دیپلماسی❜ گردشگری/ گلایه فرهیخت: دو میلیون تومان، بلیت قطار مشهد تا قم! روایت دردناک «محمدرضا کمیلی» از سرکیسه کردن زوار پاکستانی در اطراف حرم مطهر

  • بازدید: ۶۲۵
گردشگری/ گلایه فرهیخت: دو میلیون تومان، بلیت قطار مشهد تا قم! روایت دردناک «محمدرضا کمیلی» از سرکیسه کردن زوار پاکستانی در اطراف حرم مطهر
پاکستان ایرانی ترین همسایه

محمدرضا کمیلی، کارشناس مسائل شبه قاره، خبرنگار، فعال فرهنگی و مدیر پایگاه فرهنگی ایرانی ترین همسایه و از همراهان همیشه حامی اندیشکده، امروز در صفحه ی اینستاگرام خود، روایت دردناکی از سرکیسه کردن یک زائر مظلوم پاکستانی منتشر کرده که متأسفانه گیر دلالان سودجو و از خدا بی خبر بلیت قطار و فروش فیلترشکن آن هم در اطراف حرم مطهر رضوی افتاده است.

از فروش بلیت قطار مشهد - قم به قیمت دو میلیون تومان!! به جای هفتصد هزار تومان گرفته تا موضوع فروش فیلترشکن و «وی پی ان» یک روزه به قیمت یکصد و پنجاه هزار تومان! در این نوشتار به چشم می خورد و روح و روان هر آزاده ای را می آزارد!

«اندیشکده ی بین المللی فرهیخت» ضمن تقدیر و تشکر فراوان از این فعال فرهنگی و رسانه ای که برای تکریم زوار شریف و مظلوم اردوزبان بویژه پاکستانی ها و دفاع از حقوق حقه ی آنها، تاکنون از هیچ کوششی دریغ نکرده، آرزومند است؛ 

«مسئولان امر چه در اداره کل گردشگری استان، چه راه آهن خراسان، چه اداره کل مخابرات استان و چه نهادهای نظارتی و بازرسی بویژه اتاق های اصناف و اتحادیه ها، پس از مشاهده ی این گونه گزارش های مستند و پیگیری عاجل و تدبیر همیشگی موضوع، باب این گونه دزدی های آشکار از جیب زوار غیرایرانی بویژه پاکستانی های شریف اما مظلوم را برای همیشه بسته و یا به حداقل برسانند. بدیهی است نقش رسانه های شهر و استان در به نتیجه رسیدن این گونه مطالبات، بسیار حائز اهمیت است.»  

البته، ناگفته پیداست که این مورد، تنها یکی از چندین مواردی است که زوار غیرایرانی بویژه زوار پاکستانی به تور دلالال، سارقان و افراد خلافکار در این شهر می افتند. 

ما پیشتر این موضوع را به صورت مشروح و مبسوط، در «یادداشت فرهیختی جداگانه» در نقد پاسخ استاندار خراسان رضوی به سئوال «فرهیخت» بررسی کرده ایم. 

آنجا که از یعقوب علی نظری پرسیدیم: چرا همه چیز در این شهر از جمله نانوایی ها، متولی واحد و مشخص دارند، اما «بین الملل مشهد» بی متولی و بی صاحب است؟

وی پاسخ داد: مشهد به یک «مدیر بین الملل واحد» نیاز ندارد، هر دستگاهی کار خودش را دارد به خوبی در این زمینه انجام می دهد! یاللعجب... اینجا را ببینید...

یادآور می شود محمدرضا کمیلی به زبان اردو تسلط کامل دارد و در آخرین سفر عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان به ایران و مشهد، مترجم رسمی وی بود. 

وی مؤلف چندین مقاله و کتاب در مورد پاکستان است و به همت وی، تاکنون چندین مراسم یادبود «چمران پاکستان» در تهران و مشهد برگزار شده است.

گفتنی است چمران پاکستان، لقبی است که به شهید محمد علی نقوی یکی از بینانگذاران انجمن دانشجویان امامیه پاکستان داده شده است؛ شهیدی که ۲۶ سال از عروجش می گذرد.

و اما متن نوشتار:

روایت بلیت دو میلیونی قطار مشهد - قم با عنوان: ظرف تبرکی و بلیت قطار

«.... گوشه ی رواق غدیر در حرم مطهر رضوی در حال بررسی مسئله ی بیمه زائرین بودم که یک زائر پاکستانی دیگری آمد و گفت: 

چرا بلیت این زائر از مشهد به قم، هفتصد هزار تومان شده، ولی از من دو میلیون تومان گرفتند؟! دو میلیون تومان برای قطار مشهد به قم؟! 

در اینترنت، اطلاعات بلیت قطارش را نگاه کردم، دیدم قیمت رسمی نهصد هزار تومان بود ولی نرخ را روی بلیتش ننوشته بودند! به او گفتم: برخیز به اتفاق هم به آژانس فروش بلیت برویم و ببینیم چرا با تو این قدر گران حساب کرده اند؟ 

از حرم مطهر امام رضا(ع) که بیرون اومدیم، دیدم دو تا ظرف غذا در دستش هست. به او گفتم اینها چی هستند؟ پاسخ داد: ظرف های غذای مهمانسرای امام رضا(ع) هستند که می خواهم به عنوان تبرک به پاکستان ببرم تا برکت خانه های مان باشد.

از نگاه و عمق اعتقادات پاکش خجالت کشیدم. 

وقتی رفتیم داخل آژانس مسافرتی، پس از کمی ارعاب و ترساندن آنها، بالاخره اعتراف کردن که دست دوتا دلال در کار بوده و با همکاری هم ، کلاهی به این بزرگی سر زائر گذاشتند.»

و اما حکایت فیلترشکن قلابی!

«از در آژانس مسافرتی که بیرون اومدیم، از من پرسید: امکانش هست با این کسی که فیلترشکن می فروشد هم حرف بزنید؟ 

گفتم او چه کاری کرده؟ پاسخ داد: صد و پنجاه هزار تومان از من بابت فروش یک فیلتر شکن گرفته ولی روز بعد قطع شد! فردای آن روز که پیش او رفتم، دوباره برای دادن فیلتر شکن جدید، صد و پنجاه هزار تومان دیگر از من پول گرفت! 

سپس ادامه داد: او پول خواست و من هم پرداخت کردم. گفتم خوب، نباید ابتدا کمی فکر می کردی و بعد پول را می دادی؟ پاسخ داد: خوب، ما راجع به ایرانی ها این جور فکر نمی کردیم!!! (یعنی گمان نمی کردیم ایرانی ها سر ما را کلاه بگذارند!)» 

محمدرضا کمیلی، مویه نامه ی خود را این گونه به پایان می برد: «هنوزم ذهن من درگیر این موضوع هست که این زائر پاکستانی با احساس و مملو از عواطف، ظرف غذای یک زائر دیگر را برای تبرک به وطن خودش می برد، اما وقنی چنین فجایعی را در مشهد می بیند، چه حالی پیدا می کند؟! 

او قرار است در شهر خود در پاکستان، دقیقاً چه نوع ایرانی را روایت کند؟ یا نه ... اصلاً می خواهم بدانم آن دو دلال، پول حرامی را که گرفتند، خرج کجای زندگی شان خواهند کرد؟»

افسوس...


(پی نوشت: به دلیل تسهیل و افزایش دقت سرویس ترجمه ی گوگل به زبان های مختلف، مجبور به بازنویسی متن از گویش محلی و اصطلاحاً خودمانی به اسلوب استاندارد زبان فارسی همراه با کمی ویرایش شدیم.)

به روزرسانی: ۲ اسفند ۱۴۰۲

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/6597


Share
  • تورم در ترکیه بیداد می کند اما هتلدار ترکیه تقاضای لیر ترکیه می کند ان هم در روزهای پیک شب یلدا و سال نو میلادی ، در مقابل هتلدار ایرانی از زائر امام رضا علیه السلام که امده ایران تقاضای دلار و یورو می کند خودباختگی با خودباوری از زمین تا اسمان فرق دارد
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو