دیپلماسی: اجتماعی / انتظارات فرهیخت: همایش ‌ملی‌ اوقات ‌فراغت (بدون رویکرد بین المللی) در مشهد پایان یافت؛ دومین همایش با «رویکرد بین المللی» برگزار خواهد شد!

  • بازدید: ۱۱۷۶
اجتماعی / انتظارات فرهیخت: همایش ‌ملی‌ اوقات ‌فراغت (بدون رویکرد بین المللی) در مشهد پایان یافت؛ دومین همایش با «رویکرد بین المللی» برگزار خواهد شد!

توقعات فرهیخت: هرچند از بابت برپایی خوب این همایش، به سهم خود از مساعی دست اندرکارانش قدردانی می کنیم، ولی به «فرهیخت» حق بدهید گله مند باشد چرا این برنامه با «رویکرد بین المللی» در مشهد برگزار نشد؟! مادامی که این برنامه ی علم محور، اول: به همت تنها دانشگاه مشهد و استان که عنوان رسمی «بین المللی» دارد، برگزار می شود؛ دوم: از پنج نهاد دست اندرکار، چهار سازمان آن وابسته به «آستان قدس رضوی» ای هستند که بر اساس اصل هجدهم سند بالادستی سیاست های راهبردی آن، موظف به «بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌المللی در مأموریت‌های فرهنگی برای تأثیرگذاری حداکثری در فضای عمومی جهان اسلام» شده است و از همه مهمتر، سوم: حال که به دلیل شیوع ویروس کرونا، اکثر قریب به اتفاق برنامه ها به علت ممنوعیت برپایی هرگونه اجتماع، به صورت «وبینار» و اگر مسابقه و آزمونی باشد، به صورت «آنلاین» و مجازی برگزار می شود، بنابراین بسیار کم هزینه، سریع و سهل و ساده خواهد بود، چرا یک دانشگاه بین المللی، این رویداد را با رویکرد بین المللی برگزار نماید؟!

آیا نباید توقع داشته باشیم و گله کنیم از:

۱. دانشگاهی که هیچ محدودیتی در هزینه کرد با توجه به اتکای مالی اش به بخش مالی «آستان قدس رضوی»، مؤثرترین بنگاه درآمدزایی غیر دولتی کشور است، ندارد؛ هرچند این برنامه ی خاص ، جز بخش جوایز و هدایا، اساساً نیازمند بودجه ی خاصی نیست، چون همه ی اجزاء آن به صورت برخط و آنلاین برگزار می شود؛

۲. دانشگاهی که چون دومین و آخرین دانشگاه کشور (پس از دانشگاه بین المللی امام خمینی «ره» قزوین) است که به طور رسمی، عنوان «بین الملل» را دارد، پس وفق انتظار و توقع باید متولی اول فعالیت های بین المللی دانشگاهی شهر و استان باشد، در حالی که متأسفانه تاکنون خلاف این انتظار و توقع عمل کرده و غالباً برنامه های بین المللی کمی در طول سال برگزار کرده و رویکرد بیشتر برنامه های علمی و آموزشی و...، «درون سازمانی» است و تأثیر آنچنانی در توسعه ی «دیپلماسی دانشگاهی» شهر و استان ندارد؛ 

۳. دانشگاهی که از سال ۱۳۹۲ که مجوز لازم را از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کرده، تاکنون بالغ بر ۵۰۰ دانشجوی غیرایرانی از ۸ ملیت از جمله عراق، افغانستان، سوریه، نیجریه، تانزانیا، سوئد و فلسطین در آنجا مشغول به تحصیل هستند، فلذا اساساً نیازی به اعلام فراخوان برون مرزی ندارد چون «آنچه خود داشت، نیاز نبود از بیگانه تمنا کند!»

۴. تنها دانشگاهی غیر دولتی کشور است که «دفتر امور کنسولی» ویژه ی دانشجویان غیر ایرانی دارد، یعنی کلیه ی امور کنسولی دانشجویان غیرایرانی از صدور ویزای تحصیلی گرفته تا صدور مجوز ثبت نام، صدور اقامت، تمدید اقامت، خروج و مراجعت و... را شخصاً انجام داده و به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی و به‌ صورت حضوری پاسخگوی داوطلبان هست؛

۵. اگر به صفحه ی آشنایی با این دانشگاه در وبگاهش مراجعه کنید، خوشبختانه با فهرست بلندپایه ای از افتخارات و دستاوردهای ارزشمندی در حوزه های مختلف علمی و پژوهشی و آموزشی و ... از جمله فعالیت های فناوریک و آموزش های الکترونیکی مواجه می شوید از جمله: انتخاب دانشکده مجازی (مرکز آموزش های الکترونیکی) دانشگاه در میان سه مجموعه علمی برتر کشور از سوی شورای عالی فضای مجازی؛ پس در این حوزه ی مورد مطالبه ی «انتظارات فرهیخت» بحمدلله والمنه ید طولایی دارد و دستش بسته نیست!

۶. کوتاه سخن، هرچند مطلع شدیم بر اساس تصمیمی دقیقه ی نود، دست اندرکاران این همایش ملی تصمیم گرفته اند دومین همایش را با «رویکرد بین المللی»، برگزار کنند و خود مایه ی مسرت هست، اما با توجه به ملاحظات فوق، ای کاش، دانشگاه بین المللی امام رضا (علیه السلام) همت بیشتری به خرج می داد و از اولین همایش، آن را با «رویکرد بین المللی» برگزار می نمود.

متن کامل خبر بدین شرح است:   

نخستین همایش ملی اوقات فراغت با شعار "تفریحات سالم، شهر سالم" روز چهارشنبه در قالب ارتباط ویدیوکنفرانسی در دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) در مشهد آغاز شد.

دبیر اجرایی این همایش ملی به خبرنگار ایرنا گفت:  همایش ملی اوقات فراغت با همکاری سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی، پژوهشگاه تربیت‌ بدنی و علوم ورزشی، موسسه تربیت ‌بدنی آستان قدس رضوی و فدراسیون ورزشهای همگانی در هشت موضوع کاربردی با تمرکز بر فراغت و ورزش شهروندی برنامه‌ریزی و برپا شده است. 

مهدی اصفهانی این محورهای کاربردی را در حوزه فراغت و ورزش شامل "فناوریهای نوین در توسعه اوقات فراغت و ورزش شهروندی، ابعاد اجتماعی در توسعه اوقات فراغت و ورزش شهروندی، جایگاه سلامتی و تندرستی در توسعه اوقات فراغت و ورزش شهروندی، بازاریابی و گردشگری در توسعه اوقات فراغت و ورزش شهروندی، ابعاد اقتصادی، ابعاد فرهنگی و تربیتی، روانشناسی و همچنین حقوق و اخلاق اسلامی در توسعه اوقات فراغت و ورزش شهروندی" برشمرد 

وی افزود: پیرو فراخوانی که صورت گرفت ۱۴۲ مقاله به  همایش ملی اوقات فراغت رسید که ۲۰ مورد از آنها ظرف دو روز برپایی همایش به صورت ویدیوکنفرانس و برخی نیز در قالب پوستر ارائه می‌شوند.

دبیر اجرایی  همایش ملی اوقات فراغت گفت: این همایش با ارائه سخنرانیهای کلیدی، کارگاههای آموزشی و کرسیهای ترویجی فرصتی مناسب را برای تبادل نظر و توسعه شبکه ارتباطی پژوهشگران حوزه‌های مختلف علوم ورزشی فراهم کرده است. 

ایرنا


خبر تکمیلی: 

اولین همایش ملی مجازی اوقات فراغت به کار خود پایان داد (۳۰ بهمن)

اولین همایش ملی مجازی اوقات فراغت با شعار (تفریحات سالم – شهر سالم) با اعلام مقالات برتر و اعلام میزبان مشترک دومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی اوقات فراغت به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی، دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) اولین همایش ملی مجازی اوقات فراغت را با شعار (تفریحات سالم – شهر سالم) طی روزهای 29 و 30 بهمن ماه به صورت مجازی و با حضور اندیشمندان و صاحب نظران این حوزه از سراسر کشور برگزار کرد و در قالب نشست های علمی آخرین دستاوردهای حوزه اوقات فراغت مورد تحلیل و بررسی قرار  گرفت.

در قالب برگزای این همایش ملی دو روز، چهار نشست علمی با عنوان «اقتصاد، بازاریابی و گردشگری»، «ورزش، تندرستی و بیماری کووید 19»، «جامعه شناسی اوقات فراغت با رویکرد فرهنگی، تربیتی و اجتماعی و روان شناسی» و «حقوق و اخلاق ورزشی» و یک کرسی نقد و نظریه پردازی دانشگاهی با موضوع « قد حقوقی و فقهی بر مقرره ورزش» با حضور اساتید و پژوهشگران برجسته از سراسر برگزار شد.

با اعلام فراخوان صورت گرفته 143 مقاله علمی و 52  عنوان مقاله پوستر به دبیرخانه اولین همایش ملی مجازی اوقات فراغت ارسال گردید که پس از بررسی های صورت گرفته و نظر هیأت داوران در آیین اختتامیه همایش ملی اوقات فراغت 4 مقاله در فرمت سخنرانی و 3 مقاله در فرمت پوستر به عنوان اثرات برتر معرفی گردیدند.

شایان ذکر است؛ دومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی اوقات فراغت با شعار محرومیت زدایی با توسعه ورزش تربیتی بهمن ماه سال 1400 توسط دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) و با همکاری دانشگاه رازی کرمانشاه و دانشگاه هنر به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

>>> مشاهده گزارش تصویری ... 


:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7746


Share
  • حسین زاده
    شما گله مندید که چرا این همایش بین المللی نیست ولی من به عنوان یه دانشجوی گرافیک و علاقه مند به هنر برام سئوال شده واقعاً چرا این همایش نه پوستری داشت و نه لوگو و آرم و نماد و نشانی؟ شاید بشه یه همایش بدون پوستر برگزار بشه که خیلی بعیده ولی دیگه بدون آرم و لوگو که نمیشه! این همه گرافیست تو مشهد داریم و مثلاً مهد گرافیک ایرانه خصوصا" گرافیست های آستان قدس رضوی اون موقع این همایش به این ارزشمندی هیچ پوستر و بنر و آرمی نداشت... مگه طراحی یه پوستر و آرم برای موضوع اوقات فراغت برای این دانشگاه عظیم چقدر هزینه داشت یا وقت میبرد که طراحی کنند؟
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم تازه ها

آرشیو توضیح

مخاطبانی که فرصت زیادی برای «فرهیخت گردی» ندارند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن ، اهم تازه ها و یافته های مطالعاتی اخیر فرهیخت را در «یک نگاه» ببینند و بخوانند، ما آنها را ذیل این بخش گرد هم آورده ایم.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ و این واقعاً مایه فضاحت دیاری است که ادعای قطب اول گردشگری کشور را دارد. آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضعییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو