دیپلماسی❜ دینی/ مراسم بزرگداشت استاد جلال الدین رحمت از رهبران شیعیان اندونزی در حرم رضوی برگزار شد

  • بازدید: ۴۸۴
دینی/ مراسم بزرگداشت استاد جلال الدین رحمت از رهبران شیعیان اندونزی در حرم رضوی برگزار شد

مراسم بزرگداشت هفتمین روز درگذشت استاد جلال الدین رحمت، از رهبران شیعی کشور اندونزی و رئیس انجمن اهل بیت(ع) این کشور در حرم مطهر رضوی برگزار شد. به گزارش آستان نیوز، با همکاری مدیریت زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی و معاونت بین‌الملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی این مراسم صبح امروز با حضور مصطفی خاکسار قهرودی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مسئولان و مدیران این مجموعه مقدس و همچنین علما و فضلای کشور اندونزی در رواق دارالمرحمه حرم مطهر رضوی برگزار شد.

این مراسم با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، آغاز شد و در ادامه ضمن قرائت زیارت رجبیه، پیام تقدیر و تشکر فرزند استاد جلال الدین رحمت به برگزارکنندگان این مراسم پخش شد.

حجت‌الاسلام عبدالمجید حکیم الهی، نماینده ولی فقیه در کشور اندونزی نیز در ادامه این مراسم به تبیین وضعیت ورود اسلام به منطقه جنوب شرق آسیا به ویژه کشور اندونزی و فعالیت‌های دکتر جلال‌الدین رحمت و همچنین فرایند تاثیرگذاری ایشان در گسترش معارف اهل بیت(ع) در کشور اندونزی و جنوب شرق آسیا پرداخت.

وی گفت: منطقه جنوب شرق آسیا معروف به مالایا منطقه‌ای استراتژیک و مورد توجه کشورهای مختلف است؛ از 4 هزار سال پیش روابط بازرگانی بین این منطقه و خاورمیانه وجود داشته و سفرهای تاجران موجب ارتباط ایرانیان و اعراب در این منطقه شده است.

حجت الاسلام حکیم الهی با بیان اینکه در قرن سوم هجری، اسلام وارد منطقه مجمع الاجزایر مالایا شده است، گفت: اسلامی که وارد این منطقه شد دارای سه منشا با خاستگاه شیعی بود، نخست اینکه به دلیل ظلم‌های بنی عباس و بنی امیه به شیعیان برخی از آنان به منطقه مالایا مهاجرت کردند.

وی تصریح کرد: دومین منشا ورود اسلام به جنوب شرق آسیا تجار ایرانی بودند که ضمن داد و ستد به تبادل فرهنگ نیز می پرداختند، و همراه خود مبلغینی را برای تبیلیغ اسلام می‌بردند.

نماینده ولی فقیه در کشور اندونزی افزود: شیعیان بیش از 300 سال در منطقه مالایا حکومت کردند اما پس از استعمار این منطقه توسط کشورهای هلند، پرتقال و انگلیس، سرکوب و مجبور به تقیه شدند.

وی در ادامه سخنان خود به بررسی تاثیر انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) در عرصه بین الملل پرداخت.

به گفته حجت الاسلام حکیم الهی، مهمترین  تاثیر انقلاب اسلامی در عرصه بین‌الملل جایزگزینی ایدئولوژی اسلامی با ایدئولوژی غرب گرایی و روآوردن نمادهای دینی در سطح جامعه و معنویت گرایی است.

وی به معرفی شخصیت و فعالیت‌های بارز مرحوم جلال الدین حکمت اشاره کرد و گفت: وی در آمریکا تحصیل کرده و تحت تاثیر موج انقلاب قرار گرفت که ضمن برقراری ارتباط با ایرانیان تغییر مذهب داده و گفتمان تازه ای ایجاد کرد.

نماینده ولی فقیه در کشور اندونزی تصریح کرد: جلال الدین حکمت در اندونزی مشغول تدریس افکار و اندیشه های امام راحل(ره)، شهید مطهری و شهید صدر می‌شود و این افکار را منتشر کرده تا اینکه قشر وسیعی از جوانان به ایشان پیوسته و روشنفکری فلسفی شکل می‌گیرد.

وی تصریح کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تعداد شیعیان منطقه مالایا به 100 نفر نمی‌رسید اما با فعالیتهای مرحوم جلال الدین حکمت در راستای اشاعه افکار و اندیشه امام (ره) در حال حاضر 2 و نیم میلیون تا 4 میلیون شیعه در این کشور زندگی می‌کنند.

این مقام مسئول همچنین تاسیس موسسه شهید مطهری و مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان در کشور مالزی، ترجمه تمامی کتاب های شهید مطهری و شهید صدر و همچنین ترجمه نهج البلاغه و تالیف بیش از 20 اثر را از جمله فعالیت‌های این رهبر شیعی کشور مالزی ذکر کرد.

وی همچنین به محورهای فعالیت های مرحوم جلال الدین حکمت اشاره کرد و گفت: تاثیر بر مشترکات بین شیعه و سنی، تقویت بنیه و توان اقتصادی مسلمانان، بهره‌گیری از شیوه‌های نوین اجتماعی، برگزاری نشست‌های تخصصی، بهره‌گیری از مناسک مذهبی تشویق و ترغیب مردم به زیارت حضرت رضا(ع)، بهره گیری از ظرفیت‌های معرفتی تشیع و... از جمله فعالیتهای این عالم شیعی بود.

در ادامه این مراسم مفتاح رحمت فرزند جلال الدین رحمت پیام تقدیرو تشکری قرائت کرد که برای شرکت کنندگان در این مراسم پخش شد.

در بخشی از این پیام آمده است: بنده و خانواده ام صمیمانه از برگزاری مراسم یادبود پدرم در حرم مطهر رضوی تشکر و قدردانی می کنیم.

وی افزود: افتخار بزرگی است که مراسم بزرگداشتی در این مکان مقدس برای پدرم برگزار شده است و از این بابت خدا را شاکریم.

مفتاح رحمت ضمن تقدیر و تشکر از تولیت آستان قدس رضوی برای برگزاری این مراسم گفت: از تمامی فضلا، علما و اندیشمندان و همچنین تولیت آستان قدس رضوی به خاطر برگزاری ان مراسم بزرگداشت تشکر می کنم.

وی تصریح کرد: من خاطرات بسیار خوبی از تشرفم به شهر مشهد و بارگاه نورانی علی بن موسی الرضا(ع) دارم. امام رضا(ع) نقش بسیار مهمی در زندگی خانواده ما داشته است و روزهایی که در شهر مشهد و حرم امام رضا(ع) گذراندیم از بهترین روزهای عمرمان است.

مفتاح رحمت تصریح کرد: آرزو دارم  این روزهای سخت کرونایی تمام شود وبتوانم به شهر مشهد سفر کرده و پنجره فولاد حضرت را از نزدیک لمس کنم.


:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7752


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو