جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ گردشگری/ گفت و گوی تفصیلی با یوسف بیدخوری: مشهد در تکاپوی پذیرش زائران خارجی است؛ تأسیسات گردشگری نیازمند به‌روزرسانی است

  • بازدید: ۸۹۷
گردشگری/ گفت و گوی تفصیلی با یوسف بیدخوری: مشهد در تکاپوی پذیرش زائران خارجی است؛ تأسیسات گردشگری نیازمند به‌روزرسانی است

با اتخاذ تصمیمات جدی مبنی بر سفر زائران عراقی به ایران بدون ویزا پیش‌بینی می‌شود باری دیگر سیل زائران و گردشگران به کشور ما و به‌ویژه شهرهای زیارتی مانند مشهد مقدس شدت بگیرد. در شهریور ماه ۱۴۰۰ در جریان سفر «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق به  تهران دو کشور درباره لغو روادید ویژه سفرهای هوایی توافق کردند و لذا سفر بدون ویزا بین ایران و عراق برای اتباع دو کشور از طریق مرز هوایی امکان‌پذیر شده  و این تصمیم از سوم آبان ماه توسط دولت‌های ایران و عراق به اجرا گذاشته‌ شده است.

پس از گذشت دو سال از شیوع ویروس کرونا و در پی افزایش واردات و سرعت واکسیناسیون در کشور، بالاخره پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی برای سفرهای زمینی، هوایی و دریایی از و به ایران تغییر کرد و بر این اساس مسافرانی که دو دُز واکسن کرونا زده‌ و گواهی منفی «پی.سی.آر» داشته باشند می‌توانند ویزای گردشگری دریافت کرده و به ایران سفر کنند لذا با توجه به این تمهیدات جدید پیش‌بینی می‌شود سیل زائران به سمت شهر مشهد نسبت به ماه‌های گذشته شدت بگیرد.

مشهد که یکی از شهرهای دارای جاذبه برای گردشگری است به‌عنوان یکی از قطب‌های گردشگری سلامت نیز تبدیل‌شده است و لذا گردشگران بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و یا عراق برای دریافت خدمات پزشکی و عمل‌های زیبایی این شهر را برای درمان انتخاب می‌کنند تا هم فال باشد و هم تماشا.

در همین راستا با یوسف بیدخوری معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی پیرامون شرایط پذیرش میهمانان و هم چنین میزان آمادگی برای پذیرایی از گردشگران به بحث و گفت‌وگو نشستیم.

* لغو روادید بین ایران و عراق آیا می‌تواند کمک‌حال صنعت گردشگری شود؟

توسعه ارتباطات بین‌المللی در پذیرش و جذب گردشگران مهم و قابل‌توجه است و لذا موضوع لغو ویزا عراق از جمله همین تصمیماتی به شمار می‌رود که تأثیر بسزایی در درصد اشغال واحدهای اقامتی خواهد داشت.

* برای بازگشت به شرایط قبلی چه بسترهایی نیاز داریم؟

بازگشت به شرایط قبل و پذیرش میهمانان خارجی نیازمند برخی اقدامات مانند تسریع در واکسیناسیون است برخی از موانع مانند روند واکسیناسیون جنبه داخلی دارد لذا با تسریع و فراگیری آن زمینه و بستر برای حضور گردشگران فراهم می‌شود.

* آیا شرایط برای پذیرش میهمانان خارجی  و جلب اعتماد آن‌ها در مراکز اقامتی ما فراهم است؟

بخشی  از این نیازها را در دیدارها و روابط خارجی باید دنبال کرد. لغو روادید بین دو کشور ایران و عراق و یا چشم‌انداز برای بهبود روابط ایران با سایر کشورهای عربی مانند عربستان  و حضور در نمایشگاه دبی همگی نقاط قوت برای کمک به صنعت گردشگری به‌ویژه در دوران پساکرونا است.

* برای دوران پساکرونا نیز برنامه‌ای در دست اقدام دارید؟

از ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰ تا ۴ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ به مدت پنج روز در نمایشگاه «اکسپو» دبی حضور خواهیم داشت و لذا فعالیت‌هایی این مدلی بستر مناسبی برای آمادگی ایران در دوران پساکرونا ایجاد خواهد کرد.

با توجه به ظرفیت‌های موجود در خراسان رضوی، ۱۱۸ هزار تخت آماده در تأسیسات گردشگری وجود دارد که به نظر می‌رسد این ظرفیت در هیچ‌یک از استان‌های دیگر کشور مهیا نیست به‌این‌ترتیب ظرفیت مناسبی در جهت توسعه صنعت گردشگری در دوران پساکرونا وجود دارد.

*سرازیر شدن گردشگران به مراکز اقامتی آیا سلامتی کارکنان آن‌ها را هدف قرار نمی‌دهد؟

عادی انگاری به کرونا برای کشور به‌طور حتم خطرناک و مشکل‌ساز  است اما باید اذعان کنم در این راستا نسبت به اختصاص یکی از هتل‌های مشهد مقدس برای واکسیناسیون بدون شرط سنی اقدام و خوشبختانه استان خراسان رضوی جزء نخستین استان‌هایی است که فعالان صنعت گردشگری را هم‌زمان واکسینه کرده است و پذیرش هر میهمان چه داخلی و خارجی تنها در قالب رعایت پروتکل‌های بهداشتی خواهد بود.

* با توجه به اینکه بسیاری از هتل‌ها نیروهای خود را تعدیل کردند آیا آمادگی لازم برای پذیرایی از میهمانان وجود دارد؟

آماده‌سازی تأسیسات گردشگری برای پذیرایی از زائران و گردشگران در اولویت قرار دارد.متأسفانه وضعیت نیروی انسانی چندان مناسب نبوده و لازم است آموزش‌های لازم برای این مورد صورت گیرد و افراد به این حوزه بازگردند تا به‌روزرسانی در تأسیسات گردشگری انجام شود.

متأسفانه وضعیت نیروی انسانی چندان مناسب نبوده و لازم است آموزش‌های لازم برای این مورد صورت گیرد و افراد به این حوزه بازگردند تا به‌روزرسانی در تأسیسات گردشگری انجام شود

* کرونا چه تغییراتی در صنعت گردشگری ایجاد کرد؟

شیوع بیماری کرونا نه‌ تنها در ایران بلکه در تمامی کشورهای دنیا با محدودیت‌هایی روبرو بود که این موضوع با کاهش شدید آمار گردشگران و هم‌چنین ضربات اقتصادی برای این صنعت همراه شد.

گردشگری به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع اقتصادی کشورهای توریستی رکود و ضرر بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد البته شیوع کرونا موجب شد تا بسیاری از کشورها با اجرای برنامه‌های حمایتی و یا راهکارهای دیگر برای احیای این صنعت تلاش کنند.

کرونا موجب شد تا بسیاری از کشورها به‌سوی فناوری نوین حرکت کنند ادامه داد: به‌ این‌ ترتیب باوجود تمام مشکلاتی که شیوع ویروس کرونا به همراه داشته، باعث شده است موضوع استفاده از فناوری‌های نوین و بسترهای دیجیتال و اینترنت در این دوران موردتوجه قرار گیرد.

در این راستا استفاده از خدمات گردشگری به‌صورت دیجیتال و استفاده از بستر اینترنت اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد و به‌طور حتم در آینده نیز موردتوجه خواهند بود.

* برای تبدیل تهدیدی به نام کرونا به فرصت چه باید کرد؟

رویکرد گردشگری به سمت طبیعت و محیط‌زیست  یکی از تجربه‌های خوب در دوران کرونا بود. محدودیت‌های ایجادشده ناشی از کرونا در مکان‌های عمومی موجب شد تا تمایلات گردشگران در فضاهای خلوت‌تر، بیرون از شهر و مناطق روستایی افزایش پیدا کند.

* ما در خراسان رضوی چقدر توانستیم از این فرصت استفاده کنیم؟

سال گذشته سازمان جهانی گردشگری با عنوان «گردشگری و توسعه روستایی» برنامه‌هایی را در نظر گرفت و این موضوع را به‌عنوان شعار مطرح کرد.در استان خراسان رضوی نیز با صدور مجوزهایی برای اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مراکز گردشگری کشاورزی در این زمینه فعالیت‌هایی صورت گرفت  که خوشبختانه در حال حاضر تعداد ۱۲۷ اقامتگاه بوم‌گردی در سطح استان فعال هستند.

با توجه به اینکه از ابتدا شیوع ویروس کرونا، در خانه ماندن، محدودیت‌های ترافیکی و محدودیت‌های موجود میان کشورها مورد تأکید قرار گرفت، به‌تبع مشکلاتی درزمینهٔ گردشگری ایجاد شد و طبیعتاً تأسیسات گردشگری نیز در این شرایط فعالیت نداشتند.

به نظر من با توجه به کاهش تعداد مبتلایان به کرونا، افزایش آمار واکسیناسیون، رفع محدودیت‌های سفر برای بسیاری از مقاصد سفر کشور و ازجمله خراسان رضوی، زمینه‌های رونق گردشگری در استان را فراهم کرده است که باید این فرصت‌ها را غنیمت‌ بشماریم.

بازار؛ گروه استان‌ها

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8212


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو