جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ دینی/ تقویم فرهیخت: ۷ فروردین ۱۴۰۰، برپایی جشن تکلیف دختران تازه مکلف شده ۱۱ کشور اسلامی در حرم رضوی

  • بازدید: ۷۵۰
دینی/ تقویم فرهیخت: ۷ فروردین ۱۴۰۰، برپایی جشن تکلیف دختران تازه مکلف شده ۱۱ کشور اسلامی در حرم رضوی

به همت مدیریت زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی و همزمان با ایام خجسته دهه مهدویت، جشن "شکوفه‌های بهشتی" ویژه دختران تازه مکلف از ۱۱ کشور اسلامی در حرم مطهر رضوی برگزار شد. این ویژه‌برنامه که صبح امروز هفتم فروردین ماه سال ۱۴۰۰ با حضور دختران تازه مکلف از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، هندوستان، پاکستان، نیجریه، گامبیا، ایران، گینه و آذربایجان، با مشارکت مدارس غیر ایرانی وابسته به موسسات بین المللی از جمله جامعه المصطفی، مکتب نرجس و خانواده‌های مقیم از کشورهای مختلف در رواق حضرت زهرا(س) برگزار شد.

قرائت آیات روح بخش قرآن، اجرای نمایش، مسابقه، شعرخوانی، نمایش، قرائت عهدنامه و... از برنامه‌های اجرا شده در این مراسم بود. در این ویژه برنامه که برای نخستین‌بار در سطح بین المللی برگزار شد به هر یک از دختران تازه مکلف به رسم تبرک و یادبود یک چادر و جانماز اهدا شد.

جشن بین المللی تکلیف و عبادت در جوار امام رأفت

اینجا شور و شوقی متفاوت حاکم است. رواق حضرت زهرا(س) میزبان جشنی برای مهمانان معصوم و کوچک شده است و دخترکانی با چادرهای گلدار سپید که همگی 9 ساله و تازه مکلف شده‌اند را به آغوش نور فرا می خواند.

تفاوت این شور و شوق در ملیت مهمان های کوچک امام رضا(ع) است که هر کدام‌شان از کشوری اسلامی راهی این دیار شده اند. جمعی از دختران همراه مادران‌شان‎ در قالب برنامه‌ای مفرح و معنوی به نام «شکوفه‌های بهشتی» به همت اداره امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی به حرم مطهر رضوی دعوت شده‌اند تا ورود به سن تکلیف خود را در کنار امام مهربانی ها جشن بگیرند.

چند ملیت زیر یک پرچم

سروصدا و همهمه رواق حضرت زهرا(س) را پر کرده. دخترها همراه مادران‌شان مشغول پوشیدن لباس مناسب جشن هستند. همه چادر سپید گلداری که از خادمان حرم مطهر رضوی هدیه گرفته‌اند، به سرکرده اند و در فواصل معین می‎نشینند. با فرستادن صلوات و ورود حاج آقای نواب و دستیار هنرمندش، آقا ماشاءالله جشن شکل رسمی به خود می‌گیرد.

حالا جمع‌شان یکپارچه سپید به نظر می‌رسد ولی شکل و شمایل ظاهری‌شان به خوبی معلوم می‌کند که همه از یک کشور مهمان مراسم نشده‎اند. بیشترشان به زبان فارسی حرف می‌زنند ولی در بین‌شان، خیلی‌ها هم به زبانی دیگری مثل عربی و اردو تکلم می‌کنند. با این وجود، همگی زیر بیرق امام رئوف(ع) جمع شدند تا به بهانه مراسم ورود به سن تکلیف، به شکل دیگری معنی امت واحده اسلامی را نشان دهند. 

حجت‌الاسلام نواب سعی دارد در قالب نمایش، بازی، مسابقه و شعرخوانی، همه حرف‎های جدی عبادی را به زبان شوخی و خنده به تازه مکلفان منتقل ‌کند. او از بچه‌ها می‌پرسد: کسی که مکلف می‌شود، حرف چه کسی را گوش می‌دهد و چه کسی را نه؟ و بچه‌ها یک‌صدا جواب می‌دهند: «حرف خدا جون رو گوش می‌دیم و حرف شیطون رو نه».

و باز می‌پرسد: «اگر گفتید از بین همه کارهای خوبی که خداجون از ما خواسته انجام بدهیم، کدامش مهمتر است؟» و برخی درست جواب داده و می‌گویند: نماز. او ادامه می‌دهد: «می‌دانید نماز کلید ورود به بهشت است؟ و آیا می‌دانید کلید نماز چیست؟» و هر کدام جوابی می‌دهند که اشتباه است و با شوخی‌های حاج آقا، صدای خنده دخترکان رواق را پر می‎کند. اما فقط یکی از میان جمع جواب می‌دهد : «وضو!» و با مرحبای حاج آقا نقاب و تشویق بچه‌ها روبرو می‌شود.

روزی به‌یادماندنی

در جریان مراسم از حلیا احمدی، یکی از دختران تازه به سن تکلیف رسیده نظرش را درباره برنامه می‌پرسیم، می‌گوید: خیلی عالی است. خوشحالم که امسال توانستم در یک جشن، وارد سن تکلیف بشم. بیشتر از شوخی‌ها و نمایش‎های حاج آقا خوشم آمد. و مادرش منصوره صادقی اضافه می‌کند: چند ماه مانده به 9 سالگی‌اش، حلیا مرتب می‌گفت، کاش مدرسه برایشان جشن تکلیف بگیرند. چون به خاطر کرونا امکانش نبود. خدا را شکر که این جشن معنوی برای دخترها برگزار شد. 

حنانه بیابانکی و مادرش مهمانان دیگر این مراسم‌اند که از افغانستانی های مقیم مشهد هستند. از صورت بشاش و خنده روی لبش معلوم است که نظرش درباره جشن چیست. او با همان گویش محلی خودشان می‎گوید: خیلی خوشحالم که به این مراسم دعوت شدیم. این روز به یادماندنی تا آخر عمر به‌خاطرم می‌ماند. و مادرش در ادامه می‌گوید: فکرش را هم نمی‌کردیم، مراسمی برای همه ملل خارجی بگیرند و از ما بخواهند در آن حضور پیدا کنیم. خادمان آستان قدس رضوی خیر ببینند که دل دخترم را شاد کردند.

حاج آقای نواب دست آخر خطاب به دختران می‌گوید: «بچه‌ها خوش به حال تون که آقا امام رضا(ع) ویژه دعوت‌تون کرده تا از این مکان مقدس، به خدا اعلام بندگی کنید. از امروز جزء بنده‌های خوب خدا می‌شوید و می‌توانید با انجام دادن کارهای خوب به فرشته‌ها و خدا نزدیک‌تر بشوید. حالا چند دقیقه چشمهایتان رو ببندید و توی دلتان از خدا و امام هشتم(ع) آرزوهایتان را بخواهید.» همهمه جشن به یکباره، ساکت می‌شود و دخترها با چشمانی بسته و دست‌های گشاده هر چه در دل آرزو دارند، می‌خواهند. هر کدام درخواست و خواهشی دارند؛ ولی آنچه از چهره های معصوم‌شان پیداست از خدا برای حضور در این جشن شیرین بندگی سپاس‌گزارند.

اولین جشن چندملیتی

مدیر امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی نیز در گفت‌وگو با آستان نیوز با تشریح جزییات برگزاری این برنامه معنوی برای دختران مکلف بیان می‌کند: در آستانه نیمه شعبان، میلاد حضرت حجة بن الحسن(عج) جشنی با عنوان «شکوفه‌های بهشتی» برای 80 نفر از دختران تازه مکلف شده در رواق حضرت زهرا(س) حرم مطهر حضرت رضا(ع) برگزار شد.

به گفته سیدجواد هاشمی نژاد، دختران مکلف دعوت شده به مراسم با مشارکت مدارس غیر ایرانی وابسته به مؤسسات بین‎المللی از جمله جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، مکتب نرجس و خانواده‌های مقیم ایران از 10 کشور مختلف عراق، سوریه، لبنان، افغانستان، پاکستان، آذربایجان هندوستان، نیجریه، گامبیا و گینه هستند.

این مقام مسئول در آستان قدس رضوی با اشاره به پیشینه اجرای چنین مراسمی در حرم رضوی ابراز می‌کند: چنین مراسمی، در سال‎های گذشته برای مخاطبان عرب‌زبان سابقه برگزاری داشته ولی برای اولین بار است که جشن تکلیف در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود.

این جشن شاد و پر نشاط با توزیع هدایایی از جنس چادر و جانماز به رسم تبرک و گرفتن عکس‌های مادر و دختری کنار پرچم سبز بارگاه رضوی به رسم یادگاری پایان می‌گیرد.  

گزارشگر: سارا صالحی

>>> مشاهده گزارش تصویری ... 


ریب

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7805


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو