جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ اقتصادی/ امیر فخریان: محدودیت های صادراتی از خراسان رضوی به ترکمنستان در حال کاهش است

  • بازدید: ۱۳۹۶
اقتصادی/ امیر فخریان: محدودیت های صادراتی از خراسان رضوی به ترکمنستان در حال کاهش است

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: محدودیتهای مرزی کشور ترکمنستان برای صادرات کالا از این استان به کشورهای آسیای میانه که با شیوع کرونا اعمال شد نسبت به سال گذشته بسیار کاهش یافته و همچنان در حال تقلیل است. محمدعلی امیر فخریان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اینک حمل و نقل ریلی برای صادرات و واردات کالا از مرز سرخس با کشور ترکمنستان در حال انجام است اما آن کشور محدودیتهای خود را در حمل و نقل جاده ای همچنان برقرار دارد هرچند این بخش نیز نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجهی یافته است.

وی اضافه کرد: صادرات و واردات کالا در مرزهای افغانستان با خراسان رضوی در حال انجام است اما به سبب نگرانی هایی که بابت ورود ویروس کرونای هندی وجود دارد ورود مسافر به مرز دوغارون ممنوع شده است اما تجار و صادرکنندگان منعی برای تردد در این مرز ندارند.

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: هدف‌گذاری پارسال این استان در حوزه تجارت خارجی، ثبت صادرات ۱.۲ میلیارد دلاری بود که محقق شد و حتی به بیشتر از این رقم و حدود یک میلیارد و ۳۴۱ میلیون دلار رسید.

امیرفخریان افزود: پارسال تراز بازرگانی خراسان رضوی نیز مثبت ماند و سهم صادرات این استان از کل صادرات در کشور ۳.۸ درصد شد که با حذف محصولات برپایه فرآورده های نفتی و پتروشیمی، این سهم به حدود ۲.۷ درصد می رسد که رقم قابل توجهی است.

وی اضافه کرد: پارسال به دلیل شرایط شیوع کرونا و محدودیتها در ارتباطات خارجی، برنامه ریزی خراسان رضوی در خصوص برگزاری میزهای مشترک کشوری در قالب وبینار و برنامه های ترویجی محقق شد اما برپایی نمایشگاه های کالایی در خارج از کشور و اعزام یا پذیرش هیاتهای تجاری میسر نشد هرچند پذیرش هیات خارجی از افغانستان انجام گرفت اما بسیار محدود بود.

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: سه کتاب در خصوص برنامه های اجرایی و عملیاتی در حوزه تجارت خارجی، ایفای تعهدات ارزی و لزوم رعایت ضوابط ویژه در حوزه تجارت خارجی در خراسان رضوی تالیف شد، ۱۲ میز مشترک کالایی و کشوری در موضوعات میوه و تره بار، شیرینی و شکلات، جواهرات زینتی، چرم و مصنوعات، سنگ و فلزات گرانبها، کیف و کفش، کمپوت و کنسرو، رب گوجه فرنگی، چای و دمنوش، پوشاک و چهار میز مشترک توسعه روابط با کشورهای همسایه شامل افغانستان(۲ مورد)، ارمنستان و تاجیکستان به صورت حضوری در مشهد و به صورت وبیناری برگزار شد.

امیرفخریان افزود: متاثر از مشکلاتی که دولت ترکمنستان در خصوص تجارت برای خراسان رضوی ایجاد کرده بود مسیر ترانزیتی جایگزین مسیر ترکمنستان از خاک افغانستان و همچنین استفاده از کشتی های رورو در دریای خزر مورد استفاده قرار گرفت.

کشتی های رو رو برای حمل خودرو و سایر محموله های طراحی شده که روی چرخ قرار دارند استفاده می شود این کشتی ها دارای پل های متحرک است که امکان ورود و خروج وسایل نقلیه موتوری به داخل کشتی را فراهم می سازد اما با کشتی خودرو بر تفاوت دارد.

وی ادامه داد: در پی بروز مشکلات ناشی از کرونا در تجارت خارجی ایران، برای نخستین بار کمیته بررسی مشکلات و مسائل تجار و بازرگانان در استان تشکیل شد که نشستهای خود را به صورت هفتگی در اتاق بازرگانی مشهد برگزار می کرد و در این نشستها مشکلات ۱۵ بازرگان خراسان رضوی مطرح و راهکارهای لازم برای حل آنها اتخاذ شد.

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزاری دوره های آموزشی برای مقررات صادرات و واردات، تشکیل کمیته صنعت و معدن و سرمایه گذاری ذیل کمیسیون مشترک اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات را از دیگر اقدامات سال گذشته استان در حوزه تجارت خارجی برشمرد و گفت: نشستهای کمیته مزبور به منظور رصد اجرای تفاهم نامه با ولایت هرات به صورت مداوم برگزار و اجرای مفاد این تفاهم نامه بررسی و پیگیری می شود.

امیرفخریان افزود: پارسال در نتیجه محدودیتهای اعمال شده توسط برخی از کشورهای همسایه متاثر از شیوع کرونا، صادرات کالا از خراسان رضوی به کشورهای آسیای میانه کاهش یافت که این کاهش شامل کاهش ۱۱ درصدی صادرات به افغانستان و ۶۰ درصدی به ترکمنستان و همچنین عراق و برخی کشورهای دیگر بود و در مقابل، صادرات کالا در سال گذشته از خراسان رضوی به کشورهای هلند، ماکائو، چین، کویت و آلمان افزایش یافت.

وی ادامه داد: میزان صادرات زعفران از لحاظ وزن نسبت به سال ۹۸ افزایش اما از نظر ارزش کاهش یافت که عمدتا متاثر از اصلاح تعرفه گمرکی آن بود.

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: پارسال صادرات پسته و سیب تازه نیز از خراسان رضوی نسبت به سال ۹۸ کاهش یافت اما در مقابل صادرات محصولات صنعتی مانند میله های آهنی، کفپوشها و محصولاتی از غلات و کیسه های پلی اتیلن از استان افزایش داشت.

امیرفخریان افزود: برای رسیدن به این اهداف صادراتی، الزاماتی در قالب ۲۲ بند که مربوط به دستگاه های اجرایی مختلف است تدوین و به تصویب کارگروه توسعه صادرات خراسان رضوی رسیده است که برخی از آنها شامل برگزاری ۲۲ نمایشگاه اختصاصی کالایی، پذیرش ۲۸ هیات تجاری از کشورهای اسپانیا، تاجیسکتان، ونزوئلا، هلند، عمان، بحرین، افغانستان، پاکستان، قرقیزستان، هندوستان، ترکیه، فرانسه، امارات، آذربایجان، ارمنستان، قطر، کویت، عراق، ازبکستان و ویتنام یا اعزام به آنها می شود.

وی اضافه کرد: برخی دیگر از بندهای مصوب مزبور، تقویت برگزاری نشستهای آنلاین با کشورهای هدف صادراتی، برگزاری رویدادهای مشترک اقتصادی با کشورهای تاجیکستان، عراق، پاکستان، قرقیزیستان، ازبکستان، سوریه و ازبکستان در این استان، حضور بیشتر شرکتهای مدیریت صادرات در افزایش آگاهی و دانش صاحبان واحدهای کوچک تولیدی به منظور توسعه صادرات کالا به کشورهای مختلف است.

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: این استان بیشترین شرکتهای مدیریت صادرات را نسبت به سایر کشورها دارد و یکی از اهداف این سازمان افزایش شرکتهای مدیریت صادرات از نظر کمی و کیفی و هدفمندتر کردن برنامه هایشان است.

خراسان رضوی پنج گمرک در لطف آباد، سرخس، باجگیران، دوغارون و مشهد و ۲ بازارچه مرزی در تایباد واقع در مرز افغانستان و باجگیران در مرز ترکمنستان دارد.

این استان از ۲ مرز دوغارون و شمتیغ با کشور افغانستان و از سه مرز لطف آباد، سرخس و باجگیران با کشور ترکمنستان کالا و مسافر مبادله می کند.


:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7954


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو