جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ دانشگاهی: تقویم فرهیخت: ۲۲ و ۲۳ تیر ۱۴۰۱، برپایی همایش بین المللی هزاره شیخ جام به همت دانشگاه آزاد

  • بازدید: ۵۹۱
دانشگاهی: تقویم فرهیخت: ۲۲ و ۲۳ تیر ۱۴۰۱، برپایی همایش بین المللی هزاره شیخ جام به همت دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد اسلامی

همایش بین المللی هزاره شیخ جام در تاریخ ۲۲ تیر ۱۴۰۱ توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، در شهر تربت جام برگزار خواهد شد.

تاریخچه همایش:

تربت جام شهر علم و عرفان، با داشتن نامدارانی بزرگ، در تیرماه پیش رو شاهد رویدادی علمی و فرهنگی در سطح بین المللی است. مقدمات این رویداد را باید در گذشته جستجو کرد که همایش هایی تحت عنوان ” سلسله همایش های تا هزاره شیخ جام” در سال ۱۳۹۳ کلید خورد و پیگیری شد.

اولین همایش” همایش بین المللی شاه قاسم انوار” در روزهای ۲۸ و ۲۹ مردادماه ۱۳۹۴ برگزار گردید و کتاب خلاصه مقالات آن چاپ گردید.

دومین همایش، “همایش بین المللی عبدالرحمان جامی” در ۲۷ و ۲۸ مردادماه ۱۳۹۵ با شکوهی هر چه تمامتر برگزار گردید و مقالات برگزیده همایش خاتم الشعرای شعر فارسی در سه جلد چاپ و در اختیار جامعه علمی قرارگرفت.

سومین همایش” همایش بین المللی هاتفی خرگردی” بزرگترین حماسه سرای تاریخی ادبیات فارسی در ۵ مردادماه ۱۳۹۶برگزار شد و مجموعه مقالات آن چاپ و نشر گردید.

همایش چهارم، “همایش بین المللی ابوذر بوژگانی” پیشگام شعر عرفانی در ادب فارسی بود که در مردادماه ۱۳۹۷ برگزار گردید و مجموعه مقالات آن در اختیار جامعه علمی و عرفان پژوه قرار گرفت.

همدلی و همراهی مردم فهیم، فرهنگ دوست و خونگرم جام و کوشایی و کمک های فرمانداری و نهادها و ارگان های دولتی در شهرستان و بخش های تابعه و نیز حمایت های معنوی ائمه جمعه تشیع و تسنن و همکاری های نهادها، موسسات و مراکز علمی خارج از شهرستان چون معاونت پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران، دانشگاه فردوسی مشهد، موسسه فرهنگی اکو (Eco/Eci)، کمیسیون ملی یونسکو، موسسه بین المللی مطالعات آسیای مرکزی، مرکز اسناد فرهنگی آسیا، انجمن دوستی ایران و تاجیکستان همه دست در دست هم داد تا این اتفاق های علمی و فرهنگی در تربت جام به وقوع بپیوندد.

گرچه بخاطر شیوع کرونا وقفه ای در این سلسله رویدادها افتاد؛ ولی اکنون همه در کنار هم هستیم و می خواهیم رویداد علمی و فرهنگی بزرگ را؛ یعنی” همایش بین المللی هزاره شیخ جام”، در ۲۲ و ۲۳ تیرماه۱۴۰۱ با شکوهی هرچه تمامتر در محور های زیر برگزار کنیم:

محورهای علمی همایش بین المللی هزاره شیخ جام:

تاثیر اندیشه و آثار شیخ جام بر ادبیات عرفانی

بررسی جایگاه شیخ جام در ادب و عرفان

نسخه شناسی آثار شیخ جام

پارسی نویسی شیخ جام و چشم اندازهای نثر وی

آموزه های قرآنی و تفسیر و حدیث در آثار شیخ جام

تاثیر اندیشه و آثار شیخ جام در آسیای مرکزی و شبه قاره هند

نقش مجموعه آرامگاهی شیخ جام در معماری اسلامی

آثار خانقاهی و خاندانی شیخ جام در طول تاریخ

تحلیل شعر و اندیشه آثار شیخ جام

اطلاعات مهم کنفرانس

زمان برگزاری: ۲۲ و ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ تربت جام

مهلت ارسال مقالات: 31 خرداد 1401

تاریخ میلادی: 2022-07-13

مهلت ارسال اصل مقاله: ۱۴۰۱/۳/۳۱

سازمان علمی برگزار کننده همایش: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام

شهر همایش: شهر تربت جام

استان همایش: استان خراسان رضوی

ارتباط با دبیرخانه کنفرانس

تلفن دبیرخانه: 09109612790

ایمیل: Hezareshikhjam1401@gmail.com

وبسایت: پایگاه رسمی کنفرانس www.hezareh.sheikhejam.ir

در باره شیخ احمد جام:

ویکی پدیا: شیخ الاسلام «احمد ابن ابوالحسن جامی نامقی ترشیزی» معروف به شیخ احمد جام (زاده ۴۴۰ - درگذشته ۵۳۶ هجری قمری) ملقب به «ابونصر احمد ژنده‌پیل» یا به‌طور خلاصه «ژنده‌پیل» از عارفان، صوفیان و شاعران قرن ششم و دوره سلجوقی بود.

زادگاه وی روستای نامق از توابع شهرستان کوهسرخ بوده و مدفن وی در تربت جام می‌باشد. اگر چه عمر او تا ۲۲سالگی به بطالت و می‌خوارگی گذشت ولی در همین دوران بود که توبه کرد و دوازده سال در کوه‌های نامق کنج عزلت گزید. پس از آن به خطهٔ جام رفت و در کوه بزد ریاضت کشید و مسجد نور را که هنوز هم بنای آن همان‌جاست بنا نهاد. وی به مدت شش سال در آنجا به هدایت و راهنمایی مردم می‌پرداخت. سرانجام پس از هجده سال و در ۴۰سالگی برای ارشاد مردم به میان آنان آمد.

وی در زندگی خود سفرهای بسیاری کرد و به نیشابور، هرات، بوزجان، مرو، باخرز و بسطام مسافرت کرد و با بعضی از مشایخ خراسان نیز آشنایی پیداکرد. در معدآباد جام خانقاهی برپاکرد و به تألیف کتاب و تربیت مریدان پرداخت. در مدت کوتاهی آوازهٔ او بلند شد و مورد توجه امرا و حاکمین قرار گرفت. سلطان سنجر که اوصاف او را شنیده بود، برای دیدن او به قریهٔ معدآباد آمد و از مریدان وی گشت.

طول عمر وی را بیشتر مراجع ۹۵ سال و بعضی ۹۶ سال ذکر کرده‌اند. در سالهای پایان زندگی به سفر حج رفت و در دهم محرم سال ۵۳۶ قمری درگذشت. آرامگاه وی که به مزار شیخ جام معروف است امروزه نیز زیارتگاه مریدان و دوست‌داران وی است.

پوستر همایش:

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8455


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو