-
۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
-
بازدید: ۳۰۲
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: بهزودی دبیرخانه دائمی جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار با رویکرد برگزاری جشنواره و ایجاد صندوق حمایت از تولیدات شکل میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد ،حجت الاسلام مهدی حسنزاده امروز در نشست خبری با خبرنگاران، اظهارداشت: نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار از ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد به مدت ۶ روز در مشهد برگزار میشود.
وی تصریح کرد: افتتاحیه جشنواره از ساعت ۱۷ تا ۱۹ روز جمعه ۲۹ اردیبهشت در جبلالنور کوهسنگی و اختتامیه آن هم در سوم خرداد در مرکز همایشهای آستان قدس رضوی و با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور برگزار میشود و در این روز جمعی از خانوادههای شهدای فتح خرمشهر تقدیر میشوند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با بیان اینکه این بنیاد در دور جدید فعالیتهای کاری خودش توجه ویژه به تولید محصولات دیداری و شنیداری دارد، خاطرنشان کرد: در بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی تاکنون ۴ دوره جشنواره ملی برگزار شده که آخرین دوره آن در دی ماه سال ۱۳۹۹ بود و امسال پنجمین دوره ملی و اولین دوره بینالمللی را برگزار میشود و در این دوره موضوع ایثار و شهادت را فراتر ایران دیدیم و به تمامی جوانب و اقدامات ایثارگونه همچون ایثار اجتماعی دیده شده و در مستندها به پهلوانیهای شهید سلیمانی و جنایات داعش بهطور ویژه پرداخته شده است.
حسنزاده افزود: در عرصه عفاف و حجاب در ۴۴ سال انقلاب کار نشده که یک ضعف است و اتفاقات اخیر ما را برآن داشت که نگاه ویژه به این موضوع داشته باشیم و باید بگوییم که ۱۱۵ اثر جشنواره از بیش از ۱۴۰۰ اثر ارسالی مرتبط با این موضوع بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه بینالملل رصد کردن آثار مقاومت در کشورهای اسلامی شکل گرفت و ۳۶۵ عنوان فیلم از ۳۰ کشور به دبیرخانه جشنواره رسید، گفت: هیئت انتخاب ۴۸ عنوان فیلم را پذیرفته که در پرده سینماها به اکران در آید، فیلمهایی که از یمن، لبنان، عراق، سوریه، آمریکا، ایتالیا، مالزی، سوریه، اسپانیا، ایران و دیگر کشورها هستند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با اشاره به اینکه برای برگزیدگان این رویداد فرهنگی و هنری جوایز ویژه و هدایای نفیسی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: بزرگترین جایزه جشنواره به مبلغ ۵ میلیارد تومان به اثر برتر ملی و بینالمللی است و برای سایر آثار برتر هم تندیس و جوایز نقدی را داریم.
حسنزاده تاکید کرد: همچنین باید اشاره کنیم که بهزودی دبیرخانه دائمی جشنواره طبق مذاکرات اولیه در مشهد با رویکرد برگزاری جشنواره و ایجاد صندوق حمایت از تولیدات شکل خواهد گرفت.
وی افزود: اگر ما در طول تاریخ قیام سربداران، حمله مغولها، فداییان اسلام به رهبری عالم مجاهد نواب صفوی، قیام گوهرشاد با ۶ هزار شهید و قیام ۹ دی را داشتهایم همه اینها از برکت همجواری با امام رئوف است. خراسانرضوی دورترین منطقه از مناطق عملیاتی و جنگخیز است اما ۱۸ هزار شهید دفاع مقدس، ۵۱ هزار جانباز و ۳۸۰ هزار خانواده معظم شهید و ایثارگر مبین آن است که شهدا، جانبازان و آزادگان ما در عرصه جهاد حضور پررنگی داشتهاند.
حسن زاده نامقی، خراسان رضوی را خواستگاه فاطمیون و مدافعان حرم دانست و افزود: این استان برای دفاع از حرم ۱۲ هزار شهید و جانباز داشته است، گروههای جهادی این استان در سیل و زلزله و مواکب اربعین همواره پیش قدم بوده است و تمام اینها به برکت سبک زندگی برگفته از زندگی ولینعمتمان امام رضا(ع) است.
حجتالاسلام مهدی حسنزاده با اشاره به شهادت شهید الداغی اظهارکرد: یاد و خاطر شهید الداغی را گرامی می داریم که با اینکه بسیجی یا طلبه نبود، علم غیرت را در دنیا بالا برد و مشاهد کردیم که شعرا و هنرمندان زیادی از دیگر کشورها در واکنش به این اقدام غیرتمندانه او در وصفش شعر سرودند.
مدیرکل بنیاد شهید خراسانرضوی گفت: نباید از تلاش دشمن غافل شد، دشمن در جنگ ترکیبی مشهد را هدف قرار داده است، اگر در جشنواره کذایی «فیلم کن» فیلم عنکبوت مقدس را می سازد و حرم امام رئوف و مشهد را هدف قرار میدهند، این مسئله نشان از نقاط قوت، جایگاه و اثربخشی حوزه فرهنگی مشهد است.
حسنزاده راهکار مقابله با تلاشهای دشمن را جهاد فرهنگی دانست و تصریح کرد: ابزار هنر، فیلم و فیلمنامه بسیار مهم است رهبر بارها فرمودند فیلم از صد یا هزار سخنرانی تاثیرش بیشتر است چراکه میتواند ملتی را به آینده امیدوار یا ناامید کند.
وی افزود: از همین رو، رویکرد بنیاد شهید این بوده که در کنار تکریم خانواده در حوزه فرهنگ هم تکالیف خود را اجرا کند، بنیاد شهید باید شهید پرور باشد. در طول ۹ماه گذشته بنیاد شهید خراسان رضوی به مدد امام رضا(ع) و عنایت شهدا تنها استانی بوده که در سال ۱۴۰۱ سریال ساخت. سریال بچه زرنگ برگرفته از زندگی شهدای فاطمیون بود همچنین اینکه ما پنج هزار ثبت خاطرات والدین شهدا را داشتیم و اکنون به همت همکارانمان «نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار» را برگزار خواهیم کرد.
مدیرکل بنیاد شهید خراسان رضوی در خصوص دیگر برنامههای این بنیاد در حوزه فرهنگی خاطرنشان کرد: معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران مصمم به تلاش در حوزه فرهنگی و ساخت فیلم شهید نواب صفوی هستیم چراکه این شهید خواستگاه فعالیتهایش در مشهدمقدس بوده است و پیرو آن با محمدرضا ورزی و مسعود ده نمکی جلساتی را داشتهایم و مقرر شد که با مشارکت یکدیگر فیلمنامه را آماده کنند. همچنین پیگیر فیلم شهید کاوه نیز خواهیم بود تا در سال ۱۴۰۳ اکران شود، فیلمنامه مستند سینمایی شهید ابوحامد، علیرضا توسلی نیز در دستور کار است.
ارسال ۱۲۷۰اثر در قالب فیلم و فیلمنامه به دبیرخانه
دبیر اجرایی جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار نیز اظهارداشت: ایجاد یک فضای همدلی در قالب جشنواره یکی از مهمترین اهداف ما بود، جشنوارهها محل ارزیابی و رقابتی توام با رفاقت هستند تا هنرمندان بتوانند در این حوزه قدمهای بهتری بردارند و اینکه بتوانند تعاملی جدی با مخاطب داشته باشند؛ یکهزار و ۲۷۰ اثر در قالب فیلم و فیلمنامه به دبیرخانه رسیده است.
ناصر باکیده ادامه داد: آثار از طریق فیلمهای سینمایی، مستند، پویانمایی و نماهنگ در بخش ملی و بینالملل هستند که در مجموع یکهزار و ۲۷۰ عنوان اثر در قالب فیلم و فیلمنامه، در سه بخش فیلمنامه، سینمای ملی و سینمای بینالملل به دبیرخانه رسیده است و از طریق هیئتهای مختلف انتخاب، بررسی شدند.
وی افزود: در بخش فیلمنامه ۲۱۹ فیلمنامه به دبیرخانه رسید که هیات انتخاب ۴۰ عنوان را پذیرفت که این مسئله در نوع خود بینظیر است و نشان از استقبال نویسندگان ما از بخش فیلمنامه است.
باکیده با بیان اینکه در بخش ملی ۶۴۴ اثر به دست ما رسید، افزود: بخش ملی شامل مسابقه اصلی و مسابقه ویژه است، در بخش بینالملل نیز از آنجا که فعالیت گستردهای نسبت به اسلام و ایرانهراسی وجود دارد، هدف رصدکردن جریان تولید آثار سینمایی در مجموعه سرزمینهای اسلامی است. با توجه به اینکه جریان دیجیتال وارد سینما شده و امکان دراختیار قراردادن امکانات به فیلمسازان را سهل کرده است در این بخش از ۳۰ کشور جهان فیلم به ما رسید که در مجموع ۳۶۵ عنوان فیلم هستند.
وی افزود: هیئت انتخاب که تلاش کردیم ترکیبی از هنرمندان داخلی و خارجی باشند، ۴۸ عنوان فیلم را از میان آثار بخش بینالملل پذیرفتند که این آثار از کشورهایی نظیر لبنان، یمن، پاکستان، عراق، فرانسه، الجزیره، آذربایجان، ازبکستان، سوریه، مالزی، اسپانیا و ایران بودند.
ناصر باکیده بیان کرد: در مجموع ۱۵۹ عنوان فیلم در جشنواره نمایش داده خواهد شد. همچنین اینکه براساس مذاکراتی که از طریق بنیاد شهید با شهرداری شده دبیرخانه دائمی این جشنواره در مشهد با رویکرد ایجاد صندوق حمایت از تولیدات ایجاد خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: نخستین جشنواره بینالمللی فیلم و فیلمنامه ایثار از ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد در چهار سالن پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد، از ساعت ۹:۳۰ صبح تا ۱۹ برگزار خواهد شد.
>>> مشاهده ی پوستر جشنواره ...
اسامی فیلمهای بخش مسابقه بین الملل نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار
همزمان با معرفی اعضای گروه انتخاب بخش مسابقه سینمای بین الملل نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار اسامی ۴۱ فیلم راه یافته به این بخش از سوی دبیرخانه این رویداد هنری اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی نخستین جشنواره بین المللی فیلم و فیلمنامه ایثار، اعضای گروه انتخاب مسابقه فیلمهای بین الملل جشنواره متشکل از غلامرضا منتظمی، پژوهشگر، فعال سیاسی و فرهنگی و بنیانگذار کنفرانس بین المللی افق نو، جان جیمز یوبل، نویسنده و فعال سیاسی از آمریکا، محمد ابو الجدایل فیلمساز فعال رسانه و پژوهشگر از سوریه، مهرداد آگاهی که در سوابق وی عضویت در هیات موسس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رایزن فرهنگی ایران در صربستان، مدیرکل همکاریهای فرهنگی، هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلام و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است به همراه محمد طیب، مدیرفرهنگی و فعال حوزه بین الملل و مستند ساز، از میان 365 اثر ارسالی از 30 کشور به دبیرخانه جشنواره در بخش بین الملل، 41 اثر را برای حضور در بخش رقابتی سینمای بین الملل جشنواره انتخاب کردند.
شایان ذکر است : فیلمسازانی از کشورهای الجزایر هند، پاکستان، لبنان، یمن، آمریکا، امارات، عراق، افغانستان، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آذربایجان، فلسطین، سوریه و... به همراه جمهوری اسلامی ایران متقاضی حضور آثار خود در بخش بین الملل بودند که در نهایت 41 اثر از 17 کشور به بخش مسابقه راه یافتند.
آثارحاضر در بخش بین الملل جشنواره عبارتند از:
1- علی و گوسفند معجزه گرش (محصول انگلستان و عراق) 2- احتضار (محصول عراق) 3- چقدر هواپیما زیباست (محصول لبنان) 4- عاشورا در ایتالیا (محصول ایتالیا) 5- گرسنه (محصول آمریکا) 6- محافظ (محصول ایران) 7- غزال (محصول فلسطین) 8- پای آهنین (محصول فلسطین) 9- در ذهن من (محصول هند) 10- اسماء( محصول ایران) 11- سرزمین کلاغ ها (محصول عراق) 12- مطلع فجر (محصول ایران) 13- مسیر سازان آزاد (محصول اسپانیا) 14- صبر جمیل (محصول سوریه) 15- در وقت اضافه (محصول یمن) 16- پسر گنده (محصول فرانسه) 17- پرواز از بوسنی (محصول ایران) 18- بباس (دختر مسلمان) محصول مالزی 19- اینجا بدون مادر (محصول سوریه) 20- شیرین (محصول عراق) 21- قلب سپید (محصول ایران) 22- در چند لحظه (محصول افغانستان) 23- لیلا (محصول ایران) 24- پرچم اسلام (محصول عراق) 25- پیچ تاریخی (محصول ایران) 26- مسجد و پینه دوز مهابات خان (محصول پاکستان) 27- جمعه دوم آوریل (محصول ایران) 28- برفراز کوه (محصول لبنان) 29- پیش از بهشت (محصول ایران) 30- مریم (محصول عراق) 31- به سمت قدس (محصول یمن) 32- لرزش (محصول آذربایجان) 33- محافظ (محصول افغانستان) 34- مردی از رش هرمه (محصول ایران) 35- پینه دوز بهشت (محصول عراق) 36- نهنگ سفید (محصول ایران) 37- در محضر انسانیت (محصول سوریه) 38- ناقوس سندی (محصول عراق) 39- آنها (محصول الجزایر) 40- آخرین موضوع یمنی ها (محصول یمن) 41- نوشابه مشکی (محصول ایران)
همچنین فیلم سینمایی نخل خون محصول کشور سوریه نیز در بخش خارج از مسابقه نمایش داده میشود.
مرحله نهایی نخستین جشنواره بین المللی و پنجمین جشنواره ملی فیلم و فیلمنامه ایثار با دبیری فرهاد مختاری از 29 اردیبهشت تا سوم خرداد ماه امسال از سوی اداره کل امور هنری معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با همکاری شهرداری مشهد ، استانداری خراسان رضوی، آستان قدس رضوی، اداره کل فرهنگ و ارشاد ،حوزه هنری و صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی در پردیس سینمایی کوه سنگی مشهد مقدس برگزار می شود.
>>> مشاهده ی کلیپ آیین اختتامیه در صفحه آپارات اندیشکده - چهارم خرداد 1402، مشهد