فرهنگی/ تقویم فرهیخت: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، برپایی آیین پایانی بیست و یکمین جشنواره بین المللی، فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در مشهد :: اندیشکده بین المللی فرهیخت مشهد











جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ فرهنگی/ تقویم فرهیخت: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، برپایی آیین پایانی بیست و یکمین جشنواره بین المللی، فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در مشهد

  • بازدید: ۹۴
فرهنگی/ تقویم فرهیخت: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴، برپایی آیین پایانی بیست و یکمین جشنواره بین المللی، فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در مشهد

بنیاد امام رضا(ع)

اشاره

جشنواره ی بین المللی، فرهنگی و هنری امام رضا (علیه السلام) رویداد مبارکی است از خاستگاه مشهد که به همت «بنیاد بین المللی امام رضا(ع)»، طی بیست سال گذشته در دهه ی کرامت (از اول تا یازدهم ذیقعده هر سال) در بسیاری از استان های ایران اسلامی با شکوه فراوان برگزار شده و هم اکنون، بیست و یکمین دوره ی آن در حال برپایی است.

گفتنی است این رویداد در طول سال، ساری و جاری است اما آیین های اختتامیه های اغلب جشنواره های زیر مجموعه ی آن به صورت متمرکز طی دهه ی کرامت یعنی در طول ده روز بین سالروز ولادت باسعادت کریمه ی اهل بیت حضرت فاطمه ی معصومه سلام الله علیها و زادروز امام رئوف، السلطان علی ابن موسی الرضا علیه السلام (یازدهم ذیقعده) در مراکز استان های مجری برپا می شود که اوج آن، برپایی آیین اختتامیه ی جشنواره ی مادر و اصلی در مشهد است.

انتخاب و معرفی و تجلیل از «خادم برگزیده ی رضوی» از میان چهره های خدوم و فعال در عرصه ی نشر، چاپ و تبلیغ فرهنگ رضوی در داخل و خارج از کشور از جمله مهمترین و شاخص ترین برنامه های همیشگی در آیین پایانی است.

ناگفته پیداست تجلیل از برگزیدگان همایش های موضوعی در استان های منتخب، مسابقات، نمایشگاه ها و کارگاه ها (در رشته های مختلف فرهنگی و هنری و دینی) و نیز تقدیر از دست اندرکاران برپایی مراسم جشن رضوی و...، از جمله برنامه هایی است که در مراسم اختتامیه ی همان رخداد در مرکز استان مربوطه صورت می پذیرد.

گفتنی است بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام، با ساختاری مرتبط با «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» اما به صورت مستقل در مشهد فعالیت می کند.

شایان ذکر است سال گذشته، قرار بود بیست و یکمین دوره از این جشنواره همزمان با ایام ولادت حضرت امام رضا(ع) برپا شود که به دلیل تقارن با ایام شهادت شهید جمهور و همراهانش، برگزار نشد.

بنابراین طبق سنتی بیست ساله، آیین پایانی بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) همزمان با شب میلاد امام مهربانی‌ها، با حضور میهمانانی از داخل و خارج از کشور و مقامات کشوری و هنرمندان شاخص با شکوه فراوان در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ ان شاءالله در مشهد برگزار خواهد شد.

تجلیل از 12 خادم ملی و بین‌المللی در جشنواره امام رضا(ع)

 

خبر تکمیلی

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا علیه‌السلام از برگزاری اختتامیه این جشنواره در کنار حرم مطهر رضوی و در شب میلاد این امام همام خبر داد.  

مرتضی سعیدی‌زاده در نشست اختتامیه بیست‌ویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا علیه السلام اظهار با اشاره به ایجاد شبکه تخصصی کنشگران زیستی فرهنگ و هنر با توجه به استعدادهای آموزش و پرورش در عرصه بین‌المللی اظهار داشت: اهداف جشنواره‌های رضوی شناسایی ظرفیت‌های تولیدات آثار فاخر و اثرگذار و نیز طراحی محصولات فرهنگی و هنری در بستر زیستی فرهنگی هنر با موضوعات رضوی است.

وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته جشنواره امام رضا علیه السلام از حیث رویکردی و حرفه‌ای در بستر جریان تحولی قرار گرفته، تصریح کرد: از حیث رویکردی بنا شد که تولیدات رضوی بر معارف رضوی و حدیثی از امام رضا علیه السلام مبنی که می‌فرماید اگر مردم محاسن کلام ما رو درک کنند از ما تبعیت می‌کنند؛ مبتنی باشد. 

به گفته سعیدی‌زاده؛ بنای بنیاد امام رضا علیه السلام ایجاد چرخه‌ای است که بتواند کلام امام رضا را تبیین و کلام را تبدیل به محاسن بکند تا این مهم در قالب محصولات فرهنگی و هنری و رسانه‌ای در معرض دید مردم قرار گرفته و مردم از دستاورد آن بهره‌مند شوند. 

وی با بیان اینکه به تبع این بهره‌مندی باید بتوانیم جریان فرهنگ رضوی را در جامعه اسلامی نهادینه کنیم، عنوان کرد: این چرخه به ما از حیث رویکردی کمک رسان است تا بتوانیم نظام‌وار موضوعات فرهنگ رضوی را تبیین کنیم. 

رونمایی از منظومه نسیم رضوان

سعیدی‌زاده با بیان اینکه یکی از خروجی‌های فعالیت‌های دو سال اخیر منظومه نسیم رضوان است، گفت: این مهم به عنوان یک نظامواره موضوعی در مورد حصرت رضا علیه السلام در خردادماه و در دهه ولایت رونمایی خواهد شد. 

به گفته مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا علیه السلام؛ این اثر که محتوای آن مبتنی بر نظام موضوعی آموزه‌های امام رضا (ع) و بررسی بیش از ۵۰۰ منبع مکتوب است، در دهه ولایت رونمایی خواهد شد و مبنای تولید محصولات فرهنگی و هنری آینده قرار می‌گیرد. 

وی همچنین با اشاره به برگزاری آیین اختتامیه بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در شب میلاد امام هشتم نیز اظهار کرد: این رویداد فرهنگی و هنری پس از دو دهه فعالیت پیوسته، به یک ایستگاه مهم در توسعه زیست‌بوم فرهنگ رضوی در کشور و عرصه بین‌الملل رسیده است. 

به گفته سعیدی‌زاده، این جشنواره که با هدف ترویج معارف اهل بیت به‌ویژه آموزه‌های امام رضا (ع) برگزار می‌شود، طی دو دهه گذشته مجموعه‌ای از آثار هنری، فرهنگی، رسانه‌ای و ادبی فاخر را تولید و عرضه کرده است. 

حمایت از تولیدات فاخر هنری و فرهنگی در عرصه رضوی

وی خاطرنشان کرد: از جمله اصول حاکم بر جشنواره، می‌توان به توجه به سبک زندگی اسلامی-ایرانی، جریان‌سازی فکری و معرفتی، حمایت از تولیدات فاخر هنری، تربیت و آموزش کنشگران فرهنگی، و ارتباط مستمر با فعالان بین‌المللی فرهنگ رضوی اشاره کرد. 

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگ هنری امام رضا علیه السلام با بیان اینکه هم‌زمان با دهه ولایت و عید غدیر از کتاب رمان اجتماعی «جزیره گمشده من» اثر مظفر سالاری، یکی از چهره‌های شناخته‌شده ادبیات اجتماعی کشور نیز رونمایی خواهد شد، افزود: همچنین از سه کتاب شعر با محوریت حضرت رضا (ع) با عنوان «عزیز جمهور» در شب میلاد آن حضرت رونمایی می‌شود؛ کتاب‌هایی که حاصل فراخوان ادبی سال گذشته با مشارکت گسترده شاعران کشور است. 

وی همچنین به جایگاه بنیاد امام رضا (ع) در ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اشاره و با توضیح مأموریت این بنیاد در توسعه فرهنگ رضوی عنوان کرد: این نهاد با مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۱ تأسیس شده و وظیفه گسترش فرهنگ رضوی را در سطح ملی و بین‌المللی برعهده دارد. 

به تصریح سعیدی‌زاده؛ بنیاد تلاش کرده تا از طریق تولیدات فرهنگی و هنری، سبک زندگی اسلامی - ایرانی را با تکیه بر معارف اهل بیت (ع) ترویج دهد. 

وی با بیان اینکه از جمله اصول حاکم بر این جشنواره، می‌توان به توجه به سبک زندگی اسلامی - ایرانی، جریان‌سازی فکری و معرفتی، حمایت از تولیدات فاخر هنری، تربیت و آموزش کنشگران فرهنگی، اشاره کرد؛ افزود: ارتباط مستمر با فعالان بین‌المللی فرهنگ رضوی در این حیطه اولویت است. 

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا (ع) با بیان اینکه در جریان این جشنواره، ۱۰ کارگاه ملی در حوزه‌های شعر، داستان، گرافیک، خوشنویسی، عکاسی و تئاتر در استان‌های مختلف کشور برگزار شده گفت: بیش از هزار و ۵۳۰ هنرمند و گروه هنری در این رویداد مشارکت داشتند و در مجموع ۱۳۷ اثر برگزیده معرفی شده است. 

اجرای ۴۴۰ تئاتر رضوی در استان‌های مختلف کشور 

سعیدی‌زاده با بیان اینکه در حوزه تئاتر، ۴۴۰ مورد اجرا در استان‌های مختلف برگزار شده یادآور شد: در بخشهنرهای تجسمی شامل گرافیک، خوشنویسی و عکس، نیز ۳۵۶ اثر با مشارکت ۶۵۵ هنرمند به دبیرخانه ارسال شده است. 

به تصریح وی؛ در بخش شعر و ادبیات، سه هزار و ۱۶۸ اثر از سوی ۹۱۵ شاعر به جشنواره رسید و ۳۴ برگزیده معرفی شدند. همچنین ۴۵ گروه سرود دانش‌آموزی با مشارکت ۴۲ هزار دانش‌آموز شرکت کردند که از میان آنان ۳۴ گروه برگزیده شدند. 

به گفته‌ی مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی‌هنری امام رضا (ع)؛ در شب میلاد امام رضا (ع)، اختتامیه جشنواره هنرهای تجسمی رضوی در سه رشته عکس، گرافیک و خوش‌نویسی با حضور برگزیدگان و دبیران جشنواره در مشهد برگزار خواهد شد. 

وی اضافه کرد: همچنین آثار برتر این بخش در تهران (در موزه امام علی(ع) و فرهنگستان هنر) و در مشهد (در حوزه هنری انقلاب اسلامی) و هفت استان دیگر کشور به نمایش گذاشته خواهند شد. 

برگزاری نشست هم‌اندیشی «دیپلماسی فرهنگی رضوی در عرصه بین‌الملل» 

سعیدی‌زاده همچنین از برگزاری نشست هم‌اندیشی «دیپلماسی فرهنگی رضوی در عرصه بین‌الملل» با حضور معاونان فرهنگی دستگاه‌های دولتی، وزارت امور خارجه و کنشگران بین‌المللی خبر داد و اعلام کرد که در این نشست از سند بین‌الملل بنیاد امام رضا (ع) رونمایی خواهد شد. 

مدیرعامل بنیاد امام رضا ع تصریح کرد: با توجه به تأخیر در برگزاری اختتامیه جشنواره سال گذشته به دلیل شهادت آیت‌الله رئیسی، این مراسم امسال برگزار می‌شود و در آن از ۱۲ خادم رضوی در سطح ملی و بین‌المللی تقدیر به عمل خواهد آمد. 

در میان این افراد، نام‌هایی چون دکتر نوراللهی (معرف کتاب اطلس جامع رضوی)، مصطفی صابر خراسانی (شاعر اهل بیت)، دکتر عالیه محرابی (شاعر حوزه اجتماعی)، نجم‌الدین شریعتی (مجری آیینی)، حسام‌الدین سراج (هنرمند موسیقی رضوی)، محمد صادقی (بازیگر نقش مأمون) و محمودی سال (خادم مردمی حوزه رضوی) دیده می‌شود. 

تقدیر از چهار چهره بین‌المللی به عنوان خادمان رضوی 

سعیدی‌زاده با بیان اینکه همچنین چهار چهره بین‌المللی از کشورهای استرالیا، لبنان، عراق و پاکستان به عنوان خادمان رضوی در سطح جهانی معرفی خواهند شد، خاطرنشان کرد: از جمله محمد مهاجر عاملی از لبنان در حوزه پژوهش‌های رضوی، شیخ خالد مولا از علمای اهل سنت و پیرزاده، وزیر راه پاکستان، به عنوان چهره‌های برجسته و حامیان فرهنگ رضوی مورد تجلیل قرار خواهند گرفت. 

وی با بیان اینکه بنیاد امام رضا (ع) تلاش دارد چرخه‌ای از «کلام اهل بیت تا تولیدات فرهنگی هنری» را ایجاد کند، بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنرمندان کشور برای ارائه معارف رضوی در قالبی هنرمندانه تأکید کرد. 

به تصریح سعیدی‌زاده؛ حدیث شریف امام رضا (ع) مبنی بر اینکه «اگر مردم محاسن کلام ما را بشناسند از ما پیروی می‌کنند»، چراغ راه بنیاد در مسیر فرهنگ‌سازی دینی و هنری است. 

انتهای پیام/

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/5799


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان



حتماً بخوانید ...

آرشیو توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم تازه ها

آرشیو توضیح

مخاطبانی که فرصت زیادی برای «فرهیخت گردی» ندارند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن ، اهم تازه ها و یافته های مطالعاتی اخیر فرهیخت را در «یک نگاه» ببینند و بخوانند، ما آنها را ذیل این بخش گرد هم آورده ایم.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه!، پدران بین الملل و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو