اقتصادی/ سفر یکصد نفر اعضای هیات بلندپایه تجاری خراسان رضوی به ریاست دکتر مظفری استاندار به سمرقند و تاشکند ازبکستان :: اندیشکده بین المللی فرهیخت مشهد











جناب آقای استاندار
معاون تازه نفس زیارت:

آب دست‌تان دارید زمین بگذارید

فقدان آمار زائران رضوی

اعم از داخلی و غیرایرانی مایه فضاحت دیاری است که خود را

قطب اول گردشگری کشور

می نامد! آمار، نقطه صفر برنامه ریزی و سیاستگزاری است.
بدون اتکا به آمار موثق و به روز، چطور می توانید «زائر و زیارت» را در ارض اقدس توس ساماندهی کنید؟
اقتصاد این شهر به «اکسیر زیارت» زنده است!

بیشتر بخوانید

دیپلماسی❜ اقتصادی/ سفر یکصد نفر اعضای هیات بلندپایه تجاری خراسان رضوی به ریاست دکتر مظفری استاندار به سمرقند و تاشکند ازبکستان

  • بازدید: ۴۵۵
اقتصادی/ سفر یکصد نفر اعضای هیات بلندپایه تجاری خراسان رضوی به ریاست دکتر مظفری استاندار به سمرقند و تاشکند ازبکستان
استانداری خراسان رضوی

اعزام هیات ۱۰۰ نفره فعالان اقتصادی و بازرگانی خراسان رضوی به ازبکستان

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور گفت: هیات ۱۰۰ نفره فعالان اقتصادی و بازرگانی بخش خصوصی به ریاست استاندار خراسان رضوی صبح امروز، چهارشنبه عازم «تاشکند» پایتخت ازبکستان شد.

به گزارش ایلنا از خراسان رضوی، احمد معصومی فر اظهارکرد: این سفر در چهارچوب سیاست‌ همسایگی و دیپلماسی استانی به دعوت استاندار «سمرقند» ازبکستان از استاندار خراسان رضوی با همراهی یک هیات بزرگ تجاری و اقتصادی متشکل از ۱۰۰ نفر از مدیران، بازرگانان و روسای شرکت‌های بزرگ اقتصادی استان انجام شده است.

وی ادامه داد: ملاقات هیات اعزامی از خراسان رضوی با استاندار و مسوولان سمرقند و شرکت در همایش مشترک تجاری میان بازرگانان ایران و ازبکستان و بازدید از چند مرکز اقتصادی در این استان از برنامه های این سفر چهار روزه است.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور گفت: هدف از این سفر توسعه روابط اقتصادی در بخش‌های مختلف میان ایران و ازبکستان است و روسا و نمایندگان شرکت‌هایی که در این سفر حضور دارند در حوزه‌های مصالح ساختمانی، لوازم خانگی، مواد غذایی و کشاورزی، نساجی و صنعت انرژی و خدمات ساختمانی فعالیت دارند.

معصومی فر افزود: هیات اعزامی در این سفر، بزرگترین هیات اقتصادی و تجاری خراسان رضوی در سفر به یک کشور خارجی محسوب می‌شود که علاوه بر بازدید از استان سمرقند، به استان «بخارا» نیز می روند.

وی، روابط تجاری میان ایران و ازبکستان را در حال توسعه عنوان و اضافه کرد: در سال ۲۰۲۴ میلادی حجم مبادلات ۲ کشور ۵۰۰ میلیون دلار بود که امید است با پیگیری مصوبات این سفر این مبادلات افزایش یابد.

وی ادامه داد: مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران به ازبکستان مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک، تاسیسات عمرانی، مواد شوینده و محصولات پتروشیمی و کشاورزی، لبنیات، شیر خشک ، خشکبار شامل پسته و خرما و انواع میوه‌ و البته غذای آبزیان است.

رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور، واردات ازبکستان به ایران را نیز محصولات مرتبط با پنبه و نخ پنبه و همچنین میوه، سبزیجات و حبوبات عنوان کرد.

معصومی فر افزود: این سفر در چهارچوب تقویت روابط دوجانبه میان خراسان رضوی و استان‌های متناظر با کشورهای همسایه است و با توجه به مشترکات تمدنی و تاریخی خراسان رضوی با سمرقند و بخارا انجام شده است و پیگیری نتایج این سفر در حوزه‌های اقتصادی و گردشگری نمود خواهد داشت.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور گفت: بسیاری از اتباع ازبکستان علاقه مند سفر به خراسان رضوی به عنوان گردشگر زیارت و یا سلامت هستند لذا علاوه بر مباحث اقتصادی، یکی از اهداف این سفر ایجاد تسهیلات و زمینه‌های مناسب برای تبادل بیشتر گردشگر میان ۲ کشور است و انتظار می‌رود با پیگیری نتایج این سفر این مهم محقق شود.

معصومی فر افزود: در این سفر قرار است چند سند، تفاهمنامه و یادداشت تفاهم میان اتاق‌های بازرگانی خراسان رضوی و استان های ازبکستانی و همچنین یادداشت تفاهم میان استانداران ۲ کشور به امضا برسد.

خبر تکمیلی:

هیات ۱۰۰ نفره فعالان اقتصادی و بازرگانی بخش خصوصی به ریاست استاندار خراسان رضوی صبح امروز ۸ اسفند عازم سمرقند ازبکستان شد.

این سفر در چهارچوب سیاست‌ همسایگی و دیپلماسی استانی به دعوت استاندار «سمرقند» ازبکستان از استاندار خراسان رضوی انجام می شود و یک هیات بزرگ تجاری و اقتصادی متشکل از ۱۰۰ نفر از مدیران، بازرگانان و روسای شرکت‌های  اقتصادی استان استاندار خراسان رضوی را همراهی می کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در بدو ورود در فرودگاه سمرقند مورد استقبال نمایندگان استانداری سمرقند قرار گرفت.

ملاقات هیات سیاسی و اقتصادی استان با استاندار و مسوولان دولتی و بخش خصوصی سمرقند و شرکت در همایش مشترک تجاری میان بازرگانان ایران و ازبکستان و بازدید از چند مرکز اقتصادی در این استان از برنامه‌های این سفر است. ایسنا / خراسان رضوی 

خبر تکمیلی

برگزاری نشست هماهنگی سفر هیئت اقتصادی خراسان رضوی با سفیر ایران در ازبکستان

نخستین جلسه هماهنگی سفر هیئت اقتصادی خراسان رضوی به ازبکستان، با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور، صبح امروز در شهر سمرقند برگزار شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، این نشست با هدف بررسی برنامه‌های سفر، تنظیم جلسات تجاری و هماهنگی میان اعضای هیئت ۱۰۰ نفره خراسان رضوی برگزار شد.

در این سفر، هیئت اقتصادی استان در قالب 3 کمیته‌ تخصصی و موضوعی کشاورزی، صنایع غذایی، نساجی، بانکداری، بهداشت و درمان، کمیته حمل‌ونقل، گردشگری و انرژی و کمیته صنعت، معدن و تجارت دسته‌بندی شدند.

بر این اساس، نشست‌های اختصاصی و جلسات رو در رو میان فعالان اقتصادی دو کشور، متناسب با این حوزه‌ها برنامه‌ریزی شده است.

محمدعلی اسکندری سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان، با تشریح ظرفیت‌های اقتصادی این کشور، ازبکستان را به‌عنوان بازاری رو به توسعه معرفی کرد و بر اشتراکات فرهنگی و فرصت‌های تجاری گسترده میان دو کشور تأکید نمود.

وی همچنین با اشاره به روند توسعه اقتصادی ازبکستان، همکاری‌های تجاری دوجانبه را فرصتی مناسب برای تجار و صنعتگران ایرانی دانست.

در این نشست، همچنین موضوعات زیرساختی همچون گسترش حمل‌ونقل ریلی و هوایی میان دو کشور به‌عنوان یکی از پیش‌نیازهای توسعه تجارت مورد بحث قرار گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این جلسه، ضمن اشاره به تجربیات پیشین تجار ایرانی در تعامل با ازبکستان، بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای بهره‌گیری حداکثری از این فرصت‌ها تأکید کرد.

توکلی زاده تاکید کرد: این سفر و نشست‌های پیش‌بینی‌شده، بستری مناسب برای تقویت تعاملات تجاری، ایجاد روابط پایدار میان صنعتگران و تجار ایرانی و ازبکستانی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های مشترک اقتصادی خواهد بود.

منبع : اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/1691


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید ...

آرشیو توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم تازه ها

آرشیو توضیح

مخاطبانی که فرصت زیادی برای «فرهیخت گردی» ندارند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن ، اهم تازه ها و یافته های مطالعاتی اخیر فرهیخت را در «یک نگاه» ببینند و بخوانند، ما آنها را ذیل این بخش گرد هم آورده ایم.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه!، پدران بین الملل و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو