گردشگری/ برپایی نشست بین‌المللی توسعه گردشگری خراسان رضوی با حضور مشاور وزیر و دیپلمات‌های خارجی در مشهد + تصاویر / ویدئو :: اندیشکده بین المللی فرهیخت مشهد











جناب آقای استاندار
و آقای معاون زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی گردشگری/ برپایی نشست بین‌المللی توسعه گردشگری خراسان رضوی با حضور مشاور وزیر و دیپلمات‌های خارجی در مشهد + تصاویر / ویدئو

  • بازدید: ۱۶
گردشگری/ برپایی نشست بین‌المللی توسعه گردشگری خراسان رضوی با حضور مشاور وزیر و دیپلمات‌های خارجی در مشهد + تصاویر / ویدئو
اداره کل گردشگری استان


نشست بین‌المللی توسعه گردشگری خراسان رضوی با حضور دیپلمات‌های خارجی برگزار شد.

نشست بین‌المللی توسعه گردشگری خارجی خراسان رضوی، هم‌زمان با روز جهانی گردشگری ۲۰۲۵ و با حضور مشاور وزیر و تنی چند از سرکنسول‌های کشورهای دوست و نمایندگان نهادهای دیپلماسی گردشگری، در هتل انتخاب مشهد برگزار شد. در این مراسم، بر ظرفیت‌های متنوع گردشگری استان در حوزه‌های مذهبی، تاریخی و طبیعی و لزوم گسترش همکاری‌های بین‌المللی تأکید شد

در ابتدای این مراسم، سید جواد موسوی، مدیرکل گردشگری استان خراسان رضوی، ضمن خیرمقدم به میهمانان داخلی و خارجی، به اهمیت جایگاه خراسان رضوی به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری کشور اشاره کرد و افزود: «با توجه به ظرفیت‌های عظیم مذهبی، تاریخی، فرهنگی و طبیعی استان، توسعه گردشگری بین‌المللی می‌تواند نقش مهمی در رونق اقتصادی و تعاملات فرهنگی منطقه ایفا کند.»

در ادامه، احمد معصومی فر رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور نیز با تأکید بر جایگاه دیپلماسی گردشگری در روابط بین‌الملل، بر حمایت این وزارتخانه از گسترش روابط استان خراسان رضوی با کشورهای منطقه در حوزه گردشگری تأکید کرد.

سپس، محمود مادرشاهیان رئیس جامعه هتل‌داران خراسان رضوی، با اشاره به آمادگی زیرساخت‌های اقامتی مشهد برای پذیرایی از گردشگران خارجی، خواستار حمایت‌های بیشتر برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری شد.

در بخش بعدی مراسم، حمید کارگر مدیر عامل شرکت فرش آستان قدس رضوی، به اهمیت صنایع دستی و ظرفیت‌های فرهنگی و هنری در جذب گردشگر پرداخت و نقش این صنایع را در معرفی هویت ایرانی-اسلامی برجسته دانست.

در ادامه، حجت الله ایوبی مشاور عالی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، با اشاره به روندهای جهانی گردشگری و اهمیت گردشگری پایدار، این نشست را گامی مهم در جهت تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی در بخش گردشگری عنوان کرد.

این نشست، فرصتی ارزشمند برای تبادل نظر، بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، و معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان به نمایندگان کشورهای مختلف بود و گامی مؤثر در جهت ارتقای دیپلماسی گردشگری و تعاملات بین‌المللی استان خراسان رضوی به‌شمار می‌آید.

خبر تکمیلی

حجت‌الله ایوبی: میراث مشترک کشورهای منطقه باید تبدیل به شبکه‌ای برای گردشگری جهانی شود

مشاور عالی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رئیس مرکز بین‌الملل این وزارتخانه گفت: باید از میراث مشترک و بی‌بدیل کشورهای منطقه در حوزه فرهنگ و تاریخ، شبکه‌ای نوین برای گردشگری جهانی بسازیم.

به گزارش میراث آریا، حجت‌الله ایوبی روز سه‌شنبه هشتم مهر ماه ۱۴۰۴ در نشست تخصصی توسعه گردشگری خارجی خراسان رضوی که با حضور سرکنسول‌گری‌های کشورهای خارجی در مشهد در هتل انتخاب به مناسبت هفته گردشگری برگزار شد، افزود: کشورهای منطقه دارای پتانسیل بسیار عظیم در حوزه گردشگری هستند و می‌توانیم سهم بیشتری از گردشگران جهان را جذب کنیم.

وی ادامه داد: این منطقه می‌تواند مقصد نخست گردشگران باشد؛ به‌ویژه برای آن‌هایی که می‌خواهند در کوچه‌پس‌کوچه‌های تاریخ قدم بزنند و فرهنگ زنده را لمس کنند.

ایوبی اظهار کرد: تبادل تجربه و شبکه‌سازی یکی از نیازهای اصلی توسعه گردشگری منطقه است یونسکو امروز خود را «شبکه شبکه‌ها» می‌داند و تلاش می‌کند تمام بخش‌ها را به هم متصل کند، با توجه به میراث مشترک تاریخی و فرهنگی می‌توان شبکه‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف نظیر فرش، هنرهای سنتی و دانشگاه‌ها ایجاد کرد.

او با اشاره به ظرفیت‌های ویژه خراسان ادامه داد: در قلب راه ابریشم قرار داریم و این یک برند معتبر جهانی است، در یونسکو بخشی ویژه با عنوان راه ابریشم وجود دارد و باید از این ظرفیت بیشترین بهره را ببریم.

ایوبی گفت: نوروز بزرگ‌ترین سرمایه فرهنگی مشترک ملت‌های منطقه است، پرونده نوروز امروز با مشارکت ۱۳ کشور ثبت جهانی شده است.

وی افزود: اگر چنین میراثی در اختیار غرب بود، با آن جهان را فتح می‌کردند، ما باید توانایی بیان درست را داشته باشیم تا فرهنگ و تاریخ خود را به جهان منتقل کنیم.

او با اشاره به سابقه درخشان فرهنگی ایران و منطقه اضافه کرد: هزار سال پیش فردوسی در همین سرزمین مسایل اخلاقی و انسانی را مطرح کرد، درحالی‌که همان زمان در اروپا جنگ و کشتار امری عادی بود، حال چگونه ممکن است امروز آنها بخواهند به ما صلح بیاموزند؟ در حالی که ما نوروز را داریم که خود بزرگ‌ترین پیام‌آور صلح است.

ایوبی اظهار کرد: آماده هرگونه تبادل تجربه برای بازشاهستیم؛ امروز تنها در این شهر چهار هزار دانشجوی خارجی حضور دارند و ۲۰ هنرمند ایرانی در ازبکستان برای بازسازی میراث فرهنگی مشغول فعالیت‌ هستند، تلاش می‌شود راه‌های کوتاه، سریع و موثر برای حل مسایل پیدا کنیم.

هم‌چنین سید جواد موسوی مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در این نشست درباره ظرفیت‌های گردشگری استان، اظهار کرد: بیش از ۲۲۰۰ اثر تاریخی از این استان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده که ۸ اثر شامل قنات قصبه گناباد و ۷ کاروانسرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

او برای همکاری در توسعه گردشگری خارجی خراسان رضوی اعلام آمادگی کرد.

هم‌چنین در این نشست نماینده وزارت امور خارجه در شمال و شمال شرق، رئیس کانون تشکل‌های گردشگری استان، رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان، فعالان گردشگری با نماینده کنسول‌گری های ترکیه، پاکستان، افغانستان، عراق و ازبکستان گفت و گو کردند.

خبر تکمیلی دوم

فرش ایرانی، پلی برای دیپلماسی فرهنگی در مشهد

مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی، در نشست با سرکنسول‌های کشورهای خارجی مقیم مشهد، به معرفی توانمندی‌های فرش در خراسان پرداخت و هنر اصیل فرش دستباف ایران را به‌عنوان ابزاری موثر در دیپلماسی فرهنگی و گردشگری معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی، حمید کارگر در «نشست توسعه بین‌المللی گردشگری خراسان رضوی» که به مناسبت هفته گردشگری برگزار شد، درباره نقش فرش در دیپلماسی گردشگری» سخنرانی کرد و با معرفی هنر فرش دستباف ایران، به بیان کارکردهای دیپلماتیک آن از گذشته‌های دور تا به امروز پرداخت.

وی با برشمردن ویژگی‌هایی همچون پیوند با تاریخ، فرهنگ و هنر، قدمت و دیرینگی، پراکندگی جغرافیایی، تنوع طرح و نقشه و سبک‌های بافت و تنوع کاربرد، فرش را بستر مناسبی برای روایتگری و برقراری پیوند میان ملت‌ها و بهبود تعاملات انسانی، دانست.

مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی با تشریح مصادیقی از حضور و ایفای نقش فرش در دیپلماسی گردشگری از جمله در موزه گردی، کارگاه‌ گردی، قصه‌گویی، هدایای دیپلماتیک، آیین‌ها و سنت‌های مرتبط با فرش و نیز بافت فرش‌هایی با مضمون صلح و دوستی، بر کارکرد فرش ایران به‌عنوان پرچم دوم کشور، تأکید کرد.

وی با اشاره به راه باستانی ابریشم و مراودات تجاری کشورهای این مسیر از گذشته‌های دور تا به امروز، از امکان تبادلات فرهنگی و تجاری بر محور ابریشم و فرش گفت و از آمادگی شرکت فرش آستان قدس برای همراهی در این زمینه با کشورهای همسایه خبر داد.

مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی با برشمردن برخی توانمندی‌های استان خراسان به‌ویژه در بافت فرش‌های بزرگ پارچه، خاطرنشان کرد: با ثبت جهانی فرش دو منطقه مشهد و کاشمر در سازمان جهانی مالکیت فکری، این شرکت آمادگی دارد تا میزبان تورهای گردشگری با موضوع فرش دستباف باشد.

فرصت‌سازی با حضور دیپلمات‌ها

دکتر حجت‌الله ایوبی، مشاور عالی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و رئیس مرکز امور بین‌الملل این وزارتخانه نیز، در این نشست به تبیین ظرفیت‌های بالقوه ایران و خراسان برای بسط همکاری با کشورهای همسایه پرداخت.

همچنین سید جواد موسوی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به فرصت حاصل از این رویداد برای بررسی زمینه‌های همکاری و سرمایه‌گذاری در عرصه گردشگری، حضور سرکنسول‌ها و دیپلمات‌ها از کشورهای مختلف را برای گسترش ارتباطات و توسعه گردشگری خارجی استان، مؤثر دانست.

در این نشست که به همت اداره کل میراث‌فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی برگزار شد، نمایندگان دفاتر کنسولی کشورهای پاکستان، ترکیه، ترکمنستان، افغانستان و عراق و برخی مدیران دولتی و بخش خصوصی مرتبط با حوزه گردشگری حضور داشتند.

مشاهده ی گزارش تصویری

مشاهده ی گزارش ویدئویی

نگارخانه ی فرهیخت

نشست بین‌المللی توسعه گردشگری خراسان رضوی

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8651


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

اهم یادداشت های فرهیخت

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید ...

آرشیو توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم تازه ها

آرشیو توضیح

مخاطبانی که فرصت زیادی برای «فرهیخت گردی» ندارند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن ، اهم تازه ها و یافته های مطالعاتی اخیر فرهیخت را در «یک نگاه» ببینند و بخوانند، ما آنها را ذیل این بخش گرد هم آورده ایم.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه!، پدران بین الملل و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو