دیپلماسی❜ دانشگاهی/ اولین همایش بین الملی مرتعداری ایران در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد + یادداشت فرهیخت

  • بازدید: ۶۵۰
دانشگاهی/ اولین همایش بین الملی مرتعداری ایران در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد + یادداشت فرهیخت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، اولین همایش بین المللی و هشتمین همایش ملی مرتعداری ایران روز چهارشنبه 23 تیرماه 1400 با حضور دکتر مسعود منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، دکتر محسن فنودی مدیر کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی، سرهنگ روحی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان، دکتر دستورانی رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر حسین آذرنیوند رئیس انجمن علمی مرتعداری ایران، دکتر طاهری رئیس دفتر ریاست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و مهندس حسین پور مدیر کل دفتر کنترل سیلاب سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در محل سالن شورای سازمان مرکزی به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

دکتر کافی رئیس دانشگاه در این همایش گفت: بسیار خرسندم که میزبانی هشتمین همایش ملی، به دلیل همنامی و هم عددی با هشتمین امام شیعیان، امام رضا (ع) به دانشگاه فردوسی مشهد داده شده است. بحران مراتع در ایران با تمام دنیا متفاوت است. شرایط در کشورها به گونه ای است که یا ظرفیت مناسب برای بهره برداری از مراتع را دارند یا آنقدر خشک هستند که دیگر امیدی به بهره برداری از مراتع آن ها وجود ندراد. کشور ما با ترکیبی از این دو مواجه است که اگر تخصص و ظرافت حفاظت و بهره برداری از آن انجام نگیرد، مرتع و حفاظت از آن به یک بحران تبدیل می شود. عنوان شدن واژه بحران بدین معناست که کل جامعه باید وارد مدیریت بحران شود.

وی بیان کرد: مراتع، میراث و امانت بزرگی در دستان هستند که در صورت عدم حفظ و نگهداری، این میراث ماندگار و اقیانوس عظیم ژنتیکی را از دست خواهیم داد.

رئیس دانشگاه اظهار کرد: امروزه بهره برداری از مراتع و کنترل و حفاظت از آنها نمی تواند فقط بر عهده ادارات منابع طبیعی باشد، وقتی گرسنگی و کمبود در جامعه وجود داشته باشد هیچ عاملی نمی تواند جلودار تخریب شود. ما نیازمند احیاء فرهنگ غنی مدیریت بهره برداری متناسب با ظرفیت مراتع به دست خود جوامع هستیم.

دکتر کافی در پایان ضمن تشکر از حافظان مرتع و محیط زیست گفت: آرزو می کنم این همایش به اهداف خود دست یابد و ما نیز باید تمام تلاش خود را برای حفاظت از این نعمت الهی به کار ببریم.

سپس دکتر منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سخنانی گفت: مدیریت منابع طبیعی در کشورهای در حال توسعه سخت است. بی توجهی به مسائل منابع طبیعی و محیط زیست و توسعه یک بعدی و بدون توجه به حفظ منابع طبیعی عوارض بسیار شدیدی دارد که امروزه در جای جای کشورمان شاهد آن هستیم.

وی بیان کرد: در مدیریت مراتع نسبت به سایر اکوسیستم ها با مشکلات بیشتری رو به رو هستیم. حفظ پوشش گیاهی، رعایت ابزار توسعه کشور و بهره برداران مستقیم از مرتع پیچیدگی این اکوسیستم را نسبت به سایر اکوسیستم ها بیشتر کرده است.

دکتر منصور گفت: اگر بین سازمان متولی با مردم و عدم توجه کافی به بخش هایی که در امر توسعه فعالیت می کنند همگرایی و هماهنگی صورت نگیرد، موفقیت در احیا و بهبود شرایط، غیرممکن و دست نیافتنی می شود.

گفتنی است این همایش در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۳ و ۲۴ تیرماه در محل دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد بصورت آنلاین برگزار خواهد شد.


یادداشت فرهیخت:

ضمن تقدیر و سپاس از برگزار کنندگان این همایش ارزشمند و مفید، اما حسب دستورالعمل های اندیشکده، متاسفانه تاکنون، هیچ شواهدی مستند بر بین المللی برگزار شدن این رویداد مشاهده نشده است. اعم از حضور میهمانان خارجی و یا گزارشی دال بر مشارکت آنلابن آنان در مباحث و نشست ها، انتشار اسامی میهمانان و سخنرانان خارجی و اسامی کشورهای آنان؛ انتشار پوستر رویداد و... بنابراین تا آن زمان، این رویداد جزو رویدادهای غیر بین المللی در اندیشکده ایندکس و فهرست بندی خواهد شد. 


1400042305


خبر تکمیلی: همایش بین‌المللی مرتعداری ایران در دانشگاه‌ فردوسی مشهد آغاز به کارکرد

نخستین همایش بین‌المللی و هشتمین همایش ملی مرتعداری ایران روز چهارشنبه در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

دبیر اجرایی این همایش روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از ۳۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که ۲۵۰ مقاله برای این همایش ۲ روزه مورد پذیرش قرار گرفت.

دکتر محمد فرزام افزود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته ۲۵ مقاله به صورت سخنرانی و به زبان فارسی است، همچنین ۱۰ مقاله نیز به صورت انگلیسی ارائه می‌شود و مقرر شد تا چهار سخنرانی کلیدی نیز در این همایش ارئه شود.

وی ادامه داد: کمترین ارزش مراتع در تامین علوفه دیده می‌شود ولی مراتع کشور که بیش از ۵۲ درصد سطح کشور را در برگرفته، مهمترین منبع تامین آب کشور و همچین مانع اصلی در جلوگیری از وقوع سیل هستند.

عضو هیات علمی گروه آموزشی مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از دیگر فواید وجود مراتع در کشور می‌توان به تامین اکسیژن و کاهش ریزگردها و سایرآلاینده های محیطی نیز اشاره کرد همچنین تنوع زیستی و اکو سیستم کشور ما از مراتع نشات گرفته است.

فرزام افزود: با توجه به قرار گرفتن ایران در منطقه خشک جهان، گیاهان دارویی که در مراتع کشور به دست می‌آید دارای بالاترین کیفیت دارویی است که می‌تواند در موضوع اشتغال‌زایی کشور تاثیر بسیار داشته باشد.

وی ادامه داد: در این همایش ۲ روزه که با موضوع "اکو سیستم مرتع در بحران" برگزار می شود به محورهایی همچون بوم‌شناسی و احیا، تهدیدات و مخاطرات، سیاست و مدیریت، تولیدات و خدمات و ارزیابی و پایش پرداخته می‌شود.

دبیر اجرایی نخستین همایش بین‌المللی و هشتمین همایش ملی مرتعداری ایران گفت: در این همایش علمی آخرین دستاوردهای مرتعداری از سوی استادان دانشگاه‌های تهران، زابل، تربیت مدرس، علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و دانشگاه فردوسی مشهد ارائه می‌شود.

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8018


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو