-
۹ اسفند ۱۳۹۹
-
بازدید: ۴۹۵
به گزارش روابط عمومی، این محفل شعر با هدف بزرگداشت سالروز وفات حضرت زینب(س) و گرامیداشت شهدای مدافع حرم اهل بیت(ع) به همت انجمن ادبی بانوان رضوی «گوهرشاد» زیر نظر مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و معاونت تبلیغات اسلامی این آستان مقدس و با اجرای زهرا محدثی، شب گذشته در رواق حضرت زهرا(س) بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) برپا شد. در این مراسم جمعی از بانوان شاعر اهل کشورهای بورکینافاسو، افغانستان، پاکستان و ایران(شهرهای تهران، قم و مشهد)، شعرهای آیینی فارسی و عربی خود را در قالبهایی همچون غزل به ساحت اسوه صبر و ایثار، حضرت زینب کبری(س) تقدیم کردند.
سیده فاطمه موسوی، سمانه خلفزاده، زهرا علیپور، زهرا حسینزاده، فاطمه سوادگو، زهرا صابری، عاطفه جعفری، عاطفه سادات موسوی، طیبه ثابت، عالیه رجبی، ملیحه یعقوبی، عطیه انتظام و معصومه سادات اسدیان، از جمله شاعران حاضر در این شب شعر بودند. همچنین گروه تواشیح و مدیحهسرایی بانوان «فدک»، در این مراسم اجرای برنامه داشتند.
انقلاب اسلامی، طلیعهدار شعر آیینی بانوان
سیده فاطمه موسوی، مهمان ویژه شب شعر «سرو صبور» از تهران در حاشیه برگزاری این مراسم به بیش از دو دهه فعالیت خود در حوزه شعر اشاره و ابراز کرد: مایه افتخارم است که برای نخستین بار سعادت حضور و شعرخوانی در چنین شب شعری در حرم مطهر رضوی نصیبم شد.
وی ضمن تقدیر از مجموعه آستان قدس رضوی برای برگزاری چنین شب شعرهایی برای بانوان ادامه داد: با توجه به علاقه خاص خود به امام هشتم(ع)، در دوران پیش از شیوع بیماری کرونا، هر ساله چند بار به مشهد مشرف شده و حتی شعر هم در صحن و سرای رضوی میسرودم، اما هیچگاه به ذهنم خطور نمیکرد که بانوان بتوانند در چنین محفلی در حرم مطهر رضوی شعرخوانی کنند.
موسوی با اشاره به رسالت شاعران آیینی در گسترش معارف اهل بیت(ع) گفت: بیتردید برپایی چنین برنامه هایی در پرتوی بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) موجب تشویق شاعران آیینی میشود. از طرف دیگر، به معنابخشی شعر نیز کمک کرده و شاعران بیش از پیش میتوانند در حوزههایی همچون شعر رضوی و علوی با تحقیق و تکیه بر معانی و روایات فعالیت کنند.
وی با ذکر نام تنی چند از بانوان شاعر برجسته کشور، تصریح کرد: انقلاب اسلامی، طلیعهدار شعر آیینی برای بانوان بوده و شاهد رشد شعر بانوان در این حوزه در چند دهه گذشته پس از پیروزی انقلاب بودیم. به طور نمونه حضور بانوان در کنگرههای شعر و چاپ مجموعه آثارشان، رشد چشمگیری داشته و حرفهایتر شده است.
این شاعره تهرانی ضمن ابراز خرسندی از راهاندازی انجمنهای شعری ویژه بانوان گفت: امیدوارم با گسترش فعالیتهای انجمنهای شعر گوهرشاد در کشور، شاهد معرفی و جذب شاعران جوان توسط این انجمن باشیم.
موسوی اضافه کرد: نوجوانانی که تازه وارد حوزه شعر و شاعری میشوند باید از بررسی و مطالعه آثار شاعران کهن کشور همچون حافظ و سعدی آغاز کنند و پس از احاطه کامل بر وزن شعر، میتوانند با آثار شاعران معاصر آشنا شوند.
در ادامه زهرا صابری، شاعر اهل پاکستان نیز با تأکید بر اهمیت سرودن شعر آیینی گفت: تمامی ما ارادت خاصی به خاندان عصمت و طهارت(ع) داریم، اما وقتی بتوانیم این ارادت خود را در قالب شعر بیان کنیم و آن اثر را در جمع زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) بخوانیم، ارزشش دوچندان میشود.
وی با اشاره به سابقه حضورش در دیگر شب شعرهای بینالمللی حرم رضوی افزود: شعری که برای خواندن در شب شعر «سرو صبور» سرودم، دربردارنده مطالبی است که بانوان در این برهه زمانی به آن نیاز دارند.
همچنین فاطمه سوادگو، شاعر اهل بورکینافاسو(کشوری در غرب آفریقا) بیان کرد: حضورم در این محفل ادبی در حرم امام رضا(ع) را توفیقی بزرگ میدانم و حس بسیار خوبی دارم.