دیپلماسی❜ مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد + ویدئو

  • بازدید: ۳۰۲
مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد + ویدئو
بنیاد شهید استان

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: به‌زودی دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار با رویکرد برگزاری جشنواره و ایجاد صندوق حمایت از تولیدات شکل می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد ،حجت الاسلام مهدی حسن‌زاده امروز در نشست خبری با خبرنگاران، اظهارداشت: نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار از ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد به مدت ۶ روز در مشهد برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: افتتاحیه جشنواره از ساعت ۱۷ تا ۱۹ روز جمعه ۲۹ اردیبهشت در جبل‌النور کوهسنگی و اختتامیه آن هم در سوم خرداد در مرکز همایش‌های آستان قدس رضوی و با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور برگزار می‌شود و در این روز جمعی از خانواده‌های شهدای فتح خرمشهر تقدیر می‌شوند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با بیان اینکه این بنیاد در دور جدید فعالیت‌های کاری خودش توجه ویژه به تولید محصولات دیداری و شنیداری دارد، خاطرنشان کرد: در بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی تاکنون ۴ دوره جشنواره ملی برگزار شده که آخرین دوره آن در دی ماه سال ۱۳۹۹ بود و امسال پنجمین دوره ملی و اولین دوره بین‌المللی را برگزار می‌شود و در این دوره موضوع ایثار و شهادت را فراتر ایران دیدیم و به تمامی جوانب و اقدامات ایثارگونه همچون ایثار اجتماعی دیده شده و در مستندها به پهلوانی‌های شهید سلیمانی و جنایات داعش به‌طور ویژه پرداخته شده است.

حسن‌زاده افزود: در عرصه عفاف و حجاب در ۴۴ سال انقلاب کار نشده که یک ضعف است و اتفاقات اخیر ما را برآن داشت که نگاه ویژه به این موضوع داشته باشیم و باید بگوییم که ۱۱۵ اثر جشنواره از بیش از ۱۴۰۰ اثر ارسالی مرتبط با این موضوع بوده است.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه بین‌الملل رصد کردن آثار مقاومت در کشورهای اسلامی شکل گرفت و ۳۶۵ عنوان فیلم از ۳۰ کشور به دبیرخانه جشنواره رسید، گفت: هیئت انتخاب ۴۸ عنوان فیلم را پذیرفته که در پرده سینماها به اکران در آید، فیلم‌هایی که از یمن، لبنان، عراق، سوریه، آمریکا، ایتالیا، مالزی، سوریه، اسپانیا، ایران و دیگر کشورها هستند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با اشاره به اینکه برای برگزیدگان این رویداد فرهنگی و هنری جوایز ویژه و هدایای نفیسی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: بزرگترین جایزه جشنواره به مبلغ ۵ میلیارد تومان به اثر برتر ملی و بین‌المللی است و برای سایر آثار برتر هم تندیس و جوایز نقدی را داریم.

حسن‌زاده تاکید کرد: همچنین باید اشاره کنیم که به‌زودی دبیرخانه دائمی جشنواره طبق مذاکرات اولیه در مشهد با رویکرد برگزاری جشنواره و ایجاد صندوق حمایت از تولیدات شکل خواهد گرفت.

وی افزود: اگر ما در طول تاریخ قیام سربداران، حمله مغول‌ها، فداییان اسلام به رهبری عالم مجاهد نواب صفوی، قیام گوهرشاد با ۶ هزار شهید و قیام ۹ دی را داشته‌ایم همه این‌ها از برکت همجواری با امام رئوف است. خراسان‌رضوی دورترین منطقه از مناطق عملیاتی و جنگ‌خیز است اما ۱۸ هزار شهید دفاع مقدس، ۵۱ هزار جانباز و ۳۸۰ هزار خانواده معظم شهید و ایثارگر مبین آن است که شهدا، جانبازان و آزادگان ما در عرصه جهاد حضور پررنگی داشته‌اند.

حسن زاده نامقی، خراسان رضوی را خواستگاه فاطمیون و مدافعان حرم دانست و افزود: این استان برای دفاع از حرم ۱۲ هزار شهید و جانباز داشته است، گروه‌های جهادی این استان در سیل و زلزله و مواکب اربعین همواره پیش قدم بوده است و تمام این‌ها به برکت سبک زندگی برگفته از زندگی ولی‌نعمت‌مان امام رضا(ع) است.

حجت‌الاسلام مهدی حسن‌زاده با اشاره به شهادت شهید الداغی اظهارکرد: یاد و خاطر شهید الداغی را گرامی می داریم که با اینکه بسیجی یا طلبه نبود، علم غیرت را در دنیا بالا برد و مشاهد کردیم که شعرا و هنرمندان زیادی از دیگر کشورها در واکنش به این اقدام غیرتمندانه او در وصفش شعر سرودند.

مدیرکل بنیاد شهید خراسان‌رضوی گفت: نباید از تلاش دشمن غافل شد، دشمن در جنگ ترکیبی مشهد را هدف قرار داده است، اگر در جشنواره کذایی «فیلم کن» فیلم عنکبوت مقدس را می سازد و حرم امام رئوف و مشهد را هدف قرار می‌دهند، این مسئله نشان از نقاط قوت، جایگاه و اثربخشی حوزه فرهنگی مشهد است.

حسن‌زاده راهکار مقابله با تلاش‌های دشمن را جهاد فرهنگی دانست و تصریح کرد: ابزار هنر، فیلم و فیلمنامه بسیار مهم است رهبر بارها فرمودند فیلم از صد یا هزار سخنرانی تاثیرش بیشتر است چراکه می‌تواند ملتی را به آینده امیدوار یا ناامید کند.

وی افزود: از همین رو، رویکرد بنیاد شهید این بوده که در کنار تکریم خانواده در حوزه فرهنگ هم تکالیف خود را اجرا کند، بنیاد شهید باید شهید پرور باشد. در طول ۹ماه گذشته بنیاد شهید خراسان رضوی به مدد امام رضا(ع) و عنایت شهدا تنها استانی بوده که در سال ۱۴۰۱ سریال ساخت. سریال بچه زرنگ برگرفته از زندگی شهدای فاطمیون بود همچنین اینکه ما پنج هزار ثبت خاطرات والدین شهدا را داشتیم و اکنون به همت همکارانمان «نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار» را برگزار خواهیم کرد.

مدیرکل بنیاد شهید خراسان رضوی در خصوص دیگر برنامه‌های این بنیاد در حوزه فرهنگی خاطرنشان کرد: معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران مصمم به تلاش در حوزه فرهنگی و ساخت فیلم شهید نواب صفوی هستیم چراکه این شهید خواستگاه فعالیت‌هایش در مشهدمقدس بوده است و پیرو آن با محمدرضا ورزی و مسعود ده نمکی جلساتی را داشته‌ایم و مقرر شد که با مشارکت یکدیگر فیلمنامه را آماده کنند. همچنین پیگیر فیلم شهید کاوه نیز خواهیم بود تا در سال ۱۴۰۳ اکران شود، فیلمنامه مستند سینمایی شهید ابوحامد، علیرضا توسلی نیز در دستور کار است.

ارسال ۱۲۷۰اثر در قالب فیلم و فیلمنامه به دبیرخانه 

دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار نیز اظهارداشت: ایجاد یک فضای همدلی در قالب جشنواره یکی از مهم‌ترین اهداف ما بود، جشنواره‌ها محل ارزیابی و رقابتی توام با رفاقت هستند تا هنرمندان بتوانند در این حوزه قدم‌های بهتری بردارند و اینکه بتوانند تعاملی جدی با مخاطب داشته باشند؛ یکهزار و ۲۷۰ اثر در قالب فیلم و فیلمنامه به دبیرخانه رسیده است.

ناصر باکیده ادامه داد: آثار از طریق فیلم‌های سینمایی، مستند، پویانمایی و نماهنگ در بخش ملی و بین‌الملل هستند که در مجموع یکهزار و ۲۷۰ عنوان اثر در قالب فیلم و فیلمنامه، در سه بخش فیلمنامه، سینمای ملی و سینمای بین‌الملل به دبیرخانه رسیده است و از طریق هیئت‌های مختلف انتخاب، بررسی شدند.

وی افزود: در بخش فیلمنامه ۲۱۹ فیلمنامه به دبیرخانه رسید که هیات انتخاب ۴۰ عنوان را پذیرفت که این مسئله در نوع خود بی‌نظیر است و نشان از استقبال نویسندگان ما از بخش فیلمنامه است.

باکیده با بیان اینکه در بخش ملی ۶۴۴ اثر به دست ما رسید، افزود: بخش ملی شامل مسابقه اصلی و مسابقه ویژه است، در بخش بین‌الملل نیز از آنجا که فعالیت گسترده‌ای نسبت به اسلام و ایران‌هراسی وجود دارد، هدف رصدکردن جریان تولید آثار سینمایی در مجموعه سرزمین‌های اسلامی است. با توجه به اینکه جریان دیجیتال وارد سینما شده و امکان دراختیار قراردادن امکانات به فیلمسازان را سهل کرده است در این بخش از ۳۰ کشور جهان فیلم به ما رسید که در مجموع ۳۶۵ عنوان فیلم هستند.

وی افزود: هیئت انتخاب که تلاش کردیم ترکیبی از هنرمندان داخلی و خارجی باشند، ۴۸ عنوان فیلم را از میان آثار بخش بین‌الملل پذیرفتند که این آثار از کشورهایی نظیر لبنان، یمن، پاکستان، عراق، فرانسه، الجزیره، آذربایجان، ازبکستان، سوریه، مالزی، اسپانیا و ایران بودند.

ناصر باکیده بیان کرد: در مجموع ۱۵۹ عنوان فیلم در جشنواره نمایش داده خواهد شد. همچنین اینکه براساس مذاکراتی که از طریق بنیاد شهید با شهرداری شده دبیرخانه دائمی این جشنواره در مشهد با رویکرد ایجاد صندوق حمایت از تولیدات ایجاد خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار از ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد در چهار سالن پردیس سینمایی مهر کوه‌سنگی مشهد، از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۱۹ برگزار خواهد شد.

>>> مشاهده ی پوستر جشنواره ... 

اسامی فیلم‌های بخش مسابقه بین الملل نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار

همزمان با معرفی اعضای گروه انتخاب بخش مسابقه سینمای بین الملل نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار اسامی ۴۱ فیلم راه یافته به این بخش از سوی دبیرخانه این رویداد هنری اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار، اعضای گروه انتخاب مسابقه فیلم‌های بین الملل جشنواره متشکل از غلامرضا منتظمی، پژوهشگر، فعال سیاسی و فرهنگی و بنیانگذار کنفرانس بین المللی افق نو، جان جیمز یوبل، نویسنده و فعال سیاسی از آمریکا، محمد ابو الجدایل فیلمساز فعال رسانه و پژوهشگر از سوریه، مهرداد آگاهی  که در سوابق وی عضویت در هیات موسس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رایزن فرهنگی ایران در صربستان، مدیرکل همکاری‌های فرهنگی، هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلام و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است به همراه محمد طیب، مدیرفرهنگی  و فعال حوزه بین الملل و مستند ساز، از میان 365 اثر ارسالی از 30 کشور به دبیرخانه جشنواره در بخش بین الملل، 41 اثر را برای حضور در بخش رقابتی سینمای بین الملل جشنواره انتخاب کردند.

شایان ذکر است : فیلمسازانی از کشورهای الجزایر هند، پاکستان، لبنان، یمن، آمریکا، امارات، عراق، افغانستان، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آذربایجان، فلسطین، سوریه و... به همراه جمهوری اسلامی ایران متقاضی حضور آثار خود در بخش بین الملل بودند که در نهایت 41 اثر از 17 کشور به بخش مسابقه راه یافتند.

آثارحاضر در بخش بین الملل جشنواره عبارتند از:

1- علی و گوسفند معجزه گرش (محصول انگلستان و عراق) 2- احتضار (محصول عراق) 3- چقدر هواپیما زیباست (محصول لبنان) 4- عاشورا در ایتالیا (محصول ایتالیا) 5- گرسنه (محصول آمریکا) 6- محافظ (محصول ایران) 7- غزال (محصول فلسطین) 8- پای آهنین (محصول فلسطین) 9- در ذهن من (محصول هند)  10- اسماء( محصول ایران) 11- سرزمین کلاغ ها (محصول عراق) 12- مطلع فجر (محصول ایران) 13- مسیر سازان آزاد (محصول اسپانیا) 14- صبر جمیل (محصول سوریه) 15-  در وقت اضافه (محصول یمن) 16- پسر گنده (محصول فرانسه) 17- پرواز از بوسنی (محصول ایران) 18- بباس (دختر مسلمان) محصول مالزی 19- اینجا بدون مادر (محصول سوریه) 20- شیرین (محصول عراق) 21- قلب سپید (محصول ایران) 22- در چند لحظه (محصول افغانستان) 23- لیلا (محصول ایران) 24- پرچم اسلام (محصول عراق) 25- پیچ تاریخی (محصول ایران) 26- مسجد و پینه دوز مهابات خان (محصول پاکستان) 27- جمعه دوم آوریل (محصول ایران) 28- برفراز کوه (محصول لبنان) 29- پیش از بهشت (محصول ایران) 30- مریم (محصول عراق) 31- به سمت قدس (محصول یمن) 32- لرزش (محصول آذربایجان) 33- محافظ (محصول افغانستان) 34- مردی از رش هرمه (محصول ایران) 35- پینه دوز بهشت (محصول عراق) 36- نهنگ سفید (محصول ایران) 37- در محضر انسانیت (محصول سوریه) 38- ناقوس سندی (محصول عراق) 39- آنها (محصول الجزایر) 40- آخرین موضوع یمنی ها (محصول یمن) 41- نوشابه مشکی (محصول ایران)

همچنین فیلم سینمایی نخل خون محصول کشور سوریه نیز  در بخش خارج از مسابقه نمایش داده می‌شود.

مرحله نهایی نخستین جشنواره بین المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار با دبیری فرهاد مختاری از 29 اردیبهشت تا سوم خرداد ماه امسال از سوی اداره کل امور هنری معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با همکاری شهرداری مشهد ، استانداری خراسان رضوی، آستان قدس رضوی،  اداره کل فرهنگ و ارشاد ،حوزه هنری و صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی در پردیس سینمایی کوه سنگی مشهد مقدس برگزار می شود.

>>> مشاهده ی کلیپ آیین اختتامیه در صفحه آپارات اندیشکده - چهارم خرداد 1402، مشهد

دومین نشست رسانه‌ای جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار/ استقرار دبیرخانه دائمی در مشهد


:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7272


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو