دیپلماسی❜ فرهنگی/ تقویم و گلایه فرهیخت: ۱۰ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴؛ برپایی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «کتاب سال رضوی» در مشهد همزمان با دهه کرامت

  • بازدید: ۲۵۲
فرهنگی/ تقویم و گلایه فرهیخت: ۱۰ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴؛ برپایی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «کتاب سال رضوی» در مشهد همزمان با دهه کرامت
آستان قدس رضوی
آشنایی با چهاردهمین جشنواره

فراخوان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «کتاب سال رضوی» روز سه‌شنبه با حضور اصحاب رسانه در مشهد و جمعی از مسوولان آستان قدس رضوی منتشر شد.

اعلام جزئیات چهاردهمین جشنواره بین‌المللی «کتاب سال رضوی»

به گزارش خبرگزاری رضوی، حجت‌الاسلام و المسلمین سید جلال حسینی دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی در نشست خبری این جشنواره که در موزه قرآن و هدایای مقام معظم رهبری حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهارداشت: 

این جشنواره از سال ۱۳۸۹ در کشور کلید خورد و پس از برپایی دو دوره نخست به همت بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در همدان، برگزاری آن از دوره سوم به بعد با توجه به ظرفیت‌های آستان قدس رضوی به این مجموعه در مشهد واگذار شد.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در مجموع سه هزار و ۷۴۵ اثر در دوره‌های گذشته به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است چنان‌که در سیزدهمین دوره آن، ۴۱۰ اثر به زبان فارسی و سایر زبان‌های خارجی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

وی با تأکید بر این‌که با هدف عمق بخشی کمی و کیفی به جشنواره، چهاردهمین دوره آن با سیاق جدیدی برگزار می‌شود، افزود: مهمترین هدف برپایی این دوره جشنواره، گسترش فعالیت‌های علمی، پژوهشی، ادبی و هنری مرتبط با سیره، زندگی و شخصیت حضرت رضا(ع) است.

حسینی بیان کرد: این دوره جشنواره در بخش اصلی دارای ۸ محور شامل «حدیث و رجال»، «اخلاق، علوم تربیتی و آموزشی»، «فقه و حقوق»، «فلسفه و کلام»، «روان‌شناسی»، «علوم اجتماعی»، «سیره، تاریخ و مردم‌شناسی» و «طب‌الرضا(ع) با دو رویکرد طب قدیم و جدید» است.

وی ادامه داد: بخش فرعی جشنواره نیز در ۸ محور اعم از «خاندان امام رضا(ع)»، «اصحاب امام رضا(ع)»، «حرم و اماکن متبرکه»، «مشهدالرضا»، «مشاهیر رضوی»، «زیارت رضوی»، «نفایس رضوی» و «موقوفات رضوی» است؛ بخش بین‌الملل نیز به آثار ناشران غیرایرانی که به زبان‌های زنده و پرمخاطب جهان انتشار یافته‌ است، اختصاص دارد.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت:بخش جدیدی تحت عنوان «خادم کتاب رضوی» به بخش‌های چهاردهمین دوره این جشنواره افزوده شده است. در این بخش «پدیدآورندگان»، «کتاب‌پردازان» و «ناشرانی» که در یک دوره سه ساله برگزاری جشنواره دارای بیشترین آثار انتشار یافته رضوی باشند، به عنوان خادم کتاب رضوی انتخاب می‌شوند.

حسینی با اشاره به این‌که بخش ویژه‌ای در دو محور برای این دوره جشنواره در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: در محور نخست در راستای همکاری با پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع)، از پدیدآورنده برترین کتاب انتشار یافته با شعار «اندیشه تمدنی امام رضا(ع)؛ عدالت برای همه، ظلم برای هیچ‌کس» تقدیر خواهد شد.در محور دوم این بخش ویژه نیز از آثار انتشار یافته برای کودکان یا نوجوانان با رویکرد آموزه‌های معارفی، اخلاقی و تاریخی در حوزه معارف رضوی یا زیارت، تقدیر خواهد شد.

وی بیان کرد: کتاب‌های ارسالی به دبیرخانه جشنواره باید در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ و حداقل در ۳۲ صفحه به صورت رسمی منتشر شده باشد. در راستای حمایت از آثار ترجمه شده از زبان فارسی به زبان‌های دیگر، این آثار نیز مورد توجه ویژه قرار خواهد گرفت؛ همچنین آثار ارسالی، در قالب‌های گوناگون اعم از تألیف و تصنیف، ترجمه، شعر، فیلم‌نامه، داستان و رمان، کتاب دیجیتال و...، پذیرش می‌شوند.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: به ‌یک اثر ویژه نیز به عنوان اثر فاخر و برگزیده جشنواره، نشان رضوی اهدا می‌شود و مورد حمایت ویژه برای انتشار قرار خواهد گرفت.

حسینی در خصوص برنامه های جانبی جشنواره نیز گفت: این برنامه‌ها شامل برپایی نمایشگاهی از آثار رسیده به دبیرخانه و برگزاری جلسات نقد و بررسی آثار رسیده به جشنواره خواهد بود. همچنین آثار برگزیده جشنواره با کسب مجوز از صاحبان آثار به زبان‌های زنده دنیا ترجمه می‌شود.

وی عنوان کرد:علاقه‌مندان می‌توانند تا پایان اسفندماه ۱۴۰۳ آثار خود را به دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی کتاب سال رضوی ارسال کنند. همزمان با دهه کرامت ۱۴۰۴ نیز مراسم اختتامیه و معرفی و تقدیر از آثار برتر جشنواره برگزار خواهد شد.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: امیدواریم بتوانیم به نتایج این جشنواره و این حرکت عمیق علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی یعنی شناسایی، تجلیل و حمایت از پدیدآورندگان و تولیدکنندگان آثار برتر علمی، فرهنگی و هنری در زمینه فرهنگ رضوی و گسترش ارزش‌های دینی و معارف اهل بیت(ع) در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب برسیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش بیان کرد: کتابخانه آستان قدس رضوی امروزه به عنوان پیشران در این آستان مقدس برای رسیدن به مرجعیت علمی حرکت می‌کند و توانسته در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیون منبع اطلاعاتی را در دسترس اهل کتاب و کتابخوانی قرار دهد.

حسینی با ارائه آماری از خدمات‌رسانی کتابخانه‌های آستان قدس رضوی و رشد ۳۶ درصدی جذب مخاطبان آن گفت: همچنین با ایجاد تحولاتی در موزه‌های این آستان مقدس، این موزه‌ها در ارزیابی ایکوم در بین موزه‌های کشور توانسته از ۱۴ شاخص در ۱۱ شاخص رتبه‌های برتر را به خود اختصاص دهد.

 حجت‌الاسلام علی باقری، دبیر علمی جشنواره  نیز اظهارداشت: استادان برجسته‌ای از مراکز علمی طراز اول کشور اعم از حوزه علمیه قم و خراسان، دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی و سایر دانشگاه‌های بزرگ کشور در شورای علمی و هیئت داوران جشنواره حضور دارند و ارزیابی آثار در چند مرحله صورت خواهد گرفت.

وی افزود:در حوزه ادبیات داستانی که مورد توجه نسل جوان در دنیا قرار دارد با محوریت ائمه اطهار(ع)، آثار محدودی منتشر شده است، اما با اهتمام این جشنواره در دوره‌های مختلف شاهد گردآوری آثار فاخری در این حوزه بودیم.

حجت‌الاسلام باقری تصریح کرد: باید با زبان روز به معرفی سیره و شخصیت ائمه اطهار(ع)، معرفی معارف اهل بیت(ع) و معرفی نقش اجتماعی و سیاسی و رهبری تمدن اسلامی آنان بپردازیم.

 مهدی قیصری‌نیک،دبیر اجرایی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی نیز ضمن ارائه گزارش کوتاهی از چگونگی ارسال فراخوان این جشنواره در سیزدهمین دوره خاطرنشان کرد: در دوره جدید برگزاری جشنواره نیز به صورت گسترده و به روش‌های مختلف فراخوان چهاردهمین دوره برای اهل علم و پژوهش در داخل و خارج کشور ارسال می‌شود.

 گفتنی است؛در پایان این نشست خبری از پوستر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی با حضورعبدالحمید طالبی رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره رونمایی شد.

متن فراخوان:

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا علی بن موسی‌الرضا علیه السلام

چهاردهمین جشنواره بین المللی

کتاب سال رضوی

چهاردهمین دوره جشنوارة بینالمللی کتاب سال رضوی با بهرهمندی از رهنمودهای مقام معظّم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای ـ دامَ ظلّه العالی ـ در حوزه کتاب با توجه به سه تکلیف محوری، «تولید کتاب خوب»، «کتابخوانی به عنوان یک سنّت رایج» و «نقد و بررسی کتاب» برگزار میشود.

اهداف

•  اشاعه و ترویج فرهنگ منوّر رضوی

•  گسترش فعالیتهای علمی، پژوهشی، ادبی و هنری در راستای سیره، زندگی و شخصیت حضرت امام رضا علیهالسلام

•  شناسایی، تجلیل و حمایت از پدیدآورندگان و تولید‌کنندگان آثار برتر علمی، فرهنگی و هنری در گسترة فرهنگ رضوی

بخش‌ها و موضوعات 

جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی دارای بخش‌های اصلی (هشت محور)، فرعی(هشت محور)، بین‌الملل، خادمان کتاب رضوی و ویژه به شرح  ذیل است:

بخش اصلی 

سیره و معارف رضوی:

این بخش جشنواره، دارای محورهای هشت‌گانه ذیل است که در هر محور، دو اثر به عنوان آثار برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب خواهند شد. 

۱.  حدیث و رجال

۲.  اخلاق،  علوم تربیتی و آموزشی

۳.  فقه و حقوق

۴.  فلسفه و کلام 

۵.  روانشناسی

۶.  علوم اجتماعی 

۷.  سیره ، تاریخ و مردم شناسی

۸.  طب الرضا ـ علیه السلام ـ با دو رویکردِ طب قدیم و جدید

آثار بخش اصلی باید به سیره و معارف رضوی بپردازند. جایزه ویژه جشنواره به برترین اثر بخش اصلی(هشت سکه بهارآزادی) به همراه تندیس و لوح تقدیر اختصاص خواهد یافت.

همچنین به صاحبان آثار برگزیده در این بخش، سه سکه بهارآزادی به همراه تندیس و لوح تقدیر اهدا خواهد شد.

بخش فرعی

این بخش جشنواره نیز دارای محور‌های هشت‌گانه است. در هر محور، دو اثر به عنوان آثار برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب خواهند شد. 

۱.  خاندان امام رضا علیه السلام (والدین، برادران، خواهران، همسر و فرزندان آن امام بزرگوار)

۲.  اصحاب امام رضا علیه السلام

۳.  حرم و اماکن متبرکه

۴.  مشهد الرضا

۵.  مشاهیر رضوی

۶.  زیارت رضوی شامل کتاب، پروژه، طرح‌ها و... .

۷.  نفایس رضوی

۸.  موقوفات رضوی

به صاحبان آثار برگزیده در هر یک از محورهای فرعی هشتگانه، سه سکه بهارآزادی به همراه تندیس و لوح تقدیر اهداء خواهد شد.

بخش بین الملل

آثار منتشرشده توسط ناشران غیر ایرانی به زبانهای زنده و پر مخاطب جهان، مرتبط با موضوع جشنواره در این بخش داوری می‌شوند.

به اثر برگزیده این بخش، جایزه نقدی (۲۰۰۰ یورو)، تندیس جشنواره و لوح تقدیر اهدا خواهد شد.

بخش خادم کتاب رضوی 

پدیدآورندگان (نویسنده، مترجم و مصحح)، کتاب‌پردازان (طراح، تصویرپرداز و ویراستار) و ناشرانی که در یک دوره سه‌سالۀ برگزاری جشنواره، دارای بیشترین آثار انتشار یافته رضوی باشند، به عنوان خادم کتاب رضوی انتخاب می‌شوند. به هر یک از ایشان، سه سکه بهار آزادی، تندیس و لوح خادم کتاب رضوی، اهدا خواهد شد.

تبصره: برای راهیابی به مرحله انتخاب خادم کتاب رضوی، پدیدآورنده بایستی حداقل دارای ۳ عنوان یا ۸ مجلد کتاب، کتاب‌پرداز حداقل دارای ۵ عنوان یا ۸ مجلد کتاب و ناشر حداقل دارای ۸ عنوان یا ۱۲ مجلد کتاب باشد.

بخش ویژه:

چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی کتاب سال رضوی دارای دو بخش ویژه است:

بخش نخست: در این بخش در راستای همکاری با پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام، از برترین کتاب انتشاریافته با شعار « اندیشه تمدنی امام رضا علیه السلام؛ عدالت برای همه، ظلم برای هیچ کس»  تقدیر خواهد کرد. 

اثر برگزیده این بخش ۵ سکه بهارآزادی به همراه تندیس و لوح تقدیر (با مشارکت دبیرخانه کنگره) دریافت خواهد کرد.

بخش دوم: در این بخش از آثار منتشره برای کودکان و یا نوجوان ها با رویکرد آموزه‌های معارفی، اخلاقی و تاریخی در حوزه معارف رضوی و یا زیارت (در قالب: شعر، ادبیّات داستانی و نمایشی و روایتگری؛ داستان بلند؛ داستان کوتاه؛ داستانک؛ داستان مینیمال؛ ناداستان؛ نمایشنامه؛ فیلمنامه» تقدیر می‌شود.

به اثر برگزیده این بخش ۵ سکه بهارآزادی به همراه تندیس و لوح تقدیر اهدا خواهد شد.

گاه شمار جشنواره:

افتتاحیه و آغاز فراخوان: همزمان با دهه مبارک فجر پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال ۱۴۰۲ 

مهلت ارسال آثار: پایان اسفند ماه ۱۴۰۳

اختتامیه و اعلام آثار برگزیده و شایسته تقدیر: همزمان با جشن‌های دهه کرامت ۱۴۰۴ 

شرایط ارسال آثار

  کتاب‌های ارسالی باید در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ حداقل در ۳۲ صفحه به صورت رسمی منتشر شده باشند. 

  در راستای حمایت از آثار ترجمه شده از زبان فارسی به زبان‌های دیگر، این آثار مورد توجه ویژه قرار خواهند گرفت.

  آثار ارسالی، در قالب‌های گوناگون (تالیف و تصنیف، ترجمه، نثر، شعر، فیلمنامه، داستان و رمان، کتاب دیجیتال و ...) پذیرش می‌شوند.

  شرکت‌کننده، باید سه نسخه از اثر خود را، به دبیرخانه جشنواره، ارسال کند.

  آثار ارسالی، برگشت داده نمیشود.

  ارسال اثر، بایستی توسط پدیدآورنده (نویسنده، مترجم، مصحح، شارح و ...) یا ناشر ارسال شود. 

  ارسال چند اثر  توسط پدیدآورنده و ناشر، مجاز است. 

  به صاحبان آثار برگزیده در هر یک از محورهای هشت‌گانه، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزة نفیس اهدا خواهد شد.

  به یک اثر فاخر برگزیده جشنواره، «نشان رضوی» اعطاء خواهد شد. 

 استقبال اجتماعی و امتیازات علمی آثار در ارزیابی و انتخاب اثر برگزیده، تاثیرگذار خواهد بود.

برنامه های جانبی

  نمایشگاه

آثار رسیده به دبیرخانه در اختتامیۀ جشنواره در نمایشگاهی به نمایش گذاشته خواهند شد.

  نشستهای نقد و بررسی آثار

با حضور استادان، دانشجویان و علاقهمندان در زمان برگزاری جشنواره، نشستهای نقد و بررسی آثار برجستۀ رسیده به دبیرخانه برگزار خواهد شد. آثار نویسندگان خارجی، از طریق ویدئوکنفرانس نقد و بررسی می‌شود.

  ترجمة آثار

دبیرخانۀ جشنواره، برخی از آثار برگزیده را با دریافت مجوز از صاحبان آثار به زبان‌های زنده و پُرمخاطب جهان ترجمه خواهد کرد. 

ملاحظات

o  آثار دریافتی را استادان کارآزمودۀ حوزه و دانشگاه، ارزیابی و داوری خواهند کرد.

o  برای شرکتکنندگان در افتتاحیه، اختتامیه و نشستهای نقد و بررسی کتاب، گواهی معتبر علمی صادر می‌شود.

o  تمام برگزیدگان، به عنوان مهمان دبیرخانۀ جشنواره، در اختتامیه حضور خواهند داشت.

o  هزینۀ رفت و آمد، اسکان و پذیرایی مهمانان در طول برگزاری جشنواره بر عهدۀ دبیرخانه خواهد بود.

فرم ثبت نام

بدینوسیله اثر زیر را برای شرکت در چهاردهمین جشنوارۀ بین المللی کتاب سال رضوی ارسال می کنم. 

عنوان اثر:                                  پدیدآورنده:               

ناشر:                                  سال نشر:    شمارگان:      نوبت چاپ:         

موضوع اثر: 

خواستار شرکت در بخش                  محور                            جشنواره می باشم.  

شمارۀ  ثابت:            شمارۀ همراه:              رایانامه: 

شمارة تماس ناشر:                    دورنگار ناشر:              

نشانی کامل پستی:

دبیــرخانة دائمــی جشــنواره: مشــهد مقدس، حــرم مطهر رضوی، بست شیخ طوسی، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی

صندوق پستی: ۱۷۷ - ۹۱۷۳۵

شماره تماس و دورنگار: ۳۲۲۳۵۴۴۱ – ۰۵۱

ketabsal@library.razavi.ir

ketabsalrazavi@

https://library.razavi.ir/ketabsal

۰۹۱۵۲۶۴۵۵۰۰

نشانی وبگاه جشنواره: اینجا را کلیک فرمایید.

گلایه ی فرهیخت:

به نام خدا، قبل از هر چیز، بر خود لازم می دانیم به سهم خود از مساعی خدام فرهنگی و خدوم آستان قدس رضوی در برپایی سیزده دوره جشنواره ی بین المللی کتاب سال رضوی، تشکر و قدردانی نموده و زحمات آنان را ارج نهیم.

فقط جند نکته ی مهم، باعث نگارش این سطور شده و آن این که:

اولاً: چرا متن فراخوان چهاردهمین دوره از این جشنواره ی بین المللی، هنوز به زبان غیر فارسی مانند انگلیسی، عربی، اردو و... منتشر نشده است؟ در حالی که تاریخ انتشار فراخوان فارسی این جشنواره، اسفند ماه ۱۴۰۲ است و تا این لحظه، سه ماه زمان گذشته و هنوز نسخه ی غیر فارسی این فراخوان منتشر نشده است!

ثانیاً: همین گلایه هم برای پوستر قابل ذکر است. بدین معنی که فارغ از متن فراخوان، چرا پوستر فراخوان چهاردهمین جشنواره هم به زبان غیرفارسی هنوز منتشر نشده است؟! چطور می شود با گذشت سه ماه، هنوز فرصت کافی برای طراحی و انتشار پوستر این جشنواره به زبان غیر فارسی مانند انگلیسی و عربی و اردو و... فراهم نشده است؟

ثالثاً: چرا از نظر گرافیکی، پوستر سیزدهمین و چهاردهمین جشنواره، هر دو از یک طراحی یکسان و شبیه به هم برخوردارند؟!

و تنها تغییر نمایانی که صورت گرفته، عدد ۱۳ در این پوستر به عدد ۱۴ و رنگ پس زمینه ی آن از سبز به آبی تغییر یافته است! 

اما در حقیقت، پوستر جشنواره ی سیزدهم، همان نسخه ی کپی جشنواره ی سیزدهم است و این اصلاً برای مشهدی که مهد گرافیک و هنر دینی است، خوب و شایسته نیست!

حتی زیبنده ی آستان قدس رضوی و مرکز آفرینش های هنری اش هم نیست که علی رغم برخورداری از بهترین گرافیست ها و هنرمندان چیره دست، دو سال متوالی از یک نوع طرح ساده آن هم بدون هیچ طراحی فاخر برای پوستر این جشنواره ی به این ارزشمندی بهره می برد!

مگر آن که بپذیریم مشهد، مهد گرافیک و هنر دینی نیست و آستان قدس رضوی هم فاقد یک هنرمند چیره دست گرافیست برای طراحی پوستر این جشنواره ی بین المللی است که باور نکردنی نیست!

در آینده، بیشتر در این خصوص خواهیم نوشت.

به روزرسانی: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

پوستر جشنواره ی چهاردهم: 

پوستر جشنواره ی سیزدهم:

هر دو پوستر در یک قاب:

گزارش تصویری نشست خبری اول جشنواره ی چهاردهم...

نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی با موضوع «امام رضا علیه‌السلام و خاندان آن حضرت» با حضور اصحاب رسانه روز سه‌شنبه 8 خرداد 1403 در سالن جلسات گنجینه قرآن و نفایس آستان قدس رضوی برگزار شد.

اینجا را کلیک فرمایید.

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8602


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو