جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ هنری/ راه یابی دو تئاتر «ریبوت» و «ملودی‌های شهرزاد مدرنیته» از خراسان رضوی به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر تهران

  • بازدید: ۵۴۳
هنری/ راه یابی دو تئاتر «ریبوت» و «ملودی‌های شهرزاد مدرنیته» از خراسان رضوی به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر تهران

نمایش ریبوت به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین آژیر از مشهد و نمایش ملودی‌های شهرزاد مدرنیته به نویسندگی و کارگردانی مصطفی لعلیان از سبزوار به عنوان برگزیدگان سی‌امین جشنواره تئاتر خراسان رضوی معرفی و به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یافتند. محمدرضا محمدی، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ظهر امروز در جلسه اعلام برگزیدگان جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی که به صورت مجازی از صفحه انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی برگزار شد، در خصوص جشنواره تئاتر امسال در استان اظهار کرد: 


سی‌امین جشنواره نمایش استان، امسال حال و هوای دیگری داشت و با توجه به شرایط کرونایی موجود در کشور، در برخی استان ها شاید بستگی به شرایط موجود در آن استان‌ها، جشنواره به صورت متفاوت نسبت به استان خراسان رضوی برگزار شده و در استان خراسان رضوی با توجه به حساسیت‌های خاصی که وجود داشته و موضوع قرمز بودن شرایط کرونا و احترام گذاشتن به مجموعه‌هایی که بابت محدودیت‌ها تعطیل بوده‌اند، مجبور شدیم که جشنواره را کاملا به صورت غیر حضوری برگزار کنیم.


وی افزود: پس از اعلام فراخوان و در مرحله اولیه، اعلام آمادگی تعدادی از نمایش‌ها در سطح استان به صورت کتبی انجام شد و قرار بر این شد که CD آثار به دبیرخانه ارسال شود که این اتفاق انجام شد و پس از پایان مهلت مقرر، در هیات بازبینی آثار مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ۱۰ اثر به جشنواره راه پیدا کرد و با حضور سه داور، این ۱۰ اثر در طی دو روز مورد بازبینی قرار گرفت و دیروز در مورد این آثار به جمع‌بندی رسیدیم.


دبیر سی‌امین جشنواره تئاتر خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دو اثر برگزیده برای شرکت در جشنواره تئاتر فجر سال ۱۳۹۹ به دبیرخانه جشنواره در تهران معرفی خواهند شد.


محمدی عنوان کرد: در آخرین جلسه شورای سیاست‌گذاری جشنواره تئاتر خراسان رضوی، بنا بر پیشنهاد آقای جشنی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی، تصمیمی اتخاذ شد و مورد تایید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، آقای مروارید هم قرار گرفت، به دو گروه منتخب جشنواره، لوح تقدیر، تندیس جشنواره و ۳۰ میلیون ریال هدیه نقدی پرداخت خواهد شد. به هر کدام از هشت گروه دیگر نیز ۱۰ میلیون ریال پرداخت خواهد شد.


در ادامه این نشست، کریم جشنی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی بیان کرد: خوشحال هستیم که این جشنواره با تمام کاستی‌هایی که وجود داشت برگزار شد. افراد علاقه‌مند و دغدغه‌مند حوزه تئاتر مشارکت کردند و توانستند در این رقابت حضور پیدا کنند. فکر می‌کنم حدود ۶۰ اثر به جشنواره ارسال شد و پس از مرحله اول، شورای بازبینی ۳۴ اثر را مورد ارزیابی قرار دادند که در شرایطی بسیار سخت و طی دو روز کنار یکدیگر جمع شدند و ۱۳ اثر را مورد تایید قرار دادند اما به دلیل عدم اجرای عموم سه اثر در بازه شیوه‌نامه فراخوانی که وجود داشت، آن سه اثر از ۱۳ اثر حذف شد.


وی تصریح کرد: امیدوارم که کارگردان‌های این ۳ اثر ما را ببخشند و در جشنواره‌ها و اتفاقات هنری دیگر بدرخشند. این افراد جزو افراد دغدغه‌مند در حوزه تئاتر هستند اما به واسطه ضایع نشدن حق دیگر گروه‌هایی که در جشنواره حضور داشتند، در شورای سیاست‌گذاری تصمیم گرفته شد که این ۳ اثر حذف بشود.


رئیس انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی گفت: با حداقل امکانات و شرایط موجود ۱۰ اثر مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اینکه استان خراسان رضوی و شهر مشهد در شرایط قرمز قرار داشت و تمام فعالیت‌ها را تحت تاثیر خود قرار داد و حتی جلسات شورای سیاست‌گذاری گاها در فضای مجازی برگزار می‌شد.


جشنی ادامه داد: خوشحال هستم که این رویداد به عنوان مهم‌ترین رویداد تئاتر استان خراسان رضوی اتفاق افتاد. بخشی از داوری سلیقه است و امیدوارم افرادی که منتخب نمی‌شود تصور نکنند که آثارشان مناسب نبوده است. به هر حال یک‌سری فاکتورهایی توسط داوران در انتخاب آثار منتخب لحاظ شده است.


وی اظهار کرد: امیدوارم گروه‌های منتخب، نماینده‌های خیلی خوبی برای استان خراسان رضوی در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر باشند و شاهد موفقیت آن‌ها باشیم.


همچنین عبدالله برجسته، از اعضای هیات داوران سی‌امین جشنواره تئاتر خراسان رضوی، در ادامه این نشست گفت: به عنوان یک هنرمند تئاتر و فردی که نمایش‌ها را تماشا کرده و نه به عنوان داور جشنواره، احساس و استنباطم این بود که شاید می‌شد با هماهنگی و رایزنی‌های بیشتر، به نوعی محدود و با رعایت همه پروتکل‌ها جشنواره را برگزار کرد. وقتی آثار را دیدم، حسرت خوردم که چرا جشنواره امسال برگزار نشد، چون برخی آثار قابل توجه بودند و آثاری بودند که باید دیده می‌شدند. شاید هیچکدام ما در سال گذشته تصور نمی‌کردیم که در این شرایط جشنواره و اختتامیه برگزار کنیم. انگار که غریب تر شده‌ایم.


وی افزود: حتی اگر قرار بود که جشنواره به صورت مجازی هم برگزار شود، شاید می‌شد با برنامه‌ریزی بهتر آثار را بارگذاری کرد تا همه‌ افراد آثار یکدیگر را تماشا کنند. شاید در آن صورت راحت تر می‌توانستند قضاوت کنند و در این شرایط که همه گروه ها، کارهای یکدیگر را ندیده‌اند شاید قضاوت را برایشان سخت کند.


برجسته تصریح کرد: امیدوارم همه‌ی نمایش ها، چه آن هایی که اجرا شده‌اند و چه آن هایی که اجرا نشده‌اند، به محض اینکه تالارها باز شد به روی صحنه بروند. از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم خواهش می‌کنم که از نمایش‌ها برای اجرای عموم حمایت ویژه‌ای کنند، چرا که بعضا نمایش های بسیار خوبی بودند و برای من خوشحال کننده بود که هنرمندان در این شرایط فعالیت تئاتر کردند.


وی عنوان کرد: در روز ابتدایی که قرار بود جشنواره برگزار شود این تصور را نمی‌کردم که با آثار این چنینی مواجه شویم اما هنرمندان ثابت کردند که چقدر فداکارانه، دلسوزانه، دغدغه‌مند و خلاق کنار مردم هستند و در این شرایط سخت و خطر آفرین، تئاترهای ارزشمند تولید می‌کنند.


عضو هیات داوران سی‌امین جشنواره تئاتر خراسان رضوی بیان کرد: امیدوار هستم که سال آینده این بیماری رفع شود و بتوانیم نمایش‌ها را اکران کنیم. پتانسیل نهفته‌ای در بین هنرمندان وجود دارد و همه منتظر هستند تا سالن‌ها باز شود و دوباره به دوران پیش از کرونا بازگردند.


وی با بیان اعلام آرای برگزیدگان سی‌امین جشنواره تئاتر استان اظهار کرد: هیات داوران پس از دیدن ۱۰ فیلم نمایش‌های حاضر در جشنواره سی‌ام، از شهرهای نیشابور، سبزوار، قوچان و مشهد، آراء خود را بدین صورت اعلام می‌کند.


دو نمایش منتخب جهت معرفی به دبیرخانه سی‌ و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر سال ۱۳۹۹:

نمایش ریبوت به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین آژیر از مشهد

نمایش ملودی‌های شهرزاد مدرنیته به نویسندگی و کارگردانی مصطفی لعلیان از سبزوار


ایسنا/خراسان رضوی 

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7400


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو