دیپلماسی❜ فرهنگی/ رویداد غیر بین المللی: مرحله منطقه‌ای ۲۳مین جشنواره بین‌ المللی! قصه‌ گویی از آرامگاه فردوسی کلید خورد

  • بازدید: ۶۲۵
فرهنگی/ رویداد غیر بین المللی: مرحله منطقه‌ای ۲۳مین جشنواره بین‌ المللی! قصه‌ گویی از آرامگاه فردوسی کلید خورد

مرحله منطقه‌ای بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی صبح روز شنبه ۲۴ مهر در دو بخش «ملی» و «آیینی‌سنتی» از مشهد مقدس آغاز به کار کرد. به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان رضوی، آیین گشایش مرحله منطقه‌ای جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی بر مزار حکیم توس، فردوسی برگزار شد و با برنامه‌هایی مانند شاهنامه‌خوانی و قصه‌نمایش همراه بود.

ابراهیم زره‌ساز مدیر کل کانون استان در افتتاحیه جشنوار بین‌المللی قصه‌گویی گفت: همه می‌دانیم که در هنرهای نمایشی ارتباط با مخاطب و تعامل با اوست که سبب موفقیت یک اثر می‌شود. این امر در مساله قصه‌گویی پررنگ‌تر است. قصه‌گو باید رویداد قصه را درونی کند و با همذات‌پنداری بتواند مخاطبانی از قشرها و نسل‌های مختلف را پای قصه خود بنشاند.

وی در ادامه سخنان خود به بهره‌گیری از قصه‌های تاریخی و دینی تاکید داشت و گفت: امروز آیین گشایش مرحله منطقه‌ای در کنار مقبره فردوسی برگزار شده است. می‌دانیم که قصه‌های خوب در دل داستان‌های این شاعر بزرگ نهفته است. قصه‌هایی که نسل‌ها نقل شده‌اند و همچنان هم مناسب روایتند. اما باید بدانیم بهترین قصه‌گو خداوند است. خداوند روایات خود را در کتاب‌های آسمانی با قصه و در قالب داستان نقل کرده است و تمام این داستان‌ها قصه‌هایی خوب برای نقل برای هر نسل هستند.

در ادامه افسون امینی مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ضمن قدردانی از برگزاری آیین افتتاحیه بخش منطقه‌ای از سوی کانون استان خراسان رضوی عنوان کرد: جشنواره قصه‌گویی در سالهای اخیر تجربیات جدیدی را در پرونده خود ثبت کرده است. متاسفانه شیوع بیماری کرونا سبب دوسالانه شدن این جشنواره شد. اما این اتفاق تجربه‌ای جدید برای ستاد و استان‌ها بود که این تغییرات را می‌توان دستاوردهای جدیدی برای آن دانست.

امینی ادامه داد: تجربیات جدید بستر و زیرساخت برنامه‌های آینده خواهد بود. تجربه قصه‌گویانی که چراغ قصه‌گویی را روشن نگه داشته‌اند و با همت خود جشنواره را پایدار کرده‌اند و پایداری این افراد در گروه‌های مجازی نشانه تلاش و پیگیری آنهاست.

وی خاطر نشان کرد: جشنواره قصه‌گویی جشنواره متفاوتی از این جهت است که نمونه دیگری شبیه به آن در کشور نیست. اگرچه نهادها تلاش کردند که با طراحی برنامه‌هایی به اهداف این جشنواره و برنامه‌های آن نزدیک شوند اما سرمایه جشنواره کانون، قصه‌گویان و مربیان هستند. اگر سایر نهادها هم به این سمت‌وسو مایل شدند واقعیت این است که از مربیان کانون کمک گرفته‌اند و ما قدر این سرمایه را می‌دانیم. امیدواریم این چراغ پرقوت روشن بماند. آن‌چه پابرجاست مربیان هستند که در گودهای قصه‌گویی مراکز با مخاطبان خود در ارتباط بوده‌اند و با به‌روزرسانی خود جشنواره را به‌روز نگه داشته‌اند.

بخش دیگری از این مراسم به سخنان محمد گودرزی دهریزی اختصاص داشت. وی گفت: بسیار خوشحالم که بیست و سومین جشنواره قصه‌گویی در شرایطی برگزار می‌شود که به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، برنامه‌های فرهنگی کشور نیمه تعطیل و تعطیل شده‌اند. پیام ضمنی این اتفاق، پیوند قصه با زندگی است و همان‌طور که زندگی اجتناب ناپذیر است باید قصه‌گویی هم ادامه پیدا کند.

دبیر بیست‌وسومین جشنواره‌ بین‌المللی قصه‌گویی افزود: از یک جهت این تغییر به معنی برگزاری اولین جشنواره مجازی قصه‌گویی است. جشنواره‌ای با حال وهوای متفاوت که به دلیل ماهیت مجازی بودن گرچه شور و حال اجرای زنده را ندارد اما در مقابل امکانات جدیدی را به ما ارائه می‌دهد. مثلا من فکر می‌کنم در سیر تاریخی جشنواره شکل مجازی ضرورت داشت. ما حالا در این سیر، تجربه جشنواره مجازی را هم داریم و اگر مثلا در چهلمین یا پنجاهمین دوره، عکس‌های جشنواره مجازی را ببینیم از این تجربه به نیکی یاد می‌گیریم.

وی افزود: دومین امکان و ارزش، مساله تجربه جدید است که به ما امکانات و دید جدیدی می‌دهد. فکر می‌کنم که با توجه به این‌که حرکت جهان، رو به استفاده از فضای مجازی است این اتفاق ظرفیتی برای جشنواره ایجاد کرده است.

گودرزی دهریزی گفت: سومین ارزش پیش روی ما امکان گسترش دامنه مخاطب است. حالا می‌توانیم این امکان را فراهم کنیم که مخاطبان ما ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر باشند. البته تمرکز ما این است که کیفیت ارتباط را گسترش دهیم و بعد به این فکر خواهیم کرد که دامنه گسترده مخاطب را چه‌طور بیشتر کنیم.

شایان ذکر است: مرحله‌ پایانی بیست‌وسومین جشنواره‌ بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دبیری محمد گودرزی‌دهریزی همزمان با شب یلدا برگزار می‌شود.

یادداشت فرهیخت:

رویدادهای غیر بین المللی آن دسته از رویدادهایی هستند که هیچ نشانه و شاخصی از وجود رویکرد بین المللی در آن رویداد وجود ندارد! به عنوان مثال در خصوص این جشنواره، شاید در دوره های اولیه ی این جشنواره، این شاخص ها وجود داشته (هرچند ما از آن بی خبریم)، اما در دوره های اخیر هیج یک از این مؤلفه ها وجود ندارد. به عنوان مثال، هیچ فراخوانی برای دریافت آثار از شرکت کنندگان در کشورهای خارجی منتشر نشده یا اگر هم هست، در هیچ جای سایت اختصاصی جشنواره ذکری از آن به میان نیامده است! حتی یک نفر از سه داور این دوره از جشنواره ی در حقیقت ملی، ایرانی نیستند! خلاصه این که تمامی شواهد و مستندات حاکی از آن است که این جشنواره، به یک جشنواره ی کاملاً ملی است و هیچ شاخص و مؤلفه ای از بین المللی بودن در آن وجود ندارد. حال این که چطور برگزارکنندگان این جشنواره طی سال های اخیر، دائماً از واژه ی بین المللی استفاده می کنند، خود جای سئوال دارد!


افتتاحیه مرحله منطقه‌ای بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از آرمگاه فردوسی کلید خورد


:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8127


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو