دیپلماسی❜ دینی/ داور بین المللی قرآن کریم: مشهد در بسیاری از مسابقات بین المللی قرآن کریم حائز رتبه بوده است
-
۲۴ شهریور ۱۴۰۰
-
بازدید: ۴۳۱
عابدین زاده با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی شرکت کنندگان ایرانی در مسابقات بین المللی قرآن کریم حائز رتبه می شوند؛ گفت: در سالهای اخیر بیشتر رتبه های کشوری و بین المللی برتر در ایران و جوامع اسلامی از مشهد است. «رضا عابدین زاده» در حاشیه برگزاری چهل و چهارمین دوره مسابقات قرآن کریم اوقاف خراسان رضوی و در گفتگو با خبرگزاری شبستان در مشهد با اشاره به داوری مسابقات قرآن کریم در رشته های مختلف قرائت، ترتیل و ... گفت: حدود 25 سال است که داوری مسابقات قرآن کریم را عهده دار هستم و البته عمده داوری من در زمینه رشته حسن حفظ بوده است و اکنون نیز داور حفظ قران کریم در چهل و چهارمین دوره از مسابقات قرآن کریم اوقاف در خراسان رضوی هستم.
داور بین المللی قرآن کریم ، مسابقات قرآن کریم را محک بسیار خوبی برای متسابقین دانست و افزود: متسابقین با حضور در مسابقات ، علاوه بر افزایش سطح کیفی خود در زمینه حفظ قرآن به نقاظ ضعف خود پی می برند و در سال بعد سعی در جبران آن می کنند.
وی با بیان اینکه مسابقات قرآن کریم اوقاف قوی ترین مسابقات قرآن کریم در کشور است؛ تصریح کرد: برترین ها در این مسابقات شرکت می کنند، محدودیت نهاد و سازمان ندارد و هر کس در هر سازمانی فعالیت دارد، کارمند و یا دانشجو است و یا شغل آزاد دارد می تواند در این مسابقات شرکت کند و آنچه در این مسابقات مهم است میزان آمادگی متسابق برای حضور در این مسابقات است.
عابدین زاده افزود: سالهای متمادی و به ویژه بعد از انقلاب شرکت کنندگان ایرانی در مسابقات بین المللی قرآن کریم اوقاف حائز رتبه می شوند و در واقع در چند سال اخیر بیشتر رتبه های کشوری و بین المللی برتر در ایران و جوامع اسلامی از مشهد است.
وی علت کسب این افتخار توسط قاریان و حافظان مشهدی را وجود بارگاه امام رضا (ع) دانست و بیان کرد: حضور امام هشتم (ع) موجب شده اساتید برجسته ای در این شهر حضور پیدا کنند و جلسات آموزشی بسیار موثری را در رشته های مختلف هم برای قاریان و حافظان و هم برای افراد مبتدی برگزار کنند.
داور بین المللی قرآن کریم بیان کرد: متسابقین در زمینه حفظ در این دوره از مسابقات از سطح بسیار بالایی برخوردار بودند و نسبت به دوره قبل پیشرفت چشمگیری داشته اند به گونه ای که تعداد زیادی در زمینه حفظ نمره کامل را دریافت کردند و تفاوت رتبه آنها در تجوید، صوت لحن و وقف و ابتدا خواهد بود که با لحاظ کردن آن رتبه های آن متفاوت خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: موضوع کرونا و شیوع آن در جهان در بسیاری از زمینه ها اثر منفی داشته است و ما نیز از این قضیه مستثنی نبوده ایم، با شیوع کرونا منجر به تعطیلی برخی از جلسات آموزشی قرآن کریم شد که این موضوع تمرینات دانش آموختگان قرآنی و تعداد شرکت کننده ها در مسابقات قرانی را کاهش داد و بر روی خوانش آنها اثر گذاشت کما اینکه سال گذشته در مسابقات کشوری نقاط ضعف قابل ملاحظه ای در قاریان و حافظان بود.
عابدین زاده در خصوص مهمترین نکته ای که حافظان قرآنی باید مد نظر داشته باشند؛ اظهار داشت: حافظان قرآن سه دسته هستند دسته ای که حسن حفظ ، تجوید و ترتیل و صوت و لحن خوبی دارند و در زمینه حفظ به صورت مستمر تمرین می کنند و نوار ترتیل اساتید مختلف را مرتب گوش می دهند، دسته دوم افرادی هستند که صوت و لحن و تجوید آنها خوب است اما حسن حفظ آنها ضعیف است اینها افرادی هستند که تمرین و مرور مرتب روی مفروضات خود ندارند در حالی که تمرین و مرور یک حافظ در طول سال باید ثابت باشد و یک حافظ کل در طول سال باید روزی دو جزء را مرتب بخواند .
وی در خصوص دسته سوم گفت: دسته سوم کسانی هستند که حسن حفظ خوبی دارند و بدون غلط می خوانند اما صوت و لحن ضعیفی دارند اینها افرادی هستند که فی البداهه حفظ را شروع کردند و دنبال نکات فنی نبودند لذا باید در جلسات اساتید قرائت شرکت و نکات تجویدی، صوت و لحن، وقف و ابتدا را تمرین کنند.
داور بین المللی قرآن کریم در خصوص سلیقه ای عمل کردن برخی از داوران در مسابقات قرآنی تصریح کرد: داور در مسابقات قرآن نمی تواند سلیقه ای عمل کند اگر چه برخی از داوران در زمینه صوت و لحن سلیقه ای عمل می کنند و این اثرات منفی به دنبال دارد اما در رشته حسن حفظ داور به هیچ عنوان نمی تواند سلیقه ای عمل کند و متسابق بعد از مسابقه نمره خود را می داند.
وی در ادامه با اشاره به طرح خوب اوقاف در سال گذشته برای ارتقا سطح کیفی داوران گفت: در این طرح داوران با شرکت در آزمون هایی و در صورت قبولی می توانستند برای سالهای آتی داوری مسابقات قرآن کریم را عهده دار باشند و خوشبختانه در این دوره از مسابقات قرآن کریم استانی نیمی از داوران در طرح ارتقا داوری شرکت کرده بودند و آزمون ها را با موفقیت پشت سر گذاشته بودند و با مطالعه دقیق آیین نامه مسابقات کاملا بروز بودند.
عابدبن زاده در خصوص چگونگی جذب نوجوانان و جوانان به حفظ قراـن کریم بیان کرد: برای روی آوردن نوجوانان و جوانان به حفظ قرآن کریم باید حمایت های مادی و معنوی با هم صورت گیرد ، در زمینه حمایت های معنوی افرادی که به سمت حفظ قرآن می روند با هدف حفظ قرآن و با مفاهیم و معانی آن آشنا شوند کما اینکه حفظ قران، حافظ را به همین سطح می برد اما این برای یک نوجوان کفایت نمی کند و باید به لحاظ مادی و ظاهری تشویق هایی در نظر گرفته شود که در مسیر این قرار گیرد.
وی افزود: در کشورهایی چون عربستان برای حافظان قرآنی ماهیانه مبالغی زیادی پرداخت می شود در حالی که در کشور ما از حافظان قرآنی حمایت مادی به صورت دائمی نمی شود و در صورت کسب رتبه اول بین المللی مبلغی پرداخت می شود و این یک نقطه ضعف است.
داور بین المللی قرآن کریم بیان کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآنی ، باید مسئولین در کنار حمایت معنوی از حافظان قرآن کریم، حمایت مادی به صورت مستمر داشته باشند تا تشویقی برای افراد دیگر در زمینه حفظ قرآن کریم شود.