جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ حمل و نقل/ ترمینال خارجی در شأن زائران نیست، باید یک ترمینال خارجی دیگر حدفاصل ترمینال ۱ و ۲ ایجاد کنیم

  • بازدید: ۵۲۱
حمل و نقل/ ترمینال خارجی در شأن زائران نیست، باید یک ترمینال خارجی دیگر حدفاصل ترمینال ۱ و ۲ ایجاد کنیم
فرودگاه بین‌المللی مشهد

محمود امانی‌بنی در برنامه تلویزیونی اشاره در خصوص وضعیت فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد اظهار کرد: فرودگاه مشهد دومین فرودگاه کشور از نظر پروازهای داخلی و پس از فرودگاه امام خمینی(ره) دومین فرودگاه در پروازهای خارجی است. به لحاظ تعداد پروازها نیز در جایگاه دوم کشور پس از فرودگاه مهرآباد قرار دارد.

وی افزود: پیش از شیوع کرونا در دهه آخر صفر، در دوران نوروز و ولادت امام رضا(ع)، روزانه ۲۸۰ پرواز رفت و برگشت داشتیم، اما در دهه پایانی صفر سال جاری این تعداد به حدود ۲۰۰ پرواز رسید. در حال حاضر نیز حدود ۱۶۰ پرواز داریم  که ۲۷ پرواز آن خارجی است.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان رضوی گفت: یکی از ویژگی‌های منحصر به‌فرد فرودگاه مشهد این است که تمام پروازهای این فرودگاه با ظرفیت کامل جابجا می‌شود. فرودگاه مشهد به اکثر مراکز استان‌ها که دارای فرودگاه هستند پرواز دارد. تنها به فرودگاه بجنورد که نزدیک است و تعدادی از فرودگاه‌های جنوب غرب به دلیل نبود تقاضا و به شهرهایی که به فرودگاه‌های بزرگ نزدیک هستند، پرواز نداریم.

امانی‌بنی در خصوص میزان پروازهای خارجی گفت: به طور میانگین به ۱۰ کشور در هفته پرواز خارجی داریم، البته از مشهد به امارات و عراق برای ۲ شهر از آن‌ها پرواز در نظر گرفته شده است.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان رضوی در خصوص وضعیت نامناسب ترمینال خارجی فرودگاه مشهد گفت: فرودگاه ترمینال خارجی برای روزی ۲ تا ۳ پرواز تعبیه شده و شکل و شمایل ترمینال ضعف‌ دارد. ترمینال خارجی در شأن زائران نیست. برنامه داریم که حداقل ۴۰ هزار متر مربع یک ترمینال خارجی دیگر حدفاصل ترمینال ۱ و ۲ ایجاد کنیم.

یادداشت فرهیخت: 

اگر به خاطر داشته باشید ، موضوع نامناسب و دور از شأن بودن ترمینال خارجی فرودگاه بین‌المللی مشهد برای زوار غیرایرانی رضوی ، موضوع پرچالش و قدیمی ای بود که بارها و بارها از طریق همین تریبون رسانه ای رویکرد بین المللی مشهد خطاب به مسئولان شهری و استانی بویژه مدیران کل فرودگاه های استان یادآوری و گوشزد کردیم. 

متن ها و یادداشت ها و گلایه هایی نوشتیم و توییت هایی زدیم و پوسترها و کلیپ هایی طراحی و تولید کردیم تا این که برای یک بار هم که شده ، این موضوع را از زبان یکی از متولیان امر بشنویم، چراکه بزرگان می گویند: با پذیرش واقعیت وجود یک مشکل، عملاً گام اول حل آن برداشته شده است.

این که اساساً ساختار عمرانی ترمینال خارجی فرودگاه مشهد ، از ابتدا به نیت سالن پذیرش و مسافر برای فرودگاه ساخته نشده بلکه قرار بوده آنجا یک هایپرمارکت بزرگی باشد و پروژه نیمه کاره ماند و بعد هم تصمیم بر آن شد تا کاربری آن تغییر یابد.

به همین دلیل است که فارغ از استاندار نبودن سالن برای عملیات پذیرش یا ترانسفر مسافر، وضعیت دفاتر نمایندگی های خارجی مستقر در این ترمینال نیز بسیار اسف بار است. راهرویی تنگ و راه پله هایی عجیب و اتاقک هایی بسیار محقر و تو هم بدون گردش هوا و دسترسی به نور طبیعی و پنجره و در کل وضعیتی که انسان اصلأ دوست ندارد چشم یک زائر غیر ایرانی به آنجا بیفتد!

هرچند این اعتراف دیرهنگام بود، اما خدا را شاکریم که مساعی ما نتیجه داد و بالاخره یکی از مسئولان امر حاضر شد این واقعیت مسلم را بپذیرد و دست کم کلامی، وعده ای، قولی برای حل این مشکل به مردم بدهد.

یادداشت و تصویر زیر در نگارخانه ی فرهیخت، حاصل یکی از همین تلاشهاست که تقدیم نگاه شوق مندان گرامی و دغدغه داران تعالی و توسعه ی زیرساخت‌های دیپلماسی حمل و نقل در جهان شهر مشهد می شود. 

----------------------------

یادداشت فرهیخت: عکس و مکث، صرفاً مقایسه ی نمای بیرونی دو عکس، یکی مربوط به ترمینال شماره یک فرودگاه بین المللی مشهد و دیگری، ترمینال شماره دو پروازهای خارجی، خود حقانیت بسیاری از گلایه های قدیمی ما را توجیه می کند. آن یکی بسیار زیبا بلکه فاخر و این یکی بسیار معمولی و ساده، گویی که اصلاٌ این سالن، متعلق به زوار غیر ایرانی رضوی نیست! در آینده در این خصوص بیشتر خواهیم گفت و نوشت.. 

>>> برای مشاهده این پوستر در ابعاد بزرگتر و کیفیت بهتر، اینجا را کلیک فرمایید.

البته ناگفته نماند این تبعیض های ناروا تنها به زیباسازی و جلوه های بصری نمای بیرونی دو سالن زوار داخلی و زوار خارجی منحصر و محدود نمی شود، بلکه در فضاهای داخلی نیز چنین است. سالن پروازهای داخلی بسیار زیبا اما سالن پروازهای خارجی معمولی و بلکه در برخی قسمت ها نازیبا از جمله نمازخانه ی سالن ترمینال شماره سه که مخصوص پروازهای ورودی خارجی است، که بسیار محقر و نازیباست. 

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8514


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو