جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ فرهنگی/ رونمایی از آلبوم «قول و قبول»؛ عرض ارادت هنرمندان افغانستان به حضرت رضا(ع) + تصاویر، ویدئو

  • بازدید: ۵۶۱
فرهنگی/ رونمایی از آلبوم «قول و قبول»؛ عرض ارادت هنرمندان افغانستان به حضرت رضا(ع) + تصاویر، ویدئو
آستان قدس رضوی

به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، آلبوم «قول و قبول» شامل قوالی و مناقب‌ خوانی‌های رضوی هنرمندان افغانستان با حضور جمعی از هنرمندان مسئولان فرهنگی و هنری در نگارخانه رضوان رونمایی شد.

به گزارش آستان نیوز، مجموعه «قول و قبول» شامل نُه اثر قوالی با نام‌های «قبولم کن»، «سجده‌گاه ارادت»، «باد زانو می‌‌زند»، «چه حالی داریم»، «یا نور و یا قدوس»، «توتیا»، «مور می‌رقصد»، «ملک سلیمانی» و «قبولم می‌کنی؟» و شش اثر مناقب‌خوانی با عناوین «می‌چرخد»، «یک قطعه از بهشت»، «آهوی کیست؟»، «یا ضامن آهو»، «با دست خالی آمدم» و «رسیدم دوباره» است.

جواد تابش، عبدالخالق رضایی و عبدالقادر عزیزی خوانندگان این آثار هستند و هوشنگ جاوید تنظیم آهنگ‌ها، مهدی طیبی صدابرداری، مهدی کیان‌منش میکس و مسترینگ، محمود جمالی ناظر اجرایی و عبدالخالق عزیزی سرپرست گروه تولید آثار را بر عهده داشته‌اند.

ارتباط ناگسستنی دو ملت ایران و افغانستان

عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در مراسم رونمایی از این آلبوم اظهار کرد: ارتباط کهن بین دو ملت ایران و افغانستان ناگسستنی است و این حس همدلی در برخی حوزه‌ها از جمله عرض ارادت به ائمه اطهار(ع) بیشتر جلوه‌گر بوده است.

طالبی با تأکید بر ارادت شیعیان و اهل سنت به اهل بیت(ع) گفت: پیش از این ما قوالی را فقط در مدح رسول اکرم(ص) و میلاد امیرالمؤمنین علی(ع) می‌شنیدیم، اما با ابتکار و خلاقیت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و جمعی از هنرمندان، قوالی رضوی نیز تولید شد.

ویژگی‌های شاخص آلبوم «قول و قبول»

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با اشاره به نقش هنر در حل مشکلات و برقراری ارتباطات معنوی افزود: آلبوم «قول و قبول» علاوه بر جنبه هنری از نظر پیام، معنویت و مفهوم آثار اهمیت دارد چنانکه اشعار آن از آثار زیبا و ارزشمند بهترین شعرا انتخاب شده است.

طالبی ادامه داد: اگر افراد از اقصی نقاط دنیا توفیق تشرف به مشهد را نداشته باشند با شنیدن این نوا ارتباطشان با امام رضا(ع) و به‌واسطه آن ارتباطشان با خدا برقرار و تقویت می‌شود که این امر یکی از نتایج خلق یک اثر هنری با محتوای اسلامی است.

وی آلبوم «قول و قبول» را اثری منحصربه‌فرد دانست و اضافه کرد: امیدواریم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌المللی همچون تولید این آلبوم، بتوانیم در پیشبرد مأموریت‌های فرهنگی و هنری آستان قدس رضوی و تأثیرگذاری آن در جهان اسلام، موفق باشیم.

وی تصریح کرد: ما از مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی انتظار تولید چنین آثاری را به منظور تبیین و ترویج تعالیم وحیانی، نبوی، رضوی، علوی و اهل بیتی و ارتقای اثربخشی و گسترش کمی محصولات فرهنگی و هنری داریم.

نیاز به خلق آثار هنری در رشته‌های مختلف

وی با تأکید بر نقش هنر در جهان سیاست و جهان ارتباطات نیز گفت: مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی باید ارتقا یابد و به یک حوزه هنری رضوی، فراتر از مؤسسه‌ کنونی تبدیل شود چرا که ما نیاز داریم در رشته‌های مختلف هنری اثر خلق کنیم و امیدوارم در این سیر ارتقایی، شاهد تولید آثار برتر از این مؤسسه با خلاقیت‌ها و ابتکارات بیشتر باشیم.

استفاده از زبان هنر برای نشر مفاهیم و فرهنگ رضوی

همچنین امیرمهدی حکیمی، مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: هنرمندان بسیاری طی قرن‌ها، ارادت و هنر خودشان به حضرت رضا(ع) را با زبان هنر بیان کرده‌اند و مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی هم وظیفه دارد از ظرفیت زبان هنر که بهترین ابزار برای نشر مفاهیم و فرهنگ رضوی است، استفاده کند.

وی با اشاره به گفت‌وگوی چند ماهه این مؤسسه با اساتید مختلف برای استفاده از فضای قوالی و مناقب‌خوانی افزود: با همکاری استاد هوشنگ جاوید و جمعی از هنرمندان اهل افغانستان تولید این آلبوم رقم خورد و انتخاب غزل‌های رضوی آلبوم نیز با مشارکت سعید بیابانکی و سپس استاد جاوید انجام شده است.  

وی گفت: این آلبوم، مجموعه‌ای از عرض ارادت‌های هنرمندان افغانستانی به حضرت رضا(ع) است و امیدوارم مورد رضایت این امام همام و تمامی پارسی‌زبانان قرار گیرد.

اثری در ستایش کریم اهل بیت(ع)

در ادامه هوشنگ جاوید، پژوهشگر و نویسنده حوزه هنرهای آیینی نیز گفت: هنر چون بر پایه باورهای هستی‌شناختی، ارزش‌شناختی و زیباشناختی استوار است، بستر مناسبی برای تبلیغ و تأثیر در میان سایر جوامع را فراهم می‌آورد.

وی ادامه داد: هنر و دین نیز اهمیتشان در این است که دو عنصر بدون مرز هستند و در هر دو هیچ مرز جغرافیایی و سیاسی تعریف نمی‌یابد چرا که با اندیشه و روح انسان‌ها ارتباط دارند. حال اگر هنر با اندیشه‌های پاک آمیخته شود می‌تواند مسخرکننده مخاطبین شود.

جاوید افزود: در مبحث هنر، کجایی بودن هنرمند مهم نیست بلکه هنری که براساس یقین او تولید می‌شود اهمیت می‌یابد و بدین ترتیب هنرمند در جایگاه پاسداری قرار می‌گیرد که وظیفه‌اش تلطیف نگرش و اندیشه‌های بشری است. تولید آلبوم «قول و قبول» نیز در راستای رسیدن به این هدف انجام شد.

وحدت عملی هنرمندان شیعه و اهل سنت ایران و افغانستان

این پژوهشگر افزود: هنرمندان شیعه و اهل سنت دو کشور ایران و افغانستان در یک وحدت عملی دست به تولید اثری زدند که متن و مضمونش در خدمت تبلیغ و ستایش کریم اهل بیت(ع) است و به آن یقین داشتند.

وی با بیان توضیحاتی درباره تاریخچه قوالی و شیوه تولید این آلبوم خاطرنشان کرد: آنچه که در این مجموعه هدف تولید قرار گرفت، بهره‌وری از تمام ظرفیت‌های موسیقی عبادی نحله‌های فلسفی حوزه اقیانوس هند است که به لحاظ ساختاری و ترکیبی در آن به نوآوری نیز دست یافته‌ایم تا بتواند بر روند تولیدات و آثار هنر دیرین موسیقایی سرزمین‌های اسلامی در حوزه آسیای مرکزی و غربی یعنی هنر قوالی و مناقب‌خوانی مؤثر گردد و به چارچوبی نوین در قالب‌های روایی مناقبی برسیم.

>>> مشاهده گزارش تصویری ...

آلبوم «قول و قبول»؛ عرض ارادت هنرمندان افغانستان به حضرت رضا(ع)


بب



بی



:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8321


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو