دیپلماسی اجتماعی/ گفت و گو با جابر انصار، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد + تصاویر + فیلم

  • بازدید: ۶۸۲
اجتماعی/ گفت و گو با جابر انصار، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد + تصاویر + فیلم

زندگی مردم افغانستان برای مخاطب ایرانی پوشیده مانده است | ما مشکل کلانی با ایران نداریم؛ جابر انصار، سرکنسول جمهوری اسلامی افغانستان در مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز به سئوالاتی درباره مهاجران، رابطه ایران و افغانستان، کمبودها و جایگاه مشهد در نگاه مردم افغانستان پاسخ داده است. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید. چهار دهه قبل، وقتی قشون سرخ شوروی لشکر کشیدند به افغانستان و عرصه را بر زندگی مردم تنگ کردند، مشهد به یکی از مقصدهای مهم مهاجران افغانستانی تبدیل شود. همین است که کنسولگری افغانستان در مشهد، یکی از پرکارترین نمایندگی‌های سیاسی این کشور در ایران است؛ نهادی که وظیفه رسیدگی به امور کنسولی اتباع افغانستانی را برعهده دارد و در سال‌های اخیر، همکاری نزدیکی با ادارات مربوط‌به امور مهاجران در ایران برقرار کرده است. 

مهاجران افغانستانی که در ایران زندگی می‌کنند استحاله نشده‌اند

شهرآرا: آقای انصار چرا ایران و به‌خصوص شهر مشهد به یکی از مقصد‌های مهم مهاجرت مردم افغانستان تبدیل شد؟

افغانستان و ایران تاریخ و فرهنگ مشترک دارند. ممکن نیست بتوانیم وجوه مشترک دو کشور را از هم جدا کنیم، چون رابطه خونی، تاریخی و زبانی، رابطه‌ای نیست که بشود آن را با جغرافیای سیاسی، چند خط و موافقت‌نامه‌های قانونی از هم جدا کرد. این جغرافیا متعلق به مردم افغانستان، ایران، تاجیکستان و حتی ترکیه است. ما این حوزه را این‌طور می‌بینیم که یک مدنیت واحد دارد و بین تاریخ کهن و تاریخ نوین یک آدرس بیشتر ندارد.

یقینا مهاجرت مردم افغانستان در زمان تجاوز قشون سرخ به ایران ناشی از اجبار بود. مردم افغانستان تنها به ایران مهاجر نشدند؛ آن‌ها به کشورهای دیگر جهان هم رفتند، اما در ایران خانه گرفتند، زندگی کردند و آمیخته شدند، با همان فرهنگی که از قبل در آن ریشه داشته‌اند. اگر ما مهاجرت افغان‌ها به دیگر کشورهای جهان را مطالعه کنیم، می‌بینیم آن‌ها در آن جامعه استحاله شده‌اند، فرهنگ، زبان و همه‌چیز آن‌ها از بین رفته است، اما مهاجران افغانستانی که در ایران زندگی می‌کنند استحاله نشده‌اند، چون در فرهنگ خود پرورش یافته‌اند و با اعتقادات خود زندگی کرده‌اند. یقیقنا از 40سال مهمان‌داری مردم ایران، از نظام جمهوری اسلامی ایران، تشکر و قدردانی می‌کنیم. این 40سال هم‌زیستی با ایران را با هیچ‌یک از کشورهای دنیا مقایسه نمی‌کنیم.

توانایی مهاجران افغان در ایران قابل توجه هست

شهرآرا: این هم‌زیستی متفاوت سبب شده است شاهد تربیت نسل تحصیل‌کرده‌ای از مهاجران افغانستانی در ایران باشیم؛ نسلی که دانشگاه رفته‌اند و حالا نخبگانی هستند که می‌توانند به افغانستان کمک کنند. شما به‌عنوان سرکنسول جمهوری افغانستان در مشهد آیا توصیه می‌کنید که نخبگان افغانستانی به کشورشان بازگردند؟

موضوع تشویق ما یک بحث است، موضوع ضرورت‌های جامعه ما چیز دیگری است. یقین دارم که چهار دهه جنگ در افغانستان شالوده‌ نظام سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردم ما را متلاشی کرده، زیربناهای کشور به‌کلی از بین رفته و امروز فقر، بیکاری و نبود سطح کافی سواد، مهم‌ترین عوامل ادامه جنگ در افغانستان است. برای ساختن یک افغانستان نوین و پیشرفته همه مردم در هرجای دنیا که هستند، باید دست به دست هم بدهند و رسالت خود را در‌قبال مردم خود ایفا کنند. استعدادها و توانایی‌های مهاجران افغان در تمام دنیا شایان‌توجه است، به‌خصوص در ایران. مهاجران به‌سختی توانسته‌اند درس بخوانند، چیزی یاد بگیرند و به دانش خود بیفزایند. قطعا حضور این‌ها در افغانستان نقطه عطفی برای ترقی و تعالی این کشور خواهد بود.

قانون اساسی جمهوری اسلامی افغانستان، اتباع این کشور را بدون هرگونه تبعیض در سرنوشت سیاسی کشور دخیل می‌داند. ما یک نظام منتخب داریم، در‌کنار آن دو مجلس و شوراهای ولایتی داریم که همه آن‌ها براساس انتخابات شکل گرفته است. نظام اجرایی ما از بهترین مدل‌های استخدام نیروی انسانی است و در آن هیچ‌گونه قیدی برای تبعیض بین مردم نیست. اما آیا ظرفیت استخدام این تعداد نیرو در جامعه کنونی وجود دارد؟ من فکر می‌کنم باید درکنار نظام اداری افغانستان، فرصتی را فراهم کنیم که زمینه‌های فعالیت بخش خصوصی فراهم شود. یعنی در هر عرصه‌ای که شما خواستید، بتوانید کار کنید. امیدوارم نخبگان بیشتر از اینکه به فکر جذب در ساختارهای دولتی افغانستان باشند، به فکر نوآوری، ابتکار و خلاقیت باشند.

در خراسان رضوی ممنوعیت تحصیل برای دانش‌آموزان افغانستانی از بین رفته است

شهرآرا: از این جهت موضوع بازگشت نخبگان را پرسیدم که به‌نظر می‌رسد نگاه جامعه مهاجر مشهد به کنسولگری افغانستان تغییر کرده است. امروز مهاجران از مراجعه به کنسولگری نگرانی ندارند و به‌نوعی از انجام کارشان در این نمایندگی سیاسی اطمینان دارند. این اطمینان از انجام چه خدماتی سرچشمه می‌گیرد؟

براساس آمارهای ما، در چهار استان ایران که مسئولیت رسیدگی به امورکنسولی اتباع افغانستانی که در آن‌ها زندگی می‌کنند، برعهده ماست، حدود یک‌میلیون و پنجاه تا یک‌میلیون و صدهزار مهاجر داریم که نوع اسناد قانونی‌شان متفاوت است. ارائه خدمات برای این تعداد مراجعه‌کننده، در این کنسولگری، کار سختی است و کسب رضایت هم‌وطنان عزیزمان سخت‌تر از آن. به همین دلیل ما از همکارانمان خواستیم حوصله بیشتری در برخورد با مهاجران داشته باشند و مشکلات آن‌ها را حل کنند.

اقدامات خوبی مثلا در حوزه درمان و تحصیل مهاجران انجام شده است؛ جا دارد از مسئولان جمهوری اسلامی ایران قدردانی کنیم که هزینه‌های مهاجران را درزمینه درمان تا‌حدی رفع کردند. در بخش آموزش‌و‌پرورش هم از مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران برای صدور فرمانی به‌منظور بازنماندن هیچ دانش‌آموز افغانستانی از تحصیل، تشکر می‌کنم. خوشبختانه در حوزه استان خراسان رضوی ممنوعیت تحصیل از بین رفته است؛ ضمن اینکه وظیفه خود می‌دانم که از همه معلمانی که هم‌اکنون مشغول آموزش علم برای بچه‌های مهاجر افغانستانی هستند، تشکر و قدردانی کنم.

کنسولگری ما یکی از پرکارترین کنسولگری‌های افغانستان در منطقه است. ما در همین شرایط بسیار بد کرونایی روزانه ۱۵۰۰‌نفر پذیرش داریم و این بسیار زیاد است؛ اگر گاهی کم‌کاری می‌شود، مهاجران عذر ما را پذیرا باشند.

محدودیت‌های بانکی به صادرات بین ایران و افغانستان لطمه می‌زند

شهرآرا: تداوم مشکلات مهاجران در حوزه کارت‌های بانکی، سیم‌کارت و ثبت‌نام مدارس شامل همین کم‌کاری‌ها می‌شود؟ برای مثال شاید یک مهاجر افغانستانی از شما این سؤال را داشته باشد که وقتی خبر مسدود‌شدن کارت بانکی مهاجران را در فضای مجازی می‌بینید، به‌عنوان سرکنسول افغانستان تا چه حد خودتان را درگیر می‌کنید و چه کاری برای حل آن انجام می‌دهید؟

ما خود را درگیر نمی‌کنیم، بلکه درگیر هستیم؛ این دو با هم متفاوتند. ما دور از آتش نیستیم، در درون آتشیم. این اواخر قضایای زیادی در رسانه‌ها دست‌به‌دست شده است، مثل مسدود‌شدن کارت‌های بانکی. با‌ اینکه می‌دانیم تمرکز قدرت در ایران در مرکز است و تصمیمات در تهران گرفته می‌شود، در اولین روزی که این موضوع را شنیدم، با مقامات استانی در خراسان رضوی صحبت کردم. بعد موضوع را به سفارت افغانستان در تهران انتقال دادم. آن‌ها اقدامات خود را انجام داده بودند، و نه‌تنها موضوع کارت بانکی، بلکه طرح مجلس درباره قانونمند‌کردن ورود اتباع افغانستانی به ایران را در دست داشتند. حرف من این است که در شرایط کنونی که در ایران درباره موضوعات اقتصادی مشکلاتی وجود دارد، ایجاد اصطکاک در بعضی موضوعات تجاری مهاجران افغان، یک ضربه دیگر به اقتصاد ایران خواهد بود. مبالغ هنگفتی از بیش‌از یک‌میلیون مهاجری که دارای کارت بانکی هستند، در بانک‌های جمهوری اسلامی انباشته شده؛ این همان پولی است که با آن کالا به افغانستان صادر می‌شود و دوباره به چرخه اقتصادی ایران باز‌می‌گردد. هر نوع محدودیت (بانکی) به صادرات بین ایران و افغانستان لطمه ناگواری خواهد زد.

برای کاهش هزینه‌های کنسولی در ایران مصمم هستیم

شهرآرانیوز: البته برخی گلایه‌ها مربوط‌به خود ضوابط دولت افغانستان است؛ مثلا هزینه‌های کنسولی که پرداختش برای اغلب مهاجران دشوار است. کاهش این هزینه‌ها از مهم‌ترین خواسته‌های مهاجران مقیم ایران است.

ما به همین منظور، طرحی را تقدیم معاون سیاسی وزارت خارجه افغانستان کردیم. در وزارت امور خارجه روی این طرح کار شده است و به مقام عالی ریاست‌جمهوری تقدیم خواهد شد. هم امیدوایم و هم مصمم که این اتفاق بیفتد. این حق مردم افغانستان است که در حد توان و بضاعتشان از آن‌ها هزینه دریافت شود.

شهرآرا: برای تکمیل پروژه تذکره الکترونیکی هم جدیدا اقدامی صورت داده‌اید؟

تذکره الکترونیکی، یکی از اسناد بسیار مهم هویتی نظام جمهوری اسلامی افغانستان و یک پروسه کاملا ملی است. تقریبا چندهزار تذکره الکترونیکی را در مشهد توزیع کردیم. شرایط و مقررات دریافت تذکره بسیار ساده است. من از همه مهاجران می‌خواهم که برای دریافت تذکره اقدام کنند. تذکره الکترونیکی، سندی معتبر برای دستگاه‌های مختلف ایران در موضوع مهاجران خواهد بود. تاکنون در حدود 120هزار نفر نوبت گرفته‌اند. سایت چهارچشمه هم کار خود را آغاز کرده است. اگر لازم باشد ما سایت سیار ایجاد می‌کنیم. از نمایندگی وزارت خارجه در شمال شرق، استانداری خراسان رضوی، اداره محترم اتباع و اداره محترم گذرنامه قدردانی می‌کنم که فرصت‌های خوب همکاری در این زمینه را ما مهیا کردند. در یک تفاهم‌نامه اداره اتباع، سالنی با ظرفیت 2هزار نفر در روز را دردسترس ما قرار داده است.

سند همکاری‌هایی استراتژیک نقشه راهی برای پیمودن راه‌های طولانی است

شهرآرا: به گمان شما سند همکاری‌های استراتژیک ایران و افغانستان که در مراحل نهایی تدوین است، می‌تواند این مشکلات را رفع کند؟ در کل تصویب این سند و امضای آن توسط رؤسای جمهور دو کشور چه تأثیری بر روابط دو کشور خواهد داشت؟

این سند در پنج‌بعد تعریف شده و یک سند جامع از همکاری‌هاست؛ البته باید سال‌ها قبل طرح، تصویب و امضا می‌شد. امضای این سند دورنمایی برای همکاری‌های دراز‌مدت بین دو کشور است. بین دو کشوری که هرکدام بخواهند به منزل مقصود برسند فقط به‌واسطه یکدیگر می‌توانند. اگر افغانستان خواسته باشد به آب‌های آزاد راه پیدا کند، هیچ راهی سهل‌تر و آسان‌تر از جمهوری اسلامی ایران برای ما نیست، اگر ما خواسته باشیم به اروپا راه پیدا کنیم، هیچ راهی ساده‌تر از ایران نداریم؛ برعکس اگر ایران بخواهد به چین و کشورهای آسیای میانه راه پیدا کند، کریدور ترانزیت شرق را برای کشور خود تعریف کند، هیچ راهی ساده‌تر، آسان‌تر و مطمئن‌تر از افغانستان نیست. علمی که ما از ایران به افغانستان انتقال می‌دهیم، دوباره نیاز به ترجمه آن نداریم. اگر ایران بخواهد در بازارهای افغانستان به‌صورت بلند‌مدت کار کند، هیچ زمینه‌ای مساعدتر از سرمایه‌گذاری در این کشور وجود ندارد، افغانستانی که نیاز به انرژی دارد، نیاز به استخراج معادن دارد و به زیرساخت‌های اقتصادی نیاز دارد. در بخش کشاورزی ما آماده دریافت تجربه ایران در حوزه کشت فراسرزمینی هستیم. در‌زمینه همکاری امنیتی هیچ راهی مطمئن‌تر از همکاری امنیتی بین دو کشور نیست و کشور ثالثی در این زمینه وجود ندارد. در رابطه با قاچاق موادمخدر، قاچاق انسان، قاچاق ارز و قاچاق کالا که دو طرف از آن صدمه دیده‌اند، هیچ راهی مطمئن‌تر از همکاری و قبول این مشکلات وجود ندارد.

ما مشکل کلانی با ایران نداریم؛ مشکلات بسیار محدود و کوچک است که با یک گفتمان می‌توانیم آن را حل کنیم که این گفتمان نیاز به یک سند دارد. من سند همکاری‌های دراز‌مدت بین ایران و افغانستان را یک نقشه راه می‌بینم برای پیمودن راه‌هایی که باید بیپماییم و با امضای این سند، ما این راه‌ها را به‌سادگی و آسانی طی خواهیم کرد.

صادرات بین ایران و افغانستان باید دو سویه باشد

شهرآرا: به‌نظر می‌رسد راه آهن خواف-هرات در همین راستا افتتاح شده است. به عقیده شما این راه آهن چه تأثیری بر افزایش مبادلات اقتصادی دو کشور خواهد داشت؟ چه تضمینی می‌توانید به تاجران ایرانی مشتاق سرمایه‌گذاری و تجارت بدهید که این مسیر در امنیت خواهد بود؟ ضمن اینکه مطلع هستید قطعه چهارم این راه آهن کی ساخته خواهد شد؟

در اقتصاد امروز هزینه حمل‌و‌نقل، موضوع مهمی است. یقینا با ایجاد خطوط ریلی هزینه حمل‌و‌نقل کاهش پیدا می‌کند. امروز سقف مراودات مالی افغانستان و ایران ۲ میلیارد و ۸۰۰‌میلیون دلار است که اکثرا شامل صادرات جمهوری اسلامی ایران به افغانستان است. با خط ریل، هزینه این مراودات کاهش پیدا می‌کند و این یک گام مثبت در توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور است. دوم، ما می‌خواهیم به جمهوری اسلامی ایران بگوییم که خطوط ریلی که ایجاد شده است، خط یک‌سویه نباشد، بلکه دو‌سویه باشد و از‌طرفی موانعی که سر راه صادرات افغانستان است، برچیده شود تا ما بتوانیم صادرات خود را با هزینه کم و دور از تشریفات دست‌و‌پا‌گیر و سلیقه‌ای انجام دهیم تا این خط برای صادرات دو کشور دو‌سویه باشد، تا ما بتوانیم از‌طریق ایران به آب‌های آزاد و سایر کشورهای دنیا راه پیدا کنیم، یعنی به کشورهای هدف خود که شناسایی کرده‌ایم، برسیم. تأمین امنیت این خط ریلی را اداره محلی ولایت هرات برعهده دارد. در برنامه افتتاح پروژه هم والی هرات برای تأمین امنیت اطمینان دادند. فاز چهارم از‌طرف وزارت مالیه افغانستان به طرف قرارداد تحویل داده شده است، کار در جریان است و تکمیل فاز چهارم خواسته ما هم است. علاوه‌بر‌این ما در تلاش هستیم تا خط ریلی بین تورغندی-‌هرات هم ایجاد شود. درخواست من از بخش خصوصی ایران این است که روی این خط و سایر خطوط ریلی افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

امیدوارم با آمدن صلح در افغانستان پذیرای دوستان ایرانی‌مان باشیم

شهرآرا: در این چشم‌انداز روزی را می‌بینید که مردم ایران و شهروندان مشهدی برای تعطیلات با قطار به هرات بروند؟

من آرزو دارم که هرچه زودتر صلح در افغانستان محقق شود. صلح آرزوی مردم افغانستان است. امیدوارم این اتفاق آن روز نباشد و بسیار زود باشد. مهاجران به کشورشان بازگردند، و صلح در منطقه حاکم باشد. تا ما بتوانیم از زحمات دوستان ایرانی‌مان به‌خاطر این 40سال با میزبانی از آن‌ها تشکر کنیم و میزبان‌های خوبی برای تعطیلات آن‌ها باشیم.

شهرآرا: خود مشهد در نگاه شما چه جایگاهی دارد؟

مشهد اول با مقبره مبارک امام‌رضا(ع) معنا پیدا می‌کند و این اولین چیزی است که بعد شنیدن نام مشهد به ذهن ما می‌رسد. دوم سرزمینی که ما با هم خیلی مشترکات داریم. هرات و مشهد دو شهری هستند که باهم اشتراکاتی دارند که جدایی از این‌ها کار دشواری است. اگر ما به گذشته‌ها برگردیم، مسجد گوهرشاد در مشهد مقدس و مقبره گوهرشاد در هرات و آخوند خراسانی که مرد مشترک بین ما و مشهدی‌ها‌ست را می‌بینیم. من نمی‌گویم مشهد خانه دوم ماست، مشهد خانه ماست، خانه هراتی‌هاست. من آرزو دارم صلح در افغانستان محقق شود و دوستان مشهدی ما در هرات باشند. همیشه وقتی صحبت از خواهرخواندگی بین هرات و مشهد است، من می‌گویم نه، این‌ها خواهرهای دوقلو هستند. این دو شهر شباهت‌هایی باهم دارند که تفکیک‌پذیر نیستند. مشهد برای ما کریدور اقتصادی است، کوریدور ترانزیت است و برعکس هرات برای افغانستان. قطعا این دو ولایت می‌توانند در تغییر سرنوشت مردمان دو کشور نقش بسزایی داشته باشند.

زندگی مردم افغانستان برای مخاطب ایرانی پوشیده مانده است

مهاجران هیچ وقت رسانه نداشته‌اند. امروز که شهرآرا به افغانستان نگاه تخصصی دارد و فرصتی را ایجاد کرده که به‌صورت تخصصی به مشکلات مهاجران پرداخته شود و اشتراکات دو کشور مورد توجه قرار گیرد به نظر شما چطور می‌تواند موفق‌تر عمل کند؟

مسئولیت رسانه‌ها وصل است نه فصل؛ آن‌گونه‌که شما مسئولیت خود را از قبل شناخته‌اید و به‌دنبال نزدیکی بین دو ملت هستید. مهاجرانی که در ایران زندگی کرده‌ و بزرگ شده‌اند از فرهنگ مردم ایران آگاه هستند. اما چیزی که پوشیده مانده این است که در افغانستان چه چیزهایی وجود دارد که مردم ایران از آن‌ها خبر ندارند؛ آیا فقط اخبار جنگ داستان زندگی مردم این کشور است یا افغانستان هم یک کشور با مدنیت، با تاریخ و با قرابت‌های بسیار نزدیک با ایران است؟ من فکر می‌کنم که اگر شما بتوانید این زاویه از زندگی مردم افغانستان را به تصویر بکشید و مردم ایران را با واقعیت‌های زندگی در افغانستان آشنا کنید، مؤثر خواهید بود. هر‌قدر شناخت یک ملت از مردمان یک سرزمین بیشتر باشد، زمینه‌های وصل فراهم می‌شود. اصلا مگر ما تاریخ و فرهنگ مشترک را در کجا تعریف می‌کنیم؟

ما باید از درد مشترک به درک مشترک برسیم

خبرنگاران رسالت بسیار بزرگی دارند؛ آزادی بیان، یکی از آرزوهای جامعه انسانی در همه جای جهان است. در پرتو آزادی بیان باید حقایق گفته شود، خواسته‌های مردم به‌صورتی چیدمان شود که یکی بر دیگری ترجیح داده نشود. این بسیار مهم است که خبرنگار واقعیت‌ها را کنار هم قرار دهد تا از دل آن‌ها به حقیقت برسد. جامعه مهاجر افغانستان در ایران و به‌خصوص در مشهد با انبوهی از مشکلات روبه‌روست، چون جبر زمان آن‌ها را مهاجر کرده است، اما بخواهیم یا نخواهیم میهمان هستند، با انبوه مشکلاتی که خود جمهوری اسلامی ایران در موضوع تحریم‌های بین‌المللی با آن روبه‌رو‌ست، یقینا برای یک مهاجر زندگی از این بهتر نخواهد بود. ما آرزو داریم که هرچه زودتر تحریم‌هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد برداشته شود، نظام جمهوری اسلامی ایران بتواند در کانون نظام بین‌الملل به خواست‌ها و نیازهای اساسی کشوری خود بازگردد، قطعا زمانی‌که این مشکلات کم شود، مهاجران افغانستانی هم که در ایران زندگی می‌کنند، از آن متأثر می‌شوند. ما درد مشترک داریم و از درد مشترک باید به درک مشترک برسیم؛ یقینا این با رسالتی که خبرنگاران دارند محقق می‌شود و آن‌ها باید دو ملت را برای رسیدن به موفقیت‌های بیشتر همراهی کنند.

نخبگان مهاجر می‌توانند زمینه وصل را ایجاد کنند

ما نوروز مشترک داریم، ما شخصیت‌های مشترک داریم، این‌ها را بیایید تعریف کنیم. ما زبان مشترک داریم، زبانی که ریشه در تمام خواست‌ها و نیازهای ما دارد. ما دین مشترک داریم. هیچ‌کس نمی‌تواند این‌ها را از هم جدا کند. نشان دادن این‌ها وظیفه شما به‌عنوان یک رسانه است. امکان ندارد در یک جامعه که 3میلیون مهاجر زندگی می‌کند، در بین آن‌ها مجرم و خلافکاری وجود نداشته باشد. جامعه انسانی است و یقینا این خبرها افکار عمومی را خدشه‌دار می‌کند و فاصله ایجاد می‌کند، اما در بین این جامعه مهاجر، نخبگانی هستندکه بسیار می‌توانند زمینه وصل را ایجاد کنند. اگر شما این وجه از جامعه مهاجر را به تصویر بکشید قطعا مؤثر خواهد بود.

شهرآرانیوز: اگر یک جوان مهاجر افغانستانی هنرمند از کنسولگری درخواست کمک کند تا با نهادهای مسئول در استان خراسان رضوی برای همکاری با وی، هماهنگی انجام دهد، شما این کار را برای مهاجر افغانستانی انجام می‌دهید؟

ما تنها نامه‌نگاری نمی‌کنیم، بلکه به یکی از دیپلمات‌های خود مأموریت می‌دهیم که تا آخر ماجرا همراه آن فرد باشد و تلاش کند کار او انجام شود؛ چندین مورد مثل این داشته‌ایم. در‌باره ورزشکاران، مدار‌س خودگران و بیماران‌، تاکنون بارها این کار را انجام داده‌ایم.

سیدمحمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز

 

>>> مشاهده ی گزارش تصویری ... 

>>> مشاهده ی فیلم 

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/7670


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

تابلو اعلانات مناسبتی

مشاهده همه

نگارخانه مناسبتی: فرارسیدن دهه کرامت اول تا یازدهم ذوالقعده، از فرخنده زادروز کریمه اهل بیت، حضرت اخت الرضا فاطمه معصومه سلام الله علیهما و روز دختر تا سالروز ولادت سراسر نور حضرت امام علی ابن موسی الرضا علیه افضل الصلواة و السلام بر همه مسلمانان و شیعیان جهان بویژه بر مجاوران و زائران امام مهربانی ها خاصه بر منتظران مهدی موعود، امام حجت ابن الحسن العسکری عجل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا فداه مبارک باد. به همین مناسبت، پوستری به همت خادمان بین المللی رضوی بازطراحی شده که به نیت برکت افزایی به تلاش گروهی و بی منت آنان در راستای تکریم زوار غیر ایرانی و توسعه ی روابط خارجی شهر و استان امام مهربانی ها با جهان پیرامون تقدیم نگاه شوق مندان گرامی می شود.

پوستر دهه کرامت


ارزیابی دیپلماسی های برتر

اهم رویدادها و تعاملات و مناسبات دیپلماتیک شهر و استان امام مهربانی ها که با «رویکرد بین المللی» محقق شده اند، در این بخش ذیل سیزده سرفصل ذکر شده اند. در حالت فعلی، فقط چهار رویداد اول «دیپلماسی دانشگاهی» قابل رؤیت است، بنابراین برای مشاهده محتوای سرفصل های دیگر، می بایست بر روی تب مربوطه کلیک فرمایید.

دینی/ تقویم فرهیخت: ۹ خرداد ۱۴۰۲، پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت با سخنرانی ۷ میهمان خارجی در مشهد

دیپلماسی دینی/ تقویم فرهیخت: ۹ خرداد ۱۴۰۲، پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت با سخنرانی ۷ میهمان خارجی در مشهد

تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۸
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۵ و ۲۶ مهر ۱۴۰۲، برپایی سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری در مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۵ و ۲۶ مهر ۱۴۰۲، برپایی سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری در مشهد

تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۷۲
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه بصره عراق

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه بصره عراق

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۵۵
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۱ و ۲۲ شهریور ۱۴۰۲، برپایی نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها در مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۱ و ۲۲ شهریور ۱۴۰۲، برپایی نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها در مشهد

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۸۲
دینی/ تقویم فرهیخت: ۹ خرداد ۱۴۰۲، پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت با سخنرانی ۷ میهمان خارجی در مشهد

دیپلماسی دینی/ تقویم فرهیخت: ۹ خرداد ۱۴۰۲، پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت با سخنرانی ۷ میهمان خارجی در مشهد

تاریخ: ۰۳ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۸
زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

دیپلماسی زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۰
زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

دیپلماسی زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸
زیارت / تشرف کاروان موکب‌داران عراقی به حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع)

دیپلماسی زیارت / تشرف کاروان موکب‌داران عراقی به حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع)

تاریخ: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۲
گردشگری/ یادداشت فرهیخت: «اسب تروآ»ی هتلداران مشهد و خواب دلاری جدید دیگر برای حج فقرای زوار غیرایرانی رضوی

دیپلماسی گردشگری/ یادداشت فرهیخت: «اسب تروآ»ی هتلداران مشهد و خواب دلاری جدید دیگر برای حج فقرای زوار غیرایرانی رضوی

تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جامعه هتلداران استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۸۷
اقتصادی/ حضور موفق جهاد دانشگاهی در ۲۳مین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ۲۰۲۳ روسیه در مسکو

دیپلماسی اقتصادی/ حضور موفق جهاد دانشگاهی در ۲۳مین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ۲۰۲۳ روسیه در مسکو

تاریخ: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جهاد دانشگاهی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳۴
اقتصادی/ دیناری: سرمایه‌گذاری خارجی ۹۰ میلیون دلاری در حوزه گردشگری خراسان رضوی

دیپلماسی اقتصادی/ دیناری: سرمایه‌گذاری خارجی ۹۰ میلیون دلاری در حوزه گردشگری خراسان رضوی

تاریخ: ۲۸ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: اداره کل گردشگری
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳۰
اقتصادی/ دیدار نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنایع افغانستان از معادن سنگ آهن سنگان خواف

دیپلماسی اقتصادی/ دیدار نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنایع افغانستان از معادن سنگ آهن سنگان خواف

تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: سنگ آهن خواف
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۵۲۴
شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

دیپلماسی شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

تاریخ: ۰۴ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: شهرداری مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۷
دانشگاهی/ چرا در اعلام آمار زائران و گردشگران بزرگنمایی می‌شود؟ خوشایند مسئولین رده بالا یا جذب اعتبار بیشتر؟ + یادداشت فرهیخت

دیپلماسی دانشگاهی/ چرا در اعلام آمار زائران و گردشگران بزرگنمایی می‌شود؟ خوشایند مسئولین رده بالا یا جذب اعتبار بیشتر؟ + یادداشت فرهیخت

تاریخ: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جهاد دانشگاهی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۶۲
گردشگری/ یادداشت فرهیخت: «اسب تروآ»ی هتلداران مشهد و خواب دلاری جدید دیگر برای حج فقرای زوار غیرایرانی رضوی

دیپلماسی گردشگری/ یادداشت فرهیخت: «اسب تروآ»ی هتلداران مشهد و خواب دلاری جدید دیگر برای حج فقرای زوار غیرایرانی رضوی

تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جامعه هتلداران استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۸۷
زیارت/ یادداشت فرهیخت: استاندار: مشهد به یک «مدیر بین الملل واحد» نیاز ندارد، هر دستگاهی کار خودش را دارد به خوبی در این زمینه انجام می دهد!

دیپلماسی زیارت/ یادداشت فرهیخت: استاندار: مشهد به یک «مدیر بین الملل واحد» نیاز ندارد، هر دستگاهی کار خودش را دارد به خوبی در این زمینه انجام می دهد!

تاریخ: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: تحقیق میدانی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۱۴
مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

دیپلماسی مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: بنیاد شهید استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۷
دانشگاهی/ حضور «استفان پریزنر» هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران در دانشگاه فردوسی مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ حضور «استفان پریزنر» هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران در دانشگاه فردوسی مشهد

تاریخ: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۵
اجتماعی/ گفت و گوی سرکنسول افغانستان با شهرآرا؛ مشکلات کنسولی مهاجران، شرایط نمایندگی سیاسی مشهد با آمدن طالبان و موضوع پاسپورت + فیلم

دیپلماسی اجتماعی/ گفت و گوی سرکنسول افغانستان با شهرآرا؛ مشکلات کنسولی مهاجران، شرایط نمایندگی سیاسی مشهد با آمدن طالبان و موضوع پاسپورت + فیلم

تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: سرکنسولگری افغانستان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۴۴
سیاسی/ دیدار «نورالدین جان اسماعیل اف» رییس مجلس قانون‌گذاری ازبکستان با استاندار خراسان رضوی در مشهد

دیپلماسی سیاسی/ دیدار «نورالدین جان اسماعیل اف» رییس مجلس قانون‌گذاری ازبکستان با استاندار خراسان رضوی در مشهد

تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: استانداری خراسان ر.
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳۱
شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

دیپلماسی شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

تاریخ: ۰۴ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: شهرداری مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۷
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۵ و ۲۶ مهر ۱۴۰۲، برپایی سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری در مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۵ و ۲۶ مهر ۱۴۰۲، برپایی سومین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری در مشهد

تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۷۲
زیارت/ یادداشت فرهیخت: استاندار: مشهد به یک «مدیر بین الملل واحد» نیاز ندارد، هر دستگاهی کار خودش را دارد به خوبی در این زمینه انجام می دهد!

دیپلماسی زیارت/ یادداشت فرهیخت: استاندار: مشهد به یک «مدیر بین الملل واحد» نیاز ندارد، هر دستگاهی کار خودش را دارد به خوبی در این زمینه انجام می دهد!

تاریخ: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: تحقیق میدانی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۱۴
زیارت/ معاون شهردار: وجود نقد جدی بر مدل کنونی «اسکان اضطراری زوار»؛ برپایی «جشنواره غذای ملل» در بوستان بهشت مشهد

دیپلماسی زیارت/ معاون شهردار: وجود نقد جدی بر مدل کنونی «اسکان اضطراری زوار»؛ برپایی «جشنواره غذای ملل» در بوستان بهشت مشهد

تاریخ: ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: شهرداری مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۵۰۴
زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

دیپلماسی زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸
اقتصادی/ حضور موفق جهاد دانشگاهی در ۲۳مین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ۲۰۲۳ روسیه در مسکو

دیپلماسی اقتصادی/ حضور موفق جهاد دانشگاهی در ۲۳مین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ۲۰۲۳ روسیه در مسکو

تاریخ: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: جهاد دانشگاهی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳۴
دینی/ تقویم فرهیخت: ۴ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۲، شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مشهد با شعار «قرآن، خانواده، زندگی»

دیپلماسی دینی/ تقویم فرهیخت: ۴ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۲، شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مشهد با شعار «قرآن، خانواده، زندگی»

تاریخ: ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: اداره کل ارشاد استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸۳
نمایشگاهی/ آغاز به کار چهاردهمین نمایشگاه اختصاصی ج. ا. ایران در ترکمنستان به همت نمایشگاه‌ بین المللی مشهد

دیپلماسی نمایشگاهی/ آغاز به کار چهاردهمین نمایشگاه اختصاصی ج. ا. ایران در ترکمنستان به همت نمایشگاه‌ بین المللی مشهد

تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
مأخذ: نمایشگاه مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۲۵
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت:  ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، برپایی دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی اوقات فراغت در مشهد

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، برپایی دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی اوقات فراغت در مشهد

تاریخ: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه امام رضا ع
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۹۷
حمل و نقل/ یادداشت فرهیخت: مشهد، دوبی و دوحه، هر سه در حال تنظیم باد؛ آقای وزیر راه، روغن ریخته «لامرد» را دوباره نذر «مشهد» کردید

دیپلماسی حمل و نقل/ یادداشت فرهیخت: مشهد، دوبی و دوحه، هر سه در حال تنظیم باد؛ آقای وزیر راه، روغن ریخته «لامرد» را دوباره نذر «مشهد» کردید

تاریخ: ۲۶ آبان ۱۴۰۱
مأخذ: فرودگاه بین المللی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۰۵
ورزشی/ تقویم فرهیخت: سال ۱۴۰۱، برپایی یازدهمین دوره مسابقات شطرنج جام بین‌المللی فردوسی در مشهد

دیپلماسی ورزشی/ تقویم فرهیخت: سال ۱۴۰۱، برپایی یازدهمین دوره مسابقات شطرنج جام بین‌المللی فردوسی در مشهد

تاریخ: ۲۳ آبان ۱۴۰۱
مأخذ: اداره کل ورزش و جوانان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۸۵
حمل و نقل/ حذف فرودگاه بین المللی مشهد از فهرست پروازهای جام جهانی فوتبال قطر! چرا تبعیض، چرا سکوت؟

دیپلماسی حمل و نقل/ حذف فرودگاه بین المللی مشهد از فهرست پروازهای جام جهانی فوتبال قطر! چرا تبعیض، چرا سکوت؟

تاریخ: ۱۳ آبان ۱۴۰۱
مأخذ: گلایه های فرهیخت
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۴۱
زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

دیپلماسی زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۰
زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

دیپلماسی زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸
مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

دیپلماسی مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: بنیاد شهید استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۷
دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه بصره عراق

دیپلماسی دانشگاهی/ تقویم فرهیخت: ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، برپایی هفته فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه بصره عراق

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه فردوسی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۵۵
زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

دیپلماسی زیارت/ تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، اعلام ویژه‌ برنامه‌ های حرم رضوی ویژه زائران غیر ایرانی در دهه کرامت

تاریخ: ۰۱ خرداد ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۶۰
زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

دیپلماسی زیارت / تقویم فرهیخت: ۳۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نمایشگاه و کارگاه نقاشی هنرمندان جهان اسلام در حرم رضوی از ۵ کشور جهان + ویدئو

تاریخ: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۸
مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

دیپلماسی مقاومت/ تقویم فرهیخت: ۲۹ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲، برپایی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در مشهد

تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: بنیاد شهید استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۴۷
هنری/ برپایی نمایشگاه عکس های ۱۴۶ عکاس داخلی و خارجی با موضوع «مزارات» در نگارخانه رضوان مشهد

دیپلماسی هنری/ برپایی نمایشگاه عکس های ۱۴۶ عکاس داخلی و خارجی با موضوع «مزارات» در نگارخانه رضوان مشهد

تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: آستان قدس رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۷۷
سلامت / بازدید استاندار اوش قرقیزستان از بیمارستان امام رضا(ع)

دیپلماسی سلامت / بازدید استاندار اوش قرقیزستان از بیمارستان امام رضا(ع)

تاریخ: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه علوم پزشکی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۳
سلامت / تقویم فرهیخت: ۱۲ تا ۱۴ مهر ۱۴۰۲، برپایی دومین کنگره بین المللی تغذیه از علوم پایه تا بالین در مشهد

دیپلماسی سلامت / تقویم فرهیخت: ۱۲ تا ۱۴ مهر ۱۴۰۲، برپایی دومین کنگره بین المللی تغذیه از علوم پایه تا بالین در مشهد

تاریخ: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: دانشگاه علوم پزشکی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۳۲
سلامت / افتتاح بزرگترین ICU شرق کشور با کمک میلیاردی یک خیر مشهدی مقیم خارج از کشور در بیمارستان قائم مشهد

دیپلماسی سلامت / افتتاح بزرگترین ICU شرق کشور با کمک میلیاردی یک خیر مشهدی مقیم خارج از کشور در بیمارستان قائم مشهد

تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۴۰۱
مأخذ: دانشگاه علوم پزشکی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۲۶
سلامت/ ویدئو: نمایش توانمندی های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در عرصه گردشگری سلامت مشهد به زبان انگلیسی منتشر شد

دیپلماسی سلامت/ ویدئو: نمایش توانمندی های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در عرصه گردشگری سلامت مشهد به زبان انگلیسی منتشر شد

تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
مأخذ: دانشگاه علوم پزشکی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۷۳
اجتماعی/ گفت و گوی سرکنسول افغانستان با شهرآرا؛ مشکلات کنسولی مهاجران، شرایط نمایندگی سیاسی مشهد با آمدن طالبان و موضوع پاسپورت + فیلم

دیپلماسی اجتماعی/ گفت و گوی سرکنسول افغانستان با شهرآرا؛ مشکلات کنسولی مهاجران، شرایط نمایندگی سیاسی مشهد با آمدن طالبان و موضوع پاسپورت + فیلم

تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: سرکنسولگری افغانستان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۴۴
هنری/ درخشش محمدرضا محمدی فیلم‌ساز خراسانی با فیلم «نازپری» در جشنواره بین‌المللی فیلم جهانی برتر

دیپلماسی هنری/ درخشش محمدرضا محمدی فیلم‌ساز خراسانی با فیلم «نازپری» در جشنواره بین‌المللی فیلم جهانی برتر

تاریخ: ۲۹ شهریور ۱۴۰۱
مأخذ: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۱۶
اجتماعی/ ۱۹ هزار اتباع خارجی از خراسان رضوی برای شرکت راهپیمایی اربعین حسینی به عراق اعزام شدند

دیپلماسی اجتماعی/ ۱۹ هزار اتباع خارجی از خراسان رضوی برای شرکت راهپیمایی اربعین حسینی به عراق اعزام شدند

تاریخ: ۲۵ شهریور ۱۴۰۱
مأخذ: استانداری خراسان رضوی
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۴۰
اجتماعی/ رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل: ۱۲۰ هزار پناهجو در ایران زیرپوشش بیمه سلامت

دیپلماسی اجتماعی/ رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل: ۱۲۰ هزار پناهجو در ایران زیرپوشش بیمه سلامت

تاریخ: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
مأخذ: اداره کل اتباع استانداری
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۳۸۱
حمل و نقل/ رفیعی: چرا به دروغ می گویند قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا نکرده؟! بلیت هواپیما هم گران و هم کمیاب شده است + یادداشت فرهیخت

دیپلماسی حمل و نقل/ رفیعی: چرا به دروغ می گویند قیمت بلیت هواپیما افزایش پیدا نکرده؟! بلیت هواپیما هم گران و هم کمیاب شده است + یادداشت فرهیخت

تاریخ: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
مأخذ: خبرگزاری ایسنا
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۱۶۴
اقتصادی/ تبعات فقدان مدیریت واحد مرزی در خراسان رضوی، فسادزاست؛ در همه جای دنیا، این کار بر عهده بخش خصوصی است

دیپلماسی اقتصادی/ تبعات فقدان مدیریت واحد مرزی در خراسان رضوی، فسادزاست؛ در همه جای دنیا، این کار بر عهده بخش خصوصی است

تاریخ: ۱۹ دی ۱۴۰۱
مأخذ: اتاق بازرگانی استان
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۳۰
شهری/ دریافت مبالغ بیشتر از مسافران خارجی توسط برخی رانندگان تاکسی تخلف محسوب می شود

دیپلماسی شهری/ دریافت مبالغ بیشتر از مسافران خارجی توسط برخی رانندگان تاکسی تخلف محسوب می شود

تاریخ: ۱۱ دی ۱۴۰۱
مأخذ: سازمان تاکسیرانی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۱۷
حمل و نقل/ یادداشت فرهیخت: چرا این روزها همه از کیسه «بین الملل» خرج می کنند؟ واژه «گواهینامه بین‌المللی! فرودگاه» و ۷ بار آدرس غلط، یعنی چه؟!

دیپلماسی حمل و نقل/ یادداشت فرهیخت: چرا این روزها همه از کیسه «بین الملل» خرج می کنند؟ واژه «گواهینامه بین‌المللی! فرودگاه» و ۷ بار آدرس غلط، یعنی چه؟!

تاریخ: ۰۴ دی ۱۴۰۱
مأخذ: فرودگاه بین المللی مشهد
ثبت: سرویس آسیا و اروپا
ارزیابی اولیه: مؤثر، ارزشمند
ارز. نهایی: ثبت در دانشنامه
بازدید: ۲۵۸


برترین های دیپلماسی

اول، دیپلماسی دانشگاهی

رتبه: اول  
  شاخص ترین چهره: دکتر محمد کافی (رئیس سابق) و اکنون دکتر «احد ضابط» رئیس جدید دانشگاه فردوسی مشهد
فعالترین چهره: دکتر احسان قبول عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و رئیس مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد
  فعالترین ارگان: مرکز بین المللی آموزش فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه فردوسی مشهد به نمایندگی از سوی چهار تشکل بین المللی دیگر 
  پیشنهاد: نیازمند یک الگو هستیم! راه دور نرویم، اگر به همین کشور همسایه یعنی ترکیه و نظام آموزش عالی اش بنگریم و آمارهای آنها را با آمارهای  ...
آسیب شناسی: تعدد مراکز آموزشی دانشجویان غیر ایرانی خوب است یا بد؟ هرچند فی نفسه در نگاه اول خوب به نظر می رسد، اما از یاد نبریم که «مدیریت جزیره ای» و «غیر هم افزا» همیشه دوران، اعظم المصایب ... ادامه مطلب


دوم، دیپلماسی زیارت

رتبه: دوم
شاخص ترین چهره: حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی
فعالترین چهره: سید محمد جواد هاشمی نژاد رئیس سابق مدیریت امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی و مدیرکل بنیاد هابیلیان
فعالترین ارگان: آستان قدس رضوی و اداره ی زائران غیر ایرانی به دلیل قدمت اداره و نیز تمرکز وظایف و فعالیتها ذیل یک تابلو: «زائران غیر ایرانی» همچنین اسباب کشی از فضای آنالوگ به سایبر پس از شیوع کرونا و...
پیشنهاد: اجماع برای انتخاب یک نفر یا یک کارگروه واحد به عنوان تنها متولی + هم افزایی تمامی ظرفیت های «زائر و زیارت» از همه ی نهادها و مراکز ذیربط در یک بستر و ...
آسیب شناسی: نبود یا کمبود یک پنجره واحد تصمیم سازی و یکپارچه سازی مراکز تصمیم گیری که متأسفانه دیرزمانی است ... ادامه مطلب

، فهرست دیپلماسی‌های برتر

شهر و استان - مشاهده همه

یادداشت فرهیخت

مشاهده همه

یادداشت فرهیخت: برزیلی ها جمله ی معروفی دارند، می گویند: «اقتصاد ما فقط شب ها رشد می‌کند، وقتی سیاستمداران خواب هستند.» حالا اگر تا آخر این متن با «فرهیخت» همراه باشید، حق خواهید داد اگر ما هم بگوییم: «زائران غیرایرانی فقط شب ها یک نفس راحت از دست مسئولان این شهر می کشند، چون آن موقع حضرات خواب هستند!» اصل داستان چیست؟ محمود مادرشاهیان رئیس جامعه ی حرفه‌ای هتلداران خراسان رضوی، چندی پیش افاضه و پیشنهاد فرمودند: «دریافت نرخ ارزی در هتل‌ها باید باب شود البته نه به این معنی که هزینه های اقامت به دلار محاسبه و اخذ شود، بلکه میزان همان نرخ ریالی است، اما معادل آن از زائر به دلار گرفته می شود، ولی این کار باید توسط هتل ها انجام شود، نه صرافی ها و به تعبیر وی، دلال ها...» حالا چرا چنین پیشنهادی داده اند؟ چون « اگر یک گردشگر خارجی بخواهد پول خود را تبدیل کند، باید به دلال‌ها (و نفرمودند صرافی ها!) مراجعه کند، اما اگر این اتفاق در هتل رخ دهد، مشکلات گردشگران خارجی کاهش خواهد یافت!» یا للعجب... این حکایت شبیه چیست؟ به ناپلئون خبر دادند که در جنگ پیروز شدیم. ناپلئون پرسید چقدر تلفات دادیم؟ گفتند: ۶۰ درصد ...


تریبون آزاد فرهیخت

مشاهده همه نظرات رسالت تریبون آزاد

تریبون آزاد فرهیخت در پی چیست؟ «این فضا، درگاهی است برای درج و بازتاب شفاف و صریح آن دسته از «مردم نگاره ها» یی که صرفاً مرتبط با رویکرد بین المللی کلان شهر مشهد است؛ اعم از نظرات، انتقادات، پیشنهادات، مطالبات و دغدغه های فعالان توسعه ی روابط خارجی شهر با جهان پیرامون بویژه کشورهای اسلامی خاصه همسایگان بالاخص همسایگان شرقی ... توضیح بیشتر آن که این بستر گفتمانی، در پی آن است تا همسو با اهداف اندیشکده و در حد توان خود، روند «تعالی نهضت توسعه ی مناسبات بین المللی شهر رضوی» را سرعت و پویایی بخشد و مددکار فکری و فرهنگی مسئولان ذیربط در هر حوزه ی عملکردی همچنین مؤثران روابط خارجی در دستگاه ها و سازمان ها و شرکت ها و نهادهای دولتی و خصوصی و... باشد. پس اگر دیدگاهی دارید، همین الان با ما در میان بگذارید تا در همین بخش منتشر کنیم. مؤید و منصور باشید


تریبون آزاد فرهیخت: هیچ سالی به اندازه سال ۱۴۰۱ خاصه در شش ماهه دوم، خوشبختانه شاهد رشد و گسترش عملیات عمرانی از جنس تعمیرات، نوسازی ها و بهسازی اماکن حرم مطهر رضوی نبودیم و در نقطه مقابل، هیچ دوره ای مانند همین دوره، متأسفانه وضعیت نمای بصری این تعمیرات، این قدر نابسامان، نازیبا و مهمل و عجله ای از جنس «بزن و برو و بی خیال نما» نبوده، تا جایی که تلخ کامی و اذیت های دوران طولانی ۲۸۰ روزه فقط یک پروژه، شیرینی و لذت اتمام صحن عتیق را به حاشیه برد و خلاصه ...


خبرهای خوب

افتخارات و مفاخر مشاهده همه
شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد دیپلماسی شهری/ شهرداری مشهد به طور رسمی رئیس کمیسیون گردشگری مجمع شهرداران آسیایی شد

شهرداری مشهد که عضویت هیات اجرایی مجمع شهرداران آسیایی را در اختیار دارد به دعوت شهردار کازان در نهمین اجلاس این مجمع به‌عنوان عضو هیئت اجرایی شرکت کرده است. ...

عکس و مکث

مشاهده همه

همسایگان فرهیخت

چرا همسایگان شرقی مهم اند؟

کشورهای همسایه، یکی از مهمترین مزیت های نسبی هر استان مرزی است! از این رو آشنایی با سطح تعاملات .مراودات در همه ی زمینه ها بویژه «اقتصادی» با کشورهای همسایه ی شرقی «افغانستان»، «پاکستان»، «ترکمنستان»، «ازبکستان»، «تاجیکستان» و... هم اوّلیت است و هم اولویت، هم اهمیت دارد و هم ارحجیت! فقط یک مورد به عنوان مثال، مادامی که ۷۰ درصد سرمایه‌ گذاران خارجی استان، افغانستانی ها هستند و ۶۰ درصد حجم سرمایه ‌گذاری استان هم (با ۴۴.۵ میلیون دلار) متعلق به آنان هست. همچنین از ۲۵ طرح گردشگری استان، ۱۸ طرح یعنی بیش از نیمی از آن توسط سرمایه گذاران افغانستانی شکل گرفته است، آن موقع به اهمیت بازکردن حساب ویژه برای مناسبات استان با کشورهای همسایه ی شرقی پی خواهیم برد.

اغراق گویی ها

شرح بیشتر مشاهده همه اشاره

در این بخش، به فضل الهی به نقد و بررسی و افشاسازی آن دسته از اظهارات برخی مسئولان و اشارات و بلکه شیطنت بعضی از رسانه ها که نه با هدف اطلاع رسانی بلکه سهواً یا عمداً با نیت «آدرس غلط دادن» به مخاطبان و گمراه ساختن آنان از اصل حقیقت و کُنه رخدادهای مرتبط با رویکرد بین المللی مشهد منتشر می شود، خواهیم پرداخت. به عنوان مثال، معاون اداره کل گردشگری استان ۴ سال پیش طی مصاحبه ای ویدئویی صراحتاً نگفت که سرمایه گذاری برای احداث تأسیسات گردشگری مانند هتل ها اشباع شده، اما تسنیم استان چنین تیتری زد و آدرس غلط داد! یا در مصاحبه ی پارسال و ویدئویی مشابه، همین مقام مسئول، اصلاً نگفت که زائرسراهای سازمانی مثل بختک به جان هتل ها افتاده اند، اما دوباره تسنیم استان چنین تیتری زد! حال وظیفه ی ما چیست؟ سکوت و انفعال در برابر چنین گاف های عمدی و خطاهای خیر حرفه ای سپهر رسانه ای استان و شهر عالم و صادق آل محمد(ص) است؟ قطعاً خیر... پس با ما همراه و در این راه، همیار ما باشید و آدرس های غلط را با ما در میان بگذارید.



برترین های کنسولی

در مشهد مشاهده
فعال ترین کنسولگری: کنسولگری افغانستان

این انتخاب به چند دلیل صورت گرفته است: ۱- هفتاد درصد سرمایه‌ گذاران خارجی استان، افغانستانی ها هستند و ۶۰ درصد حجم سرمایه‌گذاری استان هم (با با ۴۴.۵ میلیون دلار) متعلق به آنان هست. همچنین از ۲۵ طرح گردشگری استان، ۱۸ طرح یعنی بیش از نیمی از آن توسط برادران افغانستانی شکل گرفته است. این افتخارات، جز با برخورداری از یک کنسولگری فعال میسور نیست! ۲- هیچ یک از کنسولگری های کشورهای خارجی، نسبت به راه اندازی وبگاه اطلاع رسانی و یا حضور فعال در شبکه های اجتماعی چون تلگرام اقدام ننموده اند و تنها وبگاه کنسولگری ها،، متعلق به کنسولگری افغانستان در مشهد است. (هرچند متأسفانه این وبگاه از یک سال پیش به روز نشده است!) اما کانال های ارتباطی تلگرام همچنان فعال است. به سهم خود از «عبدالجبار انصار» سرکنسول افغانستان در مشهد به خاطر همه خدمات از جمله فعال نگه داشتن این بستر ارتباطی سپاسگزاریم و امیدواریم به روزرسانی به موقع وبگاه نیز در اسرع وقت صورت گیرد.

شاخص ترین کنسولگری: کنسولگری پاکستان

شاخص ترین کنسولگری (در عرصه ی اجتماعی)؛ از آنجایی که این کنسولگری تاکنون فاقد وبگاه اینترنتی است، لذا اطلاع دقیقی از حجم فعالیت ها و خدمات در دست نیست و آنچه که در سایت های خبری آمده، بسیار کم و پراکنده است. اما نقش پررنگ کنسولگری در مشارکت جویی شهروندان کشور میزبان در عرصه ی «فعالیت های اجتماعی»، به خوبی قابل مشاهده و آن را شاخص و متمایز کرده است! به عنوان نمونه، اظهار همدردی های به موقع و ابراز تسلیت های کارگشا با ملت و دولت ایران چه در جریان مصائب طبیعی چون وقوع زلزله و سیل و چه در خصوص سایر حوادث ناگوار، با اقدامی بسیار ساده اما دلپذیر مانند استقرار چند میز و ایجاد فضایی صمیمی و سوگوارانه در حاشیه پیاده روی کنسولگری و روشن کردن شمع، استقرار دفتر یادبود و اقداماتی متعارف، هیچ گاه از خاطر مردمان قدرشناس مشهد نخواهد رفت! همچنین است در خصوص جشن ها و اعیاد، سهیم کردن شهروندان مشهدی در «جشن روز ملی پاکستان» در همین قالب و فضای صمیمانه در حاشیه ی پیاده روی کنسولگری و توزیع شیرینی و شربت و عکس یادگاری و ...، که در جای خود، کار بسیار ارزشمند و در خور تقدیری است، اقداماتی که از سوی هیچ یک از کنسولگری های هفت گانه در مشهد همچنین دفتر نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در مشهد (واقع در بولوار سجاد)، تاکنون شاهد نبودیم! از این رو به سهم خود از رؤسای قبلی همچنین از سرکنسول جدید پاکستان در مشهد جناب «محمد شهریار» عمیقأ سپاسگزاریم.


میهمان فرهیخت

همه آخرین میهمانان خارجی

میهمانان فرهیخت عنوان بخشی است که آخرین و جدیدترین میهمانان غیر ایرانی حضور یافته در مشهد دوست داشتنی را در بخش های مختلف دیپلماسی رصد کرده و در این قسمت درج می کند. از خاطر نبریم که حتی در شرایط کرونایی کشور و منطقه، مشهدالرضا همه روزه پذیرای میهمانان غیر ایرانی فراوانی از کشورهای مختلف است که همه ی آنان چون به نوعی زائر بارگاه منور رضوی به شمار می آیند، شایسته ی تکریم و احترامند.


دانشگاهی/ استفان پریزنر هماهنگ‌ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران
دانشگاهی/ استفان پریزنر هماهنگ‌ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران
تاریخ سفر:شنبه, ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
سیاسی/ دکتر «ضیا جمال الدین اوف» استاندار اوش جمهوری قرقیزستان
سیاسی/ دکتر «ضیا جمال الدین اوف» استاندار اوش جمهوری قرقیزستان
تاریخ سفر:پنجشنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
سیاسی/ «نورالدین جان اسماعیل اف» رییس مجلس قانون‌گذاری ازبکستان
سیاسی/ «نورالدین جان اسماعیل اف» رییس مجلس قانون‌گذاری ازبکستان
تاریخ سفر: يكشنبه, ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
سیاسی / «دیمیتری کالتسوف» سفیر جمهوری بلاروس در تهران
سیاسی / «دیمیتری کالتسوف» سفیر جمهوری بلاروس در تهران
تاریخ سفر: پنجشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۴۰۲

مطالبات فرهیخت

(پس چی شد؟) همه شرح

یادآوری: مطالبات فرهیخت، در پی رصد رویدادهایی است که علی رغم رسانه ای شدن، محقق نشده اند و یا وعده ای توسط مسئولان شهری و استانی داده شده، اما تحقق آن در بلاتکلیفی است!


رویدادهای غیر بین المللی

همه شرح

توضیح : رویدادهای فهرست شده در این بخش، رخدادهایی است که عنوان «بین المللی» دارند، اما حائز شرایط اطلاق عنوان «بین الملل» نیستند. به عنوان مثال فقط یک کشور خارجی در آن رویداد مشارکت دارد که باید از عنوان دوجانبه استفاده کرد ، یا آن رویداد،، فاقد فراخوان بین المللی بوده و یا این که هیچ مستندی دال بر وجود حداقل یک میهمان خارجی در گزارش ها و اخبار و گزارش های تصویری و... آن نشده است!


مقامات خارجی مقیم مشهد

سابق شرح

در این بخش، با مقامات خارجی مأمور در مشهد آشنا خواهیم شد. این مقامات و مسئولان متشکل از سرکنسول های کشورهای خارجی مقیم مشهد و مسئولان دفاتر نمایندگی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و برخی از دفاتر سازمان ها و نهادهای بین المللی فعال در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی و عام المنفعه هستند. یادآور می شود به محض دسترسی به تصاویر سایر مقامات مسئول، آنها نیز درج خواهند شد.


مقامات خارجی
سیاسی/ ماهر الوان، سرکنسول جدید عراق در مشهد

سیاسی/ ماهر الوان، سرکنسول جدید عراق در مشهد | مأموریت از: يكشنبه, ۱۱ دی ۱۴۰۱

«محمد شهریار» سرکنسول جدید پاکستان در مشهد

«محمد شهریار» سرکنسول جدید پاکستان در مشهد | مأموریت از: يكشنبه, ۱ آبان ۱۴۰۱

ماها کاشور، رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل

ماها کاشور، رئیس دفتر کمیساریای پناهندگان سازمان ملل | مأموریت از: چهارشنبه, ۲ تیر ۱۴۰۰

«فاتح توپچو» سرکنسول کشور ترکیه در مشهد

«فاتح توپچو» سرکنسول کشور ترکیه در مشهد | مأموریت از: جمعه, ۱۰ آبان ۱۳۹۸

عبدالجبار انصار، سرکنسول افغانستان در مشهد

عبدالجبار انصار، سرکنسول افغانستان در مشهد | مأموریت از: دوشنبه, ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸

گلایه های فرهیخت

از مسئولان: چرا؟

گلایه های فرهیخت در پی رصد آن دسته از رویدادهایی است که به راحتی امکان برپایی آنها با «رویکرد بین المللی» وجود داشت (یا می توانست وجود داشته باشد) و دست اندرکاران می توانستند به راحتی و سهولت و سرعت و حتی با صرف کمترین هزینه چه از نظر مالی و چه از نظر زمان و فرصت، این رویداد یا اتفاق مبارک را نه در سطح نازل «ملی» بلکه در سطح «بین المللی» برگزار نمایند! یا اگر خوشبختانه آن رویداد مد نظر، با «رویکرد بین المللی» برپا شده، اما توقع و انتظار دیگری می رفت که نسبت به آن سهل انگاری یا کم توجهی و کم لطفی شده که شرح بیشتر هر موضوع به تناسب محتوا، در ابتدای هر پست اشاره شده است. شما مخاطب فرهیخته نیز می توانید خادم بین المللی رضوی باشید و با اطلاع رسانی انتظارات و توقعات و گلایه های خود، ما را در انجام این رسالت مهم یاری رسانید. سپاس

مشاهده همه

مشاهیر فرهیخت

همه چهره های ماندگار

مشاهیر فرهیخت آن دسته از مشاهیر، مفاخر و چهره های ماندگاری که در زمینه های مختلف و رشته های گوناگون به هر شکل و نحوی در داخل و یا خارج از کشور، حائز رتبه ها و افتخارات ارزشمندی با رویکرد بین المللی شده و زاده ی مشهد و یا خراسان رضوی نیز هستند، در این بخش ضمن معرفی، مورد تقدیر و تحسین واقع می شوند. شما فرهیخته ی گرامی در صورتی که با این مشاهیر و مفاخر آشنایی دارید، خواهشمندیم با معرفی آنان به اندیشکده، ما را در این رسالت گرانسنگ یاری فرمایید.


علمی/ انوشه انصاری ، نخستین توریست فضایی زن در جهان، متولد مشهد
علمی/ انوشه انصاری ، نخستین توریست فضایی زن در جهان، متولد مشهد
علمی/ دکتر محمد صال مصلحیان، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و رییس انجمن ریاضی ایران، و عضو فرهنگستان علوم ایران
علمی/ دکتر محمد صال مصلحیان، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و رییس انجمن ریاضی ایران، و عضو فرهنگستان علوم ایران
ورزشی/ لیلا حیدری نخستین دارنده مدال طلای تاریخ دوچرخه سواری قهرمان آسیا
ورزشی/ لیلا حیدری نخستین دارنده مدال طلای تاریخ دوچرخه سواری قهرمان آسیا
اقتصادی/ مهندس حسین ثابت بکتاش، ایرانی مقیم خارج از کشور و کارآفرین موفق خراسانی
اقتصادی/ مهندس حسین ثابت بکتاش، ایرانی مقیم خارج از کشور و کارآفرین موفق خراسانی

جستجو

آمار بازدید از تارنمای فرهیخت


حضرات مسئول شهر و استان:
گوش اگر گوش شما ناله اگر ناله ما... آنچه البته به جایی نرسد فریاد است!

و باز هم افتضاحی دیگر برای دیار حکیم فردوسی جهانگیر... برپایی مراسم گرامیداشتی دیگر بدون رویکرد بین المللی آن هم برای بار دهم...
آقایان: بهتر از ما می دانید در شهری که هنگام مصاحبه با رسانه ها با افتخار جهان شهرش می خوانید و آمار زوار غیرایرانی اش را تا پنج میلیون! نفر داغ کرده اید، دقیقاً در همین لحظه، ده ها دیپلمات شاخص در ۹ سرکنسولگری و دفتر سازمان ملل متحد این شهر مستقر هستند. بیش از یک هزار سرمایه گذار خارجی از ۵۰ ملیت جهان در آن حضور دارند. به طور مستمر، هزاران زائر غیرایرانی از هفتاد ملیت جهان در حال رفت و آمدند. مضافاً، بیش از ۲۵۰۰ دانشجوی طلبه زن و مرد از ۳۰ ملیت، فقط در جامعه المصطفی مشهد تحصیل می کنند. ۲۵۰۰ دانشجوی خارجی هم در دانشگاه فردوسی و ۱۲۰۰ نفر در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) و ۲۳۰۰ تن دیگر در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد هستند! حال دهها دانشگاه و حوزه دیگر و صدها استاد پروازی یا مقیم، پزشکان خارجی و بدون مرز، مهندسان غیرایرانی پروژه ها، رؤسای دفاتر شرکت های هواپیمایی خارجی و... بماند!
این یعنی آن که برای تأمین میهمانان خارجی هر مراسم شهر با رویکرد بین المللی فقط کافیست یک سوت بزنید! حداقل ده هزار نفر میهمان خارجی با کمال میل حضور خواهند یافت. حال این همه اینرسی انسانی یا همان تنبلی مدیریتی در این کلان شهر واقعاً نوبر نیست؟ آه... این دهمین سال پیاپی بود که قول دادید این گونه مراسم را در تراز بین المللی برپا کنید، اما باز عاجز ماندید!... افسوس از این همه پسرفت های پیاپی... هر سال دریغ از پارسال...