دیپلماسی❜ دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۱ تا ۲۴ آذر ۱۴۰۱، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه بصره عراق در دانشگاه فردوسی مشهد

  • بازدید: ۸۴۶
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۱ تا ۲۴ آذر ۱۴۰۱، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه بصره عراق در دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه فردوسی مشهد
افتتاحیه برنامه اجرایی هفته فرهنگی دانشگاه بصره عراق و دانشگاه فردوسی مشهد و بازدید از نمایشگاه کتاب و نقاشی استادان دو دانشگاه در روز سه‌شنبه 22 آذرماه 1401 با حضور دکتر احد ضابط سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر سعد شاهین رئیس دانشگاه بصره، دکتر شعبانی معاون آموزشی دانشگاه، دکتر وریدی معاون اداری و مالی، دکتر غفاری معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی، دکتر قبول مدیر همکاری های علمی بین المللی و امور دانشجویان غیر ایرانی و جمعی از اساتید و دنشجویان دو دانشگاه در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در ابتدای مراسم دکتر ضابط ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی و تشکر از مهمان نوازی دانشگاه عراق در مدت کوتاه سفر هیأت رئیسه دانشگاه به عراق گفت: علی‌رغم کوتاه بودن سفر، این اراده در بین مسئولین دو دانشگاه مبنی بر همکاری‌های جدی و مشارکت‌ شکل گرفت که البته تحقق این برنامه به اقدامات هر دو طرف بستگی دارد. وی در ادامه اشاره کرد: با توجه به اشتراکات فرهنگی، روابط دوستانه و همسایگی به این همکاری‌ها بسیار خوشبین هستم.
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد با آرزوی سفر خوش و قبولی زیارت، سخنان خود را پایان داد.
دکتر سعد شاهین رئیس دانشگاه بصره ضمن خرسندی از اجرای هفته فرهنگی در دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: به برکت حضور امامان معصوم، افتخار میزبانی هیأت دانشگاه‌های مختلف را داریم اما امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه فردوسی و محقق شدن برنامه‌ها با اجرای هفته فرهنگی بسیار امیدوار کننده است. 
وی افزود هر چند در دوران کرونا و با وجود محدودیت‌ها نیز همچنان سمینارهای الکترونیکی با استادان دانشگاه فردوسی برگزار می‌شد و ارتباط باقی بود.
رئیس دانشگاه بصره در ادامه از افتتاح مرکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه بصره خبر داد. همچنین اعلام کرد در طی این سفر مرکز آموزش زبان عربی در دانشگاه فردوسی مشهد نیز افتتاح خواهد شد.
دکتر سعد شاهین، با توجه به برگزاری تعداد زیادی مراسم در خارج از کشور عراق اظهار داشت: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران و عراق و ایجاد حس مشترک میان آن‌ها لزوم همکاری را بیش از پیش پررنگ می‌کند. همچنین در طول این سفر به دنبال استفاده از تجربیات دانشگاه فردوسی مشهد هستیم تا بتوانیم دانشگاه بصره را نیز ارتقا دهیم.
وی در پایان برای ادامه داشتن برنامه‌های تفاهم‌نامه علی‌رغم تغییرات افراد ابراز امیدواری کرد و برای مردم هر دو کشور آرزوی صلح، امنیت و رفاه داشت.
در ادامه مراسم، عبدالکریم البصری سرکنسولگری عراق در ایران، از حضور هیأت بصره در ایران ابراز خوشحالی کرد و از مسئولان دانشگاه فردوسی خواست تا درهای دانشگاه را به روی اهل بصره باز بگذارند.
وی همچنین از وجود ولایت امام رضا (ع) در تمام این منطقه خبر داد و اشاره کرد: طبق تجربه افراد مختلف، مشهد احساس آرامش خاصی در افراد ایجاد می‌کند. وی افزود هیأتی که به ایران آمده است از همه نظر بسیار توانمند است و امیدوارم که بتوان بهترین بهره برداری را از این هیأت داشت.
عبدالکریم البصری در پایان سخنان خود، ضمن اشاره به دیپلماسی عمومی که دیپلماسی قرن 20 است گفت: حتی اگر روابط دولتی و سیاسی میان ایران و عراق وجود نداشته باشد نباید به عمق و میزان روابط مردم ایران و عراق لطمه‌ای وارد شود و بر ماست که زمینه‌ها را برای ارتباطات علمی و آکادمیک فراهم کنیم.
دکتر غفاری معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد برگزاری اولین هفته فرهنگی را مایه افتخار دانست و اشاره کرد: برگزاری هفته فرهنگی با برگزاری جلسه‌های متفاوت میان مسئولین دو کشور صورت گرفت. هدف متعالی که در ذهن هر دو دانشگاه است، اعتلای فرهنگ اسلامی در شرق است که امیدوارم بتوانیم با همکاری به آن دست پیدا کنیم. وی اظهار داشت: وجود فاصله مکانی و تفاوت‌های زبانی و جغرافیایی باعث از بین رفتن ارتباط قلبی میان دو کشور نمی‌شود.
در ادامه مراسم، از عوامل برگزارکننده دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه بصره عراق تقدیر و تشکر به عمل آمد و مسئولان هر دو دانشگاه از نمایشگاه کتاب و نقاشی استادان بازدید کردند.
لازم به ذکر است در پی امضای تفاهم‌نامه همکاری میان دو دانشگاه و برنامه‌ریزی جهت همکاری‌های علمی، فرهنگی و ورزشی، افتتاحیه اولین هفته فرهنگی در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. 
هفته فرهنگی از 21 آذرماه آغاز شده و تا 24 آذرماه ادامه دارد و نمایشگاه کتاب و نقاشی استادان دو دانشگاه نیز در مجتمع کانون‌های دانشگاه فردوسی مشهد برقرار می باشد.
عکاس: محمدعلی عبدی زاده
خبرنگار: فائزه قنبری

basre2

basre1

basre3

basre4

basre5

basre6

basre9

basre10

basre11

basre12

basre13

basre7

basre8

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/6475


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو