دیپلماسی❜ دینی/ تقویم فرهیخت: ۳ و ۴ مهر ۱۴۰۳، برپایی نخستین اجلاس بین‌المللی واقفان و ناذران رضوی از ۱۲ کشور به همت آستان قدس + گلایه ی فرهیخت

  • بازدید: ۳۳۵
دینی/ تقویم فرهیخت: ۳ و ۴ مهر ۱۴۰۳، برپایی نخستین اجلاس بین‌المللی واقفان و ناذران رضوی از ۱۲ کشور به همت آستان قدس + گلایه ی فرهیخت
آستان قدس رضوی

مهمانانی از  ۱۲ کشور به اجلاس بین‌المللی واقفان و ناذران رضوی دعوت شدند

مشهد- ایرنا- معاون امور بین الملل آستان قدس رضوی گفت: مهمانانی از ۱۲ کشور خارجی به نخستین اجلاس بین‌المللی واقفان و ناذران رضوی در مشهد دعوت شدند.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام مصطفی فقیه اسفندیاری روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: ایتالیا، آفریقای جنوبی،افغانستان، هند، پاکستان، انگلیس، استرالیا، بحرین، عراق، کویت، سوئد و آمریکا کشورهایی هستند که مهمانان اجلاس بین المللی واقفان و ناذران رضوی از آن کشورها در این اجلاس حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: دعوت از واقفان و ناذران بیش از این ۱۲ کشور بوده است که به دلایلی امکان حضور در اجلاس را نداشتند و اجتماعی سازی وقف و نذر رضوی از جمله اهداف این اجلاس دو روزه است.

معاون امور بین‌الملل آستان قدس گفت: نخستین اجلاس بین‌المللی واقفان و ناذران رضوی سوم و چهارم مهرماه در مشهد برگزار خواهد شد.

فقیه با بیان این که همه خدمات آستان قدس رضوی مبتنی بر وقف و نذر است افزود: آنچه اهمیت دارد دقت در اجرای صحیح نیت واقفان است تا انحرافی در این موضوع صورت نگیرد.

وی ادامه داد: وقف یک موضوع دینی گسترده ماندگار و اثرگذار در حوزه فردی و به معنای گسترده تر در حوزه اجتماعی است که می‌توان از این سنت جاودانه برای بسترسازی و تحقق تمدن نوین اسلامی بهره گیری کرد. 

لوگوی گلایه های فرهیخت
گلایه های فرهیخت: 

همان طور که مستحضرید، برپایی اجلاس ها، همایش ها و کنگره های موضوعی بویژه با رویکرد بین المللی و خاصه با حضور شخصیت ها و چهره های مؤثر خارجی، از یک حداقل استانداردهایی در روند ساختاری و مکانیزم اجرا، چه در قالب و فرم و ظواهر کمی و چه در محتوا و غنای کیفی برخوردار هستند.

از جمله ی این شاخص ها و چهارچوب ها، تشکیل دبیرخانه ای فعال و سپس راه اندازی ستاد برنامه ریزی و اجرایی و شکل دهی کمیته های زیرمجموعه ی آن است.

کمیته هایی چون علمی و فنی، مالی و پشتیبانی، فناوری و اطلاع رسانی، فرهنگی و هنری، مراسم افتتاحیه و اختتامیه، انتظامات و خدمات، حمل و نقل و... از این جمله است.

در گام دوم، شناسایی، تعیین و انتصاب بهترین مدیران توانمند برای هر بخش است که غالباً اسامی و سمت ها و سوابق اجرایی آنان همراه با تصاویر و نیز شماره های تماس و دیگر راه های ارتباطی بویژه در شبکه های اجتماعی پرطرفدار در وبگاه تخصصی اجلاس منتشر می شود.

بدیهی است یکی از مهمترین وظایف رؤسای دبیرخانه و کمیته های علمی و راهبردی، مشخص نمودن عنوان دقیق اجلاس، اهداف، شعارها، درج نام و لوگوی مشارکت کنندگان، اسپانسرها و حامیان مالی یا رسانه ای، مدیریت تبلیغات محیطی و تلویزیونی و نیز اطلاع رسانی قبلی در مورد برنامه های جانبی مانند برپایی نمایشگاه های زیبا و فاخر در حاشیه ی برگزاری آن است.

اطلاع رسانی های به هنگام بویژه معرفی میهمانان خارجی و شایستگی ها و علت دعوت از آنان همچنین اعلام شاخص ترین چهره های داخلی مدعو و سخنرانان، تهیه و انتشار متن فراخوان (در صورت لزوم)، راه اندازی وب سایت اختصاصی، ساخت اتاق های گفت و گو در شبکه های اجتماعی پرطرفدار داخلی و خارجی، طراحی آرم، لوگو و نماد و سپس برپایی نخستین نشست خبری با حضور نمایندگان رسانه ها همراه با رونمایی از پوستر فاخر اجلاس، شکل دهی ستاد خبری، اعلام مکان برپایی و... از دیگر تمهیداتی است که غالباً برای این گونه گردهمایی بین المللی از مدت ها قبل، اندیشیده شده و از طریق رسانه‌ها به اطلاع همگان می رسد.

ناگفته پیداست اگر هر حلقه از این زنجیره ی مهم و یا هر قسمت از این کمیته های موضوعی، به هر دلیل از جمله ضیق وقت یا حتی عدم احساس ضرورت، حذف و یا فاکتور گرفته شود، اما دست کم تعیین و معرفی یک فرد توانا و تمام وقت به عنوان مدیر اجرایی، آن هم با اعلام تمام اطلاعات ارتباطی و چگونگی تماس با او، بسیار حائز اهمیت است. 

اما این اجلاس، متأسفانه فاقد همه ی این گزاره هاست! چرا؟

مگر می شود اجلاسی با این جایگاه خاص دینی و در سطح بین المللی، آن هم به همت ابرسازمان مذهبی و فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی غرب آسیا یعنی آستان قدس رضوی، برنامه ریزی و ساماندهی شود، اما فاقد حداقل های لازم و پیش نیازهای ضروری باشد؟

کمترین توقع و انتظار در بحث اطلاع رسانی آن بود که مثلاً تیزری، کلیپی، آنونسی به شکل زیبا و گویا برای چنین موضوع خداپسندانه ای آماده شده و از هفته ها قبل در شبکه های پرمخاطب داخلی و برون مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شبکه‌ی استانی خراسان رضوی و نیز در وب سایت‌ها و تلویزیون اینترنتی عتبه ی رضویه پخش شود!

همچنین است اطلاع رسانی قبلی از مؤثرترین چهره های بین المللی مدعو که چه به عنوان میهمان ویژه و چه در قالب سخنران و... قرار است در این اجلاس حضور پیدا کرده، سخنرانی یا دریافت لوح تقدیر داشته باشند.

به راستی چگونه می‌توان چشم بر امهات برپایی اجلاسی دینی و در تراز بین المللی بست که به مسأله ای اجتماعی می پردازد و تازه، نخستین دوره ی شکل گیری آن نیز به شمار می رود و باید قدم اول را درست و دقیق برداشت.

و گرنه، خشت اول گر نهد معمار کج... تا ثریا می رود دیوار کج... و متأسفانه در خصوص این رویداد اقتصادی، اجتماعی و معنوی، تاکنون شاهد تحقق این ملزومات نبودیم. اصلأ چه عجله ای بود؟ و چه نیازی به انجام یک کار هول هولکی و دقیقه ی نودی داشتیم؟ا

ترس تکرار تجربه تلخ «کشکواره ی رسانه تاریک ارشاد تهران»

شاید هم بخشی از این نگرانی‌های ما، منتج از ترسی باشد که از سال گذشته و به خاطر غالب کردن یهویی جشنواره ی تبعیض و تحقیر آمیز رسانه ی خورشید ارشاد تهرانی ها به شهرداری ساده لوح و زودباور ما آن هم به نام نامی امام رضا(ع) تحمیل شد.

بدترین و تلخ ترین اتفاق در رویکرد بین‌المللی مشهد که به بهانه ی ترویج فرهنگ رضوی و تجلیل از بانو گوهرشاد و شناسایی زنان رسانه ای نخبه و فعال مشهدی، چنان کلاه گشادی سرمان گذاشتند و جیب مان را میلیاردی خالی کردند که هنوز که هنوزه، بغض بانوان به حاشیه رفته ی مشهدی، از خاطرمان نرفته است!

۶۰ تا ۷۰ زن اینفلوئنسر و اینستاگرامر از طرف حساب های خودشان را به اسم خبرنگار و به بهانه ی کشککی «شناساندن مشهد به جهانیان!!» بدون انجام هیچ کار شاخصی برای مشهد و فرهنگ رضوی، همین طور الله بختکی و به مادرخرجی شهرداری مشهد از ۴۰ کشور دنیا به مشهد آوردند!

آنها هم نامردی نکرده، جشنواره را به یک اردوی تفریحی سیاحتی و یک کمی هم فرهنگی تبدیل کردند و خودشان و همراهان شان حسابی خوردند و پاشیدند و کادوهای سنگین هم گرفتند و بعد هم «حاجی حاجی مکه» رفتند و پشت سرشان را هم نگاه نکردند و بلکه حسابی به ریش ما خراسانی ها خندیدند!

هرچه آن دو نفر از ارشاد تهران به ما وعده دادند و گفتند، همه دروغ کثیفی بیش نبود و اصلاً صفر تا صد این حقه و کلاه گشاد، هیچ ربطی نه به مشهد و امام رضا(ع) و ترویج فرهنگ رضوی و تجلیل از بانو گوهرشاد و زنان فعال رسانه ای مشهدی و شهرداری و... نداشت!

سخن پایانی

هرچند آستان قدسی ها با گارد بسته ی همیشگی خود، ثابت کردند که اساساً با زبان بازی بعضی ها، غریبه اند و از این جور کلاه های گشاد، بحمدالله سرشان نمی رود و سرشان به کار خودشان گرم است، ولی چه کنیم که فاصله ی ساختمان ستاد مرکزی آستان قدس با ساختمان شهرداری مشهد، یک تیر چراغ خطر راهنمایی است و پانصد متر هم نمی شود و ان شاءالله که این مرض خودتحقیری سرایت نکرده باشد.

امید که طی روزهای آینده، با نگاهی جهادی و تلاشی حداکثری، اهم نواقص و کاستی های مطروحه بویژه در حوزه ی آگاهی بخشی به شکل مقتضی جبران گردد.

و گرنه آیندگان ما را این گونه قضاوت خواهند کرد: دیدید از یک سوراخ، دوبار گزیده شدیم؟ این رخداد، یک نشست دورهمی ساده با حضور چند میهمان غیرایرانی بود و نه یک اجلاس فاخر اجتماعی و دینی با رویکرد بین المللی و در تراز ۴۵ سالگی نظامی شایسته سالار... والسلام 

مهمانانی از  ۱۲ کشور به اجلاس بین‌المللی واقفان و ناذران رضوی دعوت شدند

خبر تکمیلی: بلاخره خبر اصلی در وبگاه آستان قدس منتشر شد

معاون بین‌الملل آستان قدس رضوی: اجتماعی سازی فرهنگ وقف، هدف نخستین اجلاسیه واقفان و ناذران رضوی است

مورخ: ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

معاون بین‌الملل آستان قدس رضوی گفت: ما در نظر داریم اولین اجلاسیه موقوفات را به صورت بین المللی در کشور برگزار کنیم که هدف از برگزاری این اجلاسیه، اجتماعی سازی فرهنگ وقف در داخل و خارج از کشور است.

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی فقیه اسفندیاری در نشست خبری نخستین اجلاسیه بین المللی واقفان و ناذران رضوی که ظهر امروز چهارشنبه ۲۸ شهریور ماه در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، گفت: مجموعه آستان قدس یک مجموعه به هم پیوسته است و جلوه این به هم  پیوستگی در حوزه احکام و وقف است.

وی افزود: عدل، بن‌مایه همه ارزش های انسانی است و تربیت همه آحاد جامعه مبتنی بر عدل است. در دین مبین اسلام خمس، زکات و وقف به عنوان ۳ قالب برای سازماندهی مباحث اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و از این قبیل است؛ که سازماندهی این غالب های اخلاقی باعث تربیت یک جامعه الهی می‌شود.

معاون بین الملل آستان قدس رضوی افزود: وقف یک نهادِ دینی گستردهِ و اثر‌گذار در حوزه های فردی و اجتماعی است؛ اگر جامعه ای از ظرفیت وقف استفاده کند می‌تواند محیطی بر اساس‌ تمدن های اسلامی برای خود برپا کند و حرم مطهر رضوی یکی از نهادهای گسترده در فرهنگ وقف است که با هدف پاسخگویی به نیاز های حقیقی جامعه اداره می‌شود.

فقیه اسفندیاری در مورد زمینه‌های فعالیت موقوفات آستان قدس رضوی گفت: موقوفات این آستان مبارک در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دیگر مسائل قابل اهتمام همچون زیارت و نیاز زائر مدیریت می‌شود که اتفاقات مبارک و مثبت در تمامی این زمینه ها به لطف حضرت رضا(ع) رقم خورده است.

وی در رابطه با اهداف آستان قدس رضوی ادامه داد: تمام مجموعه هایی که در این آستان شکل می‌گیرد در راستای پاسخ به نیازهای زائرین گرانقدر حضرت رضا(ع) است و یکی از این بستر ها، مجموعه های درمانی مبتنی بر موقوفات است که زائرین با مراجعه به این مراکز از خدمات بهداشتی و درمانی بهره مند می‌شوند.

معاون بین الملل آستان قدس رضوی در پاسخ به پرسش یکی خبرنگاران به نمونه هایی از موقوفات فرا ملی در ایران اشاره کرد و گفت: موزه‌های کم نظیر آستان قدس رضوی یکی از نمونه های موقوفات بین المللی هستند که در آنها نسخ های خطی و با ارزشی از قرآن کریم با قدمت چند صد ساله وجود دارد.

فقیه اسفندیاری افزود: دیگر موقوفات ارزشمند آستان قدس رضوی، سکه های ضرب شده از دوران اسلام است، همچنین مدال هایی است که از طرف قهرمانان جهان اسلام در رشته های ورزشی به حضرت رضا(ع) هدیه داده شده است.

وی در ادامه این نشست خبری گفت: از طریق منابع وقفی؛ به طور خاص خدمات متنوعی برای زائرین بین المللی فراهم شده است که از جمله این فعالیت ها تاسیس رواق ها و صحن های مخصوص برای ارایه خدمات به زائرین بین المللی و خدمات بین راهی منتهی به مشهد مقدس است که در اقدامات اخیر آستان قدس رضوی جلوه ای مثبت برجای گذاشته اند. همچنین مهمانسرای حضرت رضا(ع) روزانه پذیرای تعداد بسیاری از زائران بین‌الملل در حریم رضوی است.

معاون بین الملل آستان قدس رضوی در رابطه با جزئیات اولین اجلاسیه واقفان و ناذران رضوی گفت: این اجلاسیه به مدت دو روز در تاریخ سوم و چهارم مهر ماه با حضور ۸۰ مهمان داخلی و خارجی در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار می‌شود که از این تعداد،۴۰ نفر مهمانان خارجی از کشورهای هندوستان، افغانستان، امریکا، انگلستان، استرالیا، ایتالیا، آفریقا جنوبی، بحرین، سوئد، عراق و کویت و مابقی از کشور عزیزمان هستند و هدف از برگزاری این اجلاسیه، اجتماعی سازی وقف در داخل کشور و در حوزه بین الملل است.

فقیه اسفندیاری گفت: ایرانیان مقیم خارج از کشور حدود ۵ میلیون نفر می‌شوند و بخش عمده این بزرگواران دلداده اهل بیت و حضرت رضا (ع) هستند.

وی تاکید کرد: این اجلاسیه بستر ارتباط آسان برای ایرانیان خارج از کشور با آستان قدس رضوی را فراهم می‌کند و بیانگر آغوش همواره گشوده آستان قدس و حریم ولی نعمتمان به روی همه مشتاقان و عاشقان اهل بیت(ع) در حوزه وقف و نذر است.

معاون بین الملل آستان قدس رضوی در بیان رویکرد خاص این اجلاسیه افزود: این اجلاسیه به طور خاص زمینه ساز حضور افراد   اثر گذار در ارائه خدمات موثر اجتماعی به خصوص در حوزه وقف ونذر است.

فقیه اسفندیاری همچنین با اشاره به ایجاد بسترهای مناسب اطلاع رسانی در حوزه وقف ونذر تاکید کرد: یکی از اقداماتی موثر ما همکاری با مرکز فناوری اطلاعات آستان قدس رضوی است به طوری که ایجاد سامانه جامع الکترونیک را در این خصوص داریم که درحال حاضر یک درگاه کامل و جامع برای اطلاع رسانی و ارتباط سازی بصورت مجازی است.

وی در پایان اظهار کرد: آستان قدس رضوی خدماتی را نیز برای حوزه زائران غیرایرانی و زیارت فراهم کرده است که از طریق آن مسلمانان خارج از کشوری که توفیق زیارت حضرت رضا(ع) را پیدا نکرده اند، شناسایی می‌شوند و با کمک وزارت امور خارجه زمینه تجربه اولین زیارت بارگاه نورانی رضوی برای آنان فراهم می‌شود.

مشاهده ی ویدئویی کوتاه از نشست خبری...

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7226


Share
  • عجیبه معاونتی یکنفره ندیده بودیم که در آستان قدس رضوی دیدیم. تو عکس هم ایشون تنها نشستن. مگر میشه معاونت مهمی چون بین الملل که بیست ماه پیش راه افتاده تا حالا فقط یه نفر کارمند داشته باشه و اونم خود آقای معاون باشه؟ چرا کادرسازی نمیشه و کسی غیر از ایشون با رسانه ها مصاحبه نمیکنه؟ یا چرا همه سفرهای خارجی رو فقط ایشون میرن؟ اگه کار مهم و شخصی براشون پیش بیاد اونوقت چکار میکنن؟ مثلاً سفر حج یا مرخصی باشه اونوقت یه ماه باید این معاونت تعطیل باشه؟
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو