دیپلماسی❜ دانشگاهی/ اولین همایش بین الملی مرتعداری ایران در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد + یادداشت فرهیخت
-
۲۳ تیر ۱۴۰۰
-
بازدید: ۶۵۱
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، اولین همایش بین المللی و هشتمین همایش ملی مرتعداری ایران روز چهارشنبه 23 تیرماه 1400 با حضور دکتر مسعود منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، دکتر محسن فنودی مدیر کل منابعطبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی، سرهنگ روحی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان، دکتر دستورانی رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر حسین آذرنیوند رئیس انجمن علمی مرتعداری ایران، دکتر طاهری رئیس دفتر ریاست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و مهندس حسین پور مدیر کل دفتر کنترل سیلاب سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در محل سالن شورای سازمان مرکزی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
دکتر کافی رئیس دانشگاه در این همایش گفت: بسیار خرسندم که میزبانی هشتمین همایش ملی، به دلیل همنامی و هم عددی با هشتمین امام شیعیان، امام رضا (ع) به دانشگاه فردوسی مشهد داده شده است. بحران مراتع در ایران با تمام دنیا متفاوت است. شرایط در کشورها به گونه ای است که یا ظرفیت مناسب برای بهره برداری از مراتع را دارند یا آنقدر خشک هستند که دیگر امیدی به بهره برداری از مراتع آن ها وجود ندراد. کشور ما با ترکیبی از این دو مواجه است که اگر تخصص و ظرافت حفاظت و بهره برداری از آن انجام نگیرد، مرتع و حفاظت از آن به یک بحران تبدیل می شود. عنوان شدن واژه بحران بدین معناست که کل جامعه باید وارد مدیریت بحران شود.
وی بیان کرد: مراتع، میراث و امانت بزرگی در دستان هستند که در صورت عدم حفظ و نگهداری، این میراث ماندگار و اقیانوس عظیم ژنتیکی را از دست خواهیم داد.
رئیس دانشگاه اظهار کرد: امروزه بهره برداری از مراتع و کنترل و حفاظت از آنها نمی تواند فقط بر عهده ادارات منابع طبیعی باشد، وقتی گرسنگی و کمبود در جامعه وجود داشته باشد هیچ عاملی نمی تواند جلودار تخریب شود. ما نیازمند احیاء فرهنگ غنی مدیریت بهره برداری متناسب با ظرفیت مراتع به دست خود جوامع هستیم.
دکتر کافی در پایان ضمن تشکر از حافظان مرتع و محیط زیست گفت: آرزو می کنم این همایش به اهداف خود دست یابد و ما نیز باید تمام تلاش خود را برای حفاظت از این نعمت الهی به کار ببریم.
سپس دکتر منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در سخنانی گفت: مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه سخت است. بی توجهی به مسائل منابع طبیعی و محیط زیست و توسعه یک بعدی و بدون توجه به حفظ منابع طبیعی عوارض بسیار شدیدی دارد که امروزه در جای جای کشورمان شاهد آن هستیم.
وی بیان کرد: در مدیریت مراتع نسبت به سایر اکوسیستم ها با مشکلات بیشتری رو به رو هستیم. حفظ پوشش گیاهی، رعایت ابزار توسعه کشور و بهره برداران مستقیم از مرتع پیچیدگی این اکوسیستم را نسبت به سایر اکوسیستم ها بیشتر کرده است.
دکتر منصور گفت: اگر بین سازمان متولی با مردم و عدم توجه کافی به بخش هایی که در امر توسعه فعالیت می کنند همگرایی و هماهنگی صورت نگیرد، موفقیت در احیا و بهبود شرایط، غیرممکن و دست نیافتنی می شود.
گفتنی است این همایش در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۳ و ۲۴ تیرماه در محل دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد بصورت آنلاین برگزار خواهد شد.
یادداشت فرهیخت:
ضمن تقدیر و سپاس از برگزار کنندگان این همایش ارزشمند و مفید، اما حسب دستورالعمل های اندیشکده، متاسفانه تاکنون، هیچ شواهدی مستند بر بین المللی برگزار شدن این رویداد مشاهده نشده است. اعم از حضور میهمانان خارجی و یا گزارشی دال بر مشارکت آنلابن آنان در مباحث و نشست ها، انتشار اسامی میهمانان و سخنرانان خارجی و اسامی کشورهای آنان؛ انتشار پوستر رویداد و... بنابراین تا آن زمان، این رویداد جزو رویدادهای غیر بین المللی در اندیشکده ایندکس و فهرست بندی خواهد شد.
خبر تکمیلی: همایش بینالمللی مرتعداری ایران در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کارکرد
نخستین همایش بینالمللی و هشتمین همایش ملی مرتعداری ایران روز چهارشنبه در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.
دبیر اجرایی این همایش روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که ۲۵۰ مقاله برای این همایش ۲ روزه مورد پذیرش قرار گرفت.
دکتر محمد فرزام افزود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته ۲۵ مقاله به صورت سخنرانی و به زبان فارسی است، همچنین ۱۰ مقاله نیز به صورت انگلیسی ارائه میشود و مقرر شد تا چهار سخنرانی کلیدی نیز در این همایش ارئه شود.
وی ادامه داد: کمترین ارزش مراتع در تامین علوفه دیده میشود ولی مراتع کشور که بیش از ۵۲ درصد سطح کشور را در برگرفته، مهمترین منبع تامین آب کشور و همچین مانع اصلی در جلوگیری از وقوع سیل هستند.
عضو هیات علمی گروه آموزشی مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از دیگر فواید وجود مراتع در کشور میتوان به تامین اکسیژن و کاهش ریزگردها و سایرآلاینده های محیطی نیز اشاره کرد همچنین تنوع زیستی و اکو سیستم کشور ما از مراتع نشات گرفته است.
فرزام افزود: با توجه به قرار گرفتن ایران در منطقه خشک جهان، گیاهان دارویی که در مراتع کشور به دست میآید دارای بالاترین کیفیت دارویی است که میتواند در موضوع اشتغالزایی کشور تاثیر بسیار داشته باشد.
وی ادامه داد: در این همایش ۲ روزه که با موضوع "اکو سیستم مرتع در بحران" برگزار می شود به محورهایی همچون بومشناسی و احیا، تهدیدات و مخاطرات، سیاست و مدیریت، تولیدات و خدمات و ارزیابی و پایش پرداخته میشود.
دبیر اجرایی نخستین همایش بینالمللی و هشتمین همایش ملی مرتعداری ایران گفت: در این همایش علمی آخرین دستاوردهای مرتعداری از سوی استادان دانشگاههای تهران، زابل، تربیت مدرس، علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و دانشگاه فردوسی مشهد ارائه میشود.