جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، برپایی نخستین همایش منطقه ای افغانستان و چشم‌اندازهای آینده در دانشگاه فردوسی مشهد

  • بازدید: ۵۳۷
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، برپایی نخستین همایش منطقه ای افغانستان و چشم‌اندازهای آینده در دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد

یادداشت فرهیخت:

همان طور که همه می دانیم، یکی از زمینه های کاربردی درج پسوندهای شهری، استانی، ملی، دوجانبه، منطقه ای، بین قاره ای و بین المللی، مرتبط با گردهمایی های اجتماعی است.

اگر میزبانان و میهمانان یک نشستی، هر دو محصور در داخل یک کشور باشند، قطعاً عنوان آن ملی است و اگر دو کشور در آن رخداد مؤثر باشند، بهترین اطلاق، دوجانبه است و نه بین المللی و برای همین است که در تیتر اخبار دیپلماسی سیاسی کشورها، واژه های مرکب نشست دوجانبه، سه جانبه و چندجانبه را زیاد می بینیم و می شنویم.

حال، از آنجایی که «همایش افغانستان و چشم‌اندازهای آینده» توسط طرف ایرانی و با مشارکت طرف افغانستانی در کشور ایران برگزار می شود، لذا درج عنوان «ملی» بر روی این گردهمایی، صحیح نیست و مناسب ترین عنوان، دوجانبه ای یا نهایتاً منطقه ای است. 

به این دلیل این نامگداری را صحیح نمی دانیم که اگر این رویداد در داخل کشور افغانستان و توسط خود افغانستانی ها برگزار می شد، برای آنان، همایشی ملی بود و چنین اطلاقی درست؛ اما مادامی که این نشست در کشور دیگری به نام ایران و در کلان شهری چون مشهد برگزار می شود و هم میزبانان و هم میهمانان از دو کشور افغانستان و ایران هستند، قطعاً دیگر ملی نخواهد بود.

برای تشریح بهتر موضوع از یک مثال بهره می گیریم: آیا تاکنون دیده اید رخدادی با موضوع ایران در خارج از کشور، مثلاً در ترکیه توسط ترک زبانان برگزار شود و دست اندرکاران ترک، نام آن رویداد را ملی بگذارند و بگویند: همایش ملی ایرانیان؟! 

اگر این رویداد، توسط ترک ها و در کشور آنها برگزار می شود، ایرانیان می بایست به پاس قدرشناسی از مساعی آنان و تکریم حُسن میزبانی، لااقل، سهمی در حد یک اسم به آنان بدهند و نام همایش را دوجانبه، یا منطقه ای بگذارند تا اصطلاحاً آنها هم دیده شوند، نه آن که با نامگذاری ملی، همه چیز را به نام خود تمام کرده و با ایجاد این محدودیت بی حکمت، خاطر میزبان ترک را بیازارند و به تعبیری، ناسپاسی کنند!

از این رو ما به رسم تکریم و تعظیم هم میزبان و هم میهمان، نام این همایش را از «ملی» به «منطقه ای» تغییر دادیم و همین جا، فرصت را مغتنم شمرده، ضمن قدردانی از تلاش های دوستان رسانه ای در ایسنای خراسان، مکرراً تمنا داریم: الف) پس از دریافت اخبار و قبل از انتشار آنان بویژه رویدادهای بین المللی، حرفه ای تر عمل کرده و هرچه برای آنان فاکس یا ایمیل شد، بلافاصله منتشر نکنند و نسبت به این ظرائف حرفه ی خبرنگاری، حساسیت بیشتری به خرج دهند. ب) مضافاً از خلق و اختراع واژه های غلط در زبان فارسی هم اجتناب کنند. «هاب بودن مشهد» یعنی چه؟ hub یک واژه ی لاتین است به معنی مرکز، کانون، چرخ و... و پسوند «بودن» چطور می تواند به آن بچسبد و معنی هم بدهد؟ آن هم در دیار و موطن فردوسی حکیم که خود می گوید: بسی رنج بردم در این سال سی، عجم زنده کردم بدین پارسی!

و اما اصل خبر

«نخستین همایش منطقه ای افغانستان و چشم‌اندازهای آینده» توسط دانشگاه فردوسی مشهد و با مشارکت انجمن فعالین اقتصادی افغانستان برگزار می‌شود.

با توجه به ارتباطات گسترده شهر مشهد و دانشگاه فردوسی با کشور افغانستان و شهروندان این کشور و هاب بودن مشهد در منطقه آسیای مرکزی (اصلاح می شود: ... و مرکزیت مشهد در منطقه ...) و از آنجا که دانشگاه فردوسی میزبان تعداد زیادی از محققان، دانشجویان و نخبگان افغانستان است و همچنین با توجه به اهمیت تحولات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران و پیوندهای عمیق بین دو کشور، برای بررسی تحولات افغانستان، تاثیرات مختلف آن بر منطقه و جمهوری اسلامی و یادآوری پیوندهای ناگسستنی مردم و فرهنگ این دو کشور، اولین همایش ملی افغانستان و چشم اندازهای آینده از طرف گروه علوم سیاسی در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود.

این همایش دارای چهار محور سیاسی، حقوقی، اقتصادی و فرهنگی است و موضوعاتی نظیر طالبان و سیاست داخلی و خارجی افغانستان، رودخانه‌های مرزی و روابط بین ایران و افغانستان، موانع شناسایی طالبان، حقوق بین‌الملل و مسائل افغانستان، جایگاه افغانستان در اقتصاد سیاسی، آینده زنان افغانستان و تهدیدها و فرصت‌های مهاجران افغانستانی در ایران، در محور مربوطه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

همایش منطقه ای افغانستان و چشم اندازهای آینده در تاریخ ۲۷ اردیبهشت سال آینده برگزار خواهد شد و دانشجویان، اساتید و پژوهشگران علاقه‌مند به مسائل افغانستان و آسیای مرکزی و متخصصان امر در حوزه‌های مختلف می‌توانند با ارسال چکیده مقالات خود تا تاریخ ۲۰ فروردین و ارسال اصل مقاله تا تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، در برگزاری و افزایش سطح کیفی این همایش مشارکت داشته باشند. 

علاقه‌مندان می‌توانند جهت اطلاع بیشتر، به سایت همایش مراجعه کنند.

لازم است ذکر شود این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) ثبت شده است و مجموعه چکیده‌ها و مقالات همایش ملی افغانستان در این پایگاه نمایه خواهد شد.

پوستر همایش:

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/1715


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو