جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ گردشگری/ رئیس جامعه حرفه‌ای هتل‌داران مشهد: مخالف ایجاد تاسیسات اقامتی جدید در مشهد نیستیم! (حرفی که ما یک سال پیش گفتیم!) + یادداشت فرهیخت

  • بازدید: ۴۲۹
گردشگری/ رئیس جامعه حرفه‌ای هتل‌داران مشهد: مخالف ایجاد تاسیسات اقامتی جدید در مشهد نیستیم! (حرفی که ما یک سال پیش گفتیم!) + یادداشت فرهیخت
رئیس جامعه هتل‌داران خراسان رضوی گفت: ما با به وجود آمدن تاسیسات اقامتی جدید و سرمایه‌گذاری در این موضوع مخالف نیستم اما توزیع سرمایه‌گذاری‌ها از نظر منطقه‌ای و نوع تاسیسات به درستی صورت نمی‌گیرد. در مشهد سرمایه‌گذاران، گردشگری را صرفا اقامت می‌بینند، در حالی که این حوزه بسیار گسترده است. امیر سزاوار امروز در نشست خبری هفته‌ گردشگری در هتل سی‌نور، اظهار کرد: ... 

در کشور و حتی مشهد طرح جامع گردشگری نداریم، باید این طرح برای کشور مخصوصا خراسان تهیه شود که در این طرح مشخص خواهد شد که نیاز فعلی و تعداد مراکز اقامتی در شهر چقدر است. 

وی با بیان اینکه ما با به وجود آمدن تاسیسات اقامتی جدید و سرمایه‌گذاری در این موضوع مخالف نیستم، عنوان کرد: توزیع سرمایه‌گذاری‌ها از نظر منطقه‌ای و نوع تاسیسات به درستی صورت نمی‌گیرد. اگر تنها در یک رشته خاص گردشگری متمرکز شدیم، گردشگری استان ضربه خواهد بود.
در مشهد سرمایه‌گذاران، گردشگری را صرفا اقامت می‌بینند، در حالی که این حوزه بسیار گسترده است و جاده‌سازی، ایرلاین، تاسیسات ورزشی و توریسم سلامت را نیز شامل می‌شود. توزیع باید درست صورت گیرد.سزاوار افزود: در برخی مناطق جاذبه‌های خوبی وجود دارد، اما به علت نبود مرکز اقامتی مناسب از این مناطق بازدید نمی‌کنند. افرادی که می‌خواهند وارد حوزه سرمایه‌گذاری شوند، با متخصصان مشورت کنند.
ما در مشهد ۱۳ هتل ۵ ستاره داریم در حالی که 65 هتل یک‌ستاره و 64 هتل دوستاره داریم.

همه تصور می‎کنند باید هتل 5 ستاره بسازند، در حالی که ظرفیت هتل‌های ۵ ستاره ما خالی بوده و ظرفیت اشغال 13 هتل ما به ۵۰ درصد نمی‌رسد، اما در 6 ماهه اول سال هتل‌های یک ستاره ما درصد اشغال بالایی داشتند، بنابراین توزیع سرمایه درست انجام نشده است.

رئیس جامعه هتل‌داران خراسان رضوی ادامه داد: آیا سرمایه‌گذاری در بحث اقامتی توجیه دارد و نیاز است؟ آیا بهتر نیست به حوزه های دیگر گردشگری پرداخته شود؟ درکدام مناطق و در کدام نوع هتل‌ها باید سرمایه‎ گذاری انجام شود؟وی اضافه کرد: ما با سرمایه‌گذاری مخالف نیستیم به شرط اینکه برنامه‌ریزی شده، علنی و بر اساس طرح جامع باشد. نیاز شهر مشهد بیشتر از این خواهد بود، اما در کنار آن سایر حوزه‌های مرتبط نیز باید رشد داشته باشد.

چطور ممکن است مراکز اقامت افزایش یابد اما ایرلاین، خطوط راه‌آهن و جاده مناسب نداشته باشیم؟ سزاوار با اشاره به اینکه جامعه هتل‌داران استان بنا به مصوبه مجلس شروع به فعالیت نمود، تصریح کرد: ما اتحادیه هتل‌داران نیز داشتیم که قانونا نمی‌توانست فعالیت انجام دهد، بنابراین تصمیم گرفتیم فعالیت اتحادیه را متوقف و امور، وظایف و اختیاراتش را به جامعه هتل‌داران منتقل کنیم. اتحادیه غیر فعال و جمع‌آوری شد و دیگر اتحادیه هتل‌داران در استان نداریم.
اعضاء هیأت مدیره نیز اجازه شرکت در جلسات و حضور در مراکز رسمی را ندارند و جامعه تمام مسئولیت را به عهده گرفته است. شاید جامعه هتل‌داران جزو اولین تشکل‌های گردشگری استان باشد.

رئیس جامعه هتل‌داران خراسان رضوی در خصوص ایمنی هتل‌ها، گفت: ضوابط و مقرراتی توسط سازمان آتش‌نشانی مشخص شده و مراکز اقامتی باید مطابق آن عمل کنند. مراکز اقامتی جدید باید قبل از بهره‌برداری زیر نظر سازمان آتش‌نشانی ضوابط را رعایت کند وگرنه پروانه بهره‌برداری صادر نمی‌شود. شهرداری و میراث فرهنگی نیز نظارت دارند.

سازمان آتش‌نشانی باید بازدیدهای دوره‌ای داشته باشد، این بازرسی‌‎ها توسط بازرسان جامعه بازدید و به اعضا اطلاع‌رسانی می‌شود.وی خاطرنشان کرد: قرار است کلاس‌های آموزشی برای مدیران بگذاریم.
در موضوع ایمنی و بهداشت جای تخفیف و کوتاه آمدن نیست و همه باید کامل ضوابط را رعایت کنند.
همه مراکز اقامتی مجوز آتش‌نشانی دارند و اگر نداشته باشد مجوز فعالیت نخواهند داشت.
برخی با استانداردهای قدیم و برخی جدید بوده که قدیمی‌ها در حال به روزرسانی هستند.

در ادامه سعید ولی‌زاده، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی خراسان‌ رضوی، اظهار کرد: استان خراسان با پیگیری‌های مدیر کل میراث فرهنگی، تنها استانی است که بیشترین تشکیلات انجمن‌های حرفه‌ای در آن شکل گرفته است. یکی از مهم‌ترین آن‌ها انجمن حرفه‌‎ای سلامت استان است.

وی بیان کرد: ما در تهران با هماهنگی میراث فرهنگی چندین کنسرسیوم در کشور تشکیل دادیم که یکی از آن‌ها کنسرسیوم عراق است که استان به عنوان رئیس انجمن و دبیر آن انتخاب شده است.
زائران و مسافران عراقی زیادی داریم که به مشهد می‌آیند و به شهرهای دیگر استان نیز سفر می‌کنند که در این کنسرسیوم پیگیری کردیم. 

ولی‌زاده خاطرنشان کرد: یک ماه پیش با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی جلسه‌ای در این ارتباط در زاهدان داشتیم که در خصوص ارتباط و رفت و آمد گردشگر و انجام برنامه‌های کنسرسیوم بود. در استان نیز پیگیری می‌کنیم که با همکاری انجمن حرفه‌ای سلامت و سازمان میراث فرهنگی بتوانیم راهکار بهتری برای دلالانی که به صورت غیر مجاز فعالیت می‌کنند، پیش‌بینی کنیم. ایسنا

یادداشت فرهیخت: 

پیشتر طی یک «یادداشت فرهیخت» (مورخ ۱۲ شهریور ۱۳۹۷) به اظهار نظر بسیار عجیب و غیر کارشناسی و کلی گویانه ی «احمد دیناری» معاون سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی مبنی بر این که «سرمایه گذاری در عرصه احداث تأسیسات گردشگری اشباع شده!» پاسخ داده و به این «کلی گویی»، آدرس غلط و اطلاق عمومی در این عرصه ی خطیر اعتراض کردیم و چنین تیتر زدیم: 

«لطفاً به سرمایه گذاران حوزه تأسیسات گردشگری استان، آدرس غلط ندهید!» و در ادامه چنین استدلال کردیم که: «چرا متولیان گردشگری استان به طور مطلق می گویند سرمایه گذاری در حوزه تأسیسات  گردشگری اشباع شده؟!

در حالی که باید بگویند فقط در لایه میانی چنین اشباعی صورت گرفته و در لایه های بالا یعنی هتل های پنج ستاره و هفت ستاره همچنین لایه های پایین و اماکن اقامتی ارزان قیمت از هتل های یک تا سه ستاره گرفته تا بلکه هتل آپارتمان ها و سایر مراکز اقامتی که زوار کم توان از نظر مالی بتوانند در آنجا اقامت کنند، این نیاز بسیار حس می شود و با کمبود فاحش مواجه هستیم.»

اکنون پس از یک سال و یک ماه، مصاحبه امیر سزاوار رئیس جدید جامعه ی هتل داران خراسان رضوی، عملاً مهر تأییدی زد بر این اعتراض به حق و به جای آن موقع ما خصوصاً آنجایی که این فعال صنعت هتلداری صراحتاً اذعان می دارد که: 

«بر ما با سرمایه‌گذاری مخالف نیستیم به شرط اینکه برنامه‌ریزی شده، علنی و بر اساس طرح جامع باشد. نیاز شهر مشهد بیشتر از این خواهد بود.» وی در ادامه می افزاید: «ما در مشهد ۱۳ هتل ۵ ستاره داریم در حالی که 65 هتل یک‌ ستاره و 64 هتل دو ستاره داریم. 

همه تصور می‎ کنند باید هتل 5 ستاره بسازند، در حالی که ظرفیت هتل‌های ۵ ستاره ما خالی بوده و ظرفیت اشغال 13 هتل ما به ۵۰ درصد نمی‌رسد، اما در 6 ماهه اول سال هتل‌های یک ستاره ما درصد اشغال بالایی داشتند، بنابراین توزیع سرمایه درست انجام نشده است!»

اکنون نیز مجدداً آن نظر کارشناسی و مبتنی بر تحقیقات میدانی و پژوهش های نظری خود را تکرار می کنیم که:

طبق اسناد بالادستی، مشهد می بایست در افق ۱۴۰۴، عملاً میزبان بیش از چهل میلیون زائر داخلی و خارجی باشد و این امر ممکن نیست مگر آن که تمرکز سرمایه گذاری ها در عرصه ی ساخت و ساز و احداث تأسیسات اقامتی ما به جای این که متمرکز بر روی هتل های لایه ی میانی یعنی چهار و پنج ستاره باشد، باید نود درصد بر روی احداث هتل ها و واحدهای اقامتی ارزان قیمت باشد، چراکه زیارت امام رئوف، حضرت ابالحسن الرضا علیه السلام، در حقیقت «حج فقراست!» 

ده درصد باقی هم شایسته است صرف احداث چند هتل بالاتر از پنج ستاره یا تأسیسات مشابه مانند هتل بیمارستان (مراکز مشترک اقامتی - درمانی) و نیز سایر مراکز و تأسیسات مورد نیاز صنعت گردشگری از رستوران ها و کافی شاپ ها گرفته تا سالن های پذیرایی و... گردد تا پاسخگوی نیازهای آن دسته از زوار متمول بویژه زائران ثروتمند کشورهای عربی حاشیه ی خلیج فارس که توانایی پرداخت هزینه های آن را دارند، باشد. 

عبدالرضا زرگری - ۱۵ مهر ۱۳۹۸


:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/2924


Share
  • جواد مقدم
    آفرین به آقای دکترامیر سزاوار مالک هتل بین المللی قصر مشهد و رئیس سابق جامعه هتل‌داران استان که سال ۹۸ یعنی ۵سال قبل پیش بینی کرده بود که ما فقط به ساخت هتل نیاز نداریم بلکه به توسعه ناوگان حمل ونقل برون شهری هم نیاز داریم. چقدر خوب گفته چطور ممکن است مراکز اقامت افزایش یابد اما ایرلاین، خطوط راه‌آهن و جاده مناسب نداشته باشیم؟
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو