-
۱ آبان ۱۴۰۲
-
بازدید: ۴۳۲
اختراع دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان "Cytokine-based multi-epitope protein for binding to ccr7-positive cells” مستخرج از پروژه پسا دکتری دکتر ماریا بیهقی به راهنمایی دکتر سید حسن مرعشی عضو هیأت علمی گروه آموزشی بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی در تاریخ 12 اکتبر 2023 در اداره ثبت اختراعات آمریکا به ثبت رسید.
این اختراع در خصوص تولید واکسن مولتیاپیتوپی بر پایه ژنهای سیتوکاینی متصل به رسپتور CCR7 می باشد که خاصیت آنتیتوموری و پیشآگهی از تومورزایی دارند و با افزایش سلولهایCD8+T باعث شناسایی و کاهش پیشرفت بیماریهای ویروسی مانندHIV و COVID-19 میشوند.
اختراع دکتر بیهقی پیش از این و در دومین دوره مسابقات بین المللی اختراعات و نوآوریها ویژه اعضای فدراسیون بین المللی مخترعان IFIA، که در تاریخ 10 تا 12 اگوست 2022 به صورت مجازی و آنلاین برگزار گردید، نیز موفق به دریافت مدال طلا شده است.
لازم به ذکر است دکتر بیهقی دانش آموخته دوره دکتری رشته بیوتکنولوژی کشاورزی با راهنمایی دکتر سید حسن مرعشی و دکتر عبدالرضا باقری از دانشگاه فردوسی مشهد می باشد.
خبز تکمیلی: کسب مدال طلا مسابقات بین المللی اختراعات و نوآوری های سوئیس توسط دانش آموخته دانشگاه فردوسی مشهد
ارسال شده در تاریخ : سهشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۱
ثبت اختراع دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان « پروتیئن نوترکیب مولتیاپیتوپ بر پایه ژنهای سیتوکاینی متصل به رسپتور CCR7» مستخرج از پروژه پسا دکتری دکتر ماریا بیهقی دانش آموخته مقطع دکتری (عضو هیأت علمی موسسه آموزش عالی کاویان) و عضو رسمی فدراسیون جهانی مخترعان سوئیس (IFIA)، با راهنمایی دکتر سید حسن مرعشی و دکتر عبدالرضا باقری اساتید گروه آموزشی بیوتکنولوژی و به نژادی گیاهی دانشکده کشاورزی، در مسابقات بین المللی اختراعات و نوآوریهای سوئیس ویژه اعضای فدراسیون جهانی مخترعان، مدال طلا را کسب نمود.
اختراع دکتر بیهقی، تولید واکسن مولتیاپیتوپی بر پایه ژنهای سیتوکاینی متصل به رسپتور CCR7 می باشد که خاصیت آنتیتوموری و پیشآگهی از تومورزایی دارند و با افزایش سلولهایCD8+T باعث شناسایی و کاهش پیشرفت بیماریهای ویروسی مانندHIV و COVID-19 میشوند. قابل به ذکر است که اختراع فوق در حال پیگیری مراحل ثبت بین المللی در اداره ثبت اختراعات آمریکا می باشد.
دومین دوره مسابقات آنلاین بین المللی اختراعات و نوآوریها ویژه اعضای عضو فدراسیون بین المللی مخترعان IFIA، از تاریخ 10 تا 12 اگوست 2022 به صورت مجازی و آنلاین برگزار گردید. کمیته اجرایی فدراسیون جهانی اختراعات (IFIA) در پایان هر سال بر اساس فعالیت هایی که مخترعان جهان انجام داده اند از بین افراد واجد شرایط، مخترعانی که اختراعات آنها شامل موارد نوآوری در اختراع، اقدام متفکرانه و منفعت برای بشریت باشد انتخاب و به آنها لقب مخترع (Inv) و عضویت در فدراسیون جهانی اختراعات (IFIA) را اعطا می نماید. این عنوان برجسته ترین عنوان در زمینه اختراعات در دنیا می باشد.
لازم به ذکر است مسابقات بین المللی و تخصصی اختراعات کشور سوئیس هر سال زیر نظر و حمایت مستقیم دولت فدرال سوئیس و شهردار ژنو و با حمایت سازمان مالکیت فکری ملل متحد WIPO، حمایت فدراسیون جهانی مخترعین IFIA، سازمانهای علمی و تحقیقاتی و مراکز مرتبط با مخترعان و وزارتخانههای علوم، آموزش و تحقیقات بیش از ۴۵ کشور از جمله فرانسه، آلمان، رومانی، روسیه، کرواسی، مالزی، مجارستان پرتغال، هلند، اسپانیا، کره جنوبی، تایوان و ایران برگزار میشود.