-
۱۴ مهر ۱۴۰۳
-
بازدید: ۱۰۸
به نام خدا، همان طور که مستحضرید، بارها و سال ها یادآور شدیم که مدل فعلی اسکان زائران بویژه در ایام پیک زائر خصوصاً در دهه ی آخر صفر، غلط و اشتباه است.
به عنوان دلیل و مستند، به صحبت های دکتر باغگلی معاون فرهنگی و اجتماعی وقت شهرداری مشهد اشاره کردیم که به صراحت به این موضوع اذعان و اعتراف می کند.
همین موضوع، دستمایه ی طراحی این بنر و الصاق آن بر روی بخش تابلو اعلانات شد که به خاطر اهمیت آن، به مدت دو تا سه ماه نیز بر صفحه ی اول وبگاه اندیشکده قرار گرفت.
از آنجایی که این بخش تابلو اعلانات، ثابت نبوده و با سوژه های جدید جایگزین می شود، لذا متن و تصویر آن را اینجا باز نشر کردیم تا در وبگاه برای همیشه بماند و متذکر مسئولان باشد تا هم این موضوع مهم فراموش نشود و هم این که اگر مخاطبان ما، خواستار درج نظر و پیامی شدند، بتوانند ذیل این پست، پیام شان را منتشر سازند.
یادآور می شود توضیحات بیشتر در خصوص محتوای این بنر، در دو لینک پیوست زیر قابل مطالعه است.
و اما متن تابلواعلانات فرهیخت:
قرارگاه خدمت رسانی زائران خراسان رضوی:
مدل فعلی اسکان اضطراری زوار، مدل غلطی است، بعد ۴۵ سال اصلاح کنید.
بازخوانی یک روند اشتباه در اسکان زائران در آستانه دهه آخر صفر: دکتر باغگلی، معاون سابق شهردار مشهد، باید مسیر حرکت ما به سمت سفرهای برنامه ریزی شده باشد. مادامی که پیش بینی زوار هر سال بین ۶ تا ۱۰ میلیون متغیر است، نمی توان برای این فاصله ی ۴ میلیونی اقدام معقولی کرد. از این رو حتی تا ۶۰ درصد ظرفیت اماکن خالی مانده و با توجه به هزینه کرد شبی ۲ تا ۳ میلیون تومان برای هر نفر، میلیون ها تومان خسارت به شهرداری وارد می شود. ضرری که عملاً از جیب مجاوران رفته، چون از محل عوارض شهری تأمین شده است! بدی دیگر این روش آن است که مسافران اطمینان پیدا می کنند که اگر بدون برنامه ریزی هم به مشهد سفر کنند، هیچ جای نگرانی نیست چون محل اسکان اضطراری برای آنان فراهم است و این اصلاً خوب نیست!»
راه حل: می توان با استفاده از اپلیکیشن های «شهر من» شهرداری یا «نسیم رضوان» آستان قدس یا سامانه ای شبیه «سماح اربعین»، اسکان و ارزاق و ایاب ذهاب و... زوار ایرانی و غیر ایرانی رضوی را منطقی، کم هزینه و سریع مدیریت کرد. هم چنان که عربستان سعودی سالهاست با سامانه ی نسوک، حجاج بیت الله الحرام را از یکصد ملیت مدیریت می کند.