جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ زیارت/ میهمان فرهیخت: نقاشی و شعر بداهه در حرم رضوی، دستاورد تشرف بانوی دانشجوی استرالیایی مسلمان، هنرمند و شاعر به حرم مطهر در مشهد + ویدئو

  • بازدید: ۵۲۲
زیارت/ میهمان فرهیخت: نقاشی و شعر بداهه در حرم رضوی، دستاورد تشرف بانوی دانشجوی استرالیایی مسلمان، هنرمند و شاعر به حرم مطهر در مشهد + ویدئو
آستان قدس رضوی

«مسافری از استرالیا» عنوان ویدئویی است برگرفته از تشرف یک بانوی دانشجوی مستبصر اهل استرالیا، مسلمان و شیعه، هنرمندی نقاش و دارای ذوق شعر و شاعری که به اتفاق همسر ایرانی اش به حرم مطهر امام رضا(علیه السلام) مشرف شده و در تاریخ هفتم خرداد ۱۴۰۲، به همت «فیلم رضوی» منتشر گردیده است.

در این ویدئوی زیبا و دیدنی و سرشار از حس ارادت و سرسپردگی زوار غیرایرانی به ساحت قدسی امام مهربانی ها، این بانوی رهیافته که ما او را «فاطمه» خطاب می کنیم، می گوید که سفر به ایران، اولین سفر خارجی و سفر به مشهدالرضا هم، اولین سفر داخلی اش بوده و از لحظه ی ورود به حرم امام رضا(ع)، احساس بسیار خوبی داشته و از دیدن این همه زوار عاشق در این حرم، متعجب شده و بزرگی و وسعت حرم مطهر، وی را مجذوب خودش کرده است.

این جملات «فاطمه» - که به زبان انگلیسی و حین تشرف به حرم مطهر رضوی ایراد می شود - همسر ایرانی اش که ما او را «علی» خطاب می کنیم، این گونه ترجمه و روایت می کند. ضمناً وی از جمله دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در یکی از شهرهای استرالیاست: 

«من اولین بارم هست که از استرالیا خارج شدم و سفر به ایران، اولین سفر بین المللی من به شمار می رود و بعد هم که به مشهد آمدم.»

فاطمه که از بدو ورود به حرم مطهر و دیدن خیل عظیم زوار، خیلی شگفت زده شده،  احساس اش را این گونه شرح می دهد: «حضور زیاد مردم در صحن ها و رواق های حرم مطهر، باعث شد که احساس خیلی خوبی داشته باشم، احساسی شبیه احساس خوش آمد گویی» 

و اما «علی»، حکایت آشنایی اش با «فاطمه» و این که چطور همسرش، به دین مبین اسلام مشرف شده و بعد هم به ازدواج آنها انجامیده را این گونه شرح می دهد: «من در شهری که ایشان زندگی می کرد، دانشجو بودم. مدتی مشغول انجام یک سری فعالیت های اسلامی در دانشگاه بودم و ایشان هم در آنجا حضور داشت. البته من ابتدا با مادر ایشان که یکی از اعضای هیئت مسیحیان آنجا بود، آشنا شدم و همین موضوع، باعث آشنایی بعدی ما دو تا شد.» 

«علی» در ادامه ی صحبت هایش به چگونگی تشرف همسرش به دین مبین اسلام هم اشاره کرد و افزود: «من همان ابتدا دیدم فکر و قلب فاطمه نسبت به اسلام خوشبختانه باز هست و خدا هم لطف کرد و وقتی من او را دعوت به دین اسلام کردم، ایشان هم قبول کرد و مسلمان شد.»

«علی» در ادامه ی صحبت هایش، به چگونگی ورودشان به موضوع نمایشگاه نقاشی در حرم مطهر هم اشاره کرد و گفت: «همان ابتدا که ما به مشهد آمدیم، یک تور فرهنگی برپا بود و متوجه شدیم که یک نمایشگاه نقاشی هم در حرم رضوی برپا شده است. در آنجا خدام حرم، یک سری سئوال از ما پرسیدند و وقتی متوجه شدند که فاطمه در استرالیا نقاشی می کشد، از ما دعوت کردند که بیاییم و همان نمایشگاه را از نزدیک ببینیم و بعد هم از ایشان دعوت کردند تا اثری را نقاشی کند.»

و اما «فاطمه» انتخاب سوژه ی تابلوی نقاشی زیبایش را - که در واقع، ادای احترام یک مادر محجبه و دختر کوچکش به ساحت قدسی امام رضا(ع) است، در حالی که هر دو رو به گنبد و مناره ی طلایی امام رضا(ع) دست به سینه ایستاده اند - این گونه شرح داد: 

«این ایده زمانی به ذهنم رسید که به حرم مشرف شدم و دیدم همه ی خانم ها و حتی خیلی از بچه های کوچک، چادر بر سر دارند. همین موضوع حجاب آنان، سوژه ی نقاشی ام شد. هرچند کشیدن این نقاشی در حرم مطهر، کمی به طول انجامید تا تمام شد، ولی اگر فرصت بیشری داشتم، قطعاً کارم زیباتر می شد. من در این تابلو می خواستم که زیبایی و اهمیت حجاب و نقش مادر و زیبایی حرم امام رضا(ع) را به تصویر بکشم.»

فاطمه که علاوه بر هنر نقاشی، ذوق شعر و شاعری هم دارد، در مورد شعر فی البداهه ای هم که در حرم مطهر در مدح و ثنای حضرت امام رضا(ع) به ذهنش الهام شده و سروده، این گونه توضیح داد: 

«زمانی که در حرم بودم . یک حس بسیار قوی بهم دست داد و خواستم آن حس را نگاه دارم و لذا ترجیح دادم که این حس را به شعر بنویسم.» و سپس شعرش را به زبان انگلیسی خواند و مترجم هم معنای فارسی آن را این گونه بازگو کرد:

«ای امام رضا(ع): درود و سلام خدا بر شما، من هم مثل شما به عنوان یک غریبه به سرزمین تنهایی ها آمدم. در خانه ی شما من راه می روم، از عظمت حرم شما شگفت زده شده ام! ای گرامی، ای کسی که معلم کتاب مقدس قرآن هستید، در حیاط و صحن شما، غم و انبوه من کاهش پیدا کرد. ای منشأ برکت، ای کسی دوست خدا هستید، ای عزیز، ای کسی که دیگران را به سوی خدا دعوت می کنید، هرچه به پایان زمان حضورم در این مکان مقدس نزدیک و نزدیکتر می شوم، قلبم سنگین و سنگین تر می شود. ای انسان مؤمن، ای کسی که دیگران را از احکام الهی بهره مند می کنید، نعمتی که به زیارت کنندگانت عطا می کنید، خیلی زیاد است و قلب من از شکر و سپاس این نعمت ها، سرشار است.» 

یادآور می شود از آنجایی که اسامی دانشجوی ایرانی و همسر استرالیایی اش در این ویدئو بیان و یا حتی زیرنویس نشده، لذا برای راحتی خوانندگان و اختصارگویی در روایت و بازگرداندن صدا به متن، مجبور به انتخاب اسامی مجازی «فاطمه» و «علی» برای این دانشجوی ایرانی و همسر مستبصرش شدیم.

بدیهی است در غیر این صورت، علاوه بر طولانی تر شدن متن برگردان، تکرار زیاد کلمات جایگزین یعنی «این دانشجوی ایرانی گفت» و «این همسر استرالیایی اش افزود» در متن آزار دهنده می شد و بدین خاطر از این دو زائر بارگاه منور رضوی، پوزش می طلبیم.

>>> مشاهده ی ویدئو در صفحه ی آپارات اندیشکده

 

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/6414


Share
  • نازنین لشکری
    خوش با حال این خانم دانشجوی استرالیایی و آفرین به همسر ایرانی اش ، معلوم میشه مورد عنایت خود امام رضا ع قرار گرفته که از آن طرف کره زمین دعوت شدن برای شرفیابی به حرم مطهر و آفرین به خادمان حرم که از کنار این زوار ویژه امام رضا ع به سادگی عبور نکردند و دعوتشان کردند برای این که در حرم این آثار هنری و فرهنگی را ایجاد وخلق بکنند و فیلم گرفتند. ممنون از فرهیخت
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو