-
۵ آبان ۱۴۰۳
-
بازدید: ۱۱۰۱
اشاره:
پس از این انتشار انتقاد شفاف و دلسوزانه، علی الظاهر این پیام به گوش مسئولان ذیربط رسید و خوشبختانه روند فعال سازی مجدد و به روز رسانی وب سایت شروع شد.
اما شوربختانه اکنون شاهدیم این روند فقط یک سال و اندی دوام آورد و دوباره آش همان آش است و کاسه همان کاسه و از ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۳، دیگر این وب سایت به روز نمی شود. به راستی چرا؟
آیا ۱۹ ماه در گذشته و اکنون پنج ماه در سال جاری، مجموعا ۲۴ ماه رکود برای به روز رسانی یک وبگاه معمولی ارگانی به اهمیت بازارچه های مرزی استان استراتژیک و مرزی خراسان رضوی، نشانه ی بی حالی و تنبلی کارنکنان دولتی نیست که شعارش سربلندی ایران و عزت ایرانیان است؟
چون در متن دو سال گذشته، همین سئوالات و گلایه ها را مطرح کردیم، لذا تکرار مکررات نکرده و شوق مندان معزز را به مطالعه ی این نوشتار دعوت می کنیم. امید که دوباره شاهد بیدار شدن حضرات از این خواب زمستانی باشیم.
دو سال پیش چه گفتیم؟
به نام خدا، عنوان تیتر: دیپلماسی رسانه/ عکس و مکث: چرا صفحه اول سایت بازارچه های مرزی استانداری، ۱۹ ماه خالی است؟ اینطوری که آبروی استان می رود!
و اما شرح موضوع: برای یک استان مرزی، بسیار استراتژیک و زائر پذیر آن هم با آمار میلیونی زائران داخلی و غیرایرانی اش بویژه کلان شهری که دومین اقتصاد بزرگ کشور را پس از پایتخت با بیشترین گردش مالی دارد، رونق و تعالی دیپلماسی اقتصادی آن بیشتر از هر مؤلفه ای، در سایه سار جذب و حفظ سرمایه گذاری با منشأ خارجی محقق می شود.
بدیهی است برای این استان مرزی، بازارچه های مرزی آن مانند باجگیران، دوغارون، خواف و...، نقش قلب تپنده و حکم موتور شتاب دهنده را دارد.
نیم نگاهی کوتاه به اهم سیاست ها و راهبردهای عملیاتی سازمان بازارچه های مرزی استان، میزان اهمیت این تشکل اقتصادی حامی را بیشتر روشن می کند:
- توسعه تجارت استان و صادرات بازارچه های مرزی
- ارتقاء سطح کیفی و کمی صادرات بازارچه های مرزی
- ایجاد تنوع در کالاهای صادراتی بازارچه ها
- ارتقاء سطح خدمات ارائه شده به غرفه داران و تجّار
- اعزام هیأتهای بازاریابی، تحقیقاتی و مطالعاتی به کشورهای همسایه و سایر بازارچه های فعال کشور
- آموزش و ارتقاء سطح دانش تجاری غرفه داران
- عضویت غرفه داران در تشکّلهای صادراتی به منظور استفاده ایشان از تسهیلات مربوط به صادرات
- توسعه ارتباط بین غرفه داران و تولید کنندگان داخلی
- تشویق غرفه داران نمونه
- تلاش در جهت جهش تولید و رونق کسب و کار های تولیدی در استان
- ایجاد طرحهای اشتغال زا در بازارچه ها و اشتغال پایدار در مناطق مرزی
«سرمایه فرّار است!»
همه با این اصطلاح مهم در ادبیات سرمایه گذاران خارجی در گوشه کنار این گیتی پهناور آشنا هستیم: «سرمایه فرّار است!»
بدین معنی که با کوچکترین نشانه ها و علائمی از بی ثباتی در قوانین بویژه سیاست های مالی و پولی، عدم حمایت های مکفی از سوی دولت و حاکمیت، عدم وجود امنیت اقتصادی و مالی، سیاسی و اجتماعی، بی اعتمادی، ناکارآمدی و سوء مدیریت مسئولان و...، این سرمایه ها سریعاً از کشور میزبان خارج شده و در مقاصد دیگری جا خوش می کنند.
اهمیت وجود تارنماها و نقش اثرگذار وبگاه ها و شبکه های اجتماعی فعال در رونق دیپلماسی اقتصادی:
ناگفته پیداست وضعیت تارنماها، وبگاه های اینترنتی و شبکه های اجتماعی یک سازمان هدفمند و تشکیلات محور، همچون آئینه ای تمام نما، عیار و وضعیت درون و برون آن سازمان را نمایش می دهد و مصداق بارزی است برای این بیت که «رنگ رخساره خبر می دهد از سِرّ درون» بدین شرح که اگر آن سایت، به روز، زیبا و پرمحتوا باشد، باعث افزایش اعتماد، امید و نشاط است.
و متقابلاً اگر این تارنما، قدیمی، نازیبا و از همه بدتر، سالها به روزرسانی نشده باشد و یا مثل وضعیت کنونی این وبگاه مهم، سایت موجود اما صفحه ی اول آن سفید و خالی از هرگونه اطلاعاتی باشد، حکایت از بی تدبیری، ناکارآمدی و دست کم سهل انگاری دارد که اصلاً نشانه های خوبی نیست!
سخن آخر، مروری بر یک تاریخچه:
در پایان، یادآور می شود اطلاعات و اخبار وبگاه بازارچه های مرزی استانداری خراسان رضوی از ۱۹ ماه پیش یعنی اردیبهشت ۱۴۰۰ به روز نشده بود و اطلاعات آن هم بسیار قدیمی بود.
پس از بازتاب و درج تذکرات دلسوزان و دغدغه داران تعالی دیپلماسی اقتصادی شهر و استان در تارنمای فرهیخت. متأسفانه به جای آن که این نقص جبران شود، کلاً محتویات صفحه ی اول وبگاه از چند ماه گذشته، حذف شد! به گونه ای که هم اکنون جز یک صفحه ی سفید و خالی! هیچ محتوایی در آن وجود ندارد.
به عبارت دیگر، به جای بروزرسانی اخبار و درج گزارش عملکرد و اصطلاحاً به جای حل مسأله، کلاً صورت مسئله پاک شد، به گونه ای که صفحه ی اول این تارنمای مهم، تاکنون خالی از هرگونه اطلاعات و مستندات است.
وضعیت نابسامانی که البته چندان تفاوتی هم با دوران طولانی گذشته - یعنی زمانی که به روزرسانی هم نمی شد - ندارد.
امید که مسئولان بازارچه های مرزی استانداری خراسان رضوی، هر چه سریعتر نسبت به اصلاح این نقص مهم رسانه ای اقدام کرده و اجازه ندهند که آبروی دستگاه های اجرایی استان و شهر امام مهربانی ها بیشتر از این برود.
ناگفته پیداست فناوری ها هم مانند ریزگردها، بدون اجازه وارد می شوند و از هر گوشه ی دنیا می توانند این وضعیت نامطلوب را به عالم و آدم نشان دهند. لطفاً سریعتر چاره جویی کنید.
برای مشاهده ی این وبگاه، اینجا را کلیک فرمایید.
🅰️ مطالب مرتبط:
تاریخ نگارش اولیه: ۵ دی ۱۴۰۱
تاریخ به روز رسانی: ۷ آبان ۱۴۰۳