جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ فرهنگی/ از ۱۶ جشنواره رضوی، چهار جشنواره به صورت بین المللی برگزار می‌شود

  • بازدید: ۴۰۰
فرهنگی/ از ۱۶ جشنواره رضوی، چهار جشنواره به صورت بین المللی برگزار می‌شود
جشنواره بین المللی امام رضا ع

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) گفت:امسال ۱۶ جشنواره در ۱۵ استان کشور برگزار می‌شود که چهار جشنواره به صورت بین المللی در کشورهای ترکیه حوزه قفقاز  برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس ،مرتضی سعیدی زاده امروز در نشست خبری دوازدهمین جشنواره عکس رضوی که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد اظهارداشت: ماموریت بنیاد امام رضا(ع) در حوزه هنر و فرهنگ احیای امر عصمت و طهارت است.

وی افزود: مکتب هنر‌ و رسانه جنبه زیبا شناسی دارد که از طریق آن می‌توانیم مفاهیم رضوی را به مخاطب منتقل کنیم.

سعیدی زاده تصریح کرد: بنیاد بین المللی امام رضا(ع) تاکنون در حوزه هنر و رسانه 19 دوره جشنواره در سالیان گذشته برگزار کرده است این جشنواره ها سابقه جریان سازی به وسعت ایران اسلامی داشتند و فارغ از همه ایران را در بر می‌گرفتند. از ابتدای برگزاری این جشنواره‌ها تاکنون 8 میلیون و 500 اثر به جشنواره‌های رضوی ارسال شده است و این استقبال به این دلیل است که جشنواره امام رضا(ع) یکی از عمومی ترین جشنواره های فرهنگی و هنری کشور است.

وی بیان کرد: امسال بیستمین دوره این جشنواره برگزار می‌شود و این 19 دوره را آسیب شناسی کردیم و تلاش داریم این دوره تخصصی تر و حرفه ای تر برگزار شود.

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: امسال دو هدف بزرگ داشتیم اول اینکه این جشنواره مورد تایید نخبگان هنری و رسانه ای قرار بگیرد دوم اینکه مردم بتوانند از آثار برگزیده این 19 دوره بهره مند شوند.

سعیدی زاده با بیان اینکه جشنواره امام رضا(ع) با پویش متفاوت است گفت:تلاش داریم بهترین تولیدات را در این جشنواره داشته باشیم و با پایان این جشنواره آثار برگزیده را در  هفته‌های فرهنگی امام رضا(ع)به نمایش خواهیم گذاشت.

وی عنوان کرد: امسال 16 جشنواره در 15 استان کشور برگزار می‌شود که این جشنواره‌ها را متناسب با زیست بوم استانهای کشور برگزار می‌کنیم بر این اساس جشنواره‌ها بین 15 استان تقسیم شدند و خراسان رضوی دو جشنواره را برگزار خواهد کرد.

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)  با بیان این مطلب که دوازدهمین جشنواره عکس رضوی و جشنواره فیلم رضوی به میزبانی خراسان رضوی برگزار می‌شود افزود: از 16 جشنواره 4 جشنواره به صورت بین المللی در کشورهای ترکیه حوزه قفقاز  برگزار می‌شود همچنین جشنواره آواها و نواهای رضوی، عکس رضوی، شعر عربی و شعر ترکی جشنواره هایی هستند که به صورت بین المللی برگزار می‌شوند.

سعیدی زاده تصریح کرد: امسال اعتبار جشنواره پنج برابر شده است و در این زمینه جهش خوبی داشتیم، به‌طوری که اعتبار16 میلیارد تومانی به جشنواره بین المللی امام رضا(ع) تخصیص یافته است.

وی در پایان با تاکید براینکه جشنواره عکس با پویشی متفاوت و برای همه شیعیان جهان تدارک دیده شده،اذعان کرد: این جشنواره از سلسله جشنواره‌های 16 گانه بین‌المللی امام رضا (ع) است که در دو بخش عکس با دوربین‌های حرفه‌ای و عکس با تلفن همراه و در هفت موضوع آداب زیارت امام رضا (ع)، نماز، دعا و نیایش در حرم رضوی، ایثار و شهادت در فرهنگ رضوی، حریم حرم مطهر رضوی، آیین‌های دینی و مذهبی در فرهنگ رضوی، نقش فرهنگ رضوی در نهاد خانواده و انتقال آن به نسل جوان، معماری و هنر‌های اسلامی در حرم رضوی و بافت اطراف آن از بهمن 1401 تا خرداد 1402 برگزار می‌شود.

محمد حسین زاده،مدیرکل  فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز اظهارداشت: خراسان رضوی به برکت وجود امام رضا(ع) میزبان متفاوتی در برگزاری جشنواره‌های رضوی است.

وی ادامه داد: برای ما مشهدی‌ها داشتن عکس از حرم گنبد بارگاه شاید عادی باشد اما برای زائران داشتن عکس با گنبد امام رضا(ع) یک آرزو است و از گذشته تا امروز این عکس سوغات خانواده از مشهد برایشان بوده است.

حسین زاده تصریح کرد:این عکس‌ها داستان جالبی دارند در گذشته دوربین‌ها سنگین بوده و نمی ‌توانستند به داخل حرم ببرند لذا نقاشی از حرم و گنبد کشیده می‌شد و مردم با پس زمینه نقاشی از حرم عکس می‌گرفتند تا اینکه تکنولوژی آمد و تصاویر بزرگ از حرم چاپ شد.

مدیرکل  فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: عکس، سابقه تاریخی یک ملت می‌تواند باشد مثلاً عکس از گنبد امام رضا(ع) که توسط روس‌ها هتک حرمت شد، عکس آنقدر قدرت دارد که رضا پهلوی برای اینکه کسی از واقعه گوهرشاد چیزی یادش نماند اجازه نداد هیچ عکسی از آن واقعه باقی بماند. چون عکس حافظه تاریخی دارد.

حسین زاده ادامه داد: امام رضا(ع) تنها به مردم مشهد، شیعه و مسلمان تعلق ندارد بلکه متعلق به همه ادیان بشری است که هر کدام از اینها سوژه عکس عکاسان می‌تواند باشد و خود حرم که ساخته دست هنرمندان ایرانی است سوژه دیگری برای عرض ارادت عکاسان است.

وی افزود: از مدیر عامل بنیاد تقاضا می‌کنیم تولیدات برگزیده جشنواره امام رضا(ع) را به عنوان محصولات فرهنگی در فرودگاه، ترمینال و در سطح شهر بین زائران امام رضا توزیع کنند.

مدیرکل  فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد:جشنواره عکس رضوی در دو بخش حرفه ای و موبایلی برگزار می‌شود که علاقمندان می‌توانند آثار خود را تا 5 اردیبهشت ماه 1402 به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

حضور داوران بین المللی در جشنواره عکس رضوی

مهدی زابلی عباسی، دبیر دوازدهمین جشنواره عکس رضوی نیز اظهارداشت: نهمین و دهمین دوره جشنواره عکس رضوی در خراسان رضوی برگزار شده است.

وی ادامه داد: طی آسیب شناسی که انجام شد تصمیم گرفتیم از داورهای بین المللی برای این دوره از جشنواره دعوت کنیم که طی گفت‌وگو با فدراسیون جهانی عکس فیبا چند داور بین المللی مطرح در این جشنواره حضور خواهند داشت.

زابل عباسی افزود: اولین بار است این جشنواره به صورت بین المللی برگزار می‌شود و از 12 بهمن امسال که فراخوان زده شد تا به امروز 95 نفر در این جشنواره ثبت نام کردند که از این تعداد 48 نفر آثار خود را به جشنواره ارسال کرده‌اند.

دبیردوازدهمین جشنواره عکس رضوی بیان کرد:تاکنون از پنج کشور دنیا در این جشنواره حضور یافتند که 5 اثر از ترکیه یک اثر از بلغارستان یک اثر از عراق یک اثر از آلمان و یک اثر از اوکراین به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

وی خاطرنشان کرد:در کنار این جشنواره دو‌ اردوی عکاسی از حرم خواهیم داشت و یک کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد که برای حضور در کارگاه و اردو علاقمندان باید رزومه خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/6012


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو