جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ علمی/ گلایه های فرهیخت: نیم میلیون مدیر سهم خراسان رضوی، اما انتشار فقط یک مقاله، سهم «رویکرد بین المللی» شهر و استان طی سه ماه گذشته است!

  • بازدید: ۸۳۴
علمی/ گلایه های فرهیخت: نیم میلیون مدیر سهم خراسان رضوی، اما انتشار فقط یک مقاله، سهم «رویکرد بین المللی» شهر و استان طی سه ماه گذشته است!

توقعات فرهیخت: «مشهد»، پایتخت فرهنگی جهان اسلام، پایتخت معنوی کشور، قطب اول جهان تشیع، بزرگترین کلان شهر مذهبی جهان (از نظر وسعت)، دومین کلان شهر بزرگ ایران پس از تهران، دارای بیشترین دانشجوی غیرایرانی شاغل به تحصیل و... اینها همه بخشی از توصیفات، القاب و شعارهایی است که همه روزه علاوه بر قاب رسانه ی ملی استانی، در صدر و ذیل وبگاه ها و خبرگزاری ها و مطبوعات و لابلای اخبار و تحلیل رسانه ها شاهد آن هستیم، اما جالب است بدانیم در شهر و استان منسوب به عالم آل محمد(ص)، حضرت امام علی ابن موسی الرضا علیه آلاف التحیه والثناء، فقط یک مورد ارائه ی مقاله ی علمی مرتبط با «رویکرد بین المللی» شهر طی چند ماه گذشته رصد شده که لاجرم منتشر کردیم.

مقاله ای با عنوان «ایران، رنگین کمان گردشگری سلامت» به قلم «یوسف بیدخوری» معاون اداره ‌کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، تنها یادداشتی است که با نگاه علم محور، موضوع «گردشگری سلامت» را در کشور و از جمله در «خراسان رضوی» مورد نقد و بررسی قرار داده است.

البته پنهان نماند یکی دو نوشتار کوتاه با موضوع مشکلات «اتباع و مهاجران غیر ایرانی» به قلم نویسندگان غیر ایرانی منتشر شده که بی کم و کاست آنها را درج کردیم، اما به قلم ایرانیان خیر، همچنان منتظر و چشم انتظاریم!

حال، آیا به «یادداشت فرهیخت» حق می دهید گله مند باشد مادامی که به گفته ی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی، «۱۵۲ هزار کارمند در ۱۰۶ دستگاه دولتی این استان مشغول کار هستند» که با یک حساب سرانگشتی، دست کم، ۱۵ هزار نفر آنان، مدیران ارشد و میانی بوده و از تحصیلات عالیه از جمله تسلط به برخی از زبان های خارجی برخوردارند (بر مبنای متوسط ده درصد)، اما متأسفانه شاهد بی تفاوتی آنان نسبت به مقوله ی بسیار مهم «توسعه ی روابط خارجی» و «رویکرد بین المللی» کلان شهری جهانی به نام «مشهد» و استانی مرزی به نام «خراسان رضوی» هستیم که با چهار کشور همسایه ی شرقی، قابلیت مراودات گسترده ی اقتصادی و ترانزیت کالا و خدمات دارد و دارای مرزهای طولانی با دو کشور افغانستان و ترکمنستان است!

به روایتی دیگر و به استناد آمار منتشره توسط «سازمان تأمین اجتماعی»، قریب به سه میلیون بیمه شده در بیش از شش هزار واحد تولیدی و صنعتی شهر و استان مشغول به کارند که اگر باز همان عدد کم «ده درصد» را مبنای شمار مدیران ارشد و میانی محاسبه کنیم که توانایی و مهارت دست به قلم شدن را دارند، به عدد ۳۰۰ هزار نفر می رسیم که به راستی رقم درشت و غیر قابل اغماضی است!

از زاویه نگاهی دیگر، آیا از خراسان رضوی ای که به خاطر وجود مضجع منور رضوی، قطب اول گردشگری کشور و بلکه «جهان اسلام» و مهد «سوغات زائر» است؛ دومین فرودگاه سودده کشور و بیشترین تخت هتل های کشور در آن واقع است؛ قطب دوم هم «صنایع خودروسازی» و قطعات وابسته و هم «صنایع غذایی» کشور به شمار می رود، بیشترین گردش مالی کشور پس از تهران در آن صورت می گیرد و دارای یکی از استان های پرشمار از نظر مراکز و مؤسسات آکادمیک و دانشگاهی، علمی و حوزوی، آموزشی و پژوهشی است و از همه مهمتر، ارگان عظیم «آستان قدس رضوی» با انبوهی از سازمان ها و مراکز وابسته در آن شهر و استان مستقر است، آن هنگام این توقع بی جا و انتظار دور از واقعیتی است که شاهد انتشار روزی یک مقاله و یا هفته ای یک یادداشت در هر موضوعی از مباحث علمی و دینی گرفته تا اجتماعی و سیاسی، فرهنگی و هنری، آموزشی و ورزشی، شهری و زیست محیطی، امنیتی و انتظامی و... باشیم که در آن حتی در حد چند سطر به «رویکرد بین المللی» شهر و استان نیز اشاره شده باشد و حتی در «وبلاگ های شخصی» مردمانش منتشر شود؟!

شاید برخی بگویند پس حکایت این همه مقالات و یادداشت های منتشره در وبگاه ها و سایت ها و خبرگزاری ها و رسانه ها و مطبوعات شهر و استان چه می شود؟ می گوییم آری! تردیدی نیست که روزانه مقالات و مباحث زیادی در رسانه های مکتوب و الکترونیکی شهر و استان به زیور نشر آراسته می شود، اما قریب به اتفاق آنان، محدود به موضوعات ملی و بومی است و «نگاه فراملی» در آنها وجود ندارد که اگر چنین بود، قطعاً در دام و تور یکی از ربات های فعال و رصدگرهای توانمند اندیشکده در فضای اینترنت (حساس به کلیدواژه های «مشهد و بین الملل»، «مشهد و روابط خارجی»، «مشهد و زوار غیر ایرانی»، «مشهد و ایرانیان خارج از کشور» و ...) می افتاد و در نتیجه، در سامانه ای که ۱۲ سال به طور تخصصی، مستمر و مداوم، کار هر روزه اش، رصد و پایش و مستندنگاری و دیده بانی روابط خارجی آرمان شهر رضوی است، فهرست می شد!

به امید آن روز که حوزه ی عملکردی «روابط خارجی» و «رویکرد بین المللی» شهر و استان امام مهربانی ها، عالم آل محمد(ص)، حضرت امام علی ابن موسی الرضا علیه السلام، تشریفاتی و زائد شمرده نشده، بلکه حیاتی و ضروری انگاشته شود، چراکه شهرها همچون «موجودات زنده»، نیازمند عناصر حیاتی بسیاری اند و حوزه ی عملکردی «روابط خارجی» از جمله این عناصر ضروری و بلکه حیاتی است. 


:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7758


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو