دیپلماسی گردشگری/ یادداشت فرهیخت: گاف تسنیم خراسان و تیتر توهین آمیز «بختک» برای اقامتگاه سازمانی زوار حرم رضوی

  • بازدید: ۶۰۵
گردشگری/ یادداشت فرهیخت: گاف تسنیم خراسان و تیتر توهین آمیز «بختک» برای اقامتگاه سازمانی زوار حرم رضوی
خبرگزاری تسنیم

یادداشت فرهیخت:

نقدی بر تیتر خودساخته تسنیم: صنعت هتلداری و نیازهایی که از داخل کشور تأمین نمی‌شود/ بختک!! اقامتگاه‌های سازمانی بر تن هتل‌های خصوصی + فیلم

به نام خالق ادب؛ از بزرگان آموخته ایم که در مشهدالرضا(ع) و در این دیار زائر پذیر و میهمان دوست، هر آنچه که به مولای تسلیم و رضا، حضرت امام رئوف، ابالحسن الرضا علیه السلام خصوصاً زوار و زائران آن امام همام مرتبط باشد، باید به احترام و بزرگی یاد کرد و اگر نقد و حاشیه ای هم بر مسأله ای وجود دارد، باید نهایت وسواس و دقت را به خرج داد تا هم مقصود حاصل شود و هم خدای نکرده، مجاوری، خادمی و از همه مهمتر زائری نرنجد.

حال در شگفتیم از خبرگزاری تسنیم (خراسان رضوی) و عمیقاً گلایه مندیم از خبرنگار ناآگاه و سردبیر کم دقت اش به خاطر درج این تیتر سخیف: بختک اقامتگاه‌های سازمانی (که در مشهد می شود زائرسراهای سازمانی) بر تن هتل‌های خصوصی! این یعنی چه؟! 

یعنی درک این موضوع بسیار ساده آن قدر سخت است که نمی دانند اقامتگاه های سازمانی در «شمال و جنوب کشور» با همان اقامتگاه های سازمانی اما در «مشهدالرضا(ع)»، از زمین تا آسمان فرق دارند و هر دو یکی نیستند! بلکه موضوع کاملاً برعکس است: آنجا «بار» اند و اینجا «یار»! آنجا «توش اغنیا» هست و اینجا «حج فقرا»! آنجا لذت و معیشت «جسم» هست و اینجا تمشیت و تعالی «روح»، آنجا «سود» حاکم است و اینجا «دل»، برای همین آنجا باید در کنار ساحل مفرح باشد و جنگل سرسبز و اینجا چون هدف چیز دیگری است، مهم نیست متمرکز در بافت مرکزی شهر باشد و در لابلای کوچه های تنگ و باریک و دود و ترافیک! فتأمل...  

از این رو، اصلاً شایسته نبود اقامتگاه هایی که در شهر بهشت - مشهدی که تشنه اسکان ارزان قیمت و بلکه رایگان زائران است - و سقف هایی که محل اسکان و آرامش زوار رضوی اند را، با لفظ توهین آمیز «بختک» آن هم نه در لابلای متن بلکه در تیتر و از همه بدتر در تیتری خودساخته (و نه برگرفته از زبان مصاحبه شونده) خطاب کند! چرا؟ مگر این زائرسراهای سازمانی چه هیزم تری به صنعت هتلداری کشور «در مشهد» فروخته اند؟!

اگر آنان می خواستند هتلداری کنند، دست کم یک اقامتگاه شان را بجای جانمایی در بافت مرکزی شهر و محلاتی قدیمی، پر از ترافیک و سرو صدا، کوچه های تنگ و باریک بدون جای پارک، هوایی آلوده و آلاینده هایی همیشه بیشتر از حد مجاز و...، در مناطق خوش آب و هوا و گران قیمتی چون اراضی کوه های بام مشهد، هاشمیه و یا بر فراز کوه های آبادگران احداث می کردند، کما این که بسیاری از هتل های مشهد در مناطق خوش آب و هوا، مناطق مرفه غرب شهر و صدالبته بسیار دور از حرم مطهر رضوی احداث شده اند، اما حتی یک اقامتگاه سازمانی، خارج از این محدوده بافت مرکزی شهر نیست! 

یک احتمال بیشتر نمی ماند و آن این که هم خبرنگار و هم سردبیری که این تیتر از زیر دستش در رفته، با احترام، حتماً شمالی اند، یعنی سال های سال در شمال کشور و در خبرگزاری تسنیم استان های گیلان یا مازندران مشغول به کار بوده اند و با فضای رسانه ای مشهد کاملاً غریبه اند!

چراکه در شمال کشور، از هر ده خبر آسیب شناسی صنعت هتلداری، نه تای آن در مذمت بلایی است که «اقامتگاه های سازمانی» یا همان «مجتمع های رفاهی و تفریحی ارگانها» و «ویلاهای دولتی» و... بر سر صنعت گردشگری شمال کشور و سواحل آن آورده اند و دیدید که در نهایت، با یک تصمیم بجا و ضرب الاجل رئیس جمهور و واکنش سریع و اقدام جهادی دولت و ارگانهای نظامی، تقریباً حریم ۶۰ متری تمام سواحل شمال و جنوب و رودخانه ها آزاد شده، مضافاً واحدهای اقامتی و رفاهی دولتی و سازمانی، موظف به ارائه خدمات به عموم مردم و نه فقط کارکنان خود شده اند.

اما گویا کسی نبوده تا این دو عضو رسانه ای در مشهد را اصطلاحاً به روزرسانی و آپدیت کند که این درست «که گردو، گرد است، اما هر گردی، گردو نیست!» بدین معنی: این درست که احداث «اقامتگاه های سازمانی» خلاف ضوابط و مقررات زیست محیطی در شمال و جنوب کشور و در حریم دریا و یا رودخانه ها، اقتصاد صنعت هتلداری را به مخاطره جدی انداخته اند و این روند باید بهبود و اصلاح شود، اما همین واحدهای اقامتی سازمانی در مشهد، نه تنها پس از کسب تمامی مجوزهای قانونی احداث شده اند و نیز مخل اقتصاد صنعت هتلداری در این خطه نیستند، بلکه برعکس، به همراه سایر اقامتگاه های ارزان قیمت دیگر مانند میهمانسراها و حتی خانه زوارها، باعث رونق و آبادانی صنعت گردشگری دینی و توسعه زیارت نیز شده اند.

به لسانی دیگر، اگر همین خبرگزاری ها مانند تسنیم در ایام تعطیلات نوروز و یا در دیگر ایام پیک زیارتی مانند دهه کرامت و یا سه ماه تعطیلات تابستانی، با ذوق و شوق فراوان تیتر درشت می زند که مثلاً ۱۵ میلیون تشرف فقط طی ایام نوروز ثبت شد و یا مصاحبه های پرشمار مسئولان شهر و استان را مبنی بر تشرف ۳۰ میلیون زائر داخلی و پنج میلیون زائر غیر ایرانی با مسرت منعکس می کنند، باید بدانند که بخشی از بار اسکان این زوار میلیونی، بر دوش همین اقامتگاه های سازمانی و کلاً واحدهای ارزان قیمت یا رایگانی است که اگر همین ها نبودند، با این هزینه های سرسام آور اسکان و تغذیه در هتل ها از سویی و بضاعت کم و حقوق ناکافی قشر کارمندان شریف و کارگران زحمتکش از سویی دیگر، عمراً زائر میلیونی وارد مشهد می شد!

ناگفته نماند اگر اسکان زوار در این دیار منحصر در هتل ها می بود، در ایام پیک سفر، خود همین حضرات رسانه ها از جمله تسنیم، ملتمسانه از دولت و ارگانهای انقلابی تمنا می کردند که شما را به خدا، فکری انقلابی و کاری جهادی برای اسکان زوار خصوصاً فقرا بکنید که این حج فقراست و بیایید با احداث اقامتگاه های ارزان قیمت، راه سفر به مشهد و توسعه زیارت رضوی و ضریب ماندگاری زوار را در این شهر هموار سازید که اقتصاد شهر، بند اقتصاد زائر است و بس!     

آری، اسکان زوار مشهدالرضا(ع) که «روضه من ریاض الجنه» (باغی از باغ های بهشت) هست، تعارف بردار و قابل ریسک نیست! بنابراین آقای مسؤولی که گلایه مندی چرا وزارتخانه متبوع در تمام دولت ها با حذف زائرسراهای سازمانی در مشهد، همیشه مخالفت می کند؟! پاسخ این است: 

در سواحل شمال و جنوب کشور می توان به گردشگر داخلی و خارجی که هر دو را توریست می خوانید، خاصه در ایام پیک سفر مانند نوروز امسال گفت که: تدبیر نکرده سفر کردید و چون هتل از قبل رزرو نکردید و الان هم تمام ظرفیت هتل ها تکمیل شده، پس بفرمایید در کنار ساحل و یا در جنگل و حتی کنار خیابان چادر بزنید و کسی هم گلایه مند و آزرده خاطر نمی شود، اما فراموش نکنید که همین گردشگر، وقتی پایش به مشهد می رسد، دیگر «گردشگر» نیست بلکه «زائر» است و حفظ حرمت و کرامت و رفاه زائر هم واجب! 

لذا در خطه خورشید هشتم، نمی توان به میهمان امام رضا(ع) و زن و بچه و پدر و مادر پیرش گفت: ببخشید: ۱۰۰% ظرفیت هتل هاو هتل آپارتمان هایمان پُر است؛ به زائرسراهای سازمانی و اقامتگاه های دولتی و زائر خانه های مردمی هم نروید که آنها مثل بختک به جان صنعت هتلداری مشهد افتاده اند! 

به بیانی دیگر ، در مشهدی که به داشتن آب و هوای متغیر و چهار فصل در یک روز شهره هست یا به طور مشخص در هوای بارانی بهار یا گرمای طاقت فرسای تابستان و یا سرمای استخوان سوز پاییز و زمستان، نمی توان به زوار رضوی گفت که چون ظرفیت هتل ها تکمیل، پس بفرمایید در فضای آزاد شهر مانند پارک ها، حاشیه خیابان ها، یا پارکینگ ها از جمله پارکینگ دور حرم مطهر و یا در صحن حیاط مدارس و... چادر بزنید که شأن و کرامت و احسان رضوی اجل و برتر از آن است!

بلکه در این شرایط، به کرات و به گواه شواهد بسیار تاریخی در قاموس زیارت این خطه میهمان دوست، این مساجد، حسینیه ها، تکیه ها و در کل منازل مردم بوده اند که آغوش گرم خود را برای پذیرایی از زائران امام رضا(ع) گشوده، اگر بر خود و خانواده سخت گرفته اند، اما حاضر نشدند ذره ای بر زائر امام رئوف سخت بگذرد و اتفاقاً دولت هم به کمک مردم آمده و با بسیج همه امکانات، از اختصاص سالن های سرپوشیده اماکن ورزشی و نمایشگاه بین‌المللی گرفته تا کلاس های درس مدارس و...، در نهضت عمومی اسکان زوار مشارکت خداپسندانه کرده است.

هرچند بعید نیست با این قبح شکنی رسانه فخیم تسنیم، فردا روزی، رسانه زردی جرأت کند و برای همین مساجد و حسینیه ها و خانه مسافرهای مردمی و سالن های ورزشی و کلاس های مدارس هم تیتر بختک یا مشابه آن بزند!

دوستی می گفت من هم با خواندن این خبر، شوکه شدم و با خودم گفتم مگر خبرگزاری تسنیم، رسانه و تریبون اختصاصی اتحادیه هتلداران کشور است که اینطور بی پروا سنگ هتل های خصوصی را به سینه می زند یا نه، شاید تسنیم همان تسنیم است اما شاید در ازای این رپرتاژ خبری آن هم با تیتری توهین آمیز، صله و پاداشی دریافت کرده که همه به خوبی می دانیم تسنیم ارزشی از این وصله ها مبری است.   

مخاطب دیگری هم برایمان نوشته: جواب دهید. شاید برخی گمان کنند این طور که تسنیم اصطلاحاً شمشیر را از رو کشیده، پس باید این زائرسراها بدون مجوز و غیرقانونی ساخته شده باشند و یا توسط افراد از خدا بی خبر یا خدای نکرده مافیای نداشته صنعت هتلداری کشور در مشهد راه اندازی شده باشند، در حالی که این زائرسراها، همان اندک میهمان پذیرهای معمولی اما دولتی و حاکمیتی در خیابان های اطراف حرم مطهر رضوی اند که برخی از سازمان ها - از آموزش و پرورش (خانه معلم) و وزارت علوم و بهداشت گرفته تا بهزیستی و کمیته امداد و... - برای تسهیل زیارت کارکنان یا افراد تحت پوشش خود ساخته یا تجهیز کرده اند!

ابنیه ای که تمام مجوزهایش از پروانه ساخت شهرداری گرفته تا مجوز کنتور برق و آب و گاز و خط تلفن اش و... همه به صورت قانونی و با رعایت ضوابط اداری اخذ شده و این ادارات و نهادها به میزان توان و وسع خود و با اهداف خیرخواهانه، ساختمانی را برای اسکان دوره ای کارکنان خود خریداری کرده یا تجهیز کرده اند.

هدف نهایی بانیان این بناهای خیر هم کسب منفعت و سود نبوده، بلکه نیت داشتند تا بتوانند به سهم خود، علاوه بر اسکان زوار سازمان خود، کمک و خدمتی به بحث زیارت و حل معضل همیشگی اسکان زوار و رونق گردشگری دینی خصوصاً در ایام پیک زائر کرده باشند. 

جالب آنکه برخی از همین رسانه های ناسپاس، در اوج پیک حضور زائر در مشهد که کم هم نیست، دیگر آن نقش مهم و سهم اثرگذار این زائرسراها و خانه زائرها در اسکان مسافران را به فراموشی می سپارند و همه از جمله مسؤولان با افتخار، پُز اسکان میلیونی زوار ایرانی و غیر ایرانی را در واحدهای اقامتی و تأسیسات گردشگری شهر می دهند.  

شخص دیگری گفته: کاش این آقا یا خانم خبرنگار، قبل از انتخاب چنین تیتر ناصواب و بی خردانه ای، زحمت یک جست و جوی ساده در اینترنت را به خود می داد تا این گونه در دام افراد انحصار طلبی که دائماً در رسانه ها، به دروغ هر از چندگاهی بر طبل اشباع شدن ظرفیت تأسیسات اقامتی مشهد می کویند و آدرس غلط می دهند تا نکند از حاشیه سود هتل های آنان کاسته شود، نیفتند!

آن موقع می دید که اساساً احداث، تجهیز و بهره برداری از واحدهای اقامتی غیر هتلی توسط دولت ها نه فقط در ایران، بلکه در همه کشورها خصوصاً شهرهای گردش پذیر دنیا، امری کاملاً طبیعی و رویه ای کاملاً مرسوم و ممدوح هست. اماکنی که با عناوین مختلفی از جمله «گاورمنت ریزیدانس» (Government residence) و... شُهره اند.

جالب آن که در ایران، تعارض با «عدالت اجتماعی»، یکی از مهمترین دلایل مخالفت با این اقامتگاه های دولتی عنوان می شود! می گویند چون فقط عده ای محدود می توانند از منافع این اقامتگاه ها بهره مند شوند، مراکزی که با ثروت عمومی ساخته شده اند، بنابراین باید جلوی فعالیت و گسترش آنها گرفته شود! 

در حالی که بودجه احداث و نگهداری این اقامتگاه های رفاهی و سازمانی، نه از محل بودجه عمومی بلکه از طرق مختلف سرمایه گذاری درون سازمانی، مانند پس انداز یا مشارکت کارکنان، یا حتی بخشی از آن در راستای سیاست های تشویق محور از محل بودجه حاصل از ارزش افزوده خلاقیت، ارتقای کارآمدی، افزایش مهارت ها و رشد بهره وری کارکنان خاصه صرفه جویی در هزینه ها و افزایش درآمدها ساخته و تدارک دیده شده و کاملاً با شاخص های عدالت اجتماعی آن دولت و جامعه نیز سازگار است.

همینجا بد نیست گریزی هم به دروغ اشباع شدن ظرفیت احداث تأسیسات گردشگری در مشهد بزنیم هرچند خسته شدیم از بس این پاسخ را تکرار کردیم که ایهاالناس: سه لایه داریم: لایه یک که اقامتگاه های ارزان قیمت اند. لایه دو همان اقامتگاه های هتلی هستند که با ستاره درجه بندی شده اند و لایه سوم هم، هتل های لوکس بالای پنج ستاره هستند که فعلآ مورد بحث ما نیست.

 آری... آن مسؤولی که به دروغ از اشباع ظرفیت احداث تأسیسات گردشگری می گوید، منظورش هتل های سه، چهار و پنج ستاره است که بله، حق با اوست! اشباع شده، آن هم چه اشباعی که به مرحمت سوء مدیریت و آینده ننگری های مدیران وقت، از اشباع گذشته و به حالت تهوع هم رسیده! 

بنابراین مشهدالرضا در لایه اول یعنی تأسیسات گردشگری خاصه اقامتی ارزان قیمت و زیرساخت های جانبی آن (مانند مراکز سیاحتی و تفریحی، تغذیه و خدماتی و...) نه به صورت عادی بلکه به طور وحشتناک به این زیرساخت ها محتاج است که اگر این بستر فراهم شود، دیگر ما زائر اولی نخواهیم داشت چون تمام این ۸۴ میلیون جمعیت ایران، مشتاق زیارت چندباره مضجع منور آن امام رئوفی هستند که با یک بار تشرف در سال هم، دلشان سیر نمی شود!

کما این که در همین دوران حاضر یعنی پساکرونا، که از نوروز امسال با هجوم سیل گونه مسافر و زائر آغاز شد، نه تنها تمام صددرصد ظرفیت اماکن اقامتی مشهد و دیگر شهرهای زیارتی و سیاحتی کشور تکمیل در شمال و جنوب و غرب کشور تکمیل شد که برای نخستین بار در صدا و سیمای ج.ا.ایران رسماً طی اطلاعیه های رسمی، از مردم خواسته شد دیگر به این شهرها سفر نکنند!

البته این مطلب هم ناگفته نماند که منظورمان از هتل های سه، چهار و پنج ستاره که می گویند به حد اشباع رسیده، طبق استانداردهای ایران است و گرنه طبق استانداردهای بین المللی و در مقام مقایسه با هتل های استاندارد و بعضاً هوشمند همین کشورهای اطراف خودمان، این هتل ها، دو و سه ستاره هم به حساب نمی آیند!

این را هم بگوییم که آقای بختک: آیا این واقعیت که حتی پس از گذشت ۴۳ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران ، هنوز زائر اولی بسیار در کشور داریم، آیا لکه ننگ برای فعالان صنعت گردشگری این خطه و مایه شرمساری برای این نظام ولایی نیست؟! اگر مسیر زیارت از مبدأ تا مبدأ سهل و آسان می بود که ما نباید پس از گذشت قریب به نیم قرن، همچنان زائراولی مانده در حسرت زیارت داشته باشیم؟!

به بحث خود برگردیم. خلاصه آن که اگر هدف ناصواب قبح افکنی از بدعت ناروای مقابله شیطنت آمیز با همه عوامل کاهش حاشیه سود هتلداران مشهدی را دخیل در درج تعمدی این واژه سخیف در تیتر تسنیم نمی دیدیم، آن قدر اهمیت نداشت تا مستحق پاسخ مطول و جوابیه طولانی باشد.

دقیقاً مانند انحصار طلبی مافیای پزشکی که سالهاست با دروغ ها و ترفندهایی از این دست که سقف پذیرش دانشجوی پزشکی اشباع شده یا زیرساخت های آموزشی و بالینی برای تربیت پزشکان مهیا نیست یا آینده شغلی آنان مبهم هست و...، مانع افزایش سهمیه پذیرش دانشجوی پزشکی در رشته های مختلف شده بودند که خوشبختانه با هوشمندی مجلس شورای اسلامی، تیرشان به سنگ خورد.

البته با این انحصار طلبی های سودجویانه و بلکه خودخواهانه در مشهد سالهاست که آشناییم به گونه ای که مردمان فهیم اش دیگر حسابی پوست کلفت شده اند و بی توجه به این اراجیف و برچسب ها، کار خود را می کنند: مثلاً از قدیمی ترین و عجیب ترین و بلکه مضحک ترینش بگوییم: از سال ها انحصار طلبی شرکت تاکسیرانی مشهد با بلوکه کردن ۴۰۰ دستگاه تاکسی در فرودگاه بین المللی که هم خود رانندگان و هم مردم و زوار به ستوه آمده اند، چراکه همچنان این انحصار به بدترین شکل ممکن ادامه دارد! 

شاید باورتان نشود تا همین چند سال پیش، کهنه ترین و بلکه کثیف ترین اتوبوس مشهد هر ۲۰ دقیقه از مبدأ فرودگاه به سمت حرم مطهر حرکت می کرد که حتی خود کارکنان فرودگاه هم از سوار شدن به آن اکراه داشتند، تا توهین متصدیان باجه تاکسی به رانندگان منتظر مسافر و بعضاً جریمه تاکسی های عبوری توسط پلیس راهنمایی تا دعوای طولانی مدت اخذ عوارض ورودی به پارکینگ برای خودروهای توقف کوتاه حتی عبوری و امروزه هم نصب بنری نازیبا و تهدیدآمیز مبنی بر برخورد قضایی با راننده های سرویس های تاکسی اینترنتی مانند اسنپ و تپسی! حال از قطار شهری و مترویی که هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یک بار به سمت پرترددترین فرودگاه کشور پس از پایتخت می آید، بگذریم. (اگر اینها مصادیق انحصار نیست، پس چیست؟!)

دوباره به سخن خود برگردیم، مادامی که نه در متن گزارش و نه در فیلم مصاحبه یوسف بیدخوری معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، هیچ جا این عنوان زشت نیامده که بخواهد در تیتر هم بیاید، این نگرانی از تکرار این برچسب های ناروا مضاعف می شود. 

گزارشی که به بهانه توسعه صنعت هتلداری و لزوم خریداری ملزومات این صنعت از محل تولیدات داخلی نگاشته شده و فیلمی که به بهانه توسعه شاخه بوم گردی در صنعت هتلداری ضمیمه آن گشته و اصلاً هیچ بحثی از اقامتگاه های سازمانی در آن به میان نیامده و به نظرمان، خود نگارنده هم به درستی نمی داند چطور داستان این گزارش پر وصل و پینه، از شقیقه به شقایق رسید!

از این نگرانیم که اگر با این تفکر انحصارگرایانه و منفعت طلبانه مخالفتی نشود، هیچ استبعادی ندارد تسنیم ارزشمدار جاهلانه خط شکنی کند و فردا روزی یک رسانه زردی عالمانه، با این تعریف کاملاً غلط، تمامی زائرسراهای رضوی که در حقیقت اقامتگاه های سازمانی آستان قدس رضوی به حساب می آیند را بختکی بداند که بر تن صنعت هتلداری مشهد افتاده اند و نسخه جمع آوری آن را بپیچد!

کوتاه سخن آن که آقا یا خانم خبرنگار، لطفاً بدون درک صحیح و واقع بینانه از وضعیت اقتصاد زائر در این کلان شهر مذهبی، دست به قلم نبرید و حرمت قلم را حفظ کنید! مشهد، با تمام شهرهای دنیا و حتی جهان اسلام فرق دارد و متمایز است.

مشهد، حج فقرای ایران و جهان اسلام و بلکه آزادگان جهان است!! حتی از نظر کمیت و کیفیت مقوله زیارت و زائر، همسنگ مکه معظمه و مدینه منوره هم نیست! مشهد، هم طراز تهران پایتخت هم نیست که بالاتر است همچنان که مکه و مدینه، اصلاً قابل قیاس با ریاض پایتخت نیستند! تا چه برسد که مشهد را، همسنگ اصفهان و شیراز و تبریز و رشت و ساری بدانیم و اقامتگاه های آنان را با اینجا مقایسه کنیم و برای هر دو یک نسخه بپیچیم!

اینجا جایی است منحصر به فرد، کاملآً متفاوت و بسیار پرمزیت که خدامش، خاک پای زوار را توتیای چشم خود می کنند، چون آقا، مولا و صاحب این دیار، زوارش را از جان خود عزیزتر دارد. 

اینجا بزرگترین جهان شهر مذهبی دنیاست، اما کلان شهری که بر عکس تمام دنیا، هزینه های سفر ۸۴ میلیون نفر مردم کشورش را به جای دولت مرکزی، مجاوران و شهروندانش می پردازند اما با دیده منت!!! (اگر آمار سفر سالیانه حدود ۳۰ میلیون زائر را مبنا قرار دهیم، این بدین معنی است که کل مردم ایران هر سه سال، یک بار به مشهد سفر می کنند!)  

اما می دانید ریشه این دمل های چرکینی که هر از چند مدت سر باز می کند، چیست؟! اینجا در عین حال، مشهدی است که برخی از فعالان صنعت هتل‌داری اش با خلق و خوی مدیریت سنتی خو گرفته اند و با علم جدید «مدیریت تغییر» به طور کلی ناآشنایند، غافل از آنکه غول صنعت تلفن های همراهی چون نوکیا هم باشیم و جهان ارتباطات در تسخیرمان، اگر پا به پای تغییرات فناوری‌ها و تکنولوژی های روز و منطبق با ذائقه و سبک جدید زندگی مردم این عصر پیش نرویم، فروپاشی کسب و کارمان حتمی است.

کارآفرینانی که یک بار تولید شغل کرده اند، اما دیگر زحمت الگوگیری از جدیدترین روشهای خلاقانه و منعطف ارتباط تعاملی با مشتری بویژه مواهب فناوری های نوین خاصه هوش مصنوعی، یا متدهای جدید جذب گروهی و فصلی گردشگر در دنیای متکثر و جهان علم، هنر و مهارت و صنعت هتلینگ و... را به خود نمی دهند، بلکه پشت میز می نشینند و منتظرند تا این مسافر و گردشگر داخلی یا خارجی باشد که جلوی پیشخوان پذیرش هتلش صف می بندد! اگر صفی درکار نباشد، پس در قاموس او، همه مقصرند، از نظام و دولت گرفته تا شهرداری و اتحادیه صنفی و حتی آژانس های مسافرتی و...! 

مؤثرانی در صنعت گردشگری که با مفاهیم نوینی چون اطلاع رسانی هوشمند و تبلیغات هدفمند مکتوب و دیجیتالی، بهره مند از امتیاز پروازها یا قطارها و یا اتوبوس های شرکت های صاحب برند و خوشنام، با فلسفه شکل گیری تورهای فصلی و گروهی جذاب به بهانه ها و ذائقه های مختلف از جشنواره خرید گرفته تا جشن غذا و تورهای متنوع گردش درون شهری، تا حتی رایگان نمودن مباحثی چون برخی وعده های غذا، ترانسفر فرودگاهی، ایاب و ذهاب درون شهری، برپایی جشن ها و مراسم جذاب، مسابقات، جوایز، هدایا و... بیگانه هست!

بزرگانی که چشم بر بازار گردشگری ۲۵۰ میلیونی همسایگان مسلمان شرق کشور بسته اند و حتی وجود ۴ میلیون شیعه در مجاورت کشورهای همسایه شمالی چون آذربایجان و ترکیه و آمار عظیم ۲۵ میلیونی علوی های ترکیه را که می توان به راحتی آنان را به خاطر جذابیت خاستگاه پیر و مرادشان یعنی «حاجی بکتاش ولی» زاده روستای فوشنجان نیشابور، به ایران و مشهد آورد، اصلأ آنها را قلقلک نمی کند تا قدمی و قلمی بردارند و همش چشم به دولت دارند تا اتوبانی ۱۲ بانده زده و آنان را تا پشت در هتل هایشان بیاورد و تحویل شان دهد!

آنانی که فقط زورشان به شندالقاض اقامتگاه های سازمانی شهر می رسد و از بس در رسانه ها می گویند تا همچون پیراهن عثمان، دستاویز اشتباه دولتمردان شود ، اما حتی برخی از این مراکز، از ساختن یک صفحه ساده در شبکه های اجتماعی پرطرفدار داخلی و خارجی مانند توییتر، فیس بوک، اینستاگرام، یوتیوب و بلکه همین آپارات خودمان هم عاجزند، تا چه برسد به آشنایی با وظایف و ضرورت هایی چون هوشمندکردن هتل هایشان آن هم به معنای واقعی!

همین برخی هایی که گمان می کنند با راه اندازی یک وب سایت یا مکانیزه کردن عملیات رزرواسیون اتاق یا تراکنش های مالی به صورت آنلاین یا نصب یک مودم اینترنت پرسرعت و چند روتر در طبقات و اقداماتی که امروزه پیش پا افتاده و روتین به حساب می آیند، دیگر شق القمر کرده و هتلی هوشمند و به روز آنهم در طراز بین المللی دارند!

جالب آن که همه با گوشت و پوست و خون و استخوان خود، این شرایط اقتصادی بغرنج و سایه شوم گرانی ها را بر سر عالم و آدم می بینند و لمس می کنند، اما این گونه شرم آور تیتر می زنند و دیگر رسانه های شهر و استان هم چیزی نمی گویند!  همه به وضوح می بینیم که اسکان در هتل ها و حتی هتل آپارتمانها، آخرین انتخاب زوار ایرانی حرم رضوی است چون برای اقامت در یک شب، حداقل ۵۰۰ هزار تومان مطالبه می کنند و با این شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه، هیچ گاه از خود نمی پرسیم که یک خانواده به طور متوسط سه - چهار نفری چطور می توانند از پس هزینه سنگین اقامت چند روزه خود در مشهد برآیند، جز آن که به «خانه زائرها» یا مسافرخانه ها و دیگر اماکن ارزان قیمت پناه ببرند و کارمندها و کارگرها هم به اقامتگاه های سازمانی اداره متبوع خود که متأسفانه با بی خردی تمام، آنها هم بختک خوانده شده اند!!

و اما در مورد زوار غیر ایرانی نیز که مخاطب ما هستند، باید سری به آمار و مستندات بزنید! بیشترین حجم زوار بارگاه منور رضوی از نظر جغرافیایی را، زوار کم بضاعت از کشورهای همسایه شرقی مانند افغانستان و پاکستان تشکیل می دهند که بیشتر به صورت زمینی از مرزهای میرجاوه یا دوغارون مشتاقانه به پابوسی مولایشان می آیند و دلار محور اقتصاد سفر آنان نیست!

بعد زوار سایر کشورهای همسایه شمالی، غربی و جنوبی قرار دارند که جامعه مخاطب هتل ها هستند، اما از خاطر نبریم که اکثر قریب به اتفاق این زوار کشورهای همسایه شرقی همراه با خانواده های پرشمار خود مشرف می شوند، بنابراین توان آنچنانی برای تامین هزینه های اسکان در هتل های گران قیمت را نداشته و حتی برای هتل های متوسط، از پس پرداخت شبی حداقل یک میلیون تومان بر نمی آیند مگر آن که باز به همین زائرسراهای بومی و محلی اجاره شده توسط مدیران کاروان های خود در اطراف حرم مطهر مراجعه کنند!

کوتاه سخن آن که با این همه دلیل و مستندی که آوردیم، اگر باز هنوز کسی یا رسانه ای، گلایه ای از اسکان زوار کم توان اعم از داخلی و خارجی در این زائرسراهای ارزان قیمت یا رایگان دارد و فکر می کند که نان هتل ها را آجر کرده اند، پس باید گلایه اش را اول به تولیت معظم آستان قدس رضوی ببرد که در اقدامی بسیار پسندیده و امام رضا(ع) پسند، هم اکنون برخی از رواق ها را برای استراحت شبانه آقایان و برخی دیگر را برای استراحت شبانه بانوان اعم از زوار داخلی و غیرایرانی اختصاص داده است.

حال، مادامی که این خوابگاه ها دقیقاً در داخل خود اماکن متبرکه هستند، اگر به تعبیر شما، مصداق همان اقامتگاه های سازمانی می شوند که حتماً نان برخی هتل ها را آجر کرده اند، اگر جرأت دارید، آنها را هم بختک بخوانید!

والسلام علی من اتبع الهدی

>>> خود، این دسته گل تسنیم را مشاهده کنید...

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8463


Share
  • احمدرضا سبحانی
    بابا غلط کرد خبرگزاری تسنیم و شکر خورد خبرنگارش ودیگه قول میده بچه خوبی باشه :-) با این طوماری که نوشتید معلوم شد خیلی دلتون پره از هتلدارا ولی طفلک خبرنگار گناه داره هرچی دق و دل پری که داشتید رو سر این بابا خراب کردید و له و لورده اش بنمودید حالا از بس کتک خورده از رینگ افتاده بیرون 😂 پس بی خیال حرف چرتی که زده بشید. صلوات ختم کنین.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

تابلو اعلانات مناسبتی

مشاهده همه

نگارخانه مناسبتی: فرارسیدن دهه کرامت اول تا یازدهم ذوالقعده، از فرخنده زادروز کریمه اهل بیت، حضرت اخت الرضا فاطمه معصومه سلام الله علیهما و روز دختر تا سالروز ولادت سراسر نور حضرت امام علی ابن موسی الرضا علیه افضل الصلواة و السلام بر همه مسلمانان و شیعیان جهان بویژه بر مجاوران و زائران امام مهربانی ها خاصه بر منتظران مهدی موعود، امام حجت ابن الحسن العسکری عجل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا فداه مبارک باد. به همین مناسبت، پوستری به همت خادمان بین المللی رضوی بازطراحی شده که به نیت برکت افزایی به تلاش گروهی و بی منت آنان در راستای تکریم زوار غیر ایرانی و توسعه ی روابط خارجی شهر و استان امام مهربانی ها با جهان پیرامون تقدیم نگاه شوق مندان گرامی می شود.

پوستر دهه کرامت


ارزیابی دیپلماسی های برتر

اهم رویدادها و تعاملات و مناسبات دیپلماتیک شهر و استان امام مهربانی ها که با «رویکرد بین المللی» محقق شده اند، در این بخش ذیل سیزده سرفصل ذکر شده اند. در حالت فعلی، فقط چهار رویداد اول «دیپلماسی دانشگاهی» قابل رؤیت است، بنابراین برای مشاهده محتوای سرفصل های دیگر، می بایست بر روی تب مربوطه کلیک فرمایید.

دینی/ تقویم فرهیخت: ۹ خرداد ۱۴۰۲، پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت با سخنرانی ۷ میهمان خارجی در مشهد

دیپلماسی دینی/ تقویم فرهیخت: ۹ خرداد ۱۴۰۲، پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت با سخنرانی ۷ میهمان خارجی در مشهد

تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۸
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۵ و ۲۶ مهر ۱۴۰۲، برپایی سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری در مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۵ و ۲۶ مهر ۱۴۰۲، برپایی سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری در مشهد

تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۷۲
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه بصره عراق

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه بصره عراق

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۵۵
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۱ و ۲۲ شهریور ۱۴۰۲، برپایی نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها در مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۱ و ۲۲ شهریور ۱۴۰۲، برپایی نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها در مشهد

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۸۲
دینی/ تقویم فرهیخت: ۹ خرداد ۱۴۰۲، پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت با سخنرانی ۷ میهمان خارجی در مشهد

دیپلماسی دینی/ تقویم فرهیخت: ۹ خرداد ۱۴۰۲، پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت با سخنرانی ۷ میهمان خارجی در مشهد

تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۸
زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

دیپلماسی زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۰
زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

دیپلماسی زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸
زیارت / تشرف کاروان موکب‌داران عراقی به حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع)

دیپلماسی زیارت / تشرف کاروان موکب‌داران عراقی به حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع)

تاریخ: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۲
گردشگری/ یادداشت فرهیخت: «اسب تروآ»ی هتلداران مشهد و خواب دلاری جدید دیگر برای حج فقرای زوار غیرایرانی رضوی

دیپلماسی گردشگری/ یادداشت فرهیخت: «اسب تروآ»ی هتلداران مشهد و خواب دلاری جدید دیگر برای حج فقرای زوار غیرایرانی رضوی

تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جامعه هتلداران استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۸۷
اقتصادی/ حضور موفق جهاد دانشگاهی در ۲۳مین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ۲۰۲۳ روسیه در مسکو

دیپلماسی اقتصادی/ حضور موفق جهاد دانشگاهی در ۲۳مین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ۲۰۲۳ روسیه در مسکو

تاریخ: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جهاد دانشگاهی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳۴
اقتصادی/ دیناری: سرمایه‌گذاری خارجی ۹۰ میلیون دلاری در حوزه گردشگری خراسان رضوی

دیپلماسی اقتصادی/ دیناری: سرمایه‌گذاری خارجی ۹۰ میلیون دلاری در حوزه گردشگری خراسان رضوی

تاریخ: ۲۸ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: اداره کل گردشگری
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳۰
اقتصادی/ دیدار نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنایع افغانستان از معادن سنگ آهن سنگان خواف

دیپلماسی اقتصادی/ دیدار نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنایع افغانستان از معادن سنگ آهن سنگان خواف

تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: سنگ آهن خواف
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۵۲۴
شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

دیپلماسی شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

تاریخ: ۰۴ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: شهرداری مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۷
دانشگاهی/ چرا در اعلام آمار زائران و گردشگران بزرگنمایی می‌شود؟ خوشایند مسئولین رده بالا یا جذب اعتبار بیشتر؟ + یادداشت فرهیخت

دیپلماسی دانشگاهی/ چرا در اعلام آمار زائران و گردشگران بزرگنمایی می‌شود؟ خوشایند مسئولین رده بالا یا جذب اعتبار بیشتر؟ + یادداشت فرهیخت

تاریخ: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جهاد دانشگاهی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۶۲
گردشگری/ یادداشت فرهیخت: «اسب تروآ»ی هتلداران مشهد و خواب دلاری جدید دیگر برای حج فقرای زوار غیرایرانی رضوی

دیپلماسی گردشگری/ یادداشت فرهیخت: «اسب تروآ»ی هتلداران مشهد و خواب دلاری جدید دیگر برای حج فقرای زوار غیرایرانی رضوی

تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جامعه هتلداران استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۸۷
زیارت/ یادداشت فرهیخت: استاندار: مشهد به یک «مدیر بین الملل واحد» نیاز ندارد، هر دستگاهی کار خودش را دارد به خوبی در این زمینه انجام می دهد!

دیپلماسی زیارت/ یادداشت فرهیخت: استاندار: مشهد به یک «مدیر بین الملل واحد» نیاز ندارد، هر دستگاهی کار خودش را دارد به خوبی در این زمینه انجام می دهد!

تاریخ: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: تحقیق میدانی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۱۴
مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

دیپلماسی مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: بنیاد شهید استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۷
دانشگاهی/ حضور «استفان پریزنر» هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران در دانشگاه فردوسی مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ حضور «استفان پریزنر» هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران در دانشگاه فردوسی مشهد

تاریخ: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۵
اجتماعی/ گفت و گوی سرکنسول افغانستان با شهرآرا؛ مشکلات کنسولی مهاجران، شرایط نمایندگی سیاسی مشهد با آمدن طالبان و موضوع پاسپورت + فیلم

دیپلماسی اجتماعی/ گفت و گوی سرکنسول افغانستان با شهرآرا؛ مشکلات کنسولی مهاجران، شرایط نمایندگی سیاسی مشهد با آمدن طالبان و موضوع پاسپورت + فیلم

تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: سرکنسولگری افغانستان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۴۴
سیاسی/ دیدار «نورالدین جان اسماعیل اف» رییس مجلس قانون‌گذاری ازبکستان با استاندار خراسان رضوی در مشهد

دیپلماسی سیاسی/ دیدار «نورالدین جان اسماعیل اف» رییس مجلس قانون‌گذاری ازبکستان با استاندار خراسان رضوی در مشهد

تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: استانداری خراسان ر.
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳۱
شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

دیپلماسی شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

تاریخ: ۰۴ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: شهرداری مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۷
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۵ و ۲۶ مهر ۱۴۰۲، برپایی سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری در مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۵ و ۲۶ مهر ۱۴۰۲، برپایی سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری در مشهد

تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۷۲
زیارت/ یادداشت فرهیخت: استاندار: مشهد به یک «مدیر بین الملل واحد» نیاز ندارد، هر دستگاهی کار خودش را دارد به خوبی در این زمینه انجام می دهد!

دیپلماسی زیارت/ یادداشت فرهیخت: استاندار: مشهد به یک «مدیر بین الملل واحد» نیاز ندارد، هر دستگاهی کار خودش را دارد به خوبی در این زمینه انجام می دهد!

تاریخ: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: تحقیق میدانی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۱۴
زیارت/ معاون شهردار: وجود نقد جدی بر مدل کنونی «اسکان اضطراری زوار»؛ برپایی «جشنواره غذای ملل» در بوستان بهشت مشهد

دیپلماسی زیارت/ معاون شهردار: وجود نقد جدی بر مدل کنونی «اسکان اضطراری زوار»؛ برپایی «جشنواره غذای ملل» در بوستان بهشت مشهد

تاریخ: ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: شهرداری مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۵۰۴
زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

دیپلماسی زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸
اقتصادی/ حضور موفق جهاد دانشگاهی در ۲۳مین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ۲۰۲۳ روسیه در مسکو

دیپلماسی اقتصادی/ حضور موفق جهاد دانشگاهی در ۲۳مین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ۲۰۲۳ روسیه در مسکو

تاریخ: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جهاد دانشگاهی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳۴
دینی/ تقویم فرهیخت: ۴ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۲، شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مشهد با شعار «قرآن، خانواده، زندگی»

دیپلماسی دینی/ تقویم فرهیخت: ۴ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۲، شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مشهد با شعار «قرآن، خانواده، زندگی»

تاریخ: ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: اداره کل ارشاد استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸۳
نمایشگاهی/ آغاز به کار چهاردهمین نمایشگاه اختصاصی ج. ا. ایران در ترکمنستان به همت نمایشگاه‌ بین المللی مشهد

دیپلماسی نمایشگاهی/ آغاز به کار چهاردهمین نمایشگاه اختصاصی ج. ا. ایران در ترکمنستان به همت نمایشگاه‌ بین المللی مشهد

تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
مأخذ: نمایشگاه مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۲۵
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت:  ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، برپایی دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی اوقات فراغت در مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، برپایی دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی اوقات فراغت در مشهد

تاریخ: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه امام رضا ع
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۹۷
حمل و نقل/ یادداشت فرهیخت: مشهد، دوبی و دوحه، هر سه در حال تنظیم باد؛ آقای وزیر راه، روغن ریخته «لامرد» را دوباره نذر «مشهد» کردید

دیپلماسی حمل و نقل/ یادداشت فرهیخت: مشهد، دوبی و دوحه، هر سه در حال تنظیم باد؛ آقای وزیر راه، روغن ریخته «لامرد» را دوباره نذر «مشهد» کردید

تاریخ: ۲۶ آبان ۱۴۰۱
مأخذ: فرودگاه بین المللی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۰۵
ورزشی/ تقویم فرهیخت: سال ۱۴۰۱، برپایی یازدهمین دوره مسابقات شطرنج جام بین‌المللی فردوسی در مشهد

دیپلماسی ورزشی/ تقویم فرهیخت: سال ۱۴۰۱، برپایی یازدهمین دوره مسابقات شطرنج جام بین‌المللی فردوسی در مشهد

تاریخ: ۲۳ آبان ۱۴۰۱
مأخذ: اداره کل ورزش و جوانان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۸۵
حمل و نقل/ حذف فرودگاه بین المللی مشهد از فهرست پروازهای جام جهانی فوتبال قطر! چرا تبعیض، چرا سکوت؟

دیپلماسی حمل و نقل/ حذف فرودگاه بین المللی مشهد از فهرست پروازهای جام جهانی فوتبال قطر! چرا تبعیض، چرا سکوت؟

تاریخ: ۱۳ آبان ۱۴۰۱
مأخذ: گلایه های فرهیخت
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۴۱
زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

دیپلماسی زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۰
زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

دیپلماسی زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸
مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

دیپلماسی مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: بنیاد شهید استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۷
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه بصره عراق

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه بصره عراق

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۵۵
زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

دیپلماسی زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۰
زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

دیپلماسی زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸
مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

دیپلماسی مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: بنیاد شهید استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۷
هنری/ برپایی نمایشگاه عکس های ۱۴۶ عکاس داخلی و خارجی با موضوع «مزارات» در نگارخانه رضوان مشهد

دیپلماسی هنری/ برپایی نمایشگاه عکس های ۱۴۶ عکاس داخلی و خارجی با موضوع «مزارات» در نگارخانه رضوان مشهد

تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۷۷
سلامت / بازدید استاندار اوش قرقیزستان از بیمارستان امام رضا(ع)

دیپلماسی سلامت / بازدید استاندار اوش قرقیزستان از بیمارستان امام رضا(ع)

تاریخ: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه علوم پزشکی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳
سلامت / تقویم فرهیخت: ۱۲ تا ۱۴ مهر ۱۴۰۲، برپایی دومین کنگره بین المللی تغذیه از علوم پایه تا بالین در مشهد

دیپلماسی سلامت / تقویم فرهیخت: ۱۲ تا ۱۴ مهر ۱۴۰۲، برپایی دومین کنگره بین المللی تغذیه از علوم پایه تا بالین در مشهد

تاریخ: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه علوم پزشکی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۳۲
سلامت / افتتاح بزرگترین ICU شرق کشور با کمک میلیاردی یک خیر مشهدی مقیم خارج از کشور در بیمارستان قائم مشهد

دیپلماسی سلامت / افتتاح بزرگترین ICU شرق کشور با کمک میلیاردی یک خیر مشهدی مقیم خارج از کشور در بیمارستان قائم مشهد

تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: دانشگاه علوم پزشکی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۲۶
سلامت/ ویدئو: نمایش توانمندی های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در عرصه گردشگری سلامت مشهد به زبان انگلیسی منتشر شد

دیپلماسی سلامت/ ویدئو: نمایش توانمندی های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در عرصه گردشگری سلامت مشهد به زبان انگلیسی منتشر شد

تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
مأخذ: دانشگاه علوم پزشکی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۷۳
اجتماعی/ گفت و گوی سرکنسول افغانستان با شهرآرا؛ مشکلات کنسولی مهاجران، شرایط نمایندگی سیاسی مشهد با آمدن طالبان و موضوع پاسپورت + فیلم

دیپلماسی اجتماعی/ گفت و گوی سرکنسول افغانستان با شهرآرا؛ مشکلات کنسولی مهاجران، شرایط نمایندگی سیاسی مشهد با آمدن طالبان و موضوع پاسپورت + فیلم

تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: سرکنسولگری افغانستان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۴۴
هنری/ درخشش محمدرضا محمدی فیلم‌ساز خراسانی با فیلم «نازپری» در جشنواره بین‌المللی فیلم جهانی برتر

دیپلماسی هنری/ درخشش محمدرضا محمدی فیلم‌ساز خراسانی با فیلم «نازپری» در جشنواره بین‌المللی فیلم جهانی برتر

تاریخ: ۲۹ شهریور ۱۴۰۱
مأخذ: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۱۶
اجتماعی/ ۱۹ هزار اتباع خارجی از خراسان رضوی برای شرکت راهپیمایی اربعین حسینی به عراق اعزام شدند

دیپلماسی اجتماعی/ ۱۹ هزار اتباع خارجی از خراسان رضوی برای شرکت راهپیمایی اربعین حسینی به عراق اعزام شدند

تاریخ: ۲۵ شهریور ۱۴۰۱
مأخذ: استانداری خراسان رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۴۰
اجتماعی/ رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل: ۱۲۰ هزار پناهجو در ایران زیرپوشش بیمه سلامت

دیپلماسی اجتماعی/ رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل: ۱۲۰ هزار پناهجو در ایران زیرپوشش بیمه سلامت

تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
مأخذ: اداره کل اتباع استانداری
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۸۱
حمل و نقل/ رفیعی: چرا به دروغ می گویند قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا نکرده؟! بلیت هواپیما هم گران و هم کمیاب شده است + یادداشت فرهیخت

دیپلماسی حمل و نقل/ رفیعی: چرا به دروغ می گویند قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا نکرده؟! بلیت هواپیما هم گران و هم کمیاب شده است + یادداشت فرهیخت

تاریخ: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: خبرگزاری ایسنا
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۶۴
اقتصادی/ تبعات فقدان مدیریت واحد مرزی در خراسان رضوی، فسادزاست؛ در همه جای دنیا، این کار بر عهده بخش خصوصی است

دیپلماسی اقتصادی/ تبعات فقدان مدیریت واحد مرزی در خراسان رضوی، فسادزاست؛ در همه جای دنیا، این کار بر عهده بخش خصوصی است

تاریخ: ۱۹ دی ۱۴۰۱
مأخذ: اتاق بازرگانی استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۳۰
شهری/ دریافت مبالغ بیشتر از مسافران خارجی توسط برخی رانندگان تاکسی تخلف محسوب می شود

دیپلماسی شهری/ دریافت مبالغ بیشتر از مسافران خارجی توسط برخی رانندگان تاکسی تخلف محسوب می شود

تاریخ: ۱۱ دی ۱۴۰۱
مأخذ: سازمان تاکسیرانی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۱۷
حمل و نقل/ یادداشت فرهیخت: چرا این روزها همه از کیسه «بین الملل» خرج می کنند؟ واژه «گواهینامه بین‌المللی! فرودگاه» و ۷ بار آدرس غلط، یعنی چه؟!

دیپلماسی حمل و نقل/ یادداشت فرهیخت: چرا این روزها همه از کیسه «بین الملل» خرج می کنند؟ واژه «گواهینامه بین‌المللی! فرودگاه» و ۷ بار آدرس غلط، یعنی چه؟!

تاریخ: ۰۴ دی ۱۴۰۱
مأخذ: فرودگاه بین المللی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۵۸


برترین های دیپلماسی

اول، دیپلماسی دانشگاهی

رتبه: اول  
  شاخص ترین چهره: دکتر محمد کافی (رئیس سابق) و اکنون دکتر «احد ضابط» رئیس جدید دانشگاه فردوسی مشهد
فعالترین چهره: دکتر احسان قبول عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و رئیس مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد
  فعالترین ارگان: مرکز بین المللی آموزش فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد به نمایندگی از سوی چهار تشکل بین المللی دیگر 
  پیشنهاد: نیازمند یک الگو هستیم! راه دور نرویم، اگر به همین کشور همسایه یعنی ترکیه و نظام آموزش عالی اش بنگریم و آمارهای آنها را با آمارهای  ...
آسیب شناسی: تعدد مراکز آموزشی دانشجویان غیر ایرانی خوب است یا بد؟ هرچند فی نفسه در نگاه اول خوب به نظر می رسد، اما از یاد نبریم که «مدیریت جزیره ای» و «غیر هم افزا» همیشه دوران، اعظم المصایب ... ادامه مطلب


دوم، دیپلماسی زیارت

رتبه: دوم
شاخص ترین چهره: حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی
فعالترین چهره: سید محمد جواد هاشمی نژاد رئیس سابق مدیریت امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی و مدیرکل بنیاد هابیلیان
فعالترین ارگان: آستان قدس رضوی و اداره ی زائران غیر ایرانی به دلیل قدمت اداره و نیز تمرکز وظایف و فعالیتها ذیل یک تابلو: «زائران غیر ایرانی» همچنین اسباب کشی از فضای آنالوگ به سایبر پس از شیوع کرونا و...
پیشنهاد: اجماع برای انتخاب یک نفر یا یک کارگروه واحد به عنوان تنها متولی + هم افزایی تمامی ظرفیت های «زائر و زیارت» از همه ی نهادها و مراکز ذیربط در یک بستر و ...
آسیب شناسی: نبود یا کمبود یک پنجره واحد تصمیم سازی و یکپارچه سازی مراکز تصمیم گیری که متأسفانه دیرزمانی است ... ادامه مطلب

، فهرست دیپلماسی‌های برتر

شهر و استان - مشاهده همه

یادداشت فرهیخت

مشاهده همه

یادداشت فرهیخت: برزیلی ها جمله ی معروفی دارند، می گویند: «اقتصاد ما فقط شب ها رشد می‌کند، وقتی سیاستمداران خواب هستند.» حالا اگر تا آخر این متن با «فرهیخت» همراه باشید، حق خواهید داد اگر ما هم بگوییم: «زائران غیرایرانی فقط شب ها یک نفس راحت از دست مسئولان این شهر می کشند، چون آن موقع حضرات خواب هستند!» اصل داستان چیست؟ محمود مادرشاهیان رئیس جامعه ی حرفه‌ای هتلداران خراسان رضوی، چندی پیش افاضه و پیشنهاد فرمودند: «دریافت نرخ ارزی در هتل‌ها باید باب شود البته نه به این معنی که هزینه های اقامت به دلار محاسبه و اخذ شود، بلکه میزان همان نرخ ریالی است، اما معادل آن از زائر به دلار گرفته می شود، ولی این کار باید توسط هتل ها انجام شود، نه صرافی ها و به تعبیر وی، دلال ها...» حالا چرا چنین پیشنهادی داده اند؟ چون « اگر یک گردشگر خارجی بخواهد پول خود را تبدیل کند، باید به دلال‌ها (و نفرمودند صرافی ها!) مراجعه کند، اما اگر این اتفاق در هتل رخ دهد، مشکلات گردشگران خارجی کاهش خواهد یافت!» یا للعجب... این حکایت شبیه چیست؟ به ناپلئون خبر دادند که در جنگ پیروز شدیم. ناپلئون پرسید چقدر تلفات دادیم؟ گفتند: ۶۰ درصد ...


تریبون آزاد فرهیخت

مشاهده همه نظرات رسالت تریبون آزاد

تریبون آزاد فرهیخت در پی چیست؟ «این فضا، درگاهی است برای درج و بازتاب شفاف و صریح آن دسته از «مردم نگاره ها» یی که صرفاً مرتبط با رویکرد بین المللی کلان شهر مشهد است؛ اعم از نظرات، انتقادات، پیشنهادات، مطالبات و دغدغه های فعالان توسعه ی روابط خارجی شهر با جهان پیرامون بویژه کشورهای اسلامی خاصه همسایگان بالاخص همسایگان شرقی ... توضیح بیشتر آن که این بستر گفتمانی، در پی آن است تا همسو با اهداف اندیشکده و در حد توان خود، روند «تعالی نهضت توسعه ی مناسبات بین المللی شهر رضوی» را سرعت و پویایی بخشد و مددکار فکری و فرهنگی مسئولان ذیربط در هر حوزه ی عملکردی همچنین مؤثران روابط خارجی در دستگاه ها و سازمان ها و شرکت ها و نهادهای دولتی و خصوصی و... باشد. پس اگر دیدگاهی دارید، همین الان با ما در میان بگذارید تا در همین بخش منتشر کنیم. مؤید و منصور باشید


تریبون آزاد فرهیخت: هیچ سالی به اندازه سال ۱۴۰۱ خاصه در شش ماهه دوم، خوشبختانه شاهد رشد و گسترش عملیات عمرانی از جنس تعمیرات، نوسازی ها و بهسازی اماکن حرم مطهر رضوی نبودیم و در نقطه مقابل، هیچ دوره ای مانند همین دوره، متأسفانه وضعیت نمای بصری این تعمیرات، این قدر نابسامان، نازیبا و مهمل و عجله ای از جنس «بزن و برو و بی خیال نما» نبوده، تا جایی که تلخ کامی و اذیت های دوران طولانی ۲۸۰ روزه فقط یک پروژه، شیرینی و لذت اتمام صحن عتیق را به حاشیه برد و خلاصه ...


خبرهای خوب

افتخارات و مفاخر مشاهده همه
شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد دیپلماسی شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

شهرداری مشهد که عضویت هیات اجرایی مجمع شهرداران آسیایی را در اختیار دارد به دعوت شهردار کازان در نهمین اجلاس این مجمع به‌عنوان عضو هیئت اجرایی شرکت کرده است. ...

عکس و مکث

مشاهده همه

همسایگان فرهیخت

چرا همسایگان شرقی مهم اند؟

کشورهای همسایه، یکی از مهمترین مزیت های نسبی هر استان مرزی است! از این رو آشنایی با سطح تعاملات .مراودات در همه ی زمینه ها بویژه «اقتصادی» با کشورهای همسایه ی شرقی «افغانستان»، «پاکستان»، «ترکمنستان»، «ازبکستان»، «تاجیکستان» و... هم اوّلیت است و هم اولویت، هم اهمیت دارد و هم ارحجیت! فقط یک مورد به عنوان مثال، مادامی که ۷۰ درصد سرمایه‌ گذاران خارجی استان، افغانستانی ها هستند و ۶۰ درصد حجم سرمایه ‌گذاری استان هم (با ۴۴.۵ میلیون دلار) متعلق به آنان هست. همچنین از ۲۵ طرح گردشگری استان، ۱۸ طرح یعنی بیش از نیمی از آن توسط سرمایه گذاران افغانستانی شکل گرفته است، آن موقع به اهمیت بازکردن حساب ویژه برای مناسبات استان با کشورهای همسایه ی شرقی پی خواهیم برد.

اغراق گویی ها

شرح بیشتر مشاهده همه اشاره

در این بخش، به فضل الهی به نقد و بررسی و افشاسازی آن دسته از اظهارات برخی مسئولان و اشارات و بلکه شیطنت بعضی از رسانه ها که نه با هدف اطلاع رسانی بلکه سهواً یا عمداً با نیت «آدرس غلط دادن» به مخاطبان و گمراه ساختن آنان از اصل حقیقت و کُنه رخدادهای مرتبط با رویکرد بین المللی مشهد منتشر می شود، خواهیم پرداخت. به عنوان مثال، معاون اداره کل گردشگری استان ۴ سال پیش طی مصاحبه ای ویدئویی صراحتاً نگفت که سرمایه گذاری برای احداث تأسیسات گردشگری مانند هتل ها اشباع شده، اما تسنیم استان چنین تیتری زد و آدرس غلط داد! یا در مصاحبه ی پارسال و ویدئویی مشابه، همین مقام مسئول، اصلاً نگفت که زائرسراهای سازمانی مثل بختک به جان هتل ها افتاده اند، اما دوباره تسنیم استان چنین تیتری زد! حال وظیفه ی ما چیست؟ سکوت و انفعال در برابر چنین گاف های عمدی و خطاهای خیر حرفه ای سپهر رسانه ای استان و شهر عالم و صادق آل محمد(ص) است؟ قطعاً خیر... پس با ما همراه و در این راه، همیار ما باشید و آدرس های غلط را با ما در میان بگذارید.



برترین های کنسولی

در مشهد مشاهده
فعال ترین کنسولگری: کنسولگری افغانستان

این انتخاب به چند دلیل صورت گرفته است: ۱- هفتاد درصد سرمایه‌ گذاران خارجی استان، افغانستانی ها هستند و ۶۰ درصد حجم سرمایه‌گذاری استان هم (با با ۴۴.۵ میلیون دلار) متعلق به آنان هست. همچنین از ۲۵ طرح گردشگری استان، ۱۸ طرح یعنی بیش از نیمی از آن توسط برادران افغانستانی شکل گرفته است. این افتخارات، جز با برخورداری از یک کنسولگری فعال میسور نیست! ۲- هیچ یک از کنسولگری های کشورهای خارجی، نسبت به راه اندازی وبگاه اطلاع رسانی و یا حضور فعال در شبکه های اجتماعی چون تلگرام اقدام ننموده اند و تنها وبگاه کنسولگری ها،، متعلق به کنسولگری افغانستان در مشهد است. (هرچند متأسفانه این وبگاه از یک سال پیش به روز نشده است!) اما کانال های ارتباطی تلگرام همچنان فعال است. به سهم خود از «عبدالجبار انصار» سرکنسول افغانستان در مشهد به خاطر همه خدمات از جمله فعال نگه داشتن این بستر ارتباطی سپاسگزاریم و امیدواریم به روزرسانی به موقع وبگاه نیز در اسرع وقت صورت گیرد.

شاخص ترین کنسولگری: کنسولگری پاکستان

شاخص ترین کنسولگری (در عرصه ی اجتماعی)؛ از آنجایی که این کنسولگری تاکنون فاقد وبگاه اینترنتی است، لذا اطلاع دقیقی از حجم فعالیت ها و خدمات در دست نیست و آنچه که در سایت های خبری آمده، بسیار کم و پراکنده است. اما نقش پررنگ کنسولگری در مشارکت جویی شهروندان کشور میزبان در عرصه ی «فعالیت های اجتماعی»، به خوبی قابل مشاهده و آن را شاخص و متمایز کرده است! به عنوان نمونه، اظهار همدردی های به موقع و ابراز تسلیت های کارگشا با ملت و دولت ایران چه در جریان مصائب طبیعی چون وقوع زلزله و سیل و چه در خصوص سایر حوادث ناگوار، با اقدامی بسیار ساده اما دلپذیر مانند استقرار چند میز و ایجاد فضایی صمیمی و سوگوارانه در حاشیه پیاده روی کنسولگری و روشن کردن شمع، استقرار دفتر یادبود و اقداماتی متعارف، هیچ گاه از خاطر مردمان قدرشناس مشهد نخواهد رفت! همچنین است در خصوص جشن ها و اعیاد، سهیم کردن شهروندان مشهدی در «جشن روز ملی پاکستان» در همین قالب و فضای صمیمانه در حاشیه ی پیاده روی کنسولگری و توزیع شیرینی و شربت و عکس یادگاری و ...، که در جای خود، کار بسیار ارزشمند و در خور تقدیری است، اقداماتی که از سوی هیچ یک از کنسولگری های هفت گانه در مشهد همچنین دفتر نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در مشهد (واقع در بولوار سجاد)، تاکنون شاهد نبودیم! از این رو به سهم خود از رؤسای قبلی همچنین از سرکنسول جدید پاکستان در مشهد جناب «محمد شهریار» عمیقأ سپاسگزاریم.


میهمان فرهیخت

همه آخرین میهمانان خارجی

میهمانان فرهیخت عنوان بخشی است که آخرین و جدیدترین میهمانان غیر ایرانی حضور یافته در مشهد دوست داشتنی را در بخش های مختلف دیپلماسی رصد کرده و در این قسمت درج می کند. از خاطر نبریم که حتی در شرایط کرونایی کشور و منطقه، مشهدالرضا همه روزه پذیرای میهمانان غیر ایرانی فراوانی از کشورهای مختلف است که همه ی آنان چون به نوعی زائر بارگاه منور رضوی به شمار می آیند، شایسته ی تکریم و احترامند.


دانشگاهی/ استفان پریزنر هماهنگ‌ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران
دانشگاهی/ استفان پریزنر هماهنگ‌ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران
تاریخ سفر:شنبه, ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
سیاسی/ دکتر «ضیا جمال الدین اوف» استاندار اوش جمهوری قرقیزستان
سیاسی/ دکتر «ضیا جمال الدین اوف» استاندار اوش جمهوری قرقیزستان
تاریخ سفر:پنجشنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
سیاسی/ «نورالدین جان اسماعیل اف» رییس مجلس قانون‌گذاری ازبکستان
سیاسی/ «نورالدین جان اسماعیل اف» رییس مجلس قانون‌گذاری ازبکستان
تاریخ سفر: يكشنبه, ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
سیاسی / «دیمیتری کالتسوف» سفیر جمهوری بلاروس در تهران
سیاسی / «دیمیتری کالتسوف» سفیر جمهوری بلاروس در تهران
تاریخ سفر: پنجشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۴۰۲

مطالبات فرهیخت

(پس چی شد؟) همه شرح

یادآوری: مطالبات فرهیخت، در پی رصد رویدادهایی است که علی رغم رسانه ای شدن، محقق نشده اند و یا وعده ای توسط مسئولان شهری و استانی داده شده، اما تحقق آن در بلاتکلیفی است!


رویدادهای غیر بین المللی

همه شرح

توضیح : رویدادهای فهرست شده در این بخش، رخدادهایی است که عنوان «بین المللی» دارند، اما حائز شرایط اطلاق عنوان «بین الملل» نیستند. به عنوان مثال فقط یک کشور خارجی در آن رویداد مشارکت دارد که باید از عنوان دوجانبه استفاده کرد ، یا آن رویداد،، فاقد فراخوان بین المللی بوده و یا این که هیچ مستندی دال بر وجود حداقل یک میهمان خارجی در گزارش ها و اخبار و گزارش های تصویری و... آن نشده است!


مقامات خارجی مقیم مشهد

سابق شرح

در این بخش، با مقامات خارجی مأمور در مشهد آشنا خواهیم شد. این مقامات و مسئولان متشکل از سرکنسول های کشورهای خارجی مقیم مشهد و مسئولان دفاتر نمایندگی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و برخی از دفاتر سازمان ها و نهادهای بین المللی فعال در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی و عام المنفعه هستند. یادآور می شود به محض دسترسی به تصاویر سایر مقامات مسئول، آنها نیز درج خواهند شد.


مقامات خارجی
سیاسی/ ماهر الوان، سرکنسول جدید عراق در مشهد

سیاسی/ ماهر الوان، سرکنسول جدید عراق در مشهد | مأموریت از: يكشنبه, ۱۱ دی ۱۴۰۱

«محمد شهریار» سرکنسول جدید پاکستان در مشهد

«محمد شهریار» سرکنسول جدید پاکستان در مشهد | مأموریت از: يكشنبه, ۱ آبان ۱۴۰۱

ماها کاشور، رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل

ماها کاشور، رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل | مأموریت از: چهارشنبه, ۲ تیر ۱۴۰۰

«فاتح توپچو» سرکنسول کشور ترکیه در مشهد

«فاتح توپچو» سرکنسول کشور ترکیه در مشهد | مأموریت از: جمعه, ۱۰ آبان ۱۳۹۸

عبدالجبار انصار، سرکنسول افغانستان در مشهد

عبدالجبار انصار، سرکنسول افغانستان در مشهد | مأموریت از: دوشنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸

گلایه های فرهیخت

از مسئولان: چرا؟

گلایه های فرهیخت در پی رصد آن دسته از رویدادهایی است که به راحتی امکان برپایی آنها با «رویکرد بین المللی» وجود داشت (یا می توانست وجود داشته باشد) و دست اندرکاران می توانستند به راحتی و سهولت و سرعت و حتی با صرف کمترین هزینه چه از نظر مالی و چه از نظر زمان و فرصت، این رویداد یا اتفاق مبارک را نه در سطح نازل «ملی» بلکه در سطح «بین المللی» برگزار نمایند! یا اگر خوشبختانه آن رویداد مد نظر، با «رویکرد بین المللی» برپا شده، اما توقع و انتظار دیگری می رفت که نسبت به آن سهل انگاری یا کم توجهی و کم لطفی شده که شرح بیشتر هر موضوع به تناسب محتوا، در ابتدای هر پست اشاره شده است. شما مخاطب فرهیخته نیز می توانید خادم بین المللی رضوی باشید و با اطلاع رسانی انتظارات و توقعات و گلایه های خود، ما را در انجام این رسالت مهم یاری رسانید. سپاس

مشاهده همه

مشاهیر فرهیخت

همه چهره های ماندگار

مشاهیر فرهیخت آن دسته از مشاهیر، مفاخر و چهره های ماندگاری که در زمینه های مختلف و رشته های گوناگون به هر شکل و نحوی در داخل و یا خارج از کشور، حائز رتبه ها و افتخارات ارزشمندی با رویکرد بین المللی شده و زاده ی مشهد و یا خراسان رضوی نیز هستند، در این بخش ضمن معرفی، مورد تقدیر و تحسین واقع می شوند. شما فرهیخته ی گرامی در صورتی که با این مشاهیر و مفاخر آشنایی دارید، خواهشمندیم با معرفی آنان به اندیشکده، ما را در این رسالت گرانسنگ یاری فرمایید.


علمی/ انوشه انصاری ، نخستین توریست فضایی زن در جهان، متولد مشهد
علمی/ انوشه انصاری ، نخستین توریست فضایی زن در جهان، متولد مشهد
علمی/ دکتر محمد صال مصلحیان، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و رییس انجمن ریاضی ایران، و عضو فرهنگستان علوم ایران
علمی/ دکتر محمد صال مصلحیان، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و رییس انجمن ریاضی ایران، و عضو فرهنگستان علوم ایران
ورزشی/ لیلا حیدری نخستین دارنده مدال طلای تاریخ دوچرخه سواری قهرمان آسیا
ورزشی/ لیلا حیدری نخستین دارنده مدال طلای تاریخ دوچرخه سواری قهرمان آسیا
اقتصادی/ مهندس حسین ثابت بکتاش، ایرانی مقیم خارج از کشور و کارآفرین موفق خراسانی
اقتصادی/ مهندس حسین ثابت بکتاش، ایرانی مقیم خارج از کشور و کارآفرین موفق خراسانی

جستجو

آمار بازدید از تارنمای فرهیخت


حضرات مسئول شهر و استان:
گوش اگر گوش شما ناله اگر ناله ما... آنچه البته به جایی نرسد فریاد است!

و باز هم افتضاحی دیگر برای دیار حکیم فردوسی جهانگیر... برپایی مراسم گرامیداشتی دیگر بدون رویکرد بین المللی آن هم برای بار دهم...
آقایان: بهتر از ما می دانید در شهری که هنگام مصاحبه با رسانه ها با افتخار جهان شهرش می خوانید و آمار زوار غیرایرانی اش را تا پنج میلیون! نفر داغ کرده اید، دقیقاً در همین لحظه، ده ها دیپلمات شاخص در ۹ سرکنسولگری و دفتر سازمان ملل متحد این شهر مستقر هستند. بیش از یک هزار سرمایه گذار خارجی از ۵۰ ملیت جهان در آن حضور دارند. به طور مستمر، هزاران زائر غیرایرانی از هفتاد ملیت جهان در حال رفت و آمدند. مضافاً، بیش از ۲۵۰۰ دانشجوی طلبه زن و مرد از ۳۰ ملیت، فقط در جامعه المصطفی مشهد تحصیل می کنند. ۲۵۰۰ دانشجوی خارجی هم در دانشگاه فردوسی و ۱۲۰۰ نفر در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) و ۲۳۰۰ تن دیگر در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد هستند! حال دهها دانشگاه و حوزه دیگر و صدها استاد پروازی یا مقیم، پزشکان خارجی و بدون مرز، مهندسان غیرایرانی پروژه ها، رؤسای دفاتر شرکت های هواپیمایی خارجی و... بماند!
این یعنی آن که برای تأمین میهمانان خارجی هر مراسم شهر با رویکرد بین المللی فقط کافیست یک سوت بزنید! حداقل ده هزار نفر میهمان خارجی با کمال میل حضور خواهند یافت. حال این همه اینرسی انسانی یا همان تنبلی مدیریتی در این کلان شهر واقعاً نوبر نیست؟ آه... این دهمین سال پیاپی بود که قول دادید این گونه مراسم را در تراز بین المللی برپا کنید، اما باز عاجز ماندید!... افسوس از این همه پسرفت های پیاپی... هر سال دریغ از پارسال...