم. این اوقات از تقویم، کدام روزهاست؟
اول: واژه شناسی
واژه ی پیک (بر وزن شیک) به معنی اوج و بالاترین نقطه در محاسبه و منحنی است. اگر این واژه در بحث مثلاً ترافیک استفاده شود، به معنی زمان اوج ترافیک خواهد بود.
یادآور می گردد اوج ترافیک یا ساعات اوج ترافیک یا پیک ترافیک (به انگلیسی: Rush hour) به ساعاتی از شبانه روز گفته میشود که در آن میزان حضور وسایل نقلیه و عابران در معابر به اوج خود می رسد. معمولاً در یک روز کاری هفته دو نوبت اوج ترافیک در صبح و عصر وجود دارد. (بیشتر بخوانید)
پیک سفر - High Season
موضوع «سیزنهای گردشگری» یا همان ایام پیک یا های سیزن در سفر، ازجمله موارد مهم در حوزهی گردشگری و سفر است که باید مورد توجه برنامهریزها، تور اپراتورها، صاحبان کسبوکار در حوزه سفر و گردشگران قرار بگیرد.
در واقع گردشگری و فصول ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و آنچه در این مسئله اهمیت دارد و مورد بررسی قرار میگیرد آن است که گردشگری، رابطه مستقیمی با فصلهای سال دارد.
از این رو برای مسافران مهم است که در انتخاب مقصد و برنامهریزی برای سفر به این مسئله توجه داشته باشند.
فصلها و یا سیزنها در حوزهی گردشگری به سه دسته تقسیم میشوند
- هایسیزن؛ زمانی که گردشگری رونق میگیرد؛
- لو سیزن؛ فصل ریزش گردشگران
- شولدر سیزن؛ فرصتی معمولی برای سفر
اگر مایل هستید در این باره بیشتر بخوانید، می توانید اینجا را کلیک فرمایید.
دوم: ایام پیک زائر در مشهد
و اما ایام پیک زائر در مشهد، عبارتند از:
🟢 از منظر غیر مذهبی - شمسی:
🔴 تعطیلات عید نوروز باستانی یعنی همان پانزده روز اول فروردین هر سال شمسی؛ (برابر با بیست مارس تا سوم آوریل)
🔸️ البته می توان یک هفته به این تاریخ یعنی از ۲۴ اسفند هر سال تا اول فروردین سال بعد (یعنی چهاردهم تا بیست مارس) را هم جزو ایام پیک به حساب آورد، چراکه در این یک هفته، تمام مدارس و دانشگاه ها تقریباً در حالت تعطیلی قرار دارند.
🔴 سه ماه تعطیلات تابستان هر سال که از تیر ماه آغاز شده و به شهریور هر سال شمسی پایان می پذیرد. (یعنی از ۲۱ ژوئن تا ۲۱ سپتامبر)
بدیهی است:
🔸️ هر چه به روزهای آخر شهریور هر سال نزدیکتر می شویم، حجم زائران در مشهد افزایش پیدا می کند.
🔸️ با توجه به آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاه ها غالباً از ابتدای مهر ماه هر سال (یعنی ۲۲ سپتامبر) و ضرورت شرکت دانش آموزان و دانشجویان در سر کلاس های درس، در این ماه، نباید انتظار حضور زائران زیادی را در مشهد داشته باشیم.
🟢 از منظر مذهبی - قمری:
🔴 دهه ی کرامت یعنی ده روز حدفاصل سالروز ولادت حضرت فاطمه ی معصومه(س) تا سالروز ولادت امام رضا(ع)؛ یعنی اول تا دهم ذیقعده ی هر سال قمری؛
🔴 دهه ی ولایت: حدفاصل «عید قربان» تا «عید غدیر» که اعظم الاعیاد است؛ یعنی از دهم تا ١٨ ذوالحجه ی هر سال قمری؛
🔴 دهه ی اول ماه محرم که مختوم به روز های تاسوعا و عاشورای حسینی است؛ (یعنی نه و دهم محرم هر سال قمری)
🔴 دهه ی آخر ماه صفر که پایان بخش آن، سالروز شهادت امام رضا و رحلت نبی مکرم اسلام، حضرت محمد و شهادت امام حسن مجتبی (علیهم السلام) است. (یعنی ۲۰ تا ۳۰ ماه صفر)
🔴 لیالی قدر در ماه مبارک رمضان که از ۱۹ رمضان شروع شده و ۲۳ این ماه، پایان می پذیرد.
⚠️ یادآوری: اگر این پیش بینی ها، اشکالاتی مشاهده می فرمایید، لطفاً با ما در میان بگذارید تا آن را اصلاح کنیم.
آخرین به روزرسانی: ۶ تیر ماه ۱۴۰۳