دیپلماسی❜ اقتصادی/ حضور و دیدار محمد عاطف خان از اتاق بازرگانی لاهور با مسئولان اتاق بازرگانی استان

  • بازدید: ۷۲۷
اقتصادی/ حضور و دیدار محمد عاطف خان از اتاق بازرگانی لاهور با مسئولان اتاق بازرگانی استان

ضرورت برقراری تعرفه ترجیحی تجاری دو جانبه بین ایران و پاکستان ؛ مسئول نظارت راهبردی واحد بین الملل اتاق بازرگانی مشهد گفت: اگر دو کشور پاکستان و ایران تمایل به انعقاد قرارداد‌هایی با تعرفه ترجیحی داشته باشند می‌توان در حوزه جلوگیری از قاچاق گام‌های خوبی برداشت. محمدرضا توکلی زاده عضو هیات رئیسه و مسئول نظارت راهبردی واحد بین الملل اتاق بازرگانی مشهد در نشست مشترک یک هیئت تجاری از کشور پاکستان گفت: بازگشایی مرز جدید پاکستان فرصت خوبی برای ارتقای تعاملات تجاری میان ایران و پاکستان فراهم آورده است.


او افزود: در بخش نساجی، ایران به رغم داشتن ظرفیت‌های تولیدی، همچنان یک واردکننده است، اما متاسفانه قسمت اعظمی از پوشاک نیز به صورت غیرقانونی و قاچاق به ایران وارد می‌شود. حال اگر هر دو کشور پاکستان و ایران تمایل به انعقاد قرارداد‌هایی با تعرفه ترجیحی داشته باشند می‌توان در این حوزه گام‌های خوبی برداشت.


مسئول نظارت راهبردی واحد بین الملل اتاق بازرگانی مشهد، با اشاره به اینکه امید داریم که هر چه زودتر مراودات تجاری میان دو کشور، با رفع محدودیت‌های بانکی ارتقا یابد، ادامه داد: ایران می‌تواند سهم خودش را در ساختن بندر گوادر پاکستان ادا کند، چرا که صنایع فولاد، سیمان و ساختمان در ایران بسیار قوی هستند و زمینه برای استفاده از این ظرفیت‌ها در جهت ایجاد بندر مذکور، وجود دارد.


توکلی زاده بیان کرد: کارخانه سیمانی در نزدیکی مرز پاکستان مستقر است که این واحد نزدیک‌ترین مرکز تولید سیمان به بندر گوادر محسوب می‌شود، در واقع این کارخانه حتی نزدیک‌تر از کارخانه‌های سیمان پاکستان به این بندر است، چرا که کارخانه‌های سیمان این کشور اغلب در شمال و جنوب مستقر هستند و لذا استفاده از کارخانه سیمان ایرانی از یکسو هزینه حمل و نقل را کاهش می‌دهد و از سوی دیگر کیفیت محصولات این کارخانه بسیار بالا خواهد بود.


او تصریح کرد: متاسفانه گاهی تعرفه‌های گمرکی بسیار بالا است که این مسئله سبب دور زدن قانون و مقررات خواهد شد؛ لذا اگر دو کشور به توافق برسند و به نوعی در تعرفه‌ها تخفیف قائل شوند از بروز تخلفات جلوگیری می‌شود. همچنین کاهش تعرفه‌ها نیز سبب افزایش درآمد دولت‌ها خواهد شد.


ضرورت تغییر سیستم تجارت غیرقانونی به تجارت قانونی در سایه حمایت دولت‌ها

در ادامه محمد عاطف خان، رییس هیات مدیره گروه «نیوویژن» و مسئول هماهنگی در کمیته دایمی اتاق بازرگانی لاهور در شهر بندری گوادر گفت: کشور پاکستان دارای جمعیت بسیاری است و علاقه بسیاری برای واردات خرما دارد، در واقع این محصول متقاضی بسیاری دارد. از سوی دیگر پاکستان یک تولید کننده قوی در حوزه مرکبات به ویژه پرتقال می‌باشد و بخش خصوصی، به صادرات این محصول تمایل زیادی دارد.


ضرورت برقراری تعرفه ترجیحی دو جانبه؛ با هدف توسعه روابط تجاری ایران و پاکستان


او اشاره به افزایش قاچاق پوشاک کرد و افزود: متاسفانه دلیل واردات غیرقانونی پوشاک به ایران به تحریم‌ها و محدودیت‌های تجاری در عرصه بین المللی باز می‌گردد. با توجه به اینکه در آینده نزدیک یک راهکار بانکی میان پاکستان و چین برقرار خواهد شد، می‌توان از این مسیر برای افزایش مراودات تجاری با ایران نیز استفاده کرد که این مسئله می‌تواند تسهیل کننده مشکلات بانکی، انتقال ارز و ... باشد.


مسئول هماهنگی در کمیته دائمی اتاق بازرگانی لاهور تعاملات بین دو کشور پاکستان و ایران را به دلیل اشتراکات فرهنگی و سابقه مراودات تجاری ارزشمند توصیف کرد و ادامه داد: پاکستان بر این مسئله واقف است که ایران صنایع بسیار قوی دارد و ظرفیت استفاده از توانمندی‌های این کشور در بخش عمرانی و خدمات فنی و مهندسی برای ساخت بندر گوادر وجود دارد. امید داریم تعامل حقوقی و قانونی میان پاکستان و ایران تسهیل شود و دولت‌ها نیز باید در این زمینه بستر را مهیا کنند، چرا که فرآیند‌های کار اداری و امور گمرکی باید با تایید دولت‌ها و به صورت قانونی تعریف شوند و تعاملات میان دو کشور افزایش یابد.


عاطف خان با اشاره به ظرفیت‌های بالای بازار ایران بیان کرد: در حال حاضر حجم قابل توجهی از مراودات میان پاکستان و ایران صورت می‌گیرد، اما رشد این تعاملات تجاری در گرو تلاش برای حذف تجارت غیرقانونی است که فرآیندی زمانبر و مبتنی بر تلاش طرفین خواهد بود و لذا برای مشاهده نتیجه بهتر، باید تلاش و همت بیشتری پیشه کنیم.


او تصریح کرد: تردد بدون نیاز به ویزا از جمله اقداماتی است که در دست پیگیری می‌باشد تا بتوان تردد تجار را در منطقه مرزی تفتان تسهیل کرد. به دلیل تعدد بالای مراودات محصولات تجاری میان دو کشور و همچنین انتقالات غیرقانونی در مرز تفتان، پیش بینی می‌شود که بحث واردات و صادرات صنایع به کریدور دیگری انتقال پیدا کند و لذا محدودیت‌های فعلی نیز مرتفع خواهد شد. امیدواریم با مساعدت وزارت امور خارجه دو کشور موانع مراودات تجاری بین دو کشور مرتفع شود.


باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7631


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو