-
۸ اسفند ۱۳۹۹
-
بازدید: ۱۱۷۵
توقعات و گلایه های فرهیخت: هرچند به سهم خود از بابت برگزاری این همایش ارزنده هرچند با «رویکرد ملی» از دست اندرکاران آن بویژه «آستان قدس رضوی» باید سپاس گزار باشیم، اما به «فرهیخت» حق بدهید گله مند باشد چرا این رویداد علمی با «رویکرد بین المللی» برگزار نمی شود، مادامی که ۱. عنوان «بین المللی» بر تارک وبگاه «دبیرخانه ی نخستین کنفرانس» در وبگاه آن نقش بسته است، پس طبیعی است توقع برگزاری بین المللی آن را داشته باشیم؛ ۲. برگزار کننده ی اصلی این همایش به دلیل محوریت علمی آن، تنها دانشگاه بین المللی شرق کشور یعنی «دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)» است؛ ۳. فراموش نشود نهاد بالادستی برگزارکننده یعنی «آستان قدس رضوی» بر اساس اصل هجدهم سند کلان سیاست های راهبردی آن، موظف به «بهرهگیری از ظرفیتهای بینالمللی در مأموریتهای فرهنگی برای تأثیرگذاری حداکثری در فضای عمومی جهان اسلام» شده است؛ ۴. برای این همایش، تاکنون چندین پیش نشست علمی برپاشده که در بسیاری از این نشست ها، شخصیت های غیر ایرانی مانند دکتر سهیل اسعد مبلغ شاخص بینالمللی از آرژانتین نیز حضور داشته اند و لذا برپایی حاصل و دسترنج این همه نشست ها، قاعدتاً می بایست با رویکرد بین المللی برپا شود و ۵. از همه مهمتر، حال که به دلیل شیوع ویروس کرونا، اکثر قریب به اتفاق برنامه ها حتی مسابقات و آزمون ها به علت ممنوعیت برپایی هرگونه اجتماع، به صورت «وبینار» و «آنلاین» و در بستر اینترنت برگزار می شود و به همین جهت، رویدادها عموماً بسیار کم هزینه، سریع و سهل و ساده برگزار می شوند!
مضافاً، هرچند در پوستر همایش، قریب به بیست نهاد و دانشگاه و مؤسسه به عنوان حامی ذکر شده، اما پرواضح است که برگزارکننده ی اصلی آن، «آستان قدس رضوی» با عاملیت «دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)» است، آیا نباید توقع داشته باشیم و گله کنیم از:
۱. دانشگاهی که هیچ محدودیتی در هزینه کرد با توجه به اتکای مالی اش به بخش مالی «آستان قدس رضوی»، مؤثرترین بنگاه درآمدزایی غیر دولتی کشور است، ندارد؛ هرچند این برنامه ی خاص، جز بخش جوایز و هدایا، اساساً نیازمند بودجه ی خاصی نیست، چون همه ی اجزاء آن به صورت برخط و آنلاین برگزار می شود؛
۲. دانشگاهی که چون دومین و آخرین دانشگاه کشور (پس از دانشگاه بین المللی امام خمینی «ره» قزوین) است که به طور رسمی، عنوان «بین الملل» را دارد، پس وفق انتظار و توقع باید متولی اول فعالیت های بین المللی دانشگاهی شهر و استان باشد، در حالی که متأسفانه تاکنون خلاف این انتظار و توقع عمل کرده و غالباً برنامه های بین المللی کمی در طول سال برگزار کرده و رویکرد بیشتر برنامه های علمی و آموزشی و...، «درون سازمانی» است و تأثیر آنچنانی در توسعه ی «دیپلماسی دانشگاهی» شهر و استان ندارد؛
۳. دانشگاهی که از سال ۱۳۹۲ که مجوز لازم را از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کرده، تاکنون بالغ بر ۵۰۰ دانشجوی غیرایرانی از ۸ ملیت از جمله عراق، افغانستان، سوریه، نیجریه، تانزانیا، سوئد و فلسطین در آنجا مشغول به تحصیل هستند، فلذا اساساً نیازی به اعلام فراخوان برون مرزی ندارد چون «آنچه خود داشت، نیاز نبود از بیگانه تمنا کند!»
۴. تنها دانشگاهی غیر دولتی کشور است که «دفتر امور کنسولی» ویژه ی دانشجویان غیر ایرانی دارد، یعنی کلیه ی امور کنسولی دانشجویان غیرایرانی از صدور ویزای تحصیلی گرفته تا صدور مجوز ثبت نام، صدور اقامت، تمدید اقامت، خروج و مراجعت و... را شخصاً انجام داده و به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی و به صورت حضوری پاسخگوی داوطلبان هست؛
۵. اگر به صفحه ی آشنایی با این دانشگاه در وبگاهش مراجعه کنید، خوشبختانه با فهرست بلندپایه ای از افتخارات و دستاوردهای ارزشمندی در حوزه های مختلف علمی و پژوهشی و آموزشی و ... از جمله فعالیت های فناوریک و آموزش های الکترونیکی مواجه می شوید از جمله: انتخاب دانشکده مجازی (مرکز آموزش های الکترونیکی) دانشگاه در میان سه مجموعه علمی برتر کشور از سوی شورای عالی فضای مجازی؛ پس در این حوزه ی مورد مطالبه ی «انتظارات فرهیخت» بحمدلله والمنه ید طولایی دارد و دستش بسته نیست!
۶. چنین مقرر شده که نتایج این همایش علمی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نیز ثبت و نمایه شود؛
۷. کوتاه سخن، با توجه به ملاحظات فوق خاصه این نکته ی مهم که اگر مضجع منور رضوی به لحاظ جغرافیایی در «مشهد» دوست داشتنی واقع شده، اما ذات و شخصیت «عالم آل محمد(ص)» و هشتمین امام و پیشوای پیروان مذهب جعفری، متعلق به همه ی «شیعیان جهان اسلام» است و همه شیفتگان و دانش آموختگان مکتب علمی آن حضرت، ذی حق اند در باره ی آن امام همام بویژه در خصوص جایگاه و مراتب علمی آن حضرت اظهار نظر کنند، بنابر این جهات، ای کاش «آستان قدس رضوی» به طور عام و دانشگاه بین المللی امام رضا (علیه السلام) به طور خاص، همت بیشتری به خرج می داد و از اولین دوره ی برگزاری این همایش علمی، آن را با «رویکرد بین المللی» برگزار می نمود و شعار «مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام» را عینیت بهتری می بخشید.
و اما متن کامل خبر برپایی این همایش، بدین شرح است:
نخستین کنفرانس ملی «امام رضا (ع) و علوم روز» به همت دانشگاه امام رضا (ع)، ۲۰ اسفند در مشهد برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین کنفرانس ملی امام رضا (ع) و علوم روز در دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) مشهد برگزار میشود. این کنفرانس در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نیز ثبت و نمایه شده است.
محورهای اصلی این کنفرانس درخصوص سیره حضرت رضا (ع) در زمینه ارتباطات و تبلیغ دینی، روان شناسی و علوم تربیتی، علوم پزشکی و سلامت، هنر و معماری، علوم سیاسی، مدیریت، اقتصاد و حقوق برنامه ریزی شده است.
بخش ویژه این کنفرانس به تجربه نگاری و الگوسازی اقدامات و برنامههای شاخص اعتاب مقدسه و اماکن متبرکه مذهبی با محوریت اقدامات مدیریتی، اقتصادی، حقوقی و ... اختصاص یافته است.
دبیرخانه این کنفرانس هدف از برگزاری آن را تبیین ارتباط مسائل علمی و اجرایی جامعه با معارف امام هشتم(ع) معرفی کرده است.
برگزاری کنفرانس ملی امام رضا (ع) و علوم روز در ۲۰ اسفند امسال برنامه ریزی شده و دانشجویان و اعضای هیئت علمی میتوانند تا دوم اسفند مقالات خود را به دبیرخانه این کنفرانس ارسال کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر به وبگاه تخصصی این همایش مراجعه فرمایید: