دیپلماسی❜ اقتصادی/ تقویم فرهیخت: ۲۸ آبان ۱۴۰۰، برپایی همایش اقتصادی سرمایه‌گذاری خارجی (افغانستانی) در مشهد

  • بازدید: ۷۱۸
اقتصادی/ تقویم فرهیخت: ۲۸ آبان ۱۴۰۰، برپایی همایش اقتصادی سرمایه‌گذاری خارجی (افغانستانی) در مشهد
شهرک های صنعتی

همایش اقتصادی سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان رضوی با حضور مسئولان و تاجران استانی و هیئت تجاری از افغانستان صبح پنج‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰ در شهرک صنعتی توس مشهد برگزار شد. محمد احسانی، معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی، در این همایش گفت: در راستای توسعه تجارت غیرنفتی در استان اتفاقات خوبی رقم خورده است. 

باتوجه‌ به رسالت معاونت صنایع کوچک در استان برای حمایت از شرکت‌های صنعتی خرد، توانستیم برخی اعتبارات حمایتی و یارانه‌ای را در خراسان رضوی افزایش دهیم، به‌طوری‌که این اعتبارات از ابتدای سال نسبت به سال قبل پنج‌برابر افزایش یافت.

رشد چشمگیر اعتبارات حمایتی از شرکت‌های کوچک در استان

به‌گفته این مقام مسئول، باتوجه‌به برنامه‌ریزی انجام‌شده، این رشد حمایتی اکنون به هفده‌برابر اعتبارات سال گذشته در حوزه حمایتی صنایع کوچک چه در داخل شهرک‌های صنعتی و چه خارج از شهرک‌های صنعتی گسترش یافته است.

وی تأکید کرد: این حمایت شامل ثبت برند، بازدیدهای میدانی برای شناسایی بازار محصولات صادراتی، هزینه خرید دفتر، انبار، سردخانه در کشورهای هدف، خرید اسناد مناقصه، چاپ کاتالوگ به زبان انگلیسی، کمک‌هزینه تبلیغات شهری و رسانه‌ای، غرفه در نمایشگاه یا فراهم‌کردن حضور تاجران کشورهای همسایه در استان است.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی گفت: در سال‌های گذشته میزان حمایتی که انجام می‌دادیم حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد بوده است. امسال این حمایت‌ها را به ۸۰ تا ۱۰۰ درصد رساندیم که این اتفاق مثبتی برای واحدهای صنعتی است تا از این فرصت‌ها استفاده کنند.

تمرکز خراسان رضوی بر گسترش مبادلات تجاری با کشور افغانستان

محمد احسانی افزود: برای صادرات، ایران مرزهای گسترده‌ای با کشورهای همسایه دارد. ما در استان موظف شدیم تمرکزمان را بر اشتراک زبانی، فرهنگی و هم‌مرزی با کشور افغانستان بگذاریم و مراودات تجاری‌مان را افزایش دهیم.

وی با اشاره به اینکه بنا به اشتراکمان با کشور همسایه حفظ بازار این منطقه در اولویت است، افزرود: امیدواریم مشکلات داخلی افغانستان به‌زودی حل شود و به ثبات برسد. تضمین سرمایه‌گذاری تاجران افغانستانی در ایران به‌عهده دولت است؛ اما باتوجه‌به مشکلات داخلی افغانستان تضمین امنیت سرمایه‌گذاری شرکت‌های صنعتی در افغانستان سخت است که امیدواریم هرچه زودتر این شرایط فراهم شود.

به‌گفته احسانی، افغانستان در تولید کالاهای صنعتی در سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است، اما همچنان نیازمند تأمین مواد اولیه از ایران است و ما هم امیدواریم تعاملات با این کشور بیشتر شود. ما هم تضمین می‌کنیم در تأمین مواد اولیه، ماشین‌آلات صنعتی و خدمات فنی‌ومهندسی همه تلاشمان را بکنیم.

شرایط برای اقامت و دریافت گواهی‌نامه تاجران افغانستانی در استان تسهیل شود

حقیقی، مدیر عامل بازرگانی و بازاریابی کیان‌گستر (مشاور تجارت و سرمایه‌گذاری در افغانستان)، که سالیان سال است در بازار افغانستان فعالیت می‌کند، در این همایش اظهار کرد: ما اکنون دو نوع سرمایه‌گذاری در این حوزه داریم؛ یکی سرمایه‌گذاری تاجران افغانستانی در استان و دیگری سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و تاجران ایرانی در افغانستان است.

مسئولان استانی و کشوری باید مدنظر داشته باشند تاجران افغانستانی که می‌خواهند در اینجا سرمایه‌گذاری کنند، حضور و سرمایه‌گذاری‌شان را در استان با اقامت کاری یا تجاری تسهیل کنند تا این سرمایه‌گذاری‌ها اتفاق بیفتد.

به‌گفته وی، تاجران افغانستانی در خراسان رضوی از نظر دریافت گواهی‌نامه برای سرمایه‌گذاری و اقامت همچنان مشکل دارند. درحالی‌که باید برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید این شرایط تسهیل و فراهم شود. از استانداری خراسان رضوی درخواست می‌کنیم در جهت آسان‌سازی شرایط حضور این سرمایه‌گذاران جلسه‌ای برگزار کند.

سهم صفر درصدی ایران در سرمایه‌گذاری زبانی و فرهنگی در کشور همسایه

وی گفت: متأسفانه در این بیست سال از نظر سرمایه‌گذاری زبانی و فرهنگی در افغانستان صفر هستیم و این فرصت را کشورهای رقیب مثل ترکیه و هندوستان با احداث مدارس و سایر اقدامات فرهنگی و آموزشی از ما گرفته‌اند.

وی اذعان کرد: صادرکننده ما فقط دوست دارد صادرات کند، اما اگر این صادرات همراه با آموزش در منطقه هدف باشد، موفق‌تر خواهیم بود. متأسفانه ما هیچ اقدامی برای رقیب‌شناسی در منطقه نداشتیم. جذب سرمایه‌گذار باید با کارآفرینی همراه باشد. باید فرمت‌هایی ایجاد کنیم که سرمایه‌گذار به سمت تولید سوق پیدا کند.

وی با بیان اینکه در این بیست سال هیچ رایزنی از کشور برای مبادلات تجاری گامی برنداشته است، گفت: بیست سال است در تعاملات این دو کشور کوتاهی رخ داده است. حضور کالای ایرانی در این کشور پهناور فقط در ۵ برند خلاصه و آن‌هم فقط در یک شهر از این کشور مثل هرات متمرکز شده است و در سایر شهرهای بزرگ این کشور از محصولات ما خبری نیست.

تجارت و صادرات ایران در افغانستان فقط به هرات خلاصه شده است

وی تأکید کرد: در ۱۰ سال گذشته حدود ۴۲۰ میلیون دلار صادرات فنی‌ومهندسی به افغانستان داشتیم که متأسفانه به صفر رسیده است. همچنین بازار داروی افغانستان دست ما بوده است، اما اکنون ۷۰ درصد بازار دارو را از دست داده‌ایم که هر سال هم کمتر می‌شود؛ فقط به این دلیل که برای این بازار برنامه‌ای هدفمند نداشتیم.

سهم ناچیز صادرات ما به کشور همسایه

وی افزود: اگر به شهری در افغانستان به غیر از هرات مراجعه کنیم، یک سرمایه‌گذار ایرانی وجود ندارد. ما که سالیان سال است برای تسهیل و توسعه روابط تلاش کردیم، دلمان می‌سوزد. ما حدود ۳ میلیارد دلار صادرات به افغانستان داریم که به‌جرئت می‌توان گفت آن‌هم خریدهای تاجران افغانستانی از بازار ایران است.

علیرضا محمودی، مدیر عامل شرکت یاور تجارت خاورمیانه که در حوزه حمل ونقل بین المللی فعالیت می کند درباره فرصت های سرمایه گذاری درافغانستان اظهار کرد: متاسفانه ایران علی رغم وجه اشتراک بالا و۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک  با کشور افغانستان، نتوانسته سهمی درزیرساخت های فرهنگی و اقتصادی داشته باشد و این سهم راکشورهایی مثل ترکیه و هندوستان از ما گرفتند.

وی گفت: متاسفانه برنامه بلندمدت و مدونی برای تعاملات گسترده با کشور همسایه در این بیست سال صورت نگرفته است. عدم امنیتدر کشور افغانستان یکی دیگر از دلایلی بود که ایرانی ها نتوانستند در آنجا حضور داشته باشند و سرمایه گذاری کنند. ما باید برای ایجاد سرمایه گذاری فرهنگ سازی کنیم و باید روابط موثری با این کشور ، نه تنها در قالب همایش ها بلکه باید تحقیقات بازار بهطور دقیق در این کشور انجام شود

برای سرمایه‌گذار اقتصادی افغانستان در خراسان‌رضوی، فرش قرمز پهن است

دکتر مهدی تقوایی، رئیس دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، در این همایش با بیان اینکه برای سرمایه‌گذار افغانستانی در استان، فرش قرمز پهن است، یادآور شد: تمرکز استان خراسان رضوی بر جذب سرمایه‌گذار خارجی است و افغانستان به‌دلیل اشتراک فرهنگی، زبانی و مرزی برای ما مهم بوده است.

ما شرایطی را در استان فراهم کردیم که منافع بلندمدت به‌ویژه درباره کشور افغانستان در نظر گرفته شود و به سرمایه‌گذار فرصت یک‌ساله دادیم که برای طرح‌های سرمایه‌گذاری‌اش در استان برنامه‌ریزی کند.

ما اکنون ۱۰۴ فرصت سرمایه‌گذاری را در استان شناسایی کرده‌ایم که متنوع است و همه حوزه‌ها را در بر می‌گیرد. انرژی‌ خورشیدی در اولویت طرح‌های سرمایه‌گذاری ماست، زیرا برق به‌دست‌آمده از آن می‌تواند برای صادرات به کشورهای دیگر سرمایه‌گذاری شود.

وی با بیان اینکه ۳۰ درصد جذب سرمایه‌گذاری ما در بخش صنعت است، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۵۲ طرح سرمایه‌گذاری خارجی در استان خراسان رضوی به ارزش ۴۳ میلیون دلار به تصویب رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ تعداد طرح ۱۲۶ درصد افزایش داشته است. همچنین ۱۶ طرح سرمایه‌گذاری خارجی برای تصویب به هیئت سرمایه‌گذاری خارجی کشور فرستاده شده است که میزان سرمایه‌گذاری آن‌ها ۱۷ میلیون دلار است.

او افزود: سرمایه‌گذاری‌های امسال از سوی سرمایه‌گذاران کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، هلند، کره‌جنوبی، هند، آلمان، روسیه و چین انجام شده است. بیشترین میزان سرمایه‌گذاری از نظر مبلغ در بخش صنعت و ۳۰ میلیون دلار بوده است. سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی با ۶.۹ میلیون دلار، حمل‌ونقل و ارتباطات با ۲.۳ میلیون دلار، خدمات با ۱.۸میلیون دلار و ساختمان با ۱.۱۵میلیون دلار به‌ترتیب در جایگاه‌های بعد قرار می‌گیرند.

به‌گفته تقوایی درباره مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو در حوزه جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی می‌توان به محدودیت‌های موجود در انتقال سرمایه به‌ویژه سرمایه نقدی سرمایه‌گذاران متأثر از تحریم‌های ظالمانه علیه کشور اشاره کرد. همچنین بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی متمایل به سرمایه‌گذاری به‌دلیل ارتباطات با دیگر کشورها اکنون نمی‌توانند در جمهوری اسلامی ایران سرمایه‌گذاری کنند که امیدواریم با رفع موانع شاهد حضور بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی در کشور و استان خراسان رضوی باشیم.

به‌گفته وی باتوجه‌به بسترهای آماده‌شده در استان به‌ویژه مرکز خدمات سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای آسان‌سازی صدور مجوزها و بهبود شرایط کسب‌وکار، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال رقم سرمایه‌گذاری خارجی استان به ۲۰۰ میلیون دلار افزایش یابد.

به‌گزارش شهرآرانیوز، معاون صنایع معادن ولایت هرات و رئیس اتاق پیشه‌وران و اصناف ولایت هرات با حضور در این همایش بر ‌آسان‌سازی سرمایه‌گذاری در دو کشور تأکید کردند.

طنین همتی | شهرآرانیوز

:: لینک کوتاه مطلب :: farhikhtt.ir/post/8204


Share
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

نظرات مخاطبان


جست و جو در وبگاه


حتماً بخوانید

توضیح

بسیاری از مخاطبان ما، چه بسا فرصت کافی یا حوصله ی وافی برای مشاهده ی تمام صفحات تارنمای فرهیخت را نداشته باشند، اما تمایل دارند در کوتاه ترین زمان ممکن، مطلع شوند اوضاع رویکرد بین المللی رخدادها و نیز حال دیپلماسی های ۲۲ گانه ی شهر و استان چگونه است؟ یا اصلاً برای بار اول است که به این وبگاه سر می زنند و می خواهند در کوتاه ترین زمان ممکن بدانند اساساً «حرف حساب ما چیست؟» و اگر حال و روز «رویکرد بین المللی شهر و استان» خوب نیست، برای گذر از «وضعیت موجود» به «وضعیت مطلوب»، «پیشنهاد و راهکار ما چیست؟» البته در وب سایت های خبری و تحلیلی، معمولاً از محتوای این بخش با عنوان «انتخاب سردبیر» یاد می کنند.

اهم دغدغه ها

توضیح

اهم دغدغه ها، نگرانی ها و دلواپسی های فرهیخت را در این بخش شاهد خواهیم بود. باتوجه به کثرت این دغدغه ها، اهم آنان را ما در این بخش به نمایش خواهیم گذاشت تا در یک نگاه، بتوانید به مهمترین و الویت دارترین تشویش ها و پریشانی های رویکرد بین المللی شهر و استان همچنین دیپلماسی های فعال داشته باشید. یادآوری می کنیم از این شش قسمت، فقط محتوای بخش اول یعنی «فقر آمار» به صورت پیش فرض در مقابل دیدگان شما قرار دارد و بدیهی است برای مشاهده ی بخش های دیگر، باید بر روی عنوان مربوطه کلیک فرمایید.

صرفاً آن چیزی که قابل اندازه گیری است، مدیریت می شود پس از ۴۵ سال وقتی هنوز نمی توانیم آمار موثقی از زائران ایرانی و غیر ایرانی یا دانشجویان، سرمایه گذاران، گردشگران سلامت و اتباع ارائه دهیم، پس برنامه ریزی ها برای مدیریت آنان به نتیجه مطلوب نمی رسد و این واقعاً مایه فضاحت هردیار زائرخیزی است. آرشیو

شهر کم رویداد، شهر نیست، مزارستان اموات است! به همان میزان که موجودات زنده به اکسیژن و غذا نیازمندند، حیات، نشاط و پویایی شهرها نیز به رخدادها و اونت ها وابسته هست. آیا باورتان می شود مشهد مصفای ما جزو کم رخدادترین کلان شهرهاست؟ چطور می توان این نقیصه را در دیاری که مدعی قطب اول گردشگری کشور است، توجیه کرد؟ آرشیو

مشهدی که تمام نانوایی هایش متولی واحد دارد، چرا بین الملل اش بی متولی است؟ ماهی قدر آب را نمی داند و برخی از مسئولان و رسانه های ما قدر زائر، منزلت زیارت و حتی وجود نازنین خود امام رضا(ع) را و همچنین غافل از جایگاه زائران غیر ایرانی! واقعاً عجیب و نوبر نیست این همه بی اعتنایی در شهری که حیات اقتصادیش وابسته به اقتصاد زیارت است؟ آرشیو

امام رضا(ع) برند مشهد است! مشهد قطب گردشگری نیست! گواهینامه بین المللی فرودگاه! جشنواره امام رضا(ع) المپیک فرهنگی کشور! بین المللی سازی دانشگاه! و... اینها افاضات برخی از مسئولان خدوم اما غافل ماست که درسایه غفلت نخبگان و اهل قلم در سپهر رسانه بازتاب می یابد. جز آگاهی بخشی، چه رسالت دیگری داریم؟ آرشیو

هتل نسازید، اشباع شد! زائرسراها بختک اند! مشهد تشک دومیدانی ندارد! روز خیام ثبت جهانی شد! معرفی مشهد و زنان نخبه به جهانیان! اینها اندکی از آدرس های غلطی است که برخی حضرات به رسانه های منفعل ما می دهند و آنها هم بدون راستی آزمایی، منتشر می کنند. آه که چقدر بی دفاع است رویکرد بین المللی شهر رضوی آرشیو

نمایشگاه بین المللی خودرو! بلیت هواپیما گران نشده! ۲۰ میلیون گردشگر آبشار اخلمد، وعده سرخرمن افتتاح دبیرخانه جشنواره رسانه خورشید و... بخش اندکی از خالی بندی های مفتضحی است که برخی خواص برای تضییع حقوق مجاوران افاضه کردند و تاکنون چه کلاه های گشادی که سرمان نرفته است! آه که چقدر زودباورند برخی فرادستان ما... آرشیو