دیپلماسی❜ دانشگاهی: تقویم فرهیخت: ۲۲ و ۲۳ تیر ۱۴۰۱، برپایی همایش بین المللی هزاره شیخ جام به همت دانشگاه آزاد
-
۲۲ خرداد ۱۴۰۱
-
بازدید: ۵۷۲
همایش بین المللی هزاره شیخ جام در تاریخ ۲۲ تیر ۱۴۰۱ توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، در شهر تربت جام برگزار خواهد شد.
تاریخچه همایش:
تربت جام شهر علم و عرفان، با داشتن نامدارانی بزرگ، در تیرماه پیش رو شاهد رویدادی علمی و فرهنگی در سطح بین المللی است. مقدمات این رویداد را باید در گذشته جستجو کرد که همایش هایی تحت عنوان ” سلسله همایش های تا هزاره شیخ جام” در سال ۱۳۹۳ کلید خورد و پیگیری شد.
اولین همایش” همایش بین المللی شاه قاسم انوار” در روزهای ۲۸ و ۲۹ مردادماه ۱۳۹۴ برگزار گردید و کتاب خلاصه مقالات آن چاپ گردید.
دومین همایش، “همایش بین المللی عبدالرحمان جامی” در ۲۷ و ۲۸ مردادماه ۱۳۹۵ با شکوهی هر چه تمامتر برگزار گردید و مقالات برگزیده همایش خاتم الشعرای شعر فارسی در سه جلد چاپ و در اختیار جامعه علمی قرارگرفت.
سومین همایش” همایش بین المللی هاتفی خرگردی” بزرگترین حماسه سرای تاریخی ادبیات فارسی در ۵ مردادماه ۱۳۹۶برگزار شد و مجموعه مقالات آن چاپ و نشر گردید.
همایش چهارم، “همایش بین المللی ابوذر بوژگانی” پیشگام شعر عرفانی در ادب فارسی بود که در مردادماه ۱۳۹۷ برگزار گردید و مجموعه مقالات آن در اختیار جامعه علمی و عرفان پژوه قرار گرفت.
همدلی و همراهی مردم فهیم، فرهنگ دوست و خونگرم جام و کوشایی و کمک های فرمانداری و نهادها و ارگان های دولتی در شهرستان و بخش های تابعه و نیز حمایت های معنوی ائمه جمعه تشیع و تسنن و همکاری های نهادها، موسسات و مراکز علمی خارج از شهرستان چون معاونت پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران، دانشگاه فردوسی مشهد، موسسه فرهنگی اکو (Eco/Eci)، کمیسیون ملی یونسکو، موسسه بین المللی مطالعات آسیای مرکزی، مرکز اسناد فرهنگی آسیا، انجمن دوستی ایران و تاجیکستان همه دست در دست هم داد تا این اتفاق های علمی و فرهنگی در تربت جام به وقوع بپیوندد.
گرچه بخاطر شیوع کرونا وقفه ای در این سلسله رویدادها افتاد؛ ولی اکنون همه در کنار هم هستیم و می خواهیم رویداد علمی و فرهنگی بزرگ را؛ یعنی” همایش بین المللی هزاره شیخ جام”، در ۲۲ و ۲۳ تیرماه۱۴۰۱ با شکوهی هرچه تمامتر در محور های زیر برگزار کنیم:
محورهای علمی همایش بین المللی هزاره شیخ جام:
تاثیر اندیشه و آثار شیخ جام بر ادبیات عرفانی
بررسی جایگاه شیخ جام در ادب و عرفان
نسخه شناسی آثار شیخ جام
پارسی نویسی شیخ جام و چشم اندازهای نثر وی
آموزه های قرآنی و تفسیر و حدیث در آثار شیخ جام
تاثیر اندیشه و آثار شیخ جام در آسیای مرکزی و شبه قاره هند
نقش مجموعه آرامگاهی شیخ جام در معماری اسلامی
آثار خانقاهی و خاندانی شیخ جام در طول تاریخ
تحلیل شعر و اندیشه آثار شیخ جام
اطلاعات مهم کنفرانس
زمان برگزاری: ۲۲ و ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ تربت جام
مهلت ارسال مقالات: 31 خرداد 1401
تاریخ میلادی: 2022-07-13
مهلت ارسال اصل مقاله: ۱۴۰۱/۳/۳۱
سازمان علمی برگزار کننده همایش: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام
شهر همایش: شهر تربت جام
استان همایش: استان خراسان رضوی
ارتباط با دبیرخانه کنفرانس
تلفن دبیرخانه: 09109612790
ایمیل: Hezareshikhjam1401@gmail.com
وبسایت: پایگاه رسمی کنفرانس www.hezareh.sheikhejam.ir
در باره شیخ احمد جام:
ویکی پدیا: شیخ الاسلام «احمد ابن ابوالحسن جامی نامقی ترشیزی» معروف به شیخ احمد جام (زاده ۴۴۰ - درگذشته ۵۳۶ هجری قمری) ملقب به «ابونصر احمد ژندهپیل» یا بهطور خلاصه «ژندهپیل» از عارفان، صوفیان و شاعران قرن ششم و دوره سلجوقی بود.
زادگاه وی روستای نامق از توابع شهرستان کوهسرخ بوده و مدفن وی در تربت جام میباشد. اگر چه عمر او تا ۲۲سالگی به بطالت و میخوارگی گذشت ولی در همین دوران بود که توبه کرد و دوازده سال در کوههای نامق کنج عزلت گزید. پس از آن به خطهٔ جام رفت و در کوه بزد ریاضت کشید و مسجد نور را که هنوز هم بنای آن همانجاست بنا نهاد. وی به مدت شش سال در آنجا به هدایت و راهنمایی مردم میپرداخت. سرانجام پس از هجده سال و در ۴۰سالگی برای ارشاد مردم به میان آنان آمد.
وی در زندگی خود سفرهای بسیاری کرد و به نیشابور، هرات، بوزجان، مرو، باخرز و بسطام مسافرت کرد و با بعضی از مشایخ خراسان نیز آشنایی پیداکرد. در معدآباد جام خانقاهی برپاکرد و به تألیف کتاب و تربیت مریدان پرداخت. در مدت کوتاهی آوازهٔ او بلند شد و مورد توجه امرا و حاکمین قرار گرفت. سلطان سنجر که اوصاف او را شنیده بود، برای دیدن او به قریهٔ معدآباد آمد و از مریدان وی گشت.
طول عمر وی را بیشتر مراجع ۹۵ سال و بعضی ۹۶ سال ذکر کردهاند. در سالهای پایان زندگی به سفر حج رفت و در دهم محرم سال ۵۳۶ قمری درگذشت. آرامگاه وی که به مزار شیخ جام معروف است امروزه نیز زیارتگاه مریدان و دوستداران وی است.
پوستر همایش: