دیپلماسی❜ دینی/ نشست هم افزایی مدیران کل آسیا اقیانوسیه و اروپا آمریکای مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در مشهد

  • بازدید: ۴۸۱
دینی/ نشست هم افزایی مدیران کل آسیا اقیانوسیه و اروپا آمریکای مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در مشهد

در راستای آشنایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آستان قدس رضوی در حوزه آموزش و پژوهش صورت گرفت؛ دیدار مدیران کل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با مسئولان آستان قدس رضوی ...  مدیران کل آسیا اقیانوسیه و اروپا آمریکای مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در راستای آشنایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های آستان قدس رضوی در حوزه آموزش، پژوهش و همکاری در عرصه بین الملل با جمعی از مدیران این آستان ملکوتی دیدار کردند. به گزارش آستان نیوز، حجج اسلام محمدعلی معینیان و علی اکبر بدیعی امروز ۳۰ بهمن ماه با حضور در حرم مطهر رضوی به صورت جداگانه با مدیران عامل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی و مدیر امور زائران غیر‌ایرانی آستان قدس رضوی دیدار و علاوه بر آشنایی با ظرفیت‌های علمی آستان قدس بر تسهیل شرایط بهره‌گیری دانشمندان جهان اسلام از منابع علمی و نسخ خطی موجود در این آستان مقدس تاکید کردند.


لزوم شبکه سازی بین المللی میان پژوهشگران و محققان مسلمان

حجت الاسلام والمسلمین سید جلال حسینی؛ مدیرکل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این دیدار با تاکید بر اینکه افراد اهل دل در حرم عالم آل محمد(ص) به دنبال علم، دانش و معرفت هستند، اظهار کرد: سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی در راستای ترویج سیره اهل‌بیت(ع) و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه علوم دینی، آمادگی تسهیل شرایط برای بهره‌گیری پژوهشگران و دانشمندان مسلمان جهان از نسخ خطی و علمی موجود در این کتابخانه را دارد.

وی با بیان اینکه سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی برای دسترسی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) به منابع خطی موجود در این کتابخانه شرایط را می‌تواند با راه‌اندازی «ایستگاه مطالعه خطی» تسهیل کند، افزود: همچنین رونمایی از نسخ خطی موجود در سازمان کتابخانه‌ها با برپایی نمایشگاه در سایر کشورها با همکاری مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) امکان پذیر است.

حجت الاسلام حسینی بر لزوم شبکه سازی بین المللی میان پژوهشگران و محققان مسلمان با محوریت برپایی نشست‌های تخصصی و گفتگو محور در بستر فضای مجازی و ضرورت امضاء توافق نامه عملیاتی و تفصیلی میان سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی و مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با محوریت آموزش و پژوهش در حوزه علوم دینی و تعامل بیش از پیش تاکید کرد.


لزوم دعوت از دانشمندان جهان اسلام به مشهد جهت آشنایی با ظرفیت‌های علمی آستان قدس

حجت الاسلام و المسلمین سید محمود مرویان حسینی؛ مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی نیز در دیدار با نمایندگان مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با بیان اینکه حرم مطهر امام رضا(ع) در سطح جهان نقطه‌ای تمدنی و علمی است، بیان کرد: پیشنهاد می‌کنم شرایط حضور دانشمندان جهان اسلام را برای حضور در مشهد مقدس و حرم مطهر رضوی در قالب اردوی علمی سه روز فراهم کنید تا این نخبگان با ظرفیت‌های آموزشی، پژوهشی، علمی و... آستان قدس رضوی آشنا و به نوعی مُبلغ معارف رضوی در کشورشان شوند.

وی با بیان اینکه گروه سادات و مفاخر اسلامی این مرکز علمی در پروژه‌ای فاخر و مهم به بررسی پیشینه حضور، شناسایی سادات و نقاط پراکندگی آن‌ها در سطح جهان پرداخته است که به نوعی ظرفیت تمدنی گسترده تلقی می‌شود، افزود: سادات در همگرایی جامعه نقش موثری داشته و دارند از همین رو سادات برای سنی و شیعه موضوعیت دارد.

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنم که یک پروژه با محوریت تعامل جهان اسلام از طریق سادات میان این مرکز علمی و مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) تعریف شود تا کاربرد تمدنی و منابع نوین همگرایی آن را تعریف کنیم.


لزوم ارتباط گیری مستمر با افراد تازه مسلمان شده جهت تثبیت اعتقادات

سید محمدجواد هاشمی نژاد؛ مدیر امور زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی نیز در دیدار با نمایندگان مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با اشاره به اینکه هر ساله ما در حرم مطهر میزبان قریب به 3 الی 5 میلیون نفر زائر غیرایرانی هستیم، عنوان کرد: ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به این حجم از زائران حقیقتا دشوار است و مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با برعهده گرفتن هماهنگی ها و معرفی سخنران ویژه این مراسمات مذهبی، می‌تواند کمک حال ما باشد.

وی با اشاره به اینکه این مدیریت با بیش از 500 مرکز شیعی و دینی در سراسر جهان در ارتباط است، بیان کرد: در طول سال با ارسال بسته‌های فرهنگی برای زائران غیر ایرانی، ارتباط خود را با دلدادگان به اهل‌بیت(ع) در سراسر جهان اسلام حفظ می‌کنم اما در این راستا به کمک مجمع نیاز داریم.

مدیر امور زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌های جدی این مجموعه حفظ ارتباطات خود با افراد تازه مسلمان شده در سراسر جهان است چراکه اینگونه افراد به لحاظ روحانی و عقیدتی بسیار حساس و نیازمند تثبیت عقاید هستند از همین رو مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) برای تثبیت اعتقادات این افراد می‌تواند به ما کمک و نقش موثری در این زمینه ایفا کند.


ضرورت ارسال منابع علمی شیعه به زبان‌های مختلف برای طلاب خارجی

حجت الاسلام و المسلمین معینیان؛ مدیرکل آسیا اقیانوسیه مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در این جلسات بر لزوم ارسال منابع علمی شیعی از سوی مراکز ایران برای طلاب خارجی بر اساس زبان کشورشان در راستای استمرار فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی و دینی آن‌ها در محل زندگی‌شان تاکید کرد.

وی بر ضرورت تشکیل کارگروه میان مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به منظور ترجمه و چاپ کتب این مرکز علمی خصوصا کتب مرتبط با نیازهای طلاب خارجی اشاره کرد و افزود: تغییر رویکرد در تولیدات با بهره‌گیری از ابزارهای نوین و ظرفیت‌های موجود یک نیاز است و ما باید مسئله محور عمل کنیم.

توجه به سبک زندگی امام رضا(ع) در گفتمان‌ها و مناظره‌ها ، تشریح ماموریت مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، همکاری در حوزه ترجمه آثار علمی و پژوهشی، تسهیل تشرف زائران غیر ایرانی به حرم مطهر رضوی از مبداء، ارائه شیوه‌هایی نوین جهت ترغیب زائران غیر ایرانی برای تشرف به حرم مطهر رضوی، شبکه سازی میان افراد تازه مسلمان در سطح جهان و ... از جمله مباحثی بود که در این دیدارها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

لزوم بهره‌گیری از ظرفیت وبینار برای تداوم ارتباط با زائران غیرایرانی، توجه به گردشگری سلامت، گزینش و ترجمه آثار علمی فاخر به زبان‌های روز دنیا جهت جذب علاقه‌مندان به دین اسلام، دعوت از دانشکده‌های شرق شناسی جهت بازدید از آستان قدس رضوی و ... از دیگر مطالبی بود که در این سلسله دیدارها مطرح شد.

>>> مشاهده گزارش تصویری ... 


بی


سی


بل


یا


نگارخانه ی فرهیخت ...


:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7734


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو