جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ فرهنگی/ تقویم فرهیخت: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱، برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی کتاب سال رضوی در مشهد؛ ارسال فراخوان به ۶۲ کشور جهان

  • بازدید: ۵۷۵
فرهنگی/ تقویم فرهیخت: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱، برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی کتاب سال رضوی در مشهد؛ ارسال فراخوان به ۶۲ کشور جهان

سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی سیزدهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی را برگزار می‌کند. حجت الاسلام دکتر علی باقری، دبیر علمی جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی با بیان این خبر گفت: شرکت کنندگان در این جشنواره باید پیرامون موضوعات ارسالی خود در قالب های مختلف به موضوعات امام رضا(ع) و خاندان آن حضرت، امام موسی‌کاظم(ع)، امام محمد بن علی‌الجواد(ع)، امام علی بن محمد الهادی(ع)، امام حسن بن علی العسکری(ع)، امام حجة بن الحسن المهدی(عج)، حضرت حسین بن موسی‌ الکاظم(ع)، حضرت احمد بن موسی‌الکاظم ”شاه‌چراغ“(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) توجه داشته باشند.

وی به قالب های مختلف ارسال اثار به این دوره از جشنواره اشاره کرد و افزود: این جشنواره در هشت بخش تنظیم شده است که در بخش کتب چاپی کتاب های با موضوعییت تفسیر و علم قرآنی، تاریخ و سیره، زیارت، حرم و اماکن متبرکه، شعر، کودکان نوجوان، علوم و معارف با محوریت (حدیث، اخلاق، فلسفه کلام، فقه، حقوق، روانشناسی، علوم اجتماعی، مردم شناسی علوم تربیتی و آموزشی، طب الرضا با دو رویکرد طب قدیم و جدید)، ادبیات داستانی و نمایشی در قالب داستان بلند و کوتاه، داستانک، داستان مینی مال، داستان، نمایش نامه و فیلم نامه  بررسی و گزینش خواهد شد.

وی، کتاب های دیجیتال و گویا و پایان نامه ها و رساله های دانشگاهی و حوزوی را بخش های دوم و سوم این جشنواره عنوان کرد.

باقری همچنین گفت: در بخش چهارم آثار چاپ نشده مشتمل بر آثار علمی پژوهشی، آثار ادبی و دست نویس های تصحیح و تنقیح شده در موضوع جشنواره مورد داوری قرار خواهد گرفت.

وی ناشران فعال، بین الملل مشتمل بر اثار نگارش یافته به زبان های زنده و پرمخاطب جهان در موضوع جشنواره را به ترتیب بخش پنجم و ششم جشنواره عنوان کرد و ادامه داد: جایزه سراج بخش هفتم ایین جشنواره است که  به اثار ترجمه شده از زبان فارسی به زبان های زنده و پرمخاطب جهان در حوزه علوم اسلامی و معارف اهل بیت (ع) تعلق دارد.

باقری همچنین جایزه عالم آل محمد (ص) را هشتمین بخش جشنواره در ارسال آثارعنوان کرد و گفت این جایزه به برترین ناشر خارجی فعال در حوزه علوم اسلامی و معارف اهل بیت (ع) تعلق خواهد گرفت.

 اولویت های پژوهشی

دبیر علمی سیزدهمین دوره جشنواره کتاب سال رضوی، تصریح کرد: دبیرخانه این دوره از جشنواره در خصوص پیگیری و اجرای رهنمودهای تولیت معزز آستان قدس رضوی موضوع هایی را در اولویت قرار داده است و در نظر دارد که از اثار نگارش یافته در این زمین حمایت ویژه به عمل آورد.

باقری، ارائه راهکارهای عملی برای ارتقای مفهومی و عملی زیارت و گسترش جایگاه معرفتی آن و توازن جنبه های احساسی و عقلانی زیارت و ارائه راهکارهای عملی برای توسعه شناخت و معرفت زائر از جایگاه علمی امام هشتم(ع) و تقویت ولایت عملی در میان زائران را از جمله این موضوعات عنوان کرد.

وی همچنین، ارائه راهبردهای اجرایی در خصوص مهندسی ساختاری حرم مطهر رضوی برای تشویق زائران به علم آموزی و کتابخوانی، ارائه راهبردهایی عملی در خصوص نقش آفرینی آستان قدس رضوی برای مقابله با اسلام هراسی، دفاع از حریم پیامبر اعظم (ص) و خاندان آن حضرت و اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری در این زمینه را از دیگر این موضوعات دانست.

جایگاه تعالیم امام رضا(ع) در تحقق گام دوم نقلاب در خودسازی جامعه پردازی و تمدن سازی، نقش آستان قدس رضوی در پیشبرد گفتمان تمدن نوین اسلامی، جایگاه شهید و شهادت در معارف رضوی، ارتباط شهیدان با حضرت رضا(ع) و بارگاه ملکوتی آن حرت و نقش آستان قدس رضوی در دفاع مقدس نیز از دیگر موضوعات بود که وی به آن ها اشاره داشت.

مهلت ارسال آثار

به صاحبان اثار برگزیده که در موضوع های هشت گانه فوق به نگارش درآمده باشند تندیس جشنواره، لوح تقدیر و جایزه ویژه اهدا خواهد شد و دبیرخانه جشنواره از این آثار به شیوه های گوناگون در چاپ و خرید اثار حمایت خواهد کرد.

سیزدهمین دوره جشنواره کتاب سال رضوی همزمان با جشن های دهه کرامت سال 1400 آغاز خواهد شد و علاقه مندان فرصت دارند تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.

شرکت کنندگان می توانند در موضوعات متعدد اثار خود را به دبیرخانه این جشنواره به صندوق پستی177-91735 و به آدرس مشهد مقدس، حرم مطهر رضوی، بست شیخ طوسی، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ارسال کنند.

برای دریافت فایل pdf این جشنواره، اینجا را کلیک فرمایید.


خبر تکمیلی در این زمینه:

منتشره در تاریخ ششم مرداد 1400، دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی انتخاب کتاب سال رضوی از ارسال فراخوان سیزدهمین دورۀ این جشنواره به مراکز علمی، فرهنگی، مذهبی، پژوهشی، انتشاراتی و اندیشمندان 62 کشور جهان خبر داد.

به گزارش گنجینۀ رضوی، مهدی قیصری‌نیک اعلام کرد: فراخوان سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی انتخاب کتاب سال رضوی با همکاری نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی و بخش امور بین‌الملل دبیرخانۀ این جشنواره به رایزن‌های فرهنگی و خانه‌های فرهنگی ایران درخارج از کشور ارسال شده است که از آن طریق به تمام مراکز اسلامی و فعالان حوزه فرهنگ اسلامی ارسال شود.

وی تصریح کرد: تاکنون فراخوان جشنواره برای 62 رایزنی فرهنگی در کشورهایی از سه قاره جهان ارسال شده است و علاوه بر قرارگیری این فراخوان بر روی سایت این مراکز، از طریق آن‌ها به مراکز فرهنگی و شخصیت‌های مرتبط با جشنواره نیز اطلاع‌رسانی شده است. او با بیان اینکه این فراخوان به زبان‌های انگلیسی، عربی، فرانسه و اردو ترجمه شده است، افزود: این بروشور توسط برخی از نمایندگی‌ها مانند رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان به زبان ملی کشور میزبان نیز ترجمه شده است.

قیصری‌نیک هدف از این جشنواره را ترویج فرهنگ منوّر رضوی؛ گسترش فعالیت‌های علمی، پژوهشی، ادبی و هنری مرتبط با سیره و ابعاد مختلف شخصیت امام رضا علیه‌السلام؛ شناسایی، تجلیل و حمایت از پدیدآورندگان آثار برتر علمی، فرهنگی و هنری در این زمینه و گسترش گفتمان تمدّن نوین اسلامی ذکر کرد.

محورهای سیزدهمین جشنواره کتاب سال رضوی

وی به بخش‌های مختلف این جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی بخش‌های مختلفی مانند کتاب‌های چاپی، کتاب‌های دیجیتال و گویا، پایان‌نامه و رساله‌های دانشگاهی و حوزوی، آثار چاپ نشده، ناشران فعّال، بین‌الملل (شامل آثار نگارش‌یافته به زبان‌های زنده و پُرمخاطب جهان در موضوع جشنواره)، جایزه سراج ( برترین اثر ترجمه شده از زبان فارسی به زبان‌های زنده و پُرمخاطب جهان (نهضت ترجمة معکوس) و بخش جایزة عالِم آل محمّد صلّی‌ الله‌ علیه‌ و آله‌ و سلّم (برترین ناشر خارجی فعّال در حوزة علوم اسلامی و معارف اهل بیت علیهم‌السلام) را در بردارد.

دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی انتخاب کتاب سال رضوی به شرایط ارسال آثار پرداخت و اظهار کرد: همه آثار ارسالی به جشنواره باید با موضوعاتی در خصوص امام رضا(ع) و خاندان آن حضرت (امام موسی‌کاظم(ع)، امام جواد(ع)، امام هادی(ع)، امام حسن عسکری(ع)، امام مهدی(عج)، حضرت حسین‌بن‌موسی‌الکاظم(ع)، حضرت احمدبن‌موسی‌الکاظم «شاه‌چراغ»(ع) و حضرت فاطمة معصومه(س)باشد.

«بخش ویژه»؛ مهمان ویژۀ سیزدهمین دوره

وی از پیش‌بینی بخشی با عنوان «بخش ویژه» در این جشنواره خبر داد و بیان کرد: این بخش به پیگیری و اجرای رهنمودهای تولیت معزّز آستان قدس رضوی در اختتامیه دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی اختصاص یافته است. قیصری ادامه داد: آثار نگارش یافته در این موضوعات از حمایت ویژه‌ای برخوردار خواهند شد.

قیصری‌نیک از این موضوعات نام برد و تصریح کرد: «ارائة راهبردها و راهکارهای عملی برای ارتقای مفهومی و عملی زیارت و گسترش جایگاه معرفتی آن و توازن جنبه‌های احساسی و عقلانی زیارت»، «ارائة راهکارهای عملی برای توسعة شناخت و معرفت زائر از جایگاه علمی امام هشتم(ع) و تقویت ولایت عملی در میان زائران»، «ارائة راهبردهای اجرایی برای توسعة فرهنگ کتاب‌خوانی در جامعه و تشویق زائران بارگاه ملکوتی حضرت ثامن‌الحُجَج(ع) به علم‌آموزی و کتاب‌خوانی در کنار زیارت»، «ارائة راهبردهای اجرایی در خصوص مهندسی ساختاری حرم مطهّر رضوی برای تشویق زائران به علم‌آموزی و کتاب‌خوانی»، «ارائة راهبردهای عملی در خصوص نقش‌آفرینی آستان قدس رضوی برای مقابله با اسلام‌هراسی، دفاع از حریم پیامبر اعظم(ص) و خاندان آن حضرت و اجرای رهنمودهای مقام معظّم رهبری(دام‌ظله) در این زمینه»، «جایگاه تعالیم امام رضا(ع) در تحقّق گام دوم انقلاب (خودسازی،جامعه‌پردازی و تمدّن‌سازی)»، «نقش آستان قدس رضوی در پیشبرد گفتمان تمدّن نوین اسلامی» و «جایگاه شهید و شهادت در معارف رضوی، ارتباط شهیدان با حضرت امام رضا(ع) و بارگاه ملکوتی آن حضرت و نقش آستان قدس رضوی در دفاع مقدّس» عناوین این موضوعات را تشکیل می‌دهد.

قیصری‌نیک خاطرنشان کرد: نویسندگان و ناشران می‌توانند آثاری که در سال های 1399 و 1400 منتشر کرده‌اند را تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ به دبیرخانه جشنواره بین‌المللی انتخاب کتاب سال رضوی (حرم مطهر رضوی، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی) ارسال کنند.

گفتنی است، مراسم اختتامیه جشنواره، هم‌زمان با دهه کرامت (۱۱ تا ۲۱ خرداد ۱۴۰۱) ، در سازمان کتابخانه‏‌ها، موزه‌‏ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برگزار می‌شود. نویسندگان، ناشران و فعالان حوزه رضوی، می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر از جزئیات این جشنواره ، اینجا را کلیک فرمایید.

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8147


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو