دیپلماسی❜ دانشگاهی/ سفر هیئت علمی ـ دانشگاهی هرات افغانستان به مشهد و بازدید از چند مرکز علمی و موزه آستان قدس رضوی

  • بازدید: ۲۶۱
دانشگاهی/ سفر هیئت علمی ـ دانشگاهی هرات افغانستان به مشهد و بازدید از چند مرکز علمی و موزه آستان قدس رضوی
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
خبر اصلی

با همکاری مشترک بخش بین‌الملل آستان قدس رضوی و نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی، هیأت علمی ـ دانشگاهی هرات ضمن دیدار با مجموعه قرآنی آستان قدس رضوی، بازدیدی از مجموعه‌های تاریخی، فرهنگی و بخش‌های مختلف حرم مطهر رضوی به عمل آورد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، از آنجا که اعضای این هیأت علمی ـ دانشگاهی استان هرات دارای صفحات مجازی در شبکه‌های اجتماعی هستند، با اشتراک گذاشتن تصاویر و ویدئوها در شبکه‌های اجتماعی و مجازی، بالطبع ترغیب و تشویق دنبال کنندگان و عموم  مخاطبان و مردم هرات را نسبت به سفر به ایران و بازدید از اماکن فرهنگی و تاریخی زیارتی را به دنبال خواهد داشت.

در بازدید از موزه قرآن، این هیأت را آقایان صالحی از همکاران مجموعه بین‌الملل آستان قدس رضوی، خالق نیا نماینده فرهنگی ایران در هرات و کارشناسان موزه قرآن آستان قدس رضوی همراهی کردند.

در این بازدید جامی و خانم حبیبی از کارشناسان موزه قرآن آستان قدس رضوی به توضیحاتی در این حوزه پرداختند.

خانم حبیبی، کارشناس موزه ضمن توضیح کامل موزه قرآن،  کاملترین قرآن جهان که به عنوان کهن ترین قرآن کامل که منتسب به حضرت علی(ع) بود و در موزه قرآن آستان قدس رضوی نگهداری می‌شد به مهمانان نشان داده شد.

هیأت علمی ـ دانشگاهی استان هرات پس از زیارت حرم مطهر رضوی از موزه قرآن و نفایس و موزه، هدایای مقام معظم رهبری بازدید به عمل آوردند.

همچنین، بازدید از صحن کوثر، بازدید از مسجد گوهرشاد، مدرسه دودرب، مدرسه تاریخی پریزاد، تنعم از غذای مهمان سرای حضرتی، بازدید از صحن‌های قدیمی آزادی و انقلاب حرم مطهر و معماری آشنا شدند.

شایان ذکر است، طی جلسه با مسئولان اداره قرآن آستان قدس رضوی، ضمن تبیین و تشریح فعالیت‌های قرآنی آستان قدس رضوی از مجموعه‌های هنرهای قرآنی آستان قدس رضوی بازدید به عمل آمد.

دیدار از دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد

همچنین، سلسله دیدارها و ملاقات‌های دو جانبه به منظور ارتقاء مناسبات علمی و دانشگاهی با مراکز علمی دانشگاهی استان خراسان رضوی انجام شد.

دیدار و گفت‌وگوهایی با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد، معاونین ایشان و مسئولین بخش‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای دانشکده الهیات در محل سالن جلسات دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد صورت گرفت.

در این جلسه، علاوه بر هیأت هفت نفره از استان هرات، حجت‌الاسلام باقری، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی، مجید خالق نیا، نماینده فرهنگی ایران در هرات، جوارشکیان، رئیس دانشکده الهیات، سلطانی، جواهری، اسماعیل زاده، معاون پژوهشی دانشکده، عابدی، معاونت آموزشی دانشکده الهیات فردوسی مشهد حضور داشتند.

حجت‌الاسلام باقری با توجه به اشتراکات تاریخی،فرهنگی و زبانی با ذکر مصادیقی از بسترهای موجود و ظرفیت‌های خوب در خصوص همکاری‌های علمی و دانشگاهی دو کشور ایران و افغانستان سخن گفت.

وی مطالبی را در خصوص ارتقاء اساتید دانشگاه های حوزه غرب افغانستان، گسترش مناسبات در حوزه نشر و مجلات علمی به صورت مشترک و سفر هیأتی از دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد به استان هرات بیان کرد.

عباس جوارشکیان، رئیس دانشکده الهیات به معرفی و بیان ظرفیت‌های علمی دانشکده الهیات پرداخت.

مولوی عبدالرحمان عزیزی (از اساتید هیأت مدعو) گفت: متأسفانه ملت افغانستان با وجود هویت و قرابت فرهنگی مشترک در قلمرو خراسان بزرگ با ملت ایران، از این مجاورت بهره کمی برده و این موضوع توجه بیشتر مراکز علمی به ویژه علوم الهیاتی ایران را به علاقه‌مندان و طلاب افغانستانی ایجاب می‌کند.

بصیر احمد نادی، استاد دانشگاه و مدیر گروه دانشگاه الهیات جامی، به نیاز و تمایل جامعه علمی افغانستان به فعالیت علمی مشترک با مراکز علمی ایران به ویژه در حوزه علوم الهیات اشاره کرد.

عبدالناصر امینی، رئیس بخش بین‌الملل دانشگاه غالب نیز با اشاره به هویت خراسان بزرگ، گفت خراسان بزرگ دین خود را به جهان اسلام ادا کرده و امروزه اندیشمندان این خطه تحت تأثیر مرزبندی‌های جغرافیایی از یکدیگر محروم شده‌اند که با رفع این نقص، دو ملت می‌توانند در احیای مجدد گفتمان فرهنگی و علمی خراسان بزرگ گام بردارند.

عباسعلی سلطانی، عضو گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی ضمن ارائه توضیحاتی از همایش بین‌المللی امام محمد غزالی، از اندیشمندان کشور افغانستان جهت مشارکت در این همایش دعوت کرد.

علیرضا عابدی، معاون آموزشی دانشکده الهیات نیز ضمن اعلام آمادگی دانشکده در برگزاری کارگاه‌های علمی برای دانشجویان افغانستانی، از راه‌اندازی رشته «فقه مقارن» خبر داد و ابراز امیدواری کرد با تأسیس این رشته در دانشکده الهیات علاقه مندان کشور افغانستان که مخاطبان اصلی تحصیل در این رشته هستند؛ از این فرصت استفاده کنند.

در پایان این نشست، محمدرضا جواهری، عضو گروه معارف اسلامی با اشاره به مشکل اصلی جهان اسلام، ورود فعال‌تر و جدی‌تر مراکز علمی و حوزوی افغانستان در راه مبارزه با رژیم صهیونیستی را خواستار شد.

خبر تکمیلی به نقل از دانشگاه فردوسی مشهد

حضور اساتید دانشگاه‌های افغانستان در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد

در ابتدای این نشست دکتر عباس جوارشکیان رئیس دانشکده الهیات ضمن خوش‌آمدگویی به معرفی و بیان ظرفیت‌های علمی دانشکده الهیات پرداخت.

سپس دکتر مولوی عبدالرحمان عزیزی رئیس دانشگاه جامع هرات گفت متأسفانه ملت افغانستان با وجود هویت و قرابت فرهنگی مشترک در قلمرو خراسان بزرگ با ملت ایران، از این مجاورت بهره کمی برده و این موضوع توجه بیشتر مراکز علمی بویژه علوم الهیاتی ایران را به علاقه‌مندان و طلاب افغانستانی ایجاب می‌کند.

در ادامه دکتر بصیر احمد نادی استاد دانشگاه و مدیر گروه دانشگاه الهیات جامی، به نیاز و تمایل جامعه علمی افغانستان به فعالیت علمی مشترک با مراکز علمی ایران بویژه در حوزه علوم الهیات اشاره نمود.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر عبدالناصر امینی رئیس بخش بین‌الملل دانشگاه قالب نیز ضمن اشاره به هویت خراسان بزرگ، گفت خراسان بزرگ دین خود را به جهان اسلام ادا کرده و امروزه اندیشمندان این خطه تحت تأثیر مرزبندی‌های جغرافیایی از یکدیگر محروم شده‌اند که با رفع این نقص، دو ملت می‌توانند در احیای مجدد گفتمان فرهنگی و علمی خراسان بزرگ گام بردارند.

دکتر عباسعلی سلطانی عضو گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی ضمن ارائه توضیحاتی از همایش بین‌المللی امام محمد غزالی، از اندیشمندان کشور افغانستان جهت مشارکت در این همایش دعوت نمود.

دکتر علیرضا عابدی معاون آموزشی دانشکده الهیات نیز ضمن اعلام آمادگی دانشکده در برگزاری کارگاه‌های علمی برای دانشجویان افغانستانی، از راه‌اندازی رشته «فقه مقارن» خبر داد و ابراز امیدواری کرد با تأسیس این رشته در دانشکده الهیات علاقمندان کشور افغانستان که مخاطبان اصلی تحصیل در این رشته هستند؛ از این فرصت استفاده کنند.

در پایان این نشست دکتر محمدرضا جواهری عضو گروه معارف اسلامی با اشاره به مشکل اصلی جهان اسلام، ورود فعال‌تر و جدی‌تر مراکز علمی و حوزوی افغانستان در راه مبارزه با رژیم صهیونیستی را خواستار شد.

گزارش تصویری 

2


4




:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/1676


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو