دیپلماسی❜ هنری/ تقویم فرهیخت: ۹مرداد ۱۴۰۰، برپایی نخستین جشنواره بین المللی عکس «مزارات» با مشارکت ۱۵۱ عکاس داخلی و خارجی

  • بازدید: ۸۹۱
هنری/ تقویم فرهیخت: ۹مرداد ۱۴۰۰، برپایی نخستین جشنواره بین المللی عکس «مزارات» با مشارکت ۱۵۱ عکاس داخلی و خارجی

اسامی پذیرفته‌شدگان جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» منتشر شد/ راه‌یابی ۲۰۴ اثر منتخب به این جشنواره... دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» از راه‌یابی ۲۰۴ اثر هنری منتخب به این جشنواره در سال ۱۳۹۹ خبر داد. امین ابراهیمی در گفت‌وگو با آستان‌نیوز با اشاره به ارسال ۸ هزار و ۱۲۶ اثر به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» اعلام کرد: ۲۰۴ اثر در دو بخش «نیایش» و «معماری مزارات اسلامی» از ۱۵۱ عکاس داخلی و خارجی به بخش نمایشگاه راه یافته و در کتاب آثار منتخب جشنواره چاپ می‌شود.

وی با اشاره بر مشارکت عکاسان بیش از ۳۰ کشور جهان در نخستین دوره جشنواره بین‌المللی «مزارات» اظهار کرد: آثاری از ۴۰ عکاس خارجی از کشورهای ترکیه، بنگلادش، بحرین، هند، عراق، ایتالیا، عربستان سعودی و اسپانیا در این جشنواره مورد پذیرش قرار گرفته است.

دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» ادامه داد: همچنین اسامی ۱۱۱ عکاس داخلی از ۲۰ استان کشور در فهرست آثار راه یافته به چشم می‌خورد.

ابراهیمی اضافه کرد: اختتامیه این جشنواره با معرفی برگزیدگان در دو بخش «نیایش» و «معماری مزارات اسلامی» همراه با رونمایی از کتاب آن در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه برای عکاسانی که آثارشان در بخش نمایشگاه پذیرفته شده گواهی شرکت در جشنواره صادر می‌شود، گفت: کتاب آثار منتخب جشنواره نیز به صورت PDF طراحی و برای همه شرکت‌کنندگان از طریق ایمیل ارسال می‌شود.

دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» تصریح کرد: آثار جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» با همکاری رها بیلیر از ترکیه و همچنین محمد ستاری، سیدعباس میرهاشمی، ابراهیم بهرامی و احمد خطیری در روزهای ۱۴ و ۱۵ اسفند سال جاری داوری شد.

معیار داوران برای گزینش آثار برگزیده

ابراهیم بهرامی، عضو هیئت داوران جشنواره عکس «مزارات» در بخش دیگر به فرآیند داوری آثار هنری این جشنواره اشاره کرد و افزود: داوری آثار در طی چند مرحله به صورت حرفه‌ای انجام و آثار منتخب و برگزیدگان جشنواره از سوی داوران انتخاب شدند.

وی ادامه داد: طبق نظر هیئت داوران بهترین عکس‌ها که از نظر محتوایی با محورهای موضوعی جشنواره هم‌خوانی داشتند و از بالاترین سطح کیفی و فنی نیز برخوردار بودند، به بخش نمایشگاه آثار منتخب جشنواره راه یافتند.

عضو هیئت داوران جشنواره عکس «مزارات» درباره مشارکت رها بیلیر یکی از داوران اهل ترکیه این جشنواره نیز گفت: تمامی آثار برای این داور ساکن ترکیه ارسال شده و او به آثار قبل از آغاز مرحله اولیه داوری در مشهدمقدس امتیاز داده بود همچنین در مرحله پایانی داوری، این داور ترکی زبان به صورت آنلاین در داوری آثار برگزیده مشارکت داشت.

بهرامی سطح آثار رسیده به نخستین دوره جشنواره عکس «مزارات» را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و افزود: در رویدادهای عکاسی که پیش از این در کشور برگزار می شد به موضوع مزارات بدین صورت پرداخته نشده بود، بنابراین با برگزاری این جشنواره به نوعی آرشیو تصویری بسیار خوب و ارزشمندی برای پژوهشگران فعال در این حوزه فراهم آمد.

وی ادامه داد: آثار رسیده به این جشنواره روایتگر نیایش در مزارات اسلامی از زوایای مختلف بود که احساساتی تکرارنشدنی در آنها قابل مشاهده است.

عضو هیئت داوران جشنواره عکس «مزارات» با تأکید بر اهمیت مشارکت عکاسانی از کشورهای مختلف جهان در جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات»، خاطرنشان کرد: بی‌تردید این جشنواره ظرفیت برگزاری در سال‌های آینده را دارد و حتی می‌توان موضوعات آن را با محورهایی همچون «نیایش در ادیان الهی» گسترش داد و شاهد مشارکت عکاسان بیشتر در آن بود.

لازم به ذکر است، فهرست پذیرفته‌شدگان جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» در سایت جشنواره به نشانی photo.mazaar.net منتشر شده است.

----------- 

خبر تکمیلی: اعلام اسامی برگزیدگان جشنواره بین المللی عکس مزارات برگرفته از سایت جشنواره،  تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۵/۹
در عصر حاضر، باشکوه‌ترین آثار معماری جهان اسلام به مزارات پیشوایان بزرگ و شخصیت‌های برجسته اسلامی تعلق دارد که این امر خود بیانگر اهمیت مسئله زیارت است. در این راستا، مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با همکاری معاونت امور بین‌الملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با توجه به اهمیت توسعه فرهنگی جهان اسلام، حفظ میراث فرهنگی و معنوی کشورها و اماکن زیارتی اسلامی، اقدام به برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» کرد تا با استفاده از تجربه و اهتمام همه‌ عکاسان، دریچه‌ای نو به ثبت لحظه‌های باشکوه نیایش و معماری گشوده شود. 

فراخوان این جشنواره در دو بخش «نیایش» و «معماری مزارات اسلامی» در بهمن 1399 اعلام و در مجموع 8 هزار و 127 اثر شامل 6 هزار و 294 عکس از عکاسان ایرانی و یک هزار و 833 عکس از عکاسان 33 کشور مختلف جهان به دبیرخانه آن ارسال شد. 

اختتامیه جشنواره عکس مزارات با معرفی برگزیدگان آن مردادماه سال جاری به دلیل محدودیت‌های دوران شیوع بیماری کرونا بدون حضور برگزیدگان داخلی و خارجی در مشهد برگزار و به صورت زنده در بستر اینستاگرام برای مخاطبان پخش شد. 

لیست برگزیدگان از این قرار است: 

بخش «معماری مزارات اسلامی» نفر اول: Rasool Alawadi از عراق، برنده تندیس جشنواره و مبلغ 1500 یورو نفر دوم: علیرضا رحمانی از تاکستان، برنده تندیس جشنواره و مبلغ 1000 یورو نفر سوم: محمد عطایی از تهران، برنده تندیس جشنواره و مبلغ 750 یورو 

بخش «نیایش» نفر اول: Hasan Altaif از بحرین، برنده تندیس جشنواره و مبلغ 1500 یورو نفر دوم: Mehmet Aslan از ترکیه، برنده تندیس جشنواره و مبلغ 1000 یورو نفر سوم: مهرداد واحد یوسف آباد از تبریز، برنده تندیس جشنواره و مبلغ 750 یورو 

جایزه ویژه دبیر جشنواره: محمد جواد مشهدی از مشهد، تندیس جشنواره و مبلغ 1000 یورو


:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7792


Share
  • مؤسسه آفرینش‌ های رضوی آستان قدس امروز گزارش کار یک ساله داده و سهم بین الملل فقط یک رویداد هست و آنهم جشنواره بین المللی عکس مزارات و دیگر هیچ. واقعاً حوزه بین الملل حوزه غریبی است خصوصا در آستان قدس رضوی و الا باید حداقل ده برنامه در طول سال گذشته بین المللی برگزار می شد . چشم امید هنرمندان جهان اسلام به ایران هست و آستان قدس رضوی هم پیشتاز باید باشد و بیشترین سهم را باید داشته باشد نه کمترینش را.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو